Keresés

Részletes keresés

annyi baj legyen Creative Commons License 2006.11.22 0 0 763
"Az előbbieket sokkal jobban zavarja az edészet folyamatos tevékenysége, a tarvágás, ez utóbbiakat pedig a vadászok."

mivel az ember pár éve úgy döntött, hogy ő most pedig civilizált lesz, onnan kezdve keményen belenyúl a természetbe. az erdészet tevékenysége, ami szerinted annyira zavarja a fákat, teszi lehetővé, hogy legyen még erdő.
természetesen ezt nem kötelező szeretni, és tenni is tudsz ellene, kiírtod az embereket, vagy eléred, minimum ókori szintre süllyedjen vissza a civilizáció.
de akkor nincs több internet, autó, , nyaralás, hűtőszekrény.
viszont gyűjtögethetsz magokat, bogyókat, hurkolhatsz őzet, és akkor még húst is ehetsz.

Előzmény: Nativirág (749)
Afefgyan Creative Commons License 2006.11.22 0 0 762

A másik dolog,hogy én is elitélem azt a quadost aki nem normálisan közlekedik az erdőbe( mert van ahol lehet)és ezért még nem kéne minden quadosra anyázni!

Baromi nagy ez az ország és nem hiszem el,hogy pont egy úton akar mindenki közlekedni!

Én magam részéről pl.esőben szoktam menni mert akkor kicsi a valószinüsége,hogy sétálgatnak!

Azt kellene elérnünk,hogy csak halk lehetőleg tura quaddal járkáljanak erdőben!

Túraquadot nevezik atv-nek ha valaki nem tudná és ezt pont erre találták ki!

Nem zajos (szinte túl halk)és nincs annyi lőerőfeleslege,hogy szétcsapja az utat!

igen7 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 761
szvsz nincs igazad. erdőbe azért megy az ember, hogy elszakadjon a civilizációs ártalmaktól. éppen ezért nincs semmi szükség oda bármilyen civilizációs ártalmat behurcolni ami zajos, szennyez, stb. ez nem csak a kvadokra vonatkozik.
ugyanakkor meg nem gondolom, hogy kvadozni csak erdőben, csendben és nyugalomban lehet. vagyis egyszerűen két nem kompatibilis dolog párosítását nem kéne erőltetni és mindenkinek jó lenne.
JEEPI Creative Commons License 2006.11.22 0 0 760
Velem szemben meg 2 közl.jogász.:))
Előzmény: waxxablaze (757)
Afefgyan Creative Commons License 2006.11.22 0 0 758

Azon elgondolkodtatok már,hogy vannak területek amire gyalog sem lehet bemenni?

Azért mert nincs körbekeritve és magántulajdon!

waxxablaze Creative Commons License 2006.11.22 0 0 757
butaság?

he-he...itt ül velem szemben egy erdész...felhívjunk?
Előzmény: JEEPI (753)
annyi baj legyen Creative Commons License 2006.11.22 0 0 756
én írtam:

"(2) Az erdőterületen kerékpározni és lovagolni, motorral, illetőleg gépkocsival közlekedni csak az arra kijelölt úton
szabad."

erre te:

"Akkor hogy lehet hogy szántóföldek melletti (nem magán) földutakon, nyilvános homokbányákban stb... ugyanúgy üldözik a quad-os/motoros társaságokat"

ezt hívják terelésnek?

különben ezt azoktól kérdezd meg, akik "üldöznek", ne tőlem, de valószínünek tartom, hogyha nem lennétek zavaró tényezők, akkor maradhatnátok.

indokokat szeretnék hallani, miért kell motorral, quaddal erdőbe járni.
az állatok megfigyelése nem lehet indok, mert legfeljebb egy-két veszett róka lehet az eredmény, akikben túlteng a suicid hajlam, és esetleg pár őz a mezőkön (nem az erdőben), akik hozzászoktak a mezőgazdasági gépek mozgásához.
növények iránti érdeklődést is elfeledhetjük, hiszen egy gyorsabb séta alkalmával sem lehet már észrevenni egy-egy különlegességet.
friss levegő élvezete ugyebár járó motor mellett....

Előzmény: kutya. (717)
JEEPI Creative Commons License 2006.11.22 0 0 755
De ez nem az úton közlekedőkről szól!!
És azért mert 1 út nincs leaszfaltozva,attól még közút.
Kiv a magánút,de azt jelölni kell.
Előzmény: waxxablaze (752)
waxxablaze Creative Commons License 2006.11.22 0 0 754
Az állatok max nem arra mennek."

hanem merre?
mennek majd a körútra?

az erdő az egy élőhely, és bocs, de nehogy már az állatok menjenek MÁSHOVÁ.

talán egyszerűbb lenne, ha az nem menne az erdőbe, ami nem odavaló.

"Magyarország erdejeinek problémáját nem a kvadosok vagy CM-esek okozzák, hanem a fakitermelés és a levegőszennyezés."
és a kvados CMes, és a szemetet otthagyó építkezési vállalkozó, és.....sorolhatnám.

de ne várja senki, hogy - akár szóban is - egyetértsünk a törvénysértéssel.
JEEPI Creative Commons License 2006.11.22 0 0 753
Ez igy nagy butaság! Van ez is,meg van az is.
Előzmény: waxxablaze (751)
waxxablaze Creative Commons License 2006.11.22 0 0 752
pl. 709.
Előzmény: JEEPI (748)
waxxablaze Creative Commons License 2006.11.22 0 0 751
az erdőben nincs közút...erdészeti út van, ami magánútnak számít.
Előzmény: JEEPI (746)
JEEPI Creative Commons License 2006.11.22 0 0 750
Hogy a nem lezárt uton tilos lenne közlekedni????
Erre tövény van?:))
Előzmény: igen7 (747)
Nativirág Creative Commons License 2006.11.22 0 0 749
Kvadok, cross mocik, erdészeti járművek, dzsippek. Ez mind a mi, erdőben járó emberek problémája. Nem azért zavar minket, mert igazán kártékony a természetre nézve, hanem azért, mert BELEVÁJ A MI ATMOSZFÉRÁNKBA, A MI TULAJDON VILÁGUNKBA. Ellenkezik a mi saját, magánfelfogásunkkal és ezért zavar bennünket. Nekünk van egy kialakított képünk róluk, amibe ők nem férnek bele, ezért akármikor találklozunk velük, erősen irritálnak.

Ennek következtében egyből ellenségesen lépünk fel velük és nem is csodálkozunk, hogy nem részesülünk örömdús fogadtatásban.

Magyarország erdejeinek problémáját nem a kvadosok vagy CM-esek okozzák, hanem a fakitermelés és a levegőszennyezés.

Amihez sajnos mindannyian hozzájárulunk. Nem akarsz ehhez hozzájárulni? Akkor halj meg, vagy húzz el remetének a Himalájába. Sajnos a civilizált világ börtönéből nem lehet kiszabadulni és mindenki belepiszkít a nagy közösbe.

Egyébént én is utálom, ha motoros járművel találkozom az erdőben és néha nagyon-nagyon durva dolgokat képzelek el. De azt látom, hogy csak azért zavar, mert az én köreimet zavarja.

A fáknak mindegy. Az állatok max nem arra mennek. Az előbbieket sokkal jobban zavarja az edészet folyamatos tevékenysége, a tarvágás, ez utóbbiakat pedig a vadászok.

Nem védeni akarom a kvadot vagy CM-et, csak gondoltam, hátha más is észreveszi, miért zavarnak ők minket igazán! Nagyon szűklátókörüen irtok ide a legtöbben, kicsit szélesítsétek a kört, s lássátok be: a világot nem a kvadok hiánya mentheti most meg, hanem az, ha holnaptól senki, SENKI SE ÜL AUTÓBA, és mindenki nagyon takarékoskodik a tüzelőanyagokkal. A sort még lehetne folytatni.

És ez az ami bánt engem! Az emberek erre képtelenek. Én megteszem, néhányan megteszik, de a többség csak másra mutogat, miközben továbbra is élvezi a civilizált világ minden luxusát.
JEEPI Creative Commons License 2006.11.22 0 0 748
nem találom
Előzmény: igen7 (747)
igen7 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 747
"de az uton ha tábla vagy sorompó nem tiltja,akkor lehet."

nem lehet. alább valaki idézte az ide vonatkozó törvényt.
Előzmény: JEEPI (746)
JEEPI Creative Commons License 2006.11.22 0 0 746
" a vitát én sem értem. erdőben nem lehet kvadolni, és pont. ezen nem vágom miért kell besértődni. "

Erdőben a fák között,vagy az erdőn átvezető közúton(földút).Mert a 2 nem mindegy.A fák között tényleg bunkóság,de az uton ha tábla vagy sorompó nem tiltja,akkor lehet.
Előzmény: igen7 (743)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.22 0 0 745
"10-15 ezer quados/motoros szív, 2-300 barom miatt"

Biztos vagyok benne, hogy ennél sokkal rosszabb az arány. Legalábbis erdei ösvényeken 100% körül van a bunkók aránya. (Az a barom is egy külön kategória, aki tíz perce a házunk környékén bőgette a motorját.)

DE tényleg tök fölösleges a vita. Az összes gyalogos elmondja a negatív tapasztalatait, amit a kvadosok nem hisznek el/nem vesznek figyelembe. Küldetéstudatuk van.

Viszlát!

Előzmény: kutya. (728)
Nativirág Creative Commons License 2006.11.22 0 0 744
Most nincs időm minden elolvasni, de neked viti2 megéri válaszolni, mert te normális ember vagy. És szerintem ez a lényeg, nem pedig az, hogy mi van alattunk (jó, azért csak mértékkel!). Szóval szerintem meg lehetne találni az összhangot, de az olyasmivel nem megyünk semmire sem, ha bármely fél a másik fél számára teljesen elképzelhetetlen variációkat vázol fel. Például a "quadosok - vagy biciklisek pusztuljatok" irritáló felszólítások nem fognak semmi jót szülni, csak háborút. Annak aki ilyet mond, fel kéne fognia végre, hogy itt kompromisszumra van szükség, amihez mindkét fél kell.
Ehhez az kell, hogy mindkét fél kapjon valami pozitívat! Ha nem, akkor háború lesz és pfújozás.

Én elítélem amikor egy kvados majdnem kinyír, mert hirtelen vágódik felém, de azt minimum annyira elítélem, amikor egy gyalogos bosszúból acélhurkokat feszít ki az erdőben, azért, hogy a CM-esek eltaknyoljanak rajta. Ez konkrétan meg is történt, és ha jól tudom azóta is keresi rendőrség a tettest.

Szerintem már akkor egész jól járna mindenki, ha Viti az általad vázolt megoldás megszülethetne. Sőt, szerintem még csak a kormánynak se kéne közbelépnie, ugyanis ha mindenki normális lenne, menne ez magától is.

De sajnos nem megy és nem is fog, a világ ugyanis ennek a fórumnak a felnagyított változata. Vannak ugyan normális és értelmes emberek benne, de többekből a méreg fröcsög és legszívesebben felkoncolnák a másikat!

Szal nincs megoldás. Vagyis van, ha valaki betarttatja a törvényt. Én viszont - és társaim - azon leszünk, hogy legalább mi ne legyünk bunkók vélt jogaink megzavaróival szemben.
Előzmény: viti2 (634)
igen7 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 743
a vitát én sem értem. erdőben nem lehet kvadolni, és pont. ezen nem vágom miért kell besértődni.
Előzmény: laszlou (742)
laszlou Creative Commons License 2006.11.22 0 0 742

Miért kell ilyen hülyeségeken vitatkozni és világgá kürtölni ezeket a véleményeket.

Ez a fórum is csak arra volt jó, hogy növelje az ellentéteket. Részemről befelyezem, mert téves kép alakul ki bennem a természetvédőkről és a quadosokról is (a kettő nem zárja ki egymást)

Eddig sem mentem védett területre, ezután sem fogok.

Eddig sem lincseltek meg quadozásért, remélem ezután sem fognak.

Írjátok le, hogy én mint vissafogott hobby quados, miben tudnék segíteni az ügy érdekében, hátha megfontolom.

Üdv. mindenkinek!

igen7 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 741
"hogy valójában nem is értik miért van másoknak problémája velük. (Amikor zúg a motor tényleg nem hallod milyen kurva hangos vagy"

na ez lejön a topikból is.
Előzmény: -balazs- (738)
waxxablaze Creative Commons License 2006.11.22 0 0 740
a zavarás jogilag jól leírható, de gyakorlatban alkalmazhatatlan fogalom. Engem nem zavar a zene, más meg rühelli például."

pedig a bíróság dönt ám...simán.

43. § (1) Tilos a védett állatfajok egyedének zavarása, károsítása, kínzása, elpusztítása, szaporodásának és más élettevékenységének veszélyeztetése, lakó-, élő-, táplálkozó-, költő-, pihenő- vagy búvóhelyeinek lerombolása, károsítása.

hol van itt emberről szó? ÉN erről a zavarásról beszélek!
Vargabetű Creative Commons License 2006.11.22 0 0 739

Azt hiszed, ha te autóval jársz, vagy rendelsz egy fuvar sódert, esetleg elvitetted a szennyvizedet, azzal nem károsítod a természetet?

Na ez egy tipikus süketelés. Hivatkozzál még az Ausztrál cipőfelsőrész készítők acetontartalmú ragasztó használatára..

Előzmény: laszlou (721)
-balazs- Creative Commons License 2006.11.22 0 0 738

Sokat járok erdőben és sokféle természetjáróval találkozom. Nincs köztük olyan akit felkoncolnék vagy kibeleznék de mégis a cross motorosokhoz és a quadosokhoz fűződnek a legrosszabb élményeim.

Összefoglalva: hangosak, koszosak, gyorsan hajtanak amivel nem egyszer sodortak már életveszélybe és érezhetően, láthatóan nagy kárt tesznek az erdőben.

Többször megálltam már velük beszélegetni és megkérdeztem miért itt csinálják. A beszélgetsből egytől egyig az jött le, hogy valójában nem is értik miért van másoknak problémája velük. (Amikor zúg a motor tényleg nem hallod milyen kurva hangos vagy és amikor zúzol az úton nem kell félreugrálnod mert erősebb vagy és a többiek majd úgyis ugranak...) Azt is el szokták mondani, hogy bár ismerik a törvényeket és a többi erdőlátogató véleményét, máshová menni túl nagy fáradtság/idő/bonyodalom lenne, tehát maradnak.

Azt gondolom, hogy az erdőben sokan megférünk. Kirándulók, futók, bringások, lovasok. Ezeket nagyon könnyen egy halmazba lehet venni mert normál üzemmenetnél nem zavarnak másokat és nem tesznek kárt se másban es az erdőben.

Motorizálva (motor, quad, terepjáró, stb.) nem tudsz annyira figyelmes és óvatos lenni, hogy ne okozz kárt és nem zavarj másokat. (Többek közt az erdő élővilágát.) Akármit csinálsz, rombolsz.

Megoldás kell. Nem erőszakkal. De nem is úgy, hogy az egyik tábor saját kezébe veszik a törvényt.

Előzmény: laszlou (680)
unnamed Creative Commons License 2006.11.22 0 0 737
Elárulom neked, hogy minden bányaüzem (igen, még a homokbánya is az) magánterület, akkor is, ha nincs három sok szögesdrót és kutyás járőr.
Előzmény: kutya. (717)
waxxablaze Creative Commons License 2006.11.22 0 0 736
hogy hogyan-merre lehet."

mindenfelé lehet, ahol a jogszabály nem tiltja. vagy egyedileg beszerzett engedéyl engedi.
ez egyszerű nem?

a szalajka védett, a bükk fensík védett ésatöbbi védett.

a topik megnyitása nem nem mentesít attól, hogy ha terelsz, és nem arra válaszolsz amit írtam (vagyis a zavarás mit érint) akkor azt szóva teszem :)

Előzmény: kutya. (726)
igen7 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 735
"- Az, hogy 10-15 ezer quados/motoros szív, 2-300 barom miatt"

az arányokkal gond lehet, több a barom a jelek szerint.

"Az, hogy egyesek azt hiszik - quad=bűnöző, így nem kell ERDŐ hozzá hogy pl. kutyát uszítsanak ránk, vagy ostorral kapjunk egy lovaskocsiról (ÁLLÓ MOTORRAL!)"

ez a ti dolgotok hogy meggyőzzétek a közvéleményt ennek ellenkezőjéről.

"A hasonlat meg : a zavarás jogilag jól leírható, de gyakorlatban alkalmazhatatlan fogalom. Engem nem zavar a zene, más meg rühelli például."

de semmi köze a témához (tudom, te nyitottad a topikot :) ) az itteni vita nagyjából akörül zajlik, hogy ERDŐBEN van e helye motoros járműveknek (kivéve azokat az eseteket amikor ez télleg szükséges). erre meg a válasz egyértelműen az, hogy NINCS. pont. nem azért nincs, mert engem, vagy xy-t zavar, hanem azért, mert ez a TÖRVÉNY! A kvadozás egy HOBBI. mivel nekem jelenleg nem hobbim (előfordulhat hogy később az lesz, de per pill. nem érdekel), ezért a történet többi része az engem nem érdekel. a törvény adta keretek között oldjátok meg hogy hol hódolhassatok a hobbitoknak és slussz.

lehet hogy nem fog neked tetszeni amit írtam, de ez a helyzet. minden ilyen dolog így működik. pl. amikor az ELTÉ-ről kitiltották a dohányosokat, akkor a dohányosok voltak azok akik kitaláltak valami okosságot, hogy ne kelljen hóban-fagyban kimenni, de ne is zavarjon e tevékenységük másokat.
soonó Creative Commons License 2006.11.22 0 0 734
Kedves hölgyek-urak !

Egy kérdésem van. Mi a tökért kell bemenni a Szalajkához hasonló helyekre : motoros szerkezetekkel /direkt nem írtam járművet/ akár kultúrált, vagy kultúrálatlan kvadosnak-quadosnak-ATV-nek ????????

Miért kell gyalogosan egy csomó limlomot emberi zajt-lábnyomot-ősemberbarlangnálKÉPESLAŐPOS-BAZÁROST bevinni ?????????

Ezenkívül. Erdőtörvény. Minden erdőhöz vezet út.

Az elég nyilvánvaló, hogy nem a gyalogos utakon kell a turisták között szambázni.
De :
- Ha van egy út, és és annak egyik oldalán erdő van, akkor ez az út nincs az erdőben.

- Ha mindkét oldalán erdő van, akkor ez egy erdős vidéken átvezető út.

Tehát ha nem magánút, akkor BÁRKINEK használható.
Aki pedig, bármilyen útról lemegy, arról megvan a véleményem.

Többet nem írok ide, mert az alapokat nem tartja be a gyalogosoknak-quadosoknak egy elég nagy része, ezért ezeknek felesleges papolni.

Aki pedig tudja a rendet mindkét oldalon, annak egy ilyen fórumra semmi szüksége.

Páá
lecso Creative Commons License 2006.11.22 0 0 733
Hangnem?
Felszólítok mindenkit, hogy szépen beszéljen!
Előzmény: kutya. (732)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!