Keresés

Részletes keresés

p.matyi Creative Commons License 2015.07.10 0 0 3521

Sütöget!

Köszönöm!Én is a 3. és a 4. verziót találom a legszimpatikusabbnak. Mondjuk a 4. esetén át kéne menni az alagúton és a tengerparton végig felautózni (araszolgatni)....úgyhogy szerintem maradok 3. számúnál, amit Te is ajánlottál.

Köszi még 1X!

Előzmény: sütöget (3513)
Gerry75 Creative Commons License 2015.07.10 0 0 3520

Köszi szépen a válaszokat!

Gery

Előzmény: Szajci (3518)
emojnarode Creative Commons License 2015.07.10 0 0 3519

Ma esti újság hír. Holnapra nagy káosz várható a Doljani- Metković határátkelőnél. Azok akik a reggel hét órai és délután két órai időpontban érnek oda, számíthatnak három órás várakozásra. Ugyan ez vonatkozik azokra is, akik a kora esti órákban szándékoznak átkelni. Ebből kihámozható, hogy melyik az az időpont, tetszés szerint, hogy mikor kívánunk odaérni. Szóval eddig nem beszéltünk a levegőbe. Holnap helyzet jelentést írok erről.

Előzmény: sütöget (3516)
Szajci Creative Commons License 2015.07.10 0 0 3518

Nos.

Az első kérdésre a válasz igen, ha Nagykanizsán laksz, és autópályán akarsz lejutni HR-ban.

https://en.wikipedia.org/wiki/A1_(Bosnia_and_Herzegovina)

A negyedik kérdésre már számtalanszor elmondtuk mit érdemes csinálni, olvass vissza. Az utána lévő kérdésre a válaszom igen. 

Előzmény: Gerry75 (3517)
Gerry75 Creative Commons License 2015.07.10 0 0 3517

Sziasztok!

Idén úgy döntöttünk autózunk egy picit Montenegróba, két hét múlva. A horvátoknál már voltunk többször, de ez úgy érzem más lesz:). Lenne pár kérdésem a Bosznián és a Horvátországon való áthaladással kapcsolatban:

- Érdemes a horvát A3 autópályát használni? Kb. mennyibe fáj?

- A bosnyákoknál Szarajevóig mennyi autópálya van kész és mivel/mennyit kell fizetni?

- Szarajevóba érdemes előre szállást foglalni, vagy találok helyben is?

- Valahol érdemes/kell márkát váltanom az útra?

- Kártyával szeretnék nagyrészt fizetni, de nem tudom, hogy lehet e?

- Hol érdemes tankolni (az idióta Multijet Puntóm nem biztos, hogy díjazza a rossz minőségű gázolajat)

Előre is köszönöm,

Gery

sütöget Creative Commons License 2015.07.10 0 0 3516

Köszönöm, ez nekem elég! Gondolom, rajtam kívül még sokan örülnek neki.

Előzmény: emojnarode (3515)
emojnarode Creative Commons License 2015.07.10 0 1 3515

A teljesség igénye nélkül felsorolok itt néhány átkelőt, ahol probléma nélkül át tudsz menni, mert nemzetközi és 24 órás szolgálat van. Ezek Hr és Bih között a következők: Hrvatska Kostajnica- Kostajnica,  Dvor-Novi Grad, Užljebić-Ripač, Aržano-Prisika, Orah -Orahovlje, Mali Prolog-Crveni Grm, Prud-Zviriči, Metkovič-Doljani, Čepikuće-Trebimlja. Ezek közvetlen környékén van még húsz olyan átkelő, ami csak helyieknek/ öt km-es körzetben/ szól. Ott nem engednek át. Ha kéred, felsorolom őket. Üdv.

Előzmény: sütöget (3510)
sütöget Creative Commons License 2015.07.10 0 0 3514
Előzmény: The_Rible (3512)
sütöget Creative Commons License 2015.07.10 0 0 3513

matyi!

Én tavaly a 2. számú terved szerint mentem, arról az előző hozzászólásom éppen tartalmazza a lényeget.

A visszafelé vezető úton a 3. számú terved szerint jöttem, a határátkelőn pár perc alatt átértem.

Mindkét útvonalon jó minőségű úton (hétköznap) kis forgalommal találkozva haladtunk. Tomislavgrad alatt még egy kicsit "ki is rúgtam a hámból" a sebességhatárt illetően.

Előzmény: p.matyi (3509)
The_Rible Creative Commons License 2015.07.10 0 0 3512

Igen, ez egy olyan különleges autópálya, hogy 2x2 sávos, így mindkét irányban lehet haladni rajta :)

Komolyra fordítva: mész ahogy rendesen Metkovic felé, aztán Capljinánál egy jobb kanyar Ljubuski felé és mész az autópálya felé (tábla mutatja), néhány km után már rajta is vagy a pályán, Kb. 2 perc múlva már a Bijaca-i határátkelőn vagy, újabb 15 perc és lent vagy a tengerparton Plocéban.

Előzmény: sütöget (3505)
p.matyi Creative Commons License 2015.07.10 0 0 3511

Szia!

Módosítom a benzinkutat: mindkét irányban lesz benzinkút .:-)

Nyugodtan menj a határátkelő irányába, ott van egy Nestro Petrol.

Előzmény: p.matyi (3507)
sütöget Creative Commons License 2015.07.10 0 0 3510

Köszönöm az infót, hajlok a javaslatodra. Útvonaltervező mindössze ~7 km pluszt jelöl, az szerintem semmi, bár van gondolom némi autópályadíj vonzata is, de megéri a három órás várakozás kikerülését. 

Tavaly azt hittem rám várnak a határőrök Arzanónál, de tévedtem, ebben a sorban álltam, július 21-én déltájt - igaz csak egy szűk órát. 

Előzmény: emojnarode (3506)
p.matyi Creative Commons License 2015.07.10 0 0 3509

Sziasztok!

Nekem is szükségem lenne egy kis segítségre. Ahogy az előbb írtam, többször megtettem már a Pápa-Orebic útvonalat Bosznián keresztül. Az idén Omis-Nemira lett a "kiszemelt" úti cél. Úgy döntöttem, hogy marad a boszniai útvonal, amin Bugojnoig nem is változtatnék, tökéletesen bevált. Bugojnonál azonban Kupres irányába tervezem tovább, ami Suica után már többféle lehetőséget tartogat. Kilométerben nem látok lényeges különbséget, de időben,útminőségben még nincsen tapasztalatom arról a részről.

Négy eshetőséget látok:

1. Kupres-Livno-Arzano (a tó nyugatról kerülve)-Sestanovac-Omis

2. Kupres-Tomislavgrad-Arzano (a tó keletről kerülve) -Sestanovac-Omis

3. Kupres-Tomislavgrad-Imotski-Lovrec-Sestanovac-Omis

4. Kupres-Tomislavgrad-Imotski-Zagvozd-Baska Voda-Omis

Maga az utazás 07.26-án indul,tehát már másnap 27-én hétfőn érintenek majd a határátlépések.

Segítségeteket előre is köszönöm!

zithea Creative Commons License 2015.07.10 0 0 3508

Rénéztem az előbb a booking-ra, ma estére kidobott 4 helyet is az általad írt létszámra 15 ezer Ft alatt. Ebből az egyik kb 500 méterre írta magát az Öreg-hídtól. Azt gondolom, nem lesz gond a szálláskereséssel, főleg ha valahol lesz egy kósza netetek. 

Ha hosszabbítanátok egy nappal, én Mostarban maradnék kora délutánig és utána Jajcén szállnék meg. Nekem nagyon bejött a városka és a környéke is. A tó mellett szálltunk meg 1 éjszakára egy kemping faházában. 

Előzmény: kmrmtms (3501)
p.matyi Creative Commons License 2015.07.10 0 0 3507

Szia!

"Második nap

- Mostar - Jablanica - Bugojno - Jajce (vízesés, Pliva malmok) - Vrbas völgye - Banja Luka - Gradiska

6. Hol van az utolsó nagy kút a határ előtt, ahol érdemes lesz tankolnom?

- Gradiska - Daruvár - Barcs - Kaposvár - Székesfehérvár"

Itt tudsz tankolni Gradiskában:

https://www.google.hu/maps/@45.1432139,17.2553216,771m/data=!3m1!1e3

Mikor az autópályáról beérsz az E661-re balra lesz a határátkelő, jobbra pedig a benzinkút. Úgy emlékszem látszani is fog a kereszteződésből (talán zöld színű), mindenesetre a HERE is mutatja, most néztem meg.

Én sokszor megtettem már az általad tervezett útvonalat (Pápa-Orebic viszonylatban),szerintem gyönyörű szép.

Üdv.

emojnarode Creative Commons License 2015.07.10 0 0 3506

Az eligazítás érdekében közlök itt egy tavalyi határ menti hírt Metković és körzetéről. Ez a jelenlegi körülmények között is érvényes.  Íme" Tömeg a Metković átkelőnél. Ez az átkelő a legforgalmasabb, Horvátország és Bosznia Hercegovina között.  Minden hét végén több mint öt és fél ezer személygépkocsi és néhány száz autóbusz megy át rajta, ezért itt nem ritka a három óra várakozás sem. Ezzel szemben a közeli Novo Selo határátkelőnél, mindössze tizenöt perc. Itt öt belépő kapu található személyautók számára és kettő autóbuszoknak. Sokan nem tudnak erről és a navigációban sincs benne. "  Ha ezt figyelembe veszed és ha jól tudom Gradacba mész, biztos hogy jobban jársz, még ha kerülőnek tűnik is.  Azok a tüntetések, amiről én itt írtam, eredménytelenek napjainkban, ezért ajánlatos megfogadni The Rible javaslatát.

Előzmény: sütöget (3500)
sütöget Creative Commons License 2015.07.10 0 1 3505

"Plocénál felmész az autópályára (na jó, ott még csak autóút ha jól emlékszem), elindulsz Split felé, majd amikor látod a táblát, hogy BiH, Bijaca, ott rákanyarodsz arra az autópálya szakaszra. Nem kell tehát lejönnöd az autópályáról, az be fog vinni Boszniába"

Tudod-tudja-e valaki, hogy ez fordítva, azaz Bosznia felől is működik Ploce-ba?

Előzmény: The_Rible (3502)
sütöget Creative Commons License 2015.07.10 0 0 3504

Két éve, szeptemberben, hétköznap mentünk, akkor egy órát várakoztunk. Most főidényben tartok a többszörösétől és ezt mások is jelezték már e fórumon.

Előzmény: monobombola (3503)
monobombola Creative Commons License 2015.07.10 0 0 3503

Mit jelent a hosszú várakozás? Három vagy öt óra? Fél vagy egy nap? Esetleg hajnaltól délig? 

Előzmény: sütöget (3500)
The_Rible Creative Commons License 2015.07.09 0 0 3502

Csak semmi kavarás:

Plocénál felmész az autópályára (na jó, ott még csak autóút ha jól emlékszem), elindulsz Split felé, majd amikor látod a táblát, hogy BiH, Bijaca, ott rákanyarodsz arra az autópálya szakaszra. Nem kell tehát lejönnöd az autópályáról, az be fog vinni Boszniába, csak egy autópályaelágazás van. Az autópálya boszniai végénél meg indulj el Ljubuski irányába, és kb. az autópálya vége és Ljubuski között félúton ki lesz írva, hogy Kravica balra.

Blagajban a forrás és a Tekke közvetlen közelében lehet parkolni csekély díj fejében.

kmrmtms Creative Commons License 2015.07.09 0 0 3501

Sziasztok!

Ide még nem írtam eddig. Cobranco Adriai videóján felbuzdulva végignéztem a teljes sorozatát, meg sok másik videóját is, végül úgy döntöttünk, hogy hazafelé Hvarról, Boszni-Hercegovinán át jönnénk. A fórumót 2013 év végétől végigolvastam a mai napig. Így alakult ki bennem az alábbi útiterv és megtekintendő látványosságok.

Lenne néhány kérdésem, most egyben feltenném:

Útvonal a következő lenne: 

Pontos dátumot nem tudok (valamikor augusztus 6-7), de amikor indulunk haza, akkor kb délben indulunk Hvarról

Első nap:

- Drvenik - Ploce - Mali Prolog - Bijaca átkelő - Kravica-vízesés

1. Itt az lenne a kérdés, hogy Mali Prolog-nál fel tudok-e menni az A1 autópályára, Google Maps szerint nem, Nokia Here szerint igen.

2. Hol érdemes lejönni a pályáról a vízeséshez (vagy inkább érdemes Crveni Grm felé menni?)

- Kravica-vízesés - Capljina - Pocitelj - Blagaj (Buma forrás)

3. Hol érdemes parkolni, ha a forráshoz igyekszünk, és nem akarunk túl sokat sétálni?

- Blagaj - Mostar

4. Mivel nem tudjuk mikor indulunk majd haza, ezért szállást sem tudok foglalni Mostarban, szerintetek találunk majd szállást (2 felnőtt, 3 kisgyerek, matrac lesz nálunk)?

Szoba, vagy faház is megtenné, az sem baj ha nem Mostárban van, hanem Jablanica irányában valahol.

5. Mennyi a reális ár a szállásért? Én örülnék, ha olyan 50€-ból kijönne.

Második nap

- Mostar - Jablanica - Bugojno - Jajce (vízesés, Pliva malmok) - Vrbas völgye - Banja Luka - Gradiska

6. Hol van az utolsó nagy kút a határ előtt, ahol érdemes lesz tankolnom?

- Gradiska - Daruvár - Barcs - Kaposvár - Székesfehérvár

7. Van más javasolt útvonal székesfehérvári úti céllal?

8. Itt javasolta valaki a Nokia Here navigációt (ami egyébként ingyenes offline térképekkel együtt), tényleg jónak tűnik, mert jóval részletesebb a Google Mapsnál és a TomTom-om legfrissebb térképénél is, a saját utcánk sebesség korlátozását is ismeri. Tudom itt többen a térképet javasolták, amit én annyira nem favorizálok, a Nokia Here azért szimpatikus, mert offline rá tudom tölteni BiH térképet és jelez a sebességkorlátozásoknál. Ezzel kapcsolatban esetleg valamilyen vélemény?

9. Ha esetleg még 1 napot töltenénk Boszniában, azt hol lenne érdemes ezen az útvonalon? (Jajce és Vrbas völgyéhez ragaszkodunk.)

Köszönöm a sok eddigi tanácsot, amit ugyan nem nekem adtatok, de nekem is hasznos.

És köszönöm a segítséget is a fentiekben!

Tamás

sütöget Creative Commons License 2015.07.09 0 0 3500

"Ezzel az utóbbival kapcsolatban reményt keltő híreket közölnek a bosnyákok, ugyanis a júniusi metkovici  hosszú várakozások és tarthatatlan állapotok arra kényszerítették a helyieket, hogy élénk tiltakozásba kezdjenek ez utóbbi átkelő, nemzetközi átkelővé való visszaminősítése érdekében."

Emojnarode fenti felvetéséről tud valaki konkrétumot? 10 nap múlva indulunk Gradacba, Doboj-Zenica-Sarajevo-Mostar útvonalon, és tartok tőle, hogy Metkovicnál hosszú lesz a várakozási idő a határon.

Előzmény: emojnarode (3491)
ersekildiko Creative Commons License 2015.07.09 0 0 3499

Reméljük így lesz, vagy már így is van. A húgom autója egy kicsi Ford Fiesta, aminek az alváza igencsak közel van az aszfalthoz, így nem kockáztatunk. Arról nem is beszélve, hogy "sietnünk" kell, így az egész ötlet értelmetlen volt.

Előzmény: emojnarode (3498)
emojnarode Creative Commons License 2015.07.09 0 0 3498

Ildi! a cikk is azt írja, hogy egyes helyek csak terepjáróval érhetők el, de reményt keltő az arra utazók számára, hogy mint írja is, egyre több víkend ház épül a környéken és komoly gondot fordítanak az aszfaltozásra is. Bizakodásra az adhat okot, hogy a cikk még 2006-os, szeptemberi keltezésű. Azóta talán történt valami kedvező is.

Előzmény: ersekildiko (3497)
ersekildiko Creative Commons License 2015.07.09 0 0 3497

Talán emlékeztek, hogy érdeklődtem a Blidinje NP-on keresztül vezető útról. Mára már letettünk róla, de talán valakit érdekelhet, akinek több ideje és jobb autója van, mint nekünk. Itt van egy részletes leírás az útról. Mi amúgy a másodikat terveztük: Jablanica-Blidinje-Posusje

emojnarode Creative Commons License 2015.07.02 0 0 3496

Akkor most nyilván vagy tartva, mert mint írod is, felírták az adataidat. Mást nem mondtak, miért volt erre szükség? Mert van egy ismerősöm, aki feljebb próbálkozott egy ilyen alternatív megoldással, de minden következmény nélkül eltanácsolták Kamenskora, az ugye nemzetközi. Ez arra volt jó, hogy itt most tudomást szereztek erről mások is és nem kisérleteznek a "kertek alatt" .

Előzmény: The_Rible (3494)
The_Rible Creative Commons License 2015.07.02 0 0 3495

izé, akarom mondani, jobbra.

Előzmény: The_Rible (3494)
The_Rible Creative Commons License 2015.07.02 0 0 3494

Egy kisérletet megért. Igen, ez a Neretva túlpartján van még a városban (rögtön folyó hídja után balra, a vasúti sínek túloldalán).

Előzmény: emojnarode (3491)
ersekildiko Creative Commons License 2015.07.02 0 0 3493

Olyan igazi GPS-nk nekünk egyáltalán nincs :) én amúgy térkép mániás vagyok! Csak mikor tervezem az utat szoktam segítséget kérni a Google-tól, vagy a viamichelin-től, meg Tőletek :), aztán azt is kinyomtatom és ha nem egyezik a térképen jelölt utakkal, akkor szokták szentesíteni (vagy nem) a helyiek :) Hát így valahogy! Nem nagyon szoktunk eltévedni, ha esetleg mégis, akkor azt is élvezzük.

Előzmény: sfi (3492)
sfi Creative Commons License 2015.07.02 0 0 3492

Mi is be szoktuk kapcsolni a gps-t, de azért indulás előtt én mindig megnézem, hogy merre kell menni, térkép is ott van a kezünknél (gyerek szeretni nézni, hogy merre járunk), így van, hogy nem értünk egyet és felülbírálom. :) Ilyenkor erősködik egy ideig, hogy forduljunk vissza, meg ilyesmi, de aztán végül belenyugszik a döntésembe és ahhoz tervezi az utat. Nehogy már egy gép mondja meg nekem, hogy merre menjek! :) Persze azért többnyire hasznos, hogy ott van.

Pont emiatt szerintem felelőtlenség egy gépre hagyatkozni teljesen.

Előzmény: ersekildiko (3489)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!