A családi (személyre lebontott) adózást a Fidesz találta ki. Mindenki beleköpött valami kifogást, vagy meg sem szólalt. Most, hogy pörög a gázóra, már mindenki okos?
Pár napja az offoldában kérdeztem, miért hallgattok a Budaörsi Kistérség Többcélú Társulás Területfejlesztési koncepciójáról. Azóta is néma csönd. Pedig a - tudtommal 7-ére összehívott közgyűlés egyik napirendi pontja lesz.
Én meg azt mondom, hogy mindennek meg kell fizetni az árát, legfőképpen a véges kapacitással rendelkező dolgokét. Nem szabadna a szociális támogatást összekeverni a fogyasztással. Először is többsávos adórendszer kell (szerintem), azután egy főre jutó jövedelemarányos szociális támogatás a rászorulóknak (nekem pl. szimpatikus lenne a családi adózás és az ehhez köthető támogatási rendszer, de biztosan más megoldás is lehet jó). Ha pedig egy támogatást esetleg egy adott dologhoz adunk (pl. tankönyv), akkor azt utalvánnyal vagy jóváírással lehetne végezni.
Azt nem értem, hogy erre mi szükség van, ugyanis épp az a fő baj ezzel a baromsággal, amit van pofájuk támogatási rendszernek hívni: aki "keveset" fogyaszt egy mérőhelyen (mondjuk 2000 m3-t egy főre évente), az olcsón fűt, aki meg két családdal lakik egy házban (mert a ház esetleg eleve több generáció számára lett építve), és még merészel sokat és jól dolgozni (mert nem a csupasz fenekére csinált nagy családot), az fagyjon meg, vagy dögöljön éhen (holott ugyan 4500 m3-t fogyaszt egy évben, de 6-7 emberre)! Szóval épp azokat büntetik, akikre támaszkodhatna az ország: akik felelőséggel vállaltak nagy családot, sőt, horribile dictu, még a szüleiket is odavitték lakni! Ha ugyanők két mérőhelyen, külön laknának, akkor minimum az egyiken tök olcsón, és a másikon is olcsóbban vehetnék a gázt. Ez eszébe jutott valamelyik parlamenti pártnak vajon? Hogy a támogatási rendszer még igazságos is lehetne, de ha egy főre jutó jövedelmet néznek, akkor a köbméter határokat is egy főre kellene megszabni. Mondjuk 750m3/év/fő a 3000m3/év/mérőhely helyett. De nem. Itt inkább azt keresik, valakinek nem jutott-e eszébe elválni, a gyerekekkel a kis keresetű szülő bejelentkezik a lakásba, és közben élnek tovább a két jövedelemből, olcsó gázból... Hm.. Adtak egy ötletet...
A tévében nyilatkozott valaki, hogy százból hetven kérelmet zsinórban elutasítanak. Vagyis olyan alacsony szintre állapították meg a segély-limitet, hogy gyakorlatilag csak az kaphat támogatást, akinél még be sem vezették. De arról is igazolást kell vinni, különben megbüntetik.
Egy közeli hozzátartozóm részére a minap levelet hozott a posta az érdi PH+ból.
Felhívják benne, hogy fáradjon be a hivatalba és nyilatkozzon azon személyeket illetően, akik a gázár-támogatási igényen felsorolt személyeken (5 fős családján) kívül - a népességnyilvántartó adatai alapján - a házába be vannak jelentve.
találtam egy érdekes történetet, van valaki, akinek több infója van róla?
a Budai úton lévő volt Munkaügyi Központ épületnek és a hozzá kapcsolódó területrésznek az értékesítéséről döntöttek. A Budavidék Rt. olyan ingatlan együttest szeretne kialakítani, amely gyorsétkeztetési funkciót töltene be és tervezik olyan helyiségek létrehozását, amelyek lehetőséget teremtenének közösségi rendezvények lebonyolítására
ha jól sejtem, ez az Enikő utcai telek, a Stop.Shop-al szemben, most üres telek, a körforgalom mellett (legutóbb szilveszterkor volt rajta petárda árus bódé)
a fent említett projektből nem lett semmi, mégis nemrég a képviselő-testület (akkor még az volt) valamiféle döntést hozott az illető telekkel kapcsolatban
tud valaki valamit róla, hogy mi lett, mi lesz ezzel kapcsolatban?
"No meg még valami. Ha mindenki így teszi, akkor tessék megelőlegezni az ellenzéknek is a "bizalmat", hogy ők ugyanezt tennék, vagyis tessék vagy együtt szidni a két oldalt, vagy egyiket sem! Én mindkettőt szidom. :o)"
A Fidesz is rendre elfogadta a rendőrkapitány beszámolóját. Most kampány van kell egy kicsit berzenkedni a közbiztonság miatt. Na ez a szemlélet az amin változtatni kellene a Fidesznek. Mindig elfogadták az utolsó ciklusban.
1. Kampány van: senkit nem érdekel, mi történik a városban, a városházán? 2. Kampány van: nem történik semmi említésre méltó. 3. Nyár van: miért is kellene, hogy történjen bármi is?
Keményen ki is szóltam, rámutatva, hogy a regnáló kormányzat felelőssége--elsősorban. (Emlékeztek, le is torkoltak!) Remélem a választók előtt is világos, hogy kampányfogás az egész!
Eddig rendre elfogadták a rendőrkapitány éves beszámolóit. Eddig rendre úgy értékelték, jól haladnak a dolgok.
Most, hogy kampány van, tudják, azt kell mondani, amit a választók pontosan érzékelnek, de ezt csak úgy lehet, mintha semmi közük nem lenne az eredménytelenséghez: mások felelőssége a dolog. Mi aztán a közért dolgozó képviselők keményen felszólítjuk: tessék intézkedni, mert tarthatatlan a helyzet!
a közbiztonság javítására, az érdi közterületen jelenlévő rendőri erők növelésére vonatkozó intézkedéscsomagról
1. Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése felhatalmazza a polgármestert, hogy folytasson tárgyalásokat a Városi Rendőrkapitánnyal arról, hogy a város közterületein a folyamatos és fokozott rendőri jelenlét biztosítása érdekében milyen intézkedések, és annak megvalósításához milyen támogatás szükséges. Az erre vonatkozó szerződés-tervezetet a Közgyűlés a következő ülésén tárgyalja.
2. Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése felkéri Dr. Jánosi György országgyűlési képviselőt, hogy hatáskörében tegyen intézkedéseket annak érdekében, hogy az Érdi Rendőrkapitányság hatékonyabb működése, illetve a fokozott rendőri jelenlét biztosítása érdekében létszámbővítésben részesüljön. A Közgyűlés fentieken túl felkéri az országgyűlési képviselőt, hogy a város közbiztonságának javítása érdekében tegyen intézkedést a Készenléti Rendőrségnek a városba történő vezénylése érdekében.
Határidő: 1. pontra: következő közgyűlés 2. pontra: azonnal
Nem volt képes, vagy nem akarta megérteni: ha tájékoztat egy leendő tervről (ötös körforgalom, lezárás, mert vasúti aluljáró épül) az Érdi Újság egy-egy oldalán, nos az minőségileg más, mint külön, színes, mélynyomott kiadványon arról ír, hogy utat burkolt, ez csinált, azt csinált (némelyiket még a múlt évben) !
Ez utóbbinak már semmi információs értéke nincs, annál több KAMPÁNY-szerű vonása!
döbbenetes volt, hogy a polgármester a mai Közgyűlésen rendszeresen rendreutasította a civil képviselőket, akik a városlakók valós problémáit vetették fel, azzal, hogy "ne kampányoljanak má' "
azért is volt döbbenetes, mert saját frakciótársait nem figyelmeztette erre (többek között "Miss Demagógiát" -hosszúlére eresztett terjengős kiselőadásai ellenére sem-)
Tehát a vezető frakciókhoz tartozók kampányolhatnak, ha pedig valaki más felvet valami valós problémát, az "ne kampányoljon!".
Otterlo! Semmi helyrehozhatatlan, semmi súlyos baj nem történt. Mindannyian kissé feszültebbek, hajszoltabbak vagyunk.--és emberek, így tévedhetünk. (mint én is a múltkor---mégegyszer bocs!)