Nekem az orosz gépek között a legjobban bevált (jobb képeket csináltam vele, mint a Zenittel). Ha nem beállítatlan az objektív, nagyon korrekt képet csinál.
A fókuszelhelyezés még csak csak jól megoldható mivel 50-es az obi, ezzel egy szépen szerkesztett portrét kb. 1,5-2 méterről lehet képezni, és ennél távnál még jól láthatóan kiélesíthetők a részletek a keresőben.
Az érdekessége a tapasztalataim alapján hogy 1:1,5-nél nem szereti a kevés fényt. Értem ezalatt, hogy a fényszegénységet ez az obi sem pótolja a fényerejével.
Kell neki a fény a részletekhez a fókusztartományban bőven, csak győzze záridővel a gépváz.
Azt hittem, hogy csak asztaldísz lesz, de megvettem Soósnál egy Canon AF35M-et. Aztán beletéve két eneloopot, lám, hibátlanul működik. Bekapcsolom a vakut, biztos az nem jó. Megy az is.
Sajnos egy ideje átcsaptam csak olvasó üzemmódba, de szinte arra sincs időm.
Az volna a kérdésem, hogy egy kései (fekete) Jupiter 3-as objektívért mennyit lehet adni? Apróbb kopások és néhány mikrokarc van rajta és ennyi. Csak nem tudom az árát, meg az eladó sem mond rá semmit :S
Előre is hálásan köszönöm a segítséget!
Más:
Eladó FED2 gép Industar 26M objektívvel.
Minden beállítva, újrakenve, lehetletfinom fókusz, pontos távmérő, egyedül a B időt nem akarja exponálni, a több i mind pontos.
Tokkal vonóval: 5e magyar forint. Esetleg Revolverkereső és fizetek rá, vagy 35 mm-es kereső jupi 12-höz. Vagy Jupi 11 objektív. Tehát megegyezünk!
Ahogy elnézem egy önlicitáló az illető. Az előző nyertest, "poszatat" kellene megkérdezni, hogy neki mi volt a problémája az objektívvel. Én is nézegettem ezt a nagylátót, de Miskolcról bajosabb a visszaküldés egy ilyen eladónál.