Keresés

Részletes keresés

gyongyhaju lany Creative Commons License 2006.07.15 0 0 2098

A mi csapatunk egyáltalán nem gyakorlott túrázó. A szlovák paradicsomban először járva, én hetekig a fórumot olvasgattam. Az elejétől elolvasva kimásoltam az összes túraötletet egy word doksiba. Utána mentünk a saját fejünk után :)

Az első napra bemelegítésképp mindenképp ajánlom Cingov (Csingó) felől a Tamásfalvi kilátót. Asszem a sárga jelzésen mentünk, a Hernád fölött, csodaszép a kilátás.

Ha dél előtt életet bírtok magatokba lehelni, akkor érdemes továbbmenni a Fehér patak mentén, amíg időtök engedi. Mi későn indultunk, úh. ez utóbbi részt kihagytuk.

Második kirándulós napunkon a Hernád áttöréssel kezdtük Podlesokból, majd a Klastorska Roklinán fel Klastoriskoba, ott pihentünk és uzsonnáztunk egy jót a Kolibában, majd könnyű sétaúton vissza.

Mi 4 napot voltunk összesen, ebből 2-t túráztunk.

Javaslom, olyan túraútvonalat válasszatok, amit menetközben tudtok variálni. Az elején nézzétek, a térképen jelölt menetidőt ti mennyi idő alatt teszitek meg, így nagyjából be tudjátok mérni a távot. És úgy menjetek, hogy fáradtságotoktól függően tudjatok választani nehezebb, de szebb létrázós, és a végére könnyebb levezetős, bár kevésbé élménydús túraösvények között.

Előzmény: SpikyNorman (2088)
RKata Creative Commons License 2006.07.14 0 0 2097

OFF

Nekünk is ez a két név volt "listás". :))

ON

Hiába, a Csengék jól bírják a túrázást. :)))

Előzmény: Műhód (2083)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.14 0 0 2096
Ui: Tedd csak fel! Erről szól a fórum!
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.14 0 0 2095
Következő számunk következik, amelynek címe: Könnyű túrák a Szlovák Paradicsomban.
Elődaja: Műhód!

Fanfár!

Előzmény: Műhód (2092)
Pistike Creative Commons License 2006.07.14 0 0 2094
Soha nem untatsz vele bennünket!
Csak legközelebb kicsit szájbarágósabban, mert legutóbb hosszasan kellett keresnem a kiinduló pontjaidat :D
Naszál jó lenne, ha megemlítenéd, hogy melyik nagyobb településhez van közel a kiinduló pontod, ha nem gond :D
Előre is köszi, és jó túrázást!
zsesszi Creative Commons License 2006.07.14 0 0 2093
tedd csak fel nyugodtan ide. szerintem senki nem untatnál vele. akárhányszor olvassuk (legalább is én, de erősítsenek meg a többiek) mindig átéljük újra.
Műhód Creative Commons License 2006.07.14 0 0 2092

Küldjél egy publikus e-mail címet nekem!

Akkor kapsz 4-5 könnyű szép túrajavaslatot.

Nem akarom ezzel a többieket untatni.

Előzmény: SpikyNorman (2090)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.14 0 0 2091
Akkor mérjük föl igényeidet és lehetőségeidet.
Kemping faházakkal vagy magánszállás (panzió)?
Hajlandó vagy éjszaka (fedél alatt) fent aludni a hegyen vagy szeretnéd látni minden estédet ugyanazon a szálláson tölteni, a kis autód mellett?
A Rám-szakadék hosszú volt, meredek vagy egyik sem?
Kb. mi az a táv, amit itthoni hegyeken szívesen megteszel egy nap?
Előzmény: SpikyNorman (2090)
SpikyNorman Creative Commons License 2006.07.14 0 0 2090
Igazából saját tapasztalatokon alapuló túraajánlatok érdekelnének. Ha minden igaz, akkoe 4-5 napra tudnánk menni.
Érdekelne olyan konkrét hely is, ahol meg lehet szállni. Legyen mondjuk bográcsozási lehetőség, hogy túra után tudjunk főzni valami finomat.
Előzmény: Törölt nick (2089)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.14 0 0 2089
IGEEEEN! Mindenkinek ajánljuk!!!

Van rövid és hosszú, nehéz és könnyű túra. A környező kempingekkel, vendégházakkal és panziókkal jó szálláslehetőséi, gyönyörű látványai. A vízmennyiség szempontjából a legkedvezőbb a tavasz vége, amikor már jó idő van, de még mindenhol sok a víz. Vagy az ilyen időszakok, mint egy-két hete, amikor az esők (és a hosszú tél) után magasak a vízállások.
Van a helynek honlapja, amin sok magyar információt is találsz: www.slovenskyraj.sk Ezen kívül térképek, fotók is találhatók rajta.
Ezen kívül néha hozzá lehet jutni egy szlovák kiadású, magyar nyelvű kis zöld útikonyvhöz is, aminek valami olyasmi a címe, hogy 40 túra a Szlovák Paradicsomban.
Ebből tudásod és állóképességed szerint válogathatsz.

Előzmény: SpikyNorman (2088)
SpikyNorman Creative Commons License 2006.07.14 0 0 2088
Sziasztok !
Irigykedve olvasom a jobbnál jobb beszámolókat, hogy milyen jó túrákra szoktatok menni a Szlovák Paradicsomba.
Én még sosem voltam és mint kezdő túrázónak ajánlanátok-e ezt a helyet ? Eddig inkább csak a Pilisben és a Börzsönyben voltunk, de pl. a Rám-szakadékot nagyon élveztem, még ha kicsit féltem is rajta. Ha jól tudom, akkor a Szlovák Paradicsom is ilyen, csak nagyban.
Szóval lehet-e, érdemes-e ide menni nyár végén vagy kora ősszel ? És ajánlanátok-e nekem is mint nem nagyon sokat túrázónak ?
Műhód Creative Commons License 2006.07.13 0 0 2087

Szia!

Ha nem kapsz választ, itt találsz leírásokat a kérdésedre:

http://www.google.com/search?q=biciklivel+Pozsonyba+&hl=hu&lr=lang_hu&start=0&sa=N

Előzmény: csiga papa (2085)
Műhód Creative Commons License 2006.07.13 0 0 2086

Nem volt drága.

Mi múltkor ennyiért Tapolcán egy koleszben aludtunk egy tájfutóverseny alkalmából.

Az nem volt nagyon rossz, de jó sem.

A július 2. vasárnap már szép nap volt.

Klastoriskon bemenetünk a vendéglőbe.

Kintről látom hallom, hogy a teraszon egy öregember hangosan magyaráz:

- Ma még nagyon nagy eső lesz!

A mellettük lévő asztahoz ültünk le a teraszon.

Odaköszöntem: - Jó napot kívánok!

Csak bámult rám, de nem fogadta a köszönésemet.

Ezután feléjük se néztünk. Azért rosszul szokott esni, ha deviáns magyarokkal találkozunk. Néha előfordul.

Előzmény: zoo26 (2084)
csiga papa Creative Commons License 2006.07.13 0 0 2085
Kedves Topiktársak,

mi bicajjal mennénk, kis kerülővel :-) Meg tudná valaki mondani, bicajjal be lehet-e jutni Pozsony belvárosába Rajka felől?

Az autós térkép szerint a rajkai út autópályába fut, s bicajjal ott nem szabad menni...
zoo26 Creative Commons License 2006.07.13 0 0 2084
Inkább a patakban mentünk, az biztonságosabb volt. A pataknál veszélyesebb volt azoban a visszafelé vezető út, mert a földből kiálló esőtől nedves fenyő gyökereken váratlanul nagyokat lehetett esni. Itt a fáradtságtól már nehezebben mozogtunk és a figyelem is laknkadt.

A szállás nagyon jó, tiszta és felszerelt volt. A szoba ablakából a Tátrárát láttuk. Hat személy számára tökéletes. A szállásadótól külön álló kis épületben laktunk. A földszinten volt egy kis konyha gázsütővel, hűtővel, mosgatóval felszerelve( és konyhai edények evőeszközök, csészék), ebből nyilt a fürdőszoba (zuhanyzó, mosdó, WC). Csigalépcső vitt az emeletre, ahol két háromágys szoba volt szekrénykek, asztalok, stb... Ja, ami fontos gázkonvektor szükség esetén be lehetett kapcsoltni (Inkább ruha és bakancs szárítás végett). A szállásadók barátságosak voltak és nem zavartuk egymást, bár csak szlovákul értettek, így közös beszélgetés elmaradt. Mellékelek a szállásról egy fotót és az elérhetőségét ahol az árak is vannak. Mi még csak most voltunk először itt, így nem tudom, hogy drága volt-e a szállás a helyi viszonyok alapján (Szerintem nem volt drága.).
Küldök még két képet a második túranapról az első a Tamásfalvi kilátó, a második a Hernád áttörés esőzés után.

www.limba.com/poslana.php?idjaz_idobj=7_2201
Műhód Creative Commons License 2006.07.13 0 0 2083

Szép kislány Csenge, jól bírta túrát.

A kanyon falán is egyensúlyoztál vele, vagy már akkor is inkább a vízben gázoltál?

Milyen volt a szállásotok Hrabusicén, mennyiért?

Jól éreztétek ott Magatokat?

Egy ismerős családnak -Kosztáéknak- lányuk született.

Mondta is mindenki: -Rékának kell elnevezni! Jól csengő neve lesz.

Mégis a Csenge nevet kapta. Jól cseng a Csenge is.

Előzmény: zoo26 (2080)
Műhód Creative Commons License 2006.07.12 0 0 2082

Sokat esett:

zoo26 Creative Commons License 2006.07.12 0 0 2081
Mi most voltun a jégbarlangban kb. 4-6 C volt. Aki nem fázós az egy melegebb pulóberben kibírja.
Előzmény: zsombi (2075)
zoo26 Creative Commons License 2006.07.12 0 0 2080
A képek hátha most elmennek. A mobilszámod először megkatuk, de a páromnak nem volt ismerős a név és kitörölte. Másodszor nem kaptuk meg.
A Sucha Belá-n nagyon nagy volt a víz és nagyob figyelni kellett, ráadásul az eső tényleg rendesen esett. Alulról és felülről egyszerre áztunk, de este egy korsó Saris és előtte néhány korty pálinka elűzte a megfázást. A szállásunk végül Hrabusiceban volt, mert a kemping, ahogy írtad az ünnep miatt megtelt.Átázva
Előzmény: Műhód (2073)
Műhód Creative Commons License 2006.07.12 0 0 2079

De jó lenne!

Sajnos Szegeden vagyok.

Évek óta eltöltünk ott nyáron 10-10 napot.

Ezért ismerjük elég jól a viszonyokat.

Előzmény: zsombi (2078)
zsombi Creative Commons License 2006.07.12 0 0 2078

Műhód!

Te állandóan ott vagy a paradicsomban? Csak azért kérdezem, mert hozzászólásaid alapján nagyon jól ismered a viszonyokat. Mi holnap érkezünk a podlesoki kempingbe, esetleg beszélhetünk a helyszínen.

gyongyhaju lany Creative Commons License 2006.07.12 0 0 2077
http://www.gemer.sk/ciele/dljaskyna/hu.html
gyongyhaju lany Creative Commons License 2006.07.12 0 0 2076
nagyon :)
zsombi Creative Commons License 2006.07.12 0 0 2075
Elnézést, valaki meg tudja mondani, hogy mennyire van hideg a dobsinai jégbarlangban?
Műhód Creative Commons License 2006.07.12 0 0 2074

Tallózás-kijelölés-megnyitás-Feltölt-megvárod amíg feltölti-beszúrás.

Ez a képbeillesztés sorrendje.

Előzmény: zoo26 (2072)
Műhód Creative Commons License 2006.07.12 0 0 2073

Szia!

Örülök, hogy jól sikerült. A kempingben laktatok?

Vártuk a hívásotokat. Kéccer is elküldtem a mobilszámomat.

Talán majd máskor bambizunk!

Azért abban a nagy vízben éppen elég húzós lehetett végig menni a hátadon Csengével...

Ráadásul délig esett az eső.

A képek lemaradtak.

Előzmény: zoo26 (2071)
zoo26 Creative Commons License 2006.07.12 0 0 2072
A képek lemaradtak. mégegyszer...
Előzmény: zoo26 (2071)
zoo26 Creative Commons License 2006.07.12 0 0 2071
Szia Műhód!

Én a csengeho párja vagyok. Megtértünk a paradicsomból egészben. Köszönjük a tanácsokat, amit a túraútvonalak megtervezésében adtál. Sajnos a mobil számod nem kaptuk meg, így nem találkozhattunk Podlesokban.
Csenge nagyon jól viselte a túrát. A Suchá Belá-n megijedt az első vízeséstől, de aztán megszokta és élvezte a kirándulást. Mellékelek néhány képet:
Előzmény: Műhód (2070)
Műhód Creative Commons License 2006.07.12 0 0 2070

Ha nem mohás, esőben nem is csúsznak annyira mint eső után.

A nekem sérült az egyensúlyszervem, ezért túrabotokkal pótolom a doronglétrahídakon.

Eddig járható most a Kysel.

Előzmény: Törölt nick (2069)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.12 0 0 2069
Az valóban igaz, hogy a nedves falétrák és fatörzsek néha barátságtalan meglepetést tudnak okozni. Depláne, ha már egy kicsit moszatosak is.. Én még mindenkit arra bíztattam, ha biztos magában, nyugodtan négykézlábazzon rajtuk. Szerencsére mégmindegyik lecsúszást megúsztuk néhány horzsolással.
Előzmény: Műhód (2068)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!