Szia, Mollika,
szerintem tök korrekt dolgokat írtál,
és kösz!
Az arab országról mindenkinek van egy elképzelése,
de ezért szoktuk hangsúlyozni,
hogy ez nem Dubai, nem Omán...
De arab ország,
és ezt tudomásul kell venni.
A pihenés része is igaz,
ezeregy program van, ha akarsz menni, ha van pénzed,
de az animátorokkal pénz nélkül is,
teniszezhetsz, pingpongozhatsz stb.,
de csak úgy kisétálni nincs túl sok értelme.
Van, akinek ez nem is fontos,
de van, aki ezt várná el,
mert máshol ezt tapasztalta...
és ezt meg is értem,
máshol mi is csak úgy korzózunk a parton,
aztán beülünk egy koktélra,
aztán megint korzózunk és így tovább..
Nos itt az esték nem ilyenek,
de van program,
és magadnak is szervezhetsz.
A tenger egy más téma,
hangsúlyozom,
mi nem nyáron voltunk.
Sajnos hínáros volt, de azt igyekeztek eltakarítani.
Tulajdonképpen az új élményszerzés a lényeg,
és az sem rossz,
ha nyugisan tud pihenni :))
MINDENKINEK AKI UTAZNI KÉSZÜL!
Sziasztok!
Az MTV teletexen meg tudjátok nézni az aznapi és a másnapi érkezést/indulást az alábbi bontásban:
190. old. mai érkezés(aznapi)
191. old. mai indulás(aznapi)
192. old. holnapi érkezés(másnapi)
193. old. holnapi indulás(másnapi)
Ugyanezt a net-en a www.utazas.com honlapon találjátok meg, jobb oldalon lent menetrend/Ferihegy mai érkezés/indulás és holnapi érkezés/indulás. Ha valaki a Nouvelair Légitársasággal utazik, akkor a www.Nouvelair.com oldalon megnézheti az indulás és érkezést. Én már 3 hete tudom, hogy holnap 21:30-kor indul a gép, ennek ellenére a Skyline/Kartago pénteken kiadta a részvételi jegyet 18:15-ös indulással és csak tegnap kora este telefonáltak, hogy 21:30-ra módosította a légitársaság az indulást.
Remélem sikerült segítenem.
Mindenkinek jó nyaralást! Sziasztok:krampi
Szia Mollika!
Nagyon megörültem a beszámolódnak, mert mi aug.24-én megyünk a Vincci Alkantara Hotelba. Jó hír, hogy a hotel és a medence tényleg olyan, mint a katalógusba, de pontosan mit értesz azon, hogy a tenger nem olyan szép? (koszos a víz, vagy hínáros?) Légyszíves írd meg részletesen (akár magánba is), hogyan mennek ott dolgok. A szobába magad szabályozhatod a légkondit? Kell-e fizetni a medencénél és a parton a nyugágyakért és a napernyőkért? A vacsorához jár valami ital, vagy ezért külön kell fizetni, ill. mennyire kell "kiöltözni"? Ti melyik fakultatív programon voltatok, melyikre érdemes elmenni? Stb., stb., szóval minden gyarkorlati tudnivaló érdekelne, ha nem terhellek vele.
Köszi minden infót!
EGR
Sziasztok!
Senki nem jön 6-ától Djerbára? Nem létezik, hogy csak mi készülünk oda. Ha valaki jön és olvassa az üzenetet, kérem jelentkezzen.
Köszi:krampi
Szia Count M!
Köszi a jókívánságokat, remélem nem lesz semmi probléma. Mi most tényleg pihenni megyünk, ugyanis először megyünk kettesben, gyerekek nélkül.
Mégegyszer köszi:krampi
Írasod alapján jól éreztétek magatokat, aminek nagyon örülök.
Azt írod:
"...a mi szállodánk a szállodasoron az utolsók között volt. Ott a tenger nem olyan szép..."
Djarbán mindegy, hogy hol van a szálloda, a tengerpart egy rémálom! Sajnos!
Mi nyaralni csakis a tenger miatt megyünk, de eddig ilyen mocskos helyet mint Djerba nem láttunk. Pedig voltunk már egy pár helyen...
Igaz ez csak az én véleményem, és ahogy látom egyedül vagyok vele, mert eddig még mindenkinek tetszett Djerba. Nembaj, tudom hova nem megyek biztosan mégegyszer.
Mollika!
Örülök, hogy jól sikerült a nyaralásotok. Köszönöm az infókat, amiket megosztottál velünk. Most úgy érzem, hogy a Menzel nem volt rossz választás, mert mi abba mennénk két nap múlva. Esetleg, ha addig még eszedbe jutna valami, kérlek írd meg. Sőt, gondolom más is jött haza a héten, ezért várom a további élménybeszámolókat.
Mégegyszer köszi:krampi
Sziasztok! Tegnap megérkeztünk Djerbáról. Összességében jó volt, tetszett minden.
Mivel mi is most repültünk és most voltunk először arab országban sok új és érdekes tapasztalattal gazdagodtunk. A repülés nagyon jó. A Best Reisen által bérelt géppel repültünk Malév Airlines járattal. A pilóták, a stewardessek aranyosak voltak. Volt kaja és kétszer ital. A fel és a leszállás nagyon élvezetes, a légörvények kicsit izgalmasak. Ha van rá lehetőség, mindenképpen ablak mellé kérjétek a helyjegyet, mert jó végig nézelődni. A pilóta, illetve részben a monitor végig mondta, mutatta, hogy hol járunk.
Leszálltunk a repülőről Djerbán, furcsa szorongató érzés, a levegőért úgy kell kapkodni, sehol semmi zöld, csak a kopárság és a pálmafák. Idegenvezetők vártak, aranyosak voltak, s úgy van, ahogy korábban már írtátok, mindegy, hogy melyik utazási irodánál foglaltok, a medina és a karthagónak van kint telepített idegenvezetője - szerintem. Minket két medinás várt, voltunk 4 busszal - ebből felét a Menzelbe, felét a Vincci Hotel Alkantara Thalassába szállították. Mi az utóbbiban voltunk. A szálloda nagyon jó, nagyon szép. Hat hónappal ezelőtt adták át, tehát még új. Ebből adódóan voltak nehézségeik is, hiszen ez volt az első turnus, amikor a szálloda fullos volt, de jól kezelték a problémákat, másnapra minden jól ment. Ez alatt azt értem, hogy első este a vacsoránál fennakadás volt, a pincérek össze-vissza rohangáltak, már régen megetted a kajádat, amikor kihozták az italodat, de aztán másnapra ők is átszervezték a kiszolgálást és már jól is ment minden.
Szóval ott tartottam, hogy megérkeztünk, a szálloda kellemes. Mivel a szobákhoz egyedien kódolható kártyát kaptunk, mi úgy gondoltuk, széfet nem bérlünk, napi 2 TD. Szerintem biztonságos a szoba, éppen azért, mert a chipkártyán szoba szám nem szerepel, idegen nem tud bemenni, a dolgozók meg már csak nem lopnak, nem engedhetik meg maguknak, hogy az állásukkal ily módon játszanak. A szobák nagyon szépek, én nagyon otthonosan éreztem benne magam. Tényleg olyan, mint a katalógusban. Természetesen mindennap volt ágynemű, törülköző csere. A medence mellett strandtörülközőket is osztottak, tehát nem volt szükség sajátra lent sem.
A kaja - pénteki napok kivételével, amikor náluk vasárnap van - jó és sokféle volt. Mivel két péntek is beleesett a nyaralásunkba, ezt azért merem így állítani. Szóval, akkor lényegesen szegényesebb kaják és kevesebb féle is volt.
Tisztaság, kaja, dolgozók - ötös!
Djerba...
Nekünk, mivel mi még nem jártunk ilyen vidéken, nagyon furcsa volt, hogy a szállodán kivül mennyire szegényes a táj és sajnos az élet is. Érdekes volt megélni azt a gazdagságot, ami a szállodán belül és azt a szegénységet, ami a szállodán kívül van.
A tenger ... nagyon meleg. Ez a mi szállodánk a szállodasoron az utolsók között volt. Ott a tenger nem olyan szép, és nagyon sekély is, éppen ezért olyan meleg volt a víz, hogy a medence hűtött vize sokkal kellemesebb volt, mint a tengeri. A tengernél kajakot, szörföt, vizibiciklit ingyen használhattad, a katamaránért kellett csak fizetni. A vizibicikli azonban elég ócska.
Sajnos itt nem úgy van, mint a Menzelnél, hogy kimész és ott van a kisbolt, hanem sokat kell gyalogolni. A szállodában az ásványvíz 2 TD, míg kint 0,6 - 1 TD. Alkohol árusító hely csak nagyon messze van, oda taxival lehet csak menni. Tudniillik, nem minden boltban engedélyezett a szeszesital árusítása, itt a szigeten csak egy helyen lehet vásárolni.
Nekünk hasfogóként nagyon bejött, hogy egy üveg whiskyt iszogattunk reggel és este, így nem volt semmi bajunk.
Tunézia fejlődő ország. Nekem olyan érzésem volt, mint mondjuk Magyarország a 70-es években, bár azt nem tudom akkor az milyen volt, mert akkor még nem éltem. Na mindegy!...Azért gondolom értitek mit akarok ezzel mondani!
Én lehet, hogy túl igényes vagyok, bár nem hiszem, de a szállodán kívül nem kívántam meg egy helyen sem, hogy beüljünk valami kávézóba, vagy pizzériába. Ha nálunk úgy lenne, mint ott van, az ÁNTSZ biztosan fejbelőné a tulajt. Az látszik mindenen, mint ami az arab mentalitás. Csak annyit és csak úgy csinálnak, hogy éppen megéljenek, éppen megüsse az elfogadható minőséget. Ugyanakkor természetesen velük együtt elfogadtuk ezt olyannak, amilyen, mert ezek ők, az ő országuk, s én csak egy vendég voltam 12 napig.
Azt hiszem egy kicsit csapongok, de túl sok a friss élmény, amit szeretnék veletek, akik már voltak és akik ezután mennek - megosztani.
Én nem akartam Satine-nak elhinni, hogy a szállodán, illetve a fakultatív programlehetőségeken nem sok mindent tudsz csinálni, csak pihenni és süttetni a hasadat, de itt tényleg így van. És ez szerintem, itt a Vincciben még inkább, mint a Menzelben.
Azért van némi rálátásom a Menzelre is, mert többször jártunk ott, pl. mikor fakultatív programokra vettük fel az utasokat. A Menzelnek van egy nagy parkja, ahol legalább kellemes környezetben tud az ember sétálni, a Vinccinek nincs, csak a medence. Szóval az tényleg olyan, mint az utazási katalógusok képein.
Szóval, mikor ezzel az első napokban szembesültem, hogy tényleg nem lehet mit csinálni, akkor kicsit megijedtem, de aztán olyan szépen eltelt ez a majd' két hét. És sok volt a passzív pihenés, ami azért nem is olyan rossz.
Az elején azt hiszem írtam arról, hogy mikor leszálltunk a repülőről, olyan légszomjjal küzdöttünk, ami nagyon rossz volt. Mint aztán később kiderült, akkor a sivatag felől fújt a szél, és az nagyon rossz volt, úgy érezted, hogy nem kapsz levegőt. Aztán 1-2 nap múlva megfordult a szélirány és akkor már jó volt a levegő, a tenger kicsit más áramlatot hozott. Az idő akkor már nagyon kellemes volt.
A szálloda folyamatosan gondoskodott arról, hogy ne unatkozzál. Délelőtt aquafitnesz,darts, vizipoló, este különböző szórakoztató programok - tunéziai est, fakír bemutató, divatbemutató, tombolahúzás, stb., gyerekeknek minidisco. Az animátorok - ha tud a gyereked franciául, olaszul:) - nagyon jól foglalkoznak a gyerekeddel, az animátorok is nagyon kedvesek.
A nyelvtudásról ...
Sajnos csak a francia. Mi az angollal nem nagyon boldogultunk, bár a recepción tudtak angolul, de a pincérekkel, a piacon, egyéb helyeken már sokkal nehezebben ment a dolog. Még beszélik valamilyen szinten az olaszt és a németet. A némettel jobb vagy mint az angollal.
Akkor most elsőre ennyi, majd folytatom még.
Jó utat a most indulóknak.
Ja még annyi, hogy ez a DAR JERBA, ha jól emlékszem egy frankó szálloda, nem túl messze volt a miénktől és kívülről mutatósnak tűnt.
Üdv mindenkinek
Jajj, most engem akartok illemre tanítani? Hová kerültem?
Persze, hogy nem megyek oda a pincérhez az étterem közepén, és jattolok neki! Nem most szálltam le a traktorról! Nálunk nem volt a szobában ismertető kártya, a takarítók pedig úgy jártak, hogy még véletlenül se találkozzunk velük. Általában ebédidő alatt. Az ellátás all i. volt, tehát jattproblémák ott sem adódtak.
Nem tudom, hogy milyen szállodában voltatok, de általában van az ágy mellett a kisszekrényen egy kártya. Többnyelven üdvözölnek a szállodában és kellemes pihenést kívánnak. A legalsó sorban az áll, hogy a szoba tisztaságáért a felelős: (és itt általában egy kézzel írott név áll)
Na, ebbe az összehajtott kártyába kell(ene) a jattot tenni...
Az étteremben sem a pincér kezébe nyomod oda, hanem beteszed az összehajtott káttya közé amelyen a szobaszámod áll, vagy nem?
Ezt hívják diszkréciónak. Nem az a lémyeg, hogy mindenki lássa mennyit adsz. Úgy is meg fogja jegyezni akinek adod. Ha sokat akkor azért, ha keveset akkor meg azért. :)))
Félreértessz! Nem a személyzetnek hagytam kint pénzt, hanem nem dugtam el, kint hagytam a polcon a többi értékkel együtt.
Ha jattot adok, azt csak személyesen.
nekem nem szimpatikus az a megoldás,
hogy a takarító személyzetnek hagyjunk elöl némi aprót...
csóri, honnan tudja, hogy az neki szól?
Ha elveszi, másnap kirúgják, mert lopott...
lehet, hogy ez szokás,
én jobban szeretem, ha za illető markába nyomom. Az tuti.
De utálom a lejmolóskat,
Marokkóban volt egy csaj, az a 2. napon közölte,
a jatt után,
hogy jaj,nagyon sajnálja, de haza kell utaznia, végleg, mert a testvére beteg stb. stb.
Így akart némi önsajnálattal pénzt kicsikarni a vendégtől,
mire a párom azt mondta,
pont ellenkezőleg,
hogy akkor ennek miért adjunk jattot,
majd az újnak...
Kiderült, a csaj nem ment sehova,
ő maradt továbbra is,
csak próbálkozott...
ezen annyira berágtunk, hogy az utolsó napokra nem adtunk Marokkóban jattot,
egyébként is lyukas törölközőket, meg koszosakat adott,
hogy nem...
Az elutazásunk reggelén,
sőt hajnalán már kopogtatott,
hogy jaj, mi elutazunk,
jaj, jaj....
és ott téblábolt,
és nekünk annyira elegünk volt az egész szállodából,
meg hogy még ez is ott téblábol,
várva a jattot,
vagy a maradékot,
hogy nagyon...
amikor a jatt ellenére 1x adott szappant,
helyesebben az első nap,
egy 4*-ban,
szóval hányinger volt...
De Djerbán más, ott csodákat tettek,
kevés pénzért is hálásak voltak,
ott örömmel adtunk jattot.
Semmi lopásról nem tudok.
Szia krampi!
Köszönöm válaszod. Izgalmas utazásnak ígérkezik , alig tudunka valamit a szállásról.A mi irodánk sem tudott róla mondani semmit.
Szia: maci
Maci12!
Mi sem találtunk, de még az utazási irodában sem tudtak (legalább a szobákról) képet mutatni. Annyit tudok, hogy itt nincs hűtő, de lehet bérelni.
Szia:krampi
Sziasztok! Aug.20-án indulunk a Dar Djerba Narjess/Zahra hotelbe.Sok hasznos infót olvastam már tőletek. A kérdésem az lenne, hogy ismeri e valaki ezt a szállodát? A szobákról, tengerpartról nem találtam képeket.Köszönöm!
Satine!
Köszi a választ. Már úgy érzem magam, mintha jártam volna kint, annyira fel vagyok készülve pozitív és negatív dolgokkal egyaránt. Rengeteget segítenek a topikok. Egyelőre kifogytam a kérdésekből. De ettől eltekintve várom azok élménybeszámolóit, akik nemrég jöttek haza.
Szia, Krampi,
a széf a menzelben a szobában volt, a beépített szekrényben,
szmkódos,
ingyenes.
A szálloda területén, a parton, a medencéknél nem kellett fizetni a napágyakért sem és a matracokért sem,
persze van ott valaki,
aki a helyedbe viszi, némi jattért,
de ez nem kötelező.
Szóval ingyenes.
Ha nem adsz jatto,
akkor is a helyedbe viszi,
legfeljebb másnap magadnak kell cipelned... nagy dolog...
Itt viszont nincs törölköző,
vagy valami, amit a műanyag matracra tehetsz,
ezért vigyetek valami óriáskendőt, törölközőt stb.
SZIASZTOK DJERBAI NYARALÓK!!!!!!
Nagyon hiányolom a friss infókat, élménybeszámolókat. Az nem lehet, hogy annyira jó, illetve annyira rossz volt, hogy senki nem ír semmit. Írjatok egy pár sort a most indulóknak, hogy felkészülve indulhassanak az útra.
Előre is köszi:krampi
Satine!
A széf a szobákban/bungikban van vagy a recepción?
szia:krampi
Sziasztok,
a nyári utaknál nem vagyok "toppon",
de úgy vélem,
hogy nyáron a túlzsúfoltság miatt egy kicsit toleránsabbnak kell mindenkinek lennie.
Az, hogy melyik irodánál fizetsz be, sokszor csak annyiban különbözik, hogy az a saját útjuk-e,
vagy sem.
Lehet, hogy az x irodánál fizetsz be,
de a medinásokkal együtt mégy, a medinás idegenvezető lesz a tied is, mert az alapjában a Medinának az útja.
Mondjuk.
A Menzelben ingyenes széf van,
ott tarthatjátok az értékeiteket.
Jó utata mindenkinek,
és ne felejtsetek el írni akkor sem, amikor hazajöttök!
Szia Aniq!
Akkor valószínű, hogy a reptéren találkozunk és gondolom egy gépen utazunk majd. A széffel kapcsolatban csak annyit, hogy eddig még soha nem tünt el (szerencsére) semmi. Djerbán még nem voltunk és azt sem tudom, hogy a Mélia Djerba Menzelben van-e széf. Ha lesz, ki kell használni a lehetőséget.
Tudjátok már, hogy mikor indultok és milyen járattal? A Budavárnál találtátok az utat, de nem a Kartago útja? 1 hétre jöttök? Ha nem titok: hány évesek vagytok?