Keresés

Részletes keresés

bkelemen Creative Commons License 2004.12.07 0 0 2926

Hello mindenki,

megtörtént a lakásátvétel. Hát nem vagyok elájulva a kivitelezőktől. Szinte minden helységben találtunk hibákat, nem egyet, többet. És ez csak az átvétel, illetve az első nap "termése".

Okulásképpen az utókornak, amire érdemes odafigyelni:

Fürdőszoba-WC: a fürdőkád vége és a fal közötti távolság a tervrajz szerint 62,5 cm. A valóságban 58. Nem fér el az elöltöltős mosógép. A felültöltős is óvatosan, mert a mosógépcsap-lefolyó-törülköző szárító elhelyezése igen érdekesre sikerült. Ez utóbbiban nincs fűtőpatron, de legalább konektor van. Meg lehetne 10 cm-vel magasabban.  Ajtókilincs összebarmolva. Fogóval ráfogtak. Afürdő-WC-t egybenyittattam, hogy beférjen egy zuhanykabin plusszba. Az még nincs. A két elszívóból egy van beépítve, a másik árát nem írták jóvá anno, mert kifejezetten kértem, hogy építsék be mind a kettőt. Egy van.

Az összes belső ajtó (3 db) felső éle nincs lefestve. A nappaliban 1 kapcsoló + 1 konektor nem ott van, ahova kértem. Illetve nem is kértem az áthelyezését a változtatáskor. Az egyik szobaajtónál az ajtófélfán lévő lemezt (ahová a zárnyelv záródik) rögzítő csavarok ferdén vannak behajtva, az ajtó éle összekarmolva. A laminált padlón és a szegélyen rengeteg karcolás, néhány leejetett szerszám nyoma. Ráadásul cseresznye színű, minden meglátszik. Ablakkilincs takarólemez összekarcolva. Külső ablakpárkány illesztésénél kb 1-2 mm szinteltérés, sziloplasztozás nyomokban. És a legdurvább: a konyha. A fugázás nagyon gyenge. A konyhapult összekarcolva, a konyhaszekrényben felesleges furatok. kb 10-15 db. Mintha máshova szánták volna eredetileg az elemeket. A sütőt rögzítő csavar átlyukasztotta a bútorlapot (belülről kifelé). az inox szagelszívón olyan nyomok, mint a C*f reklámban. Vízvető sziloplasztozás nyomokban. A szagelszívóból az egyik izzó hiányzik. A gyengeáramú (riasztó) rendszer kivezetéseinél glettelési hibák. Néhány helyen festéshibák a falon. A bejárati ajtónál a lépcsőházban a járólap széle törött.

Amit rögtön javítottak:

A fűtőtestekhez nem volt légtelenítőkulcs, pótolták. Nem szólt a csengő.

Hát nagyjából ennyi. Mi hárman néztük át a lakást, kb másfél órán keresztül. Barátnőm, én, meg egy építőmérnök kollégám. Mikor szóvá tettem, hogy talán ha menet közben megnézhettem volna a lakást, néhány hiba megelőzhető lett volna. Erre a válasz: bármikor bejöhettek, nem?, mi mindenkit beengedtünk.

Bocs, ha kicsit hosszúra sikeredett.

Üdv mindenkinek.

Ctrl+Alt+Del Pierro Creative Commons License 2004.12.07 0 0 2925
Na az biztos drágább. :)
Előzmény: kreko (2924)
kreko Creative Commons License 2004.12.07 0 0 2924

"... és ott rááll egy súlykapcsolóra ..."

Nem sulykapcsolo, hanem indukcios hurok. :)

Előzmény: Ctrl+Alt+Del Pierro (2914)

szucsati Creative Commons License 2004.12.06 0 0 2923

Vasajtó: 70x70 cm, ha jól emlékszem. Csempeszínűre festve.

Melyik honlap nem megy. Most mindhárom megy, beleértve a 2 CP-st és a sajátomat is.

Előzmény: Tuskeboki es Tsa (2921)
Nola04 Creative Commons License 2004.12.06 0 0 2922
Írj a lakásról többet, ha van a tervrajzot is, mert a honlap már nem elérhető.(drszvetnik@freemail.hu) Köszi
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2004.12.06 0 0 2921
Köszi, még egy apróság, mekkora kb az a vasajtó, nálunk ugyanis a fürdőszobába esik, nem mindegy, hogy néz majd ki a falunk.
Előzmény: szucsati (2920)
szucsati Creative Commons License 2004.12.06 0 0 2920

Szia!

* Biztosítékok: a bejárati ajtó felett, kb. 210-230 cm kerül lehet. Kisfesz. a biztosítékok mellett a falba süllyesztve.

* Villanyóra: folyosón van egymás mellett két sorban, "elektromos szekrényben", értsd: ajtó mögött. 150-180 cm?

* Víz és hőmennyiségmérő: Mellékhelyiségben, egy fém ajtó mögött, ahol a vezetékek mennek. Magassága? Kb. 150 cm? Nem tudom.

Ahol több strang van, ott is a bejövő vezetékek egy helyen vannak, nálunk csak a szennyvíz megy két helyre.

Előzmény: Tuskeboki es Tsa (2919)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2004.12.06 0 0 2919
Nálatok, a Central Parkban, hol, melyik falon, milyen magasan van:
- elekromos szekrények, azaz biztosítékok (nagy- és kisfeszültség);
- villanyóra;
- fűtés hőmennyiségmérője;
- melegvízfogyasztás mérője?

Különösen az érdekel, ahol két strang is van a lakásban.
Ctrl+Alt+Del Pierro Creative Commons License 2004.12.06 0 0 2918

Ja D alatt, amúgy nagyon klafa hely, mert nincs vonalszomszédunk, ezért nem fenyeget majd az a veszély, hogy csak kicsit lógjon át valaki, éppen csak annyira, hogy a csomagtartón kelljen kimászni beállás után.

Gondolom az eset csak egyedi fenomena, és nem az épülethez kötődik, hanem a családunkat évszázadok óta látensen sújtó egyedi muprhyzmusnak köszönhető. :)

Előzmény: agihuszar (2917)
agihuszar Creative Commons License 2004.12.06 0 0 2917
Érdekes..... Eddig nem ez volt a jellemző! D - alatt vagytok?
Ctrl+Alt+Del Pierro Creative Commons License 2004.12.04 0 0 2916

1 napja vagyunk parkolóhely tulajdonosok, de ma már volt szerencséje valakinek a helyünkre állnia. Akihez jön a redőnyös, a kábeltévés, a pizzafutár, vagy az üdvhadsereg, az ne engedje már be puszira a házba, csak azért, mert most még van hely bőven...

Recepciós mukik persze sehallselátdömötörök.

agihuszar Creative Commons License 2004.12.04 0 0 2915
NO COMMENT!!!!!!
Előzmény: Ctrl+Alt+Del Pierro (2914)
Ctrl+Alt+Del Pierro Creative Commons License 2004.12.03 0 0 2914

Átadási tapasztalatom nincs, mert szülők voltak, én csak a végére értem be, de olyan nettó 3 órát igénybevett a procedúra. Soksok papír, soksok bolyongás, de szüleimen azt láttam, hogy nem voltak idegesek, úgyhogy gondolom készségesek voltak a szervezők.

A lakásban továbbra is megvannak azok a hibák, amik már a hónapokkal ezelőtti első bejárásnál megvoltak (kicsit betört ablak, kicsit csálé csempe, az utóbbi már úgysem javítható, az elsőre meg lehet fogadásokat kötni, hogy mikorra lesz meg.

Ami viszont oltári szopás, az a kiengedőrendszer a parkolóból. Aki nem ismeri annak mondom: a -1-en a rácsos kapuhoz ér az ember, és ott rááll egy súlykapcsolóra, amitől a rács kinyílik. Utána mehet felfele egy emelkedőn, de félúton meg kell állni, és odatartani a nyitókártyát, hogy a sorompó a végén kinyíljon. Nos az én autóm kézifékje egyébként sem 100 százalék, ilyen szintű lejtőn behúzott állapotában is elkezdek hátrafele gurulni. Elindulni meg azért nem könnyű, mert pontosan abból a kerámiaszerű betonból van a felhajtó, amin a legfaszábban pörög ki a kerék. Úgyhogy teljesen felengedett fékkel és kuplunggal is sikerült egyhelyben zizegnem, komoly szagot generálva kuplungtárcsa-tájékról.

Kb negyed költségből meg lehetett volna oldani: súlykapcsoló helyett a kártyásnak kéne lennie a lejtő alján, azzal kinyitnám a rácsot és a sorompót egyszerre(sorompó tán nem is kéne), és feljönnék, pikkpakk. Így most gáz.

Mázli, hogy én amúgy is csak max látogatóba fogok idejönni néha.

Chtka Creative Commons License 2004.12.03 0 0 2913
Mármint a fél év az egy év helyett volt az előző verziójában a jogszabálynak (törvénynek).
Előzmény: Chtka (2912)
Chtka Creative Commons License 2004.12.03 0 0 2912
Kösz szépen a választ. Igazából (bár tényleg nehezen érthető) a kérdésem az volt, hogy mikor vásárolom az új lakást adózás szempontjából. Ezt olvastam (pontosabban ennek az elődjét) valahol ugyanis:

"Lakásszerzési kedvezményként nem kell adót fizetni, vagy a befizetett adó visszajár a jövedelem azon része után, amelyet az átruházó saját maga vagy a lakást szerző hozzátartozója részére, a jövedelemszerzés időpontját megelőző 12 hónapon belül, vagy az azt követő 60 hónapon belül lakáscélú felhasználásra fordított."

Itt láttam a fél évet.

Nekem pont az a problémám, hogy még nem akarom eladni a mostani lakásomat, de nem akartam kicsúszni a határidőkből. Ugyanis, ebben a felállásban nem a jövedelemszerzést követő 60 hónap, hanem az azt megelőző 12 (vagy a régi felállásban 6) számít.
Előzmény: Gmc78 (2911)
Gmc78 Creative Commons License 2004.12.03 0 0 2911

Üdv,

Eladás/Vásárlás/Adózás:

Hát hogy pontosan mire is céloztál az adózással kapcsolatban a fél évvel azt sajna nem tudom.

Amit én tudok:

Ha eladsz egy lakást akkor az eladásból származó jövedelem után adózni kell! Legkésőbb az adott évi adóbevallásod benyújtásakor. Abban kell szerepeltetni jövedelemként!!!

Viszont ha 5 éven belül az eladásból származó jövedelmet lakásvásárlásba fordítod, akkor vissza lehet igényelni a befizetett adót!!

Szerintem ha jól csinálja az ember, akkor egy adott éven belül adja el és fekteti be ismét lakásvásárlásba, és akkor "megúszható" a befizetem, majd visszaigénylem procedúra!!??

Viszont lakásvásárlásnak az minősül, ha pl használt lakást veszel, vagy új lakásnál, vagy építésnél használatbavételi engedély-el kell igazolni a vásárlást. Tehát amíg nincs kész a lakás, addig nem minősül új lakás vásárlásnak!!!

De a multkor olyan infót adtak az APEH-nél, hogy attól függ, hogy amikor új lakás vásárlásnál mikor kötöd meg a szerződést! Ha szerkezetkész állapot elérése előtt, akkor építésnek számít, és akkor használatbavételi kell! Ha szerkezetkész állapot elérés után, akkor lakás vásárlásnak, és akkor nem használatbavételi kell, hanem földhivatali bejegyzés és adásvételi!!!

Egyébként szerintem többen is vagyunk/voltunk olyan helyzetben, hogy elcsúsztuk az adott évet és fizetni kellett volna. Ekkor lehet kérelmezni "haladékot", hogy ne kelljen befizetni az adót, mert pl új lakás vásárlásra fordítod a jövedelmet, csak még nincs kész! Ha jóváhagyják a kérelmet, mondjuk 1 évre, akkor be kell fizetni a fizetési haladék illetékét és akkor mondjuk 1 évig még nem kell befizetned! Az illetéket viszont ha jól tudom az állami alapkamat-al számolják ki valahogy. Tehát a befizetendő adó kb.: 10-15% volt nekünk!!

Viszont ha a megadott 1 éven belül nem igazolod le a lakás elkészültét, akkor vagy befizeted az adót, vagy ismét haladékot kérsz, aztán vagy megadják vagy nem! :)))

Persze ha befizeted, akkor is visszaigényelheted 5 éven belül!!

Nos kb ennyi, de ha kérdésed van írd meg hátha tudunk valamit mondani rá!

Illetve lehet, hogy valamit elírtam, vagy nem pont így van, de helyesbítsen valaki ha mégsem így van!

Chtka Creative Commons License 2004.12.02 0 0 2910
Lenne egy adózással kapcsolatos kérdésem, hátha valaki tudja a választ. Ugye, ha az eladott lakásom árából lakást veszek, akkor, ha ezt bizonyos időhatáron belül teszem, nem kell szja-t fizetnem. Viszont azt nem tudom, hogy mi számít a lakás vásárlásának ebben az esetben (új lakás, részletfizetések, CP-B épület).
Azaz, mikor kell legkésőbb eladnom a lakásomat, hogy az abból származó jövedelmem után még ne kelljen adóznom. (Ha jól olvastam, fél év telhet el max. az egyik és kettő a másik irányban, de nem értettem pontosan, hogy melyik az egyik és melyik a másik irány.)
Nőgyógyász Creative Commons License 2004.12.02 0 0 2909
Köszi az élménybeszámolót minden új költözőtől ... én még egy hétig rágom a küszöböt, aztán csak sorrakerülök :)
agihuszar Creative Commons License 2004.12.02 0 0 2908
,,6.) Sajnos még mindíg járkáltam a melósok a házban!!?? Ugyan azt mondták hogy a javításokat csinálják, de nekem nagyon úgy tűnt, hogy inkább az elmaradásokat!!,, Még fognak is pár hónapig :((
central perk Creative Commons License 2004.12.01 0 0 2907

Kicsit 'off' leszek. Sajnos el kellene adnom a lakásomat (EA35). Ha érdekel valakit, írjon egy mailt.

Köszi

cp

zsiklazsuzsa Creative Commons License 2004.12.01 0 0 2906

Mi is megkaptuk a lakást tegnap! Mi voltunk az utolsók aznap!

Nekünk is csak kisebb hibáink voltak, és tényleg egy csomó mindent megjavítottak 1 órán belül. Ma már zajlik a költözés, ha minden igaz ma már ott alszunk! :))))

Tegnap a liftünk elég gázos volt. Föl-alá ment, de sehol sem nyitotta ki az ajtaját, mi meg vártunk rá jó nagy csomaggal. :((

Gmc78 Creative Commons License 2004.12.01 0 0 2905

Sziasztok,

Nos közkívánatra az átvételről:

Kedden (30.-án) vettük át a lakást!

1.) Annak ellenére, hogy pontos időpontot adtak meg, szerintem eléggé félreszervezték az átadásokat, mert igencsak kellett várni, mert egyszerre voltunk vagy 6-7-en!!!

2.) Az átvételi procedúra minimum 3 óra volt! Egyik ügyintézőnél elintézni ezt+azt, aztán a másikhoz menni+várni, aztán a következőhöz, csak azután felmenni a lakásba átnézni műszakilag, aztán vissza még aláírni 50 papírt, még 3 ügyintézőhöz, aztán utánna kaptuk meg a kulcsokat!! Szóval türelem és kitartás kell hozzá!!

3.) A lakás kivitelezésével én meg voltam elégedve. Nemigazán találtam nagy hibákat, a kissebbeket felvették sőt javították is még aznap! Az mondjuk gázos volt, hogy ugye nem engedtek be megnézni a lakást többször korábban. És én pl észrevettem, hogy a törölközőszárítót nem olyan magasra tették ahogy mi kértük! Viszont most meg már mit csináljunk?? Ne vegyem át a lakást és veressem szét az egészet és majd x hónap múlva átvehetem??? Na annyit nem ér az a 20 cm!!! Csak idegesítő a dolog, mert ha nagy hibák vannak, akkor bizony lehet meccselni hosszasan ezután! :(((

4.) A közös képviselő tök rendi volt! Frankón mindent elintéznek, nevek kiírása a csengőre, meg minden papírügyet! Szóval nem kell nekünk rohangászni!

5.) A portaszolgálat műkszik rendesen. Kamera meg minden.

6.) Sajnos még mindíg járkáltam a melósok a házban!!?? Ugyan azt mondták hogy a javításokat csinálják, de nekem nagyon úgy tűnt, hogy inkább az elmaradásokat!!

7.) Ugyan délelőtt voltunk átvenni a lakást, de a Gömb utcában akkor se volt parkoló hely. Akkor gondolkoztam el azon, hogy hogy fogunk majd költözni?? Hova állítsam le a "teherautót"??? Egyenlőre tippem sincs de szerintem arra az 1 órára kénytelen leszek eltorlaszolni a Gömb utcát, ha akkor se lesz hely!! :(((

8.) És így hirtelen ennyi, de amit még félfüllel hallottam: A C épületröl is beszélgettek és ugyan nem lesz ott űDecemberi költözés!!! Még a Korlátok sincsenek meg, sőt épp azon vitatkoztak, hogy az xy lakásba hogy kell rakni a csempét!! Szóval még ott tartanak! Valami olyasmit hallottam, hogy legjobb esetben is február vége lesz belőlle! :((( "Nem akartam ezzel elszomorítani senkit, csak a tényeket írtam amit hallottam"

De ha van kérdésetek még és tudok válaszolni, akkor írjatok a fórumba és még a héten net közelben vagyok, akkor válaszolok, ha tudok!!

További jó költözködést mindenkinek!

szucsati Creative Commons License 2004.11.30 0 0 2904

TV-t minden pénteken kötnek, internet kb. 2 hét volt nekünk.

Sok szépet a beköltözőknek!

Előzmény: bkelemen (2903)
bkelemen Creative Commons License 2004.11.30 0 0 2903

Hello,

7-én kedden reggel. Szonbaton már költözni szeretnék.

Kíváncsi vagyok, hogy a nyílt napon látott problémákat kijavították-e? Volt rá elég idejük.

Kedves már Bentlakók!

Hány nap alatt kötötték be a Tv-t és az Internetet?

Üdv mindenkinek, csizmákat az ablakba!

Ctrl+Alt+Del Pierro Creative Commons License 2004.11.30 0 0 2902
Péntek reggel megyünk. Sajna én már az idők során annyira elvesztettem motiváltságomat, hogy csak az tudna feldobni, ha a svéd női baseball-válogatott végezné az utolsó simításokat a kéglin...
Előzmény: Nőgyógyász (2901)
Nőgyógyász Creative Commons License 2004.11.30 0 0 2901
Akkor várjuk a beszámolókat, hiszen ma elkezdődött a D épület átadása :) Ctrl+Alt+Del Pierrot, Bkelemen, Gmc78: annyira szótlanok vagytok, hogy még azt sem írtátok meg, mikor lesz a nagy nap :)
Előzmény: agihuszar (2900)
agihuszar Creative Commons License 2004.11.28 0 0 2900
Tényleg nagy a csönd :)
De hamarosan jön a D-sek beszámolója! Alig várom :)))
tgabika11 Creative Commons License 2004.11.22 0 0 2899
feltornászom
szucsati Creative Commons License 2004.11.18 0 0 2898
Nem biztos, mert lehet, hogy nem tudja az új címeteket :)
Előzmény: csokelorant (2896)
agihuszar Creative Commons License 2004.11.18 0 0 2897
GRATULAAAAAAAAAAAAA ! :) KITARTÁÁÁÁS MÁR CSAK PÁR NAP :) 12-t kell aludni :)) Buliba mikor mehetek?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!