Keresés

Részletes keresés

petike7812 Creative Commons License 2009.01.14 0 0 1775

Szia Jack!

Először is FORZA MILAN!

A San Siro északi oldaán a 2.es kapunál van egy bódé, ahol külföldiek minden további nélkül tudnak jegyet venni. Csak legyen nálatok érvényes útlevél, v személyi. Azt be kell mutatni (mindenkinek ott kell állni a sorban, mert megnézik a fényképet) és névre szóló jegyet kapsz. Azért sorbanállásra számítsatok, sztem is legkésőbb 13.00ra menjetek ki.

Igen a 16-os villamos visz ki a belvárosból, sztem fölösleges kocsival menni.

Jó szurkolást és

FORZA MILAN

deriva Creative Commons License 2009.01.12 0 0 1774
ha találsz parkolóhelyet akkor annyira biztonságos mint bárhol máshol... :)
Előzmény: jack80 (1772)
Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2009.01.12 0 0 1773
A tomegkozlekedes teljesen jo, a villamos (16-os, ha meg jol emlekszem) egeszen pontosan a San Siro elott all meg!
Előzmény: jack80 (1772)
jack80 Creative Commons License 2009.01.12 0 0 1772

Köszönöm a választ. Lenne még kérdésem.

A stadion előtti parkolás mennyire biztonságos? Milyen a tömegközlekedés a stadionhoz?

lelkem15 Creative Commons License 2009.01.12 0 0 1771
Arra fogtok kapni a meccs napján is, az nap rangadó. Úgy tudom, 15 órási kezdés lesz, úgyhogy minimum délre ajánlatos kimenni a stadion pénztárához. Még akkor is, ha esetleg más 13 órát mond. Az egyetlen szektor, ahova nem lehet kapni, a kék szektor 2. szintje, ahova az ultrák megvették a bérleteiket.
Előzmény: jack80 (1770)
jack80 Creative Commons License 2009.01.12 0 0 1770

Sziasztok,

Mi is szeretnénk menni Milan meccsre, a február 22-i Cagliari-ra. Légyszi segítsetek hogy esetleg hol tudnánk előre jegyet venni. (A jegy+szállás kombináció nem jó, mi csak jegyet szeretnénk.)

Előre is köszi.

Előzmény: petike7812 (1763)
deriva Creative Commons License 2009.01.10 0 0 1769
Találtál már albit???? Gondolom már nem aktuális, de épp most akarunk összecuccolni magyarokkal, aztán ha gonoldod... :)
Ha már itt vagy, és va kedved magyarokkal találkozni néha, jelentkezz!
Előzmény: Susu74 (1578)
Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2009.01.08 0 0 1768
Köszi!
:)
Előzmény: deriva (1762)
lelkem15 Creative Commons License 2009.01.08 0 0 1767
Köszi! :) (Látom, az élménybeszámolómban említett zenélő Mikulás kocsit is kiválasztottad. ;))
Előzmény: Catella (1766)
Catella Creative Commons License 2009.01.08 0 0 1766
Lelkem 15 képei
Előzmény: lelkem15 (1761)
lelkem15 Creative Commons License 2009.01.08 0 0 1765

Mivel budapesti vagyok, csak javaslatot tudok tenni (mert már jártam hasonló cipőben).

Próbáljátok meg max. az IBUSZ vagy a Quaestor utazási irodánál. Utóbbi szokott "csak" jegyeket is árulni, persze, 3-4szeres áron. Ha fiúk vagytok, kint is tudtok üzértől próbálkozni; van, amelyiknek kapcsolata van a kapuknál beengedő steward-okkal, és akkor nem kell igazolványt mutatni (a jegyen, bérleten lévő név miatt).

(Néztem a csapat magyar szurkolói honlapját, ahol olvastam, hogy sokszor indítanak nagyobb meccsekre buszokat......Igaz, hogy nem sok nap a kint tartózkodás, de tutira meg van a jegy. És a szicíliai csendőrgyilkosság óta ez nem kis dolog.)

Előzmény: Törölt nick (1764)
petike7812 Creative Commons License 2009.01.08 0 0 1763

Kedves Milanói magyarok!

Van olyan személy köztetek (vagy épp van ilyen ismerőse és segítene nekem, persze meghálálnám), aki rendelkezik éves bérlettel az Inter meccseire, vagy volt bérlete a BL meccsekre?

Mert azoknak 12.-én elkezdik árulni a jegyeket a febr 24.-ei Inter-ManUtd meccsre.

Én 2 barátommal mennénk ki arra a meccsre (repjegy, szállás már megvan) de meccsjegyet kellene szerezni vhogy. Valaki tud segíteni????

Nagyon várom válaszotokat.

deriva Creative Commons License 2009.01.08 0 0 1762

funicolare:

amugy csak szolok, h ez MILANO topic... elèg Bergamobol (akkor is ha szèp)! :)

lelkem15 Creative Commons License 2009.01.08 0 0 1761
Nem sikerült, úgyhogy közvetlenül az e-mailedre küldtem. Bocs!
Előzmény: lelkem15 (1760)
lelkem15 Creative Commons License 2009.01.08 0 0 1760
Megpróbálok beszúrni 2 képet, próbaként.
Előzmény: Catella (1758)
gyzozo Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1759
A belinkelt buszoldalról annyit, hogy a buszmegállókat, ha figyeled menetirány szerint jobb oldalt , vasútmegállótól pár megállóra Pelikán élelmiszerbolt pont a megállóban, utána balra néz, mert a következő megálló a Funicular=síkló.
Előzmény: gyzozo (1756)
Catella Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1758
Köszönjük:) Fotó is lesz? Valami kis karácsonyi hangulat...
Előzmény: lelkem15 (1746)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1757
Azt hiszem minden első Bergamói utazó nevében megköszönhetem!:)
Előzmény: gyzozo (1756)
gyzozo Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1756
A reptéren az érkezési oldalon, zöld info pult, előtt kitéve Bergamo info füzet. Van benne térkép, buszmenetrend, siklóról. Két sikló van. Az egyik a buszmegállóból felvisz Cita Altába. A másik, ha a reptérbusszal, mentek fel Cita Altába, a végállomáson balra az alagút után, az visz fel a botanikus kerthez. A buszvégállomástól vissza érdemes legyalogolni, ha van rá idő a kilátás miatt.
Előzmény: Törölt nick (1755)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1755
Azt hiszem 2 kabinos,úgy kb. 25embernek elegendő férőhellyel.Sineken megy,egy drótkötél húzza-vonja fel,le a hegyen. :))

Bocs:)

A felső városrészbe megy fel, jó rá a napijegy,ami 3,5€.Azt még nem tudom, honnan indul:)
Előzmény: PanniF1 (1753)
gyzozo Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1754
BGy-ről a reptérbusszal tudsz oda eljutni,a Cita Altába. Reptérbusz Bergamób
Előzmény: PanniF1 (1753)
PanniF1 Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1753

sikló? engem is érdekelne. mit lehet róla tudni???

Előzmény: Törölt nick (1752)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1752
Még soha nem voltam Milánóban,de nem is megyek szerintem egyenlőre.Bergamoban maradunk.Tetszik a sikló,szeretnék menni vele:)
Előzmény: PanniF1 (1751)
PanniF1 Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1751

Janu. 20 oda hajnalban, vissza éjjel. :-)

Már jártatok Milánóban? Most írtam a másik topicba, olvasd át, ha gondolod:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9174029 

Előzmény: Törölt nick (1750)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1750
20-a?Mi is négyen megyünk,de akkor ezek szerint lesz ismerős is!:)
Előzmény: PanniF1 (1749)
PanniF1 Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1749

Hali!

De igen, lánykámmal megyünk, ma fizettem be a jegyek árát. :-)

Előzmény: Törölt nick (1748)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1748
Szia!

Correct!Megyünk!Csak nem Te is?:)
Előzmény: PanniF1 (1744)
lelkem15 Creative Commons License 2009.01.06 0 0 1747
Elnézést az össze-vissza betűnagyságért. De legalább a felét összerántotta, így némileg kevesebbnek tűnik. :)
Előzmény: lelkem15 (1746)
lelkem15 Creative Commons License 2009.01.06 0 0 1746
Sziasztok!

Írok néhány sort a dec. 20-24. közötti utunkról, hátha valakit érdekel.

Igaz, hogy még sztrájk volt Ferihegyen, ráadásul 1 órával korábban érkeztünk ki csak a reptérre (hajnalban), de 5 perc alatt becheck-ingeltünk. Mivel az olaszok egyszer csak átálltak a londoni monitorokhoz, megkérdeztem, hogy ilyenkor mi van, és mondta a hölgy, hogy bárhol be lehet. Ja! Max. 10 perc alatt végeztünk az átvilágítással is. A géppel se volt gond, csak 10 perccel később indult. Ennyi bőven belefért. Az volt a lényeg, hogy jussunk ki.

A Hotel Ambrosiana-ban szálltunk meg, ami 1*os hostel. Több napos kintlét miatt most nagy igényeink nem voltak, ez pedig 24 euró volt egy éjszakára, 1 főre. 1 tusoló, 1 csap, és a szokásos: 2 ágy, 1 asztal, 1! szék, 1 szekrény. Mellettünk a közös mosdó, ahova sajnos még 2008-ba se szerelték vissza a zuhanyzót. Amúgy tágas, tiszta. Ahogy a szoba is tiszta volt. Kivételesen nem cseréltek a 4 nap alatt törülközőt, de lehet, hogy inkább 2007-ben furcsálltuk, hogy cserélnek. A recepciós jó fej volt, készséges. Mivel már reggel fél 10-re odaértünk, előtte leemileztem vele, hogy otthagyhatnánk-e a táskánkat. Természetesen megengedte. Úgyhogy egyből célba vettük a várost, már alig vártuk, hogy reggelizhessünk a dómnál. Csak nap végén mentünk vissza a hostelba, és akkor jelentkeztünk is be. Néztem korábbi képeket a Dómról itt a fórumon. Amikor mi kint voltunk, már semmi nem volt rajta elől. Még mindig gyönyörű, és elámulok, amikor meglátom! Ezt már csak azt tetézte, hogy amikor vasárnap 11 fele bementünk, épp az aranyvasárnapi mise volt. Hab a tortán az lett volna, ha eddigre megtanulok olaszul, és nem turistaként (bár mi már „visszaesők” vagyunk J) megyünk be, hanem hogy meghallgathassuk a misét. „Biztonsági” emberek igazították el a misére érkezőket. Ami nagyon tetszett a feldíszített városban, az a Galéria volt. A kupolája „mindent vitt”. 22-én kimentünk a Rho Fiera-ra, hogy megnézzük a karácsonyi vásárt. Eredménytelenül. :( Ugyanis csak logisztikai központokat?, rendőrséget, nagy iparterületeket láttunk, kihalt minden. Ráadásul már közigazgatási határon kívülre kerültünk (2 megállóval), úgyhogy be kellett szerezni egy „speciális” (2,05 eurós) jegyet. Úgyhogy csalódottan visszametróztunk. De csak a Bonola-ig, ahol bementünk a szokásos szupermarketünkbe, hogy bevásároljunk némi ajándék csokit, üditőt, stb. Karácsonyi vásárt a Dómmal szemközti utcában találtunk, illetve a Palestro-nál található Garibaldi parkban. Utóbbiban egy kisebb, inkább gyerekeknek való volt, korcsolyázási lehetőséggel, többek között. Egyik késő délután a Várhoz mentünk el, amikor már szólt a zene. Az elülső részét feldíszítették, a hangfalakat a szökőkút fele irányították, így ahogy belépett az ember, ott már nem hallhatott semmit. Kb. negyed óráig szóltak a karácsonyi dalok, „angol nyelven”. Aztán egy jó ideig szünet, nem tudom meddig, mert mindig csak belecsöppentünk. Nagyon hangulatos volt, sokan meg-megálltak, fotóztak a vár elejét, buliztak a gyorsabb számokra. És ha még olasz nyelven szóltak is volna a dalok….! Túl szép lett volna. A San Babila közelében lévő nagy hanglemezboltban szerettünk volna venni olyan karácsonyi cd-t, amin oké, hogy nem olasz dalok vannak, de legalább énekeljék olaszul. Nem találtunk, csak a szokásos „tömegáru” volt ebből a körből. Már kezdtem megörülni, amikor rátaláltam Irene Grandi új cd-jére, amibe bele is lehetett hallgatni. Igen, az első 6 számot „szívembe is zártam”. De a többi hatot már angolul énekelte. Ha jól emlékszem, kedden sétáltunk végig a Corso Buenos Aires-en, Venezia-n, amikor az egyik mellékutcában (Porta Venezia és a Lima állomás között) észrevettünk parkolni egy régi típusú autót. Benne egy törött kezű mű-Mikulás, és karácsonyi dalok szóltak belőle (persze lehúzott ablak mellett). És olasz nyelven! Úgyhogy 20 másodperces videófájlt fel is vettem a fotógépemmel. Azért se többet, mert ahogy elkezdtem fotózni, mindenki „megtalálta”. Még 3 csendőr is meg-megnézegette. 23-án a táskáinkat a hostelben hagyhattuk, és az se volt gond, hogy csak este 10-kor mentünk érte.

Hál istennek, érkezésünkkel elűztök a 2 heti folyamatos esőzést. Szombat, vasárnap sütött a nap, hétfőn már ködösebb volt késő délután, de egész „szenthajnalig” nem esett.

Mindenkitől bocsánat a terjedelemért!!! 

(Úgyhogy mi jövőre ugyanígy, ugyanitt. :) És volt bennünk nagy adag elfogultság is. :))

gyzozo Creative Commons License 2009.01.05 0 0 1745
Olvass vissza bővebben, írtam többet is Begamóról, ha van kérdésed , ha tudok segítek.
Előzmény: lesaux (1743)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!