de a zenében kötik a Mandóhoz. a western stílus ebben is ott van kicsit. nagy koherenciacsinálás megy itt végbe, kérem. tegnap olvastam egy cikket épp ebben a témában, hogy az Ashoka sorozat alapvető feladata lesz a PT/OT és a ST filmek összekötése. szóval itt szó nincs arról, hogy elvetik, elfelejtik a ST filmeket. ez KK nagy világcsinálási projektjének a következő állomása.
én egy dolgot kitűztem magamnak, amikor a kisyoda szemezett az űrbálnával a Mandoban (bár már ez is kibaszta a biztosítékot nálam), hogy ha bármelyik dizni élőszereplős alkotásba behozzák ezeket a lényeket, én attól a ponttól nem nézek több SW-t. közel járunk ehhez a ponthoz.
a vége főcím animáció Game Of Thrones főcím animáció koppintás eléggé, illetve az Expanse főcím animáció is nagyon hasonló volt, de sőt, még a For All Mankindé is ilyen
én mondjuk szeretem ezeket :)
az Ahsoka esetében ez is valami naaaaagy utazást (galaxis váltást?) vetít előre
a Rebelsben vannak ilyen űrbálnák, röhejes, de a hipertérben utaznak
és a Rebels vége az, hogy egy nagy csata hevében egy ilyen bálna véletlenül (?) elragadja azt a hajót, amin Thrawn és Ezra éppen tusakodnak, hiperugranak és nyomuk vész
na EZ az Ahsoka sorozat alap felvetése, de a vége főcímben is láthatóak a stilizált bálnák
illetve a Mandalorianban is volt, amikor a bébi yoda "belenézett" a hipertérbe :D
Ez a másik galaxis probléma, nekem meg sem fordult a fejemben eddig. Nagyon jó észrevétel. Komoly problémák vannak itt.
A többi amit írsz, hogy ezekkel az űr bálnákkal átugrottak másik galaxisba, ez valami agyrém. Nem is értem mit beszélsz. Ez nekem már sok. Komolyan mondom, ha Ashoka felpattan egy ilyen űrbálnára hogy átmenjen egy másik galaxisba, én befejeztem.
akkor ha jól értem, akkor a boszorkányok egy másik galaxisból származnak (ez végülis jó, mert utáltam, hogy ilyenek IS vannak az SW galaxisban)
ők mindig is tudták az oda vezető utat, illetve van is térképük hozzá
és vannak az űrbálnák, akik a hipertérben valami miatt mindig oda ugranak (Thrawn-nal, vagy nélküle, az mindegy...)
vagyis így meg lehet találni, hogy hol van Ezra, hiszen őt is egy bálna sodorta el
így azért már logikusabb a dolog
de azért menjünk ezen egy picit:
másik galaxis, hmmm... nem elég, hogy időben is egyre nagyobbak a távolságok, már ebben a galaxisban is, meg old republic, blah stb.... de immár térben is... és akkor az MITŐL lesz SW a továbbiakban már?
Őszintén megvallva fogalmam sincs kik ezek honnan jöttek és mikor, de ha mondjuk 10-15 évre vagyunk a Jedi visszatértől, ami csak tipp részemről, hogy valahogy el tudjam helyezni értelmesen, akkor lehet akár 30 is.
"ezt a térkép ügyet egyre kevésbé értem"
Mikor teleportált Thrawn és hová? Gondolom a rajzfilmben volt. Egyébként ha véletlenül és nem tudta hová, akkor miféle térkép ez? Szerintem ne foglalkozzunk vele.
Rajzfilm törölve.
"egy droid emlékezetébe így belenéznek"
Hát igen, nem igazán foglalkoznak dizninél olyan aprósággal hogy logika.
"hogy valakit hasbaszúrnak és egészen biztosan meg fog halni"
Ekkora kibaszást szegény Qui-gonnal. Mindenki túlél mindent, csak ő krepált be egy szimpla hasba szúrástól. Hát ezek után vissza is lehet tőle venni a Jedi titulust, nem érdemli meg.
"Luke ilyenkor egyébként hol van?"
Biztos Jake-kel beszélget az ERŐ-n keresztül, hogy hol találta azt frankó kis szigetet, ahol még zöld tej is van.
"ha Thrawn valóban, jószerével egy másik dimenzióban van, akkor hogyan terjednek a hírek a visszatérésével kapcsolatosan ebben a dimenzióban?"
Interdimenzionálisan!
"a róla szóló pletykák hogyan jutnak el ide a térkép nélkül is?"
Eh még ennyit sem tudsz? Hát az interdimenzionális disney plot device segítségével. De most komolyan, eddig a csehkettőt nézted? :D
Is-is, részben, a TCW-ben még Lucas volt a góré 2013-ig, míg a céget el nem adta az egérnek (kb ötödik évadig, plusz részben a hatodik).
Igen, security hole, de nem tudom, ilyen a világ, ezért inkább fi, mint sci.
Szundikáltak? Nem tudom, mit csináltak, elég nagy a galaxis, öt-tíz jedi csak elfér bujkálva szerteszét, mint Yoda vagy Obi Wan. Míg nem avatkoznak be a nagy betűs történetbe, addig talán kevésbé baj. Baylanről meg remélem, kiderül, mi történt vele anno.
A lekkukhoz: igen, a rajzfilm más, főleg a TCW fejszével faragott karaktermodelljeivel, de ott van Shaak Ti a prequelből, neki hosszú volt lekkuja. Itt meg nyilván azért rövid, mert így olcsóbb és hogy mozgás közben le ne essen a fejéről (ahogy bő gatya van rajta, nem a szűkebb ruci ;).
"Volt ilyen többször a TCW-ben és a Rebelsben (rohamdroidokkal) és rabolta el egyszer R2-t és C3PO-t Cad Bane infókinyerés miatt, szóval előfordult ilyen."
Értem, akkor ez a filoni wars része, abban nem vagyok olyan jártas
Persze, attól még hülyeség, hogy ekkora publikus biztonsági rések vannak egy rendszerben, akkor ez alapjaiban dönti meg a gyilkos robotok létezését is, hiszen könnyűszerrel vissza lehet fejteni, hogy ki is a megbízó, így logikusan nem is bízná meg őket senki
de az OT filmekben is igazából mindig csak elég lett volna beérni a tőrbe csalt droidokkal és minden infót ki lehetett volna nyerni belőlük
de ez egy hülyeség, most csak tételezzük fel, hogy a TEK vagy bármi egyéb katonai egység úgy indul egy küldetésre, hogy körülveszi magát mindenféle olyan kütyüvel, ami tele van titkos információkkal és még csak egy passwordöt sem rak rájuk
na, szóval ezért egy nonszensz ez
"páran tényleg elbújhattak"
és idáig hol szundikáltak?
"hülyén néz ki, hogy Ahsokának 16 évesen hosszabb volt a lekkuja, mint most tizennemtom' hány évvel később"
Kenobi és Anakin (de sőt, R2-D2!) esetében már tudjuk, hogy nem pont úgy néznek ki a rajzfilmekben, mint a filmekben. Másak az arányaik, a rajzfilmekben afféle karikatúrákat látunk, mondhatni: "hülyén néznek ki". Szerintem hasonlóan kell nézni Ahsokát is: igen, nem pontosan úgy néz ki, mint a rajzfilmekben, mert ott "hülyén néz ki" :D
3. Volt ilyen többször a TCW-ben és a Rebelsben (rohamdroidokkal) és rabolta el egyszer R2-t és C3PO-t Cad Bane infókinyerés miatt, szóval előfordult ilyen.
4. Az nem Corellia volt? Inkább többször és esetleg hosszabban lehettek ott Elsbeth droidjai, több cuccot szállíthattak el (ahogy az egyik helyi droid is megjegyezte).
5. Ebben igazat adok, én elsőre be is vettem, hogy Sabine itt kiszáll (főként Talos után), egészen addig, míg ki nem léptem a menübe és meg nem jelent a 2. rész indexképe :) De volt hasonló a Mandóban, amikor Boba megmentette Fennec Shandet, érte sem adtam volna egy lyukas fityinget ott.
6. Ha a Mandó 2x05 Jedi-s része után indultunk, akkor nagyjából mostanában fog elmenni Luke a gyerekért (tippre :D)
/1. Csak zárójelben: oké értem, hogy miért nem szabadna, hogy legyenek jedik, de azért elég nagy a galaxis, páran tényleg elbújhattak. Most mennyinél tartunk, aki túlélte a 66-os parancsot? (Az új könyveket nem ismerem) Heten-nyolcan? /
+1: lekku -> szerintem is jobb lenne cgi-vel, kicsit hülyén néz ki, hogy Ahsokának 16 évesen hosszabb volt a lekkuja, mint most tizennemtom' hány évvel később. Amúgy ha jól olvastam, mindkettő fajnál izomból és zsírból áll (régebben valahol még azt is írták, hogy agynyúlvány), emellett kifejezetten alkalmas oo-moxra. :P
Én is megnéztem, a sorirészeket, a spoilerek, olvasgatása után. Mivel, se az animációs sorit, se a többi világot se ismerem, a fő két első trilógián felül, filmes téren és a könyveket illetően is, így nehezen tudnék, bármihez is viszonyítani.
Említettétek, a kis célzásokat, mit honnan loptak.
Spoiler alert: Nekem, az első rész, első képkockáiról, a régi Star Trek sorik világai ugrott be valahogy. Egyből, arra asszociáltam. Az a felállás, elrendezés, stb.. Az R1-ból is loptak, ahogyan kivégzik a hajón, az embereket, a fogolyszöktetés közben. A gömb meglelésének mozzanatai, tisztára, Ötödik elem! Az az elporladó háromszög alakú hasáb, nagyon is árulkodó volt.
Mint ahogy, a második rész vége is! Ezt, az Csillagkapu-ból lopták, konkrétan az "Atlantisz"-os érából, amikor az 'oráj' (kiejtve, jól írom?) építtetett egy hatalmas gyűrű alakú csillagkaput, egy bolygó mellett. Tuti, hogy itt valami spécibb hiperűr utazás lesz, nem órák hosszat tartó, ahogy eddig láthattuk a SW világában, mint ahogy abban, a sorozatban is! Szerintem, ezzel fog a 3.-ik rész kezdeni vagy valamelyik késsőbbi rész során, folyamatában bemutatva ezt.
ne érts már félre! nem írtam azt, hogy francba a practical effektekkel. csak itt ez most nagyon poor megoldás. ha már practical módon oldották meg, alkalmazzanak már sokkal élethűbb anyagokat. konkrétan több jelenetben megtörik a kis fejfarkuk, ahogy lóbálják. annyira illúzió romboló, mint a fene.
nekem még mindig tetszik, amikor kézzel fogható dolgokat látok a képernyőn cgi effektek helyett
mondom ezt úgy, hogy valóban, egyre ritkábban venni észre már a különbséget, de azért pont lények, arcok (testrészek) stb esetében azért még mindig észre lehet, pláne, ha sokat mutogatják, szóval jó ez így és alkotói szempontból is logikus döntés, sokat látjuk, nem akartak ezzel állandóan és ennyit bíbelődni
szerintem aki tudja és akarja, már totál élethűen meg tud alkotni bármit cgi-val. csak jól kell tudni alkalmazni. ez a műanyag izé a fejükön 2023-ban elég megmosolyogtató.
dehát pont így tudjuk. poliuretán hab külső bőrszerű műanyaggal bevonva:) egy cgi-val megoldott, biológiai nyúlvány, ami nem a gravitációra mozog, hanem ahogyan a testrész tulajdonosa akarja, akár érzelmi kifejeződésként, akár a fej egyensúlyba tartásaként stb. nekem pont jobban tetszene.
jó az a fejnyúlvány így, pont akkor lenne mű, ha cgi lenne
jaja, ilyen nyílászáró habarcs-anyag :D dehát nem tudhatjuk, hogy "valójában" milyen anyagú egy ilyen bigyó, ennek meg így legalább van valami "fizikai" megvalósulása és reagál a gravitációra, ahogy tud
nekem ez így jobban hihető, hogy "ott van", mintha valami cgi szar volna
lehetne cincálni, de már unom. a kis astrodoid egy több ezer km/h-s szökési sebességnél szerszámosládában keresgél egy nyitott szárnyban nyomkövető után. ez a nyomkövető is mekkora baromság már, nem is tudom mikor és ki találta ki először. az OT-ben mennyire elegáns volt amikor a Falcont lekövették. nem mutogattak ilyen mágneses faszságokat. jah, igen, a prequelekben Obi volt, aki mágnesen követőt dobált a slave-re, már akkor facepalm volt.
a másik, ami még feltűnt, hogy Ashokának és a twi'lek csajnak a fejnyúlványa mennyire prosztó műanyag, miért nem lehetett ezt cgi-val megcsinálni, mozognának a nyúlványok, mintha valós testrész lenne. itt meg a szereplő mozgására libeg-ide-oda, megtörik, tök béna, mint egy Ed Wood filmben lenne az 50es években:)
a teljes tét nélküliség, ez járja át a disneywars filmjeit
valami, aminek az egyik pillanatban még van jelentősége, annak egy néhány pillanatal később már semennyi sincsen, nincs megoldás, nincs feloldás, csak igénytelen forgatóköny, telis-tele nagy parasztvakító "BUMMOKKAL", amik pillanatok alatt merülnek a feledés homályába, kerülnek a kukába, hogy még nagyobb buta pukkantásoknak adják át a helyüket