Ebbe a topikba többségében betegek és hozzátartozóik írnak. Sajnos előfordul, hogy a betegeket gátlástalanul kihasználni akaró fórumtagok (csalók) privát levélben különböző hatástalan csodaszereket ajánlanak a topikban megjelenő új betegeknek.
Szia!2014 ben Melanoma Malignum ,mütét majd 1.5 év interferon kezelés ,2017 decemberéig tünet és daganat mentes állapot.Csipö mütétre készült mikor az altató orvosnak kelettek a vizsgálatok .Ott derült ki a goc .Utána kékgolyó és azota ct máj biopszia ..pet ct pedig egy hete.Profnak mondtuk nem lesz késö?A sok vizsgálat ááá.Most mentünk volna Bp re kedden .De bélelzárodás gyanujával vitte be a mentö.Megmütötték vagyis csak felvágták ,kiderült a máj nyomja a beleket vagyis a tumor.Tudom hogy agresziv betegség senkit nem hibáztatunk,de elvártuk volna a proftol hogy annyi emberség legyen benne már decemberbe megmondja ,hogy nincs segitség ,ne küldözgesse sehova sem.Most jöttem el töle hányingere van nem marad benne semmi igaz csak vitaminos joghurt félét adtak neki ma ,borogatom a lábait aminagyon fáj neki ,vizelete nincsen vagyis ameddig ott voltam csepek voltak a tasakba.Pénteken kiadják haza hozom virágai közé, és a megszokott környezetébe.Köszönöm az együtt érzö szavakat Mindenkinek!
Nem nagyon értem. 5 napja írtál, most tudjuk édesanyád a beteg. Nagyon sok szervét támadta meg a dög. Mennyi idős? Mikor fedezték fel a rákot? Mit jelent az életmentő műtét? Mit akartak csinálni? Ez a beavatkozás nem sok reményt mutat. Talán mondanám, főállásban ápold, ha teheted.
Szia!Édesanyám bevitték vasárnap életmentö mütétre.Felvágták és visszavarták .Azt mondták nincs tovább. Decembertöl miért küldték állando vizsgálatokra mikor még 3cm volt?Nem kapott rá semmit . Most 38cm máj daganat ,vese ,csont átétt holnap kiadja a korház .Minden nap bennt vagyok nála,a szivem megszakad!!
Nagyon örülök, hogy érzed a paradicsomízét! Még szerencse, hogy most jön a szezonja, ehetsz, amennyi csak jól esik.
A fülészetes történeted viszont szomorú. Itt azért van benne emberi tényező rendesen. Egy papíron elvégzett fülmosás nem egy papíron elvégzett agyműtét, nem hiszem, hogy olyan nagy hasznot hozhatott a kórháznak. Neked viszont annál kellemetlenebb, hogy nem oldódott meg a probléma.
Ez szép és jó, hogy tudni kell, de az átlag, akit átenged egy vizsgán, 1-2 ember. Csak annak ad kettest, aki mindent tud, és az egyszerűen lehetetlen, hogy mindenki mindent tudjon. És igen, fontos, de vannak sokkal fontosabb tárgyak, mondjuk itt a mozgástan. Ott tanuljuk a betegvizsgálatot, a diktálást, szóval az alapokat. Én amúgy tanultam segítséggel, anélkül, atlasz, könyv, saját jegyzet, kiírtam a tételt, de egyszerűen nem megy a fejembe. Az izmok még jobban, mert azt úgy tanulom, hogy a laptopos atlasz csontvázára ráteszem az izmokat és vizsgán is úgy kell. De a többihez nincs semmi segítség, ami szerintem hülyeség, hogy nincs. Debrecenben preparátumokon kell megmutatniuk a képleteket, na szerintem annak több értelme van, minthogy csak írjam le és jusson eszembe kép meg minden nélkül. Én vizuális típus vagyok, ezért nehéz, hogy csak egy papírra le kell írni, és nem látom a képet hozzá. Aki nem tanulja, az meg könnyen mondja, hogy szerezzek kettesnél jobbat, ha a kettes meg ötös közt alig van különbség, az egyeshez meg minden tételhez hozzá kell tudni szólni. Szóval amíg nem vagy benne, nem tudod :) És nem hiszem el, hogy annyira hülye lennék, hogy ennyiszer bukjak belőle. Bocsi, ez most kijött, mert ma szerencsére senki nem esett nekem, valami meg lesz, nyáron kitalálom. De most mindenképp pihennék kicsit, hosszú volt ez az év.
Kedves Helga! Nem szoktam megszólalni, de most nem tudok ráülni a kezemre. Nem tudom melyik intézményben végzed a gyógytornász képzést. A felsőoktatásban nincsenek tanárok, ott oktatók vannak, leadják az anyagot és neked kell feldolgozni, megtanulni, ők az elsajátításhoz szükséges infókat adják át.
Az anatómia nagyon fontos alaptárgy. Nem elég belőle a kettes. Ha megbuktál, akkor nem azt kéne átgondolni, hogy elmenj bölcsésznek, hanem azt, hogy mi lehet a nem jó a tanulási technikádban. Ne add fel, egy bukta, nem bukta! :) Sok sikert, ne keseredj el!
Igen, volt ilyenem, fekete kemény szigetecskékkel tarkítva. Mindig nagyot vágnak, mert ép széllel kell kimetszeni, ráadásul viszonylag mélyre is vágnak. Ne izgulj :-)
Nyugi, a sebész biztos ami biztos alapon jó nagyot kanyarított ki hogy ne kelljen még egyszer vágni ha baj van. Láttam már ilyet, páromnak akkora krátert vágtak hátára hogy csak lestem, de inkább minthogy benne maradjon valami.
Neked igy nezett ki valamelyik a sok közül? Igazabol mindig rajtam volt, es nem is valtozott de 3 orvos mondta hogy azonnal vetessem le, pedig tudtak, hogy 3 het mulva operaljak a ket csipömet. A sebet latva bepanikoltam. Kedden lesz eredmeny, addig kikeszülök...
Rég nem írtam, mert reméltem, hogy egy anat kettessel jövök vissza, de sajnos nem sikerült :/ Kihúztam egy tételt ma, a törzsdúcok meg valamiért nem jutottak eszembe, a többit tudtam, csak a garatot nem teljesen, így megbuktatott :/ Szóval most nem tudom, hogy mit fogok csinálni, érdemes-e ezt a szakot nyúzni, vagy menjek át máshova. Hogy hova, azt a nyáron kitalálom.
Örülök mindenki jó eredményeinek :) Japipapi, velem is volt ilyen, hogy beírtak olyat, amit nem is csináltak meg. De hát ez van, sokat nem tudsz ellene tenni, max figyelni, hogy ne legyen többet ilyen.
Amúgy az egyik anyuka megkérdezte, hogy hogy tudna jobban tanulni anatot a lánya, de csak annyit mondott neki, hogy van egy szint, amit tudni kell, és ennyi, aki nem üti meg, vagy többet kell tanulnia, vagy menjen el bölcsésznek. Szóval nagyon "kedves", és olyanokat mondott a diákoknak, hogy csak néztem. Én meg jó gyógytornász lennék, csak ez senkit se érdekel. De már sikeresen elvették a szaktól a kedvem, de hogy mi leszek végül, az még passz.
Júliusbn meg könyvtárban dolgozok, aug közepén nyaralás barátokkal, de jó lenne utazgatni is a sorstársakhoz, azok lesznek a mininyaralások. :)
Szóval ennyi, nem vagyok szomorú meg semmi, csak durva, hogy milyenek a mai tanárok meg az oktatási rendszer mennyire diákellenes.
"Valószínűleg a csontokra is ráterjedt, és lehetséges - bár ez nem egyértelmű -, hogy a végbél is érintett.
De akár bőrrák is lehet. Ez a melanoma lenne."
Annyit helyesbítenék, hogy a csontokra biztosan ráterjedt, illetve, ami fontosabb, a rectum vs melanoma a leleten a tumor eredetére vonatkozik, vagyis hogy a daganat, ami ennyi rengeteg áttétet alkotott, bőrráknak vagy végbélráknak indult. Ez a prognózis és az esetleges kezelés szempontjából nagyon fontos.
A kezelést illetően sem értek egyet teljesen, ez a stádium, akárhonnan is indult ki a daganat, IV/b, mivel több szerven is áttét van, ezt csak tünetileg fogják kezelni, mert gyógyulás vagy javulás nem várható sajnos.
Sziasztok!Pet ct eredmény: Multiplex hepaticus és ossealis .valamint melékvese áttét.A májban rapid progresszio észlelhetö.18x15x20 LLxAPxCC sUV MAX 25 a Májbol kidomborodo FDG felvétele a hasnyálmirigy fejre és testre vetül.Bal oldali melékvese nem ismerhetö fel,helyén 37x35mm inteziven halmozodo lágyrészképlet van.Th9 csigolya hátso ivén 5cm a bal csipöcsont hátso ivén 4cm halmozás látszodik.Jobb oldali üllögumotol maximus izom ventralis felszine mentén 2cm halmozodás látható.Malignus ,Melanoma illetve primer rectum tumor egyaránt lehet.
Valaki tudná értelmezni?Erre milyen kezelés várható?
Tényleg marhára bosszant. Megértem, kell szerezni egy kis pénzt, másképp az intézmény nem kap. Persze csalás, lopás, de legalább nem haza viszi, lehet ebből vehet egy csomag mull pólyát. De ezt a nyomorult mosást miért nem csinálta? Fecskendő, langyos csapvíz meg egy kübli amit én tartok. Idő? Hát mi a fenének turkált a pofámba, belekukkolt a gégémbe, orrom vizsgálta, "enyhe orrsövény ferdülés"-t állapított meg. Ennyi időben kimoshatta volna füleim, ahogy kértem, sőt hajam is moshatta volna (bár tisztán mentem hozzá) A pofámnál leragadt, legalább fél óra, a füleimre pár perc volt.
Kell a pénz, jó. De írhatott volna bármit, ami húzósabb, több pont, csak segített volna. Azt hiszem műtétem nyomát érdekesnek találhatta talán szakmai szempontból, díjazom érdeklődését.
Most már tudom mi a módi, olvasás nélkül nem írom alá máskor így, nem ismertem ezt bulit, ezért lepett meg.
Majd jövő héten nekifutok újra fülmosásra, remélem több sikerrel.
Sajnos ez a valósàg, az EÜ intézmények mindenhol lehúzzàk a TB.-t
egy kis extra profit reményében. A kemoteràpiàs szerek különböző fajtài és a mennyiségégének felhasznàlàsa esetében különösen jól működik ez.
A vietnàmi doki néniről meg egy kis történet, mikor még egyetemista voltam nem most volt, nem volt kredit rendszer meg mindenféle előjog kötelezettség nélkül (még tanulni kellett és követeltek), no ebben az időben volt egy fogalom az afrikai 2-és osztàlyzat. Ha egy àtolat magyar diàk kb a 60-70% tudta az anyagnak kibasztâk UV ra. Ha ennek a felét eldadogta pl egy Burkina Faso diàk 2-est kapott.
Az anatómia PROF. (csupa nagybetűvel) azt mondta, ők hazamennek, maguk maradnak és itthon kell gyógyítaniuk, így is kevesen vagyunk vigyàzzanak a betegekre.
Hàt a jó magyar orvosok többsége kiment Nyugatra, USA ba, helyette meg maradnak ezek az orvos féle
EÜ . dolgozók, ez nem rasszizmus, hanem a szomorú valósàg.
Jó Anyumnak a hasi UH -n a pakisztàni füstösképű “doki” a lelétre ràírta, gyomor normàlis amúgy (reszektàlt- nincs neki), prosztata!!? /sicc/ rendben.
Szàmonkértem nagy mellénnyel pofàzott vissza, megtudta, hogy kollégàk vagyunk visszavett az arcàból, és azt mondta biztos egy régebbi lelet eredményéből maradhatott ott, mert àt szokta írni az előzőeket időmegtakarítàs céljàból..
Hàt ez van, meg a Balcsi àtúszàs is elmarad pedig készültem rà bassza kutya az időjàràst..
Jobbulàst mindenkinek, élvezzük a nyarat ha lesz 😉
Felháboritó! Csalás, hazugság még orvosi szinten is. Tudom, nem vigasztal, de ez másutt is elöfordul, nemcsak Magyarországon. Az én zárójelentésemben olyan mütét is állt, ami soha nem történt meg. Amikor felhivtam a doki figyelmét rá, mondta, hogy feljegyzi, hogy helytelen, de azóta minden orvosi papiromon változatlanul rajta van ez a meg nem történt operáció! Háborgok és mindenütt elmagyarázom, hogy soha ebben a témában nem volt operáció, de lassan engem néznek hülyének.
Igen, ez simán szemétség. Tudom nem vigasztal, de doktoréknál ez mindennapos dolog. Beleírnak mindent, ami az adott panasznál egyáltalán szóba jöhet. Eleinte engem is dühített, de belegondolva az alulfinanszírozott egészségügy így akar az OEP-től nagyobb támogatást kicsikarni.
Már nem foglalkozom ezzel, megelégszem/megelégednék azzal ha felismerik a betegségem. nem kezelnek félre.
Végeztem a fülészettel. Vittem magammal a rákos "irodalmam". Egy kis aranyos migráns, vietnami fiatal doktornő mondhatom nagyon alaposan megvizsgált, orr, fül, gége, mindent. Siketség miatt mentem. Nos, kiporszívózta füleim. Kérdé: jobb? Válaszom: nem :-( Ebbe maradtunk. :-( Itthon olvastam el az ambuláns zárót:
Diagnózis:
Impactált cerumen
Egyéb hallásvesztés
Elvégzett beavatkozás:
Váladék leszívása orrból, fülből
Külső hallójárat mosás
Vizsgálat
Vélemény/javaslat:
Mosás után halláspanasza megszűnt. Fülét ne érje, ne piszkálja, messziről hajszárítóval szárítsa ki! Kontroll panasz esetén. Hallá panasza miatt hallásvizsgálatra utaljuk.
Ez 877 pont, de orrból leszívás, mosás nem volt. Rá is kérdeztem: mosás nem lesz? Válasz nem kell. Máskor a mosástól javult a hallásom porszívázás nélkül, most semmi sem változott. Ennek ellenére a "Vélemén/javaslat" tartalom nem igaz! Még csak beutalót sem írt hallásvizsgálatra! A pipától nem látok!
Aláírtam a papírt, de nem olvastam el, hülye fejemmel, megvezettek, azt hittem ennyire pofátlanul nem csalnak.
Azért szerintem ez a hozzáállás nem politikai kérdés, hanem orvosi hozzáállás, sima csalás.
A doki diktálta géppe: ........... mandula... Megszakítottam: elnézést, inkább mandibula resecalt..... Azért nem mindegy nálam!
Most mehetek a házi-dokihoz, talán ad beutalót. Ha nem teheti, megyek a Medicálba, kötelesek fogadni ambulánsan. Nem hagyom annyiban, azért is akarok jobban hallani.
Esik az eső, a villanyt ma az ELMÜ karbantart, nincs áramom és még szar a hallásom......
Az EEszt le van tojva. Az én ct eredményem azóta sincs feltöltve és a dokim elment szabadságra. A helyettese szerencsére megnyugtatott hogy nincs változás, de azért ha megjött a főorvos akkor beszéljek vele is.