Keresés

Részletes keresés

whis Creative Commons License 2002.12.17 0 0 6615
Töltsd le az új Nerót (5.5.9.17), frissítsd rá a régire. Vagy tölts le egy Clone CD-t (4.2.0.2).
Előzmény: morpet (6614)
morpet Creative Commons License 2002.12.17 0 0 6614
A kérdés, amit felteszek többször felmerült már a topikon, de nem találom a választ.

Vettem egy Teac540-est, természetesen az egéz városban csak OEM-et lehetett kapni. Most Win98-am cd olvasóként felismerte, de írni nem tudok vele.

Van
- regisztrált WinOnCD Professionalöm, de már 2-3 éves, és csak 10x-es íróként ismeri fel írómat,
- regisztrált DiskJuggler Full Versionöm, de már 2-3 éves, és csak olvasónak látja íróm,
- egy HP íróhoz kapott Easy-m, de nem szeretem, és egyébként is régi ez is,
- egy Plextor version Nero-m, vadiúj, de csak a Plextor íróval működik.

Több pénzt nem vagyok hajlandó szoftverbe installálni, elég hihetetlen számomra, hogy nincs ingyenes frissítés az új írókhoz.

Egylőre szeretném, ha legalább 1 program (pl. Nero) működne, de nem csupán Demo változatban. S mellesleg, a DiskJugglert és a WinOnCD-t is használnám, de még a boltban is csak a Nero-t említették, mint esélyes írót.

Segítségetel előre is köszönöm, akár itt a topikon, akár e-mailben.

rgranc Creative Commons License 2002.12.16 0 0 6613
kaviat:
a digital vinyl a bakelitre emlekezteto dizajnu CD-R a Verbatimtol, mindenfele (szerintuk) szuper tulajdonsagokkal. Arra irnam az audio cd-ket, mert tok jol nez ki. :)))
Előzmény: kaviat (6610)
rgranc Creative Commons License 2002.12.16 0 0 6612
Csak DVD-ROM-ot, vagy CD-iro/DVD kombinaciot. Elobbiben a Toshiba 1602 (pl BlueFishnel), utobbirol volt mar itt szo az elmult kb 100 hozzaszolasban, olvass kicsit vissza.
Előzmény: Bhdr80 (6611)
Bhdr80 Creative Commons License 2002.12.15 0 0 6611
Sziasztok!

DVD-ROM drive-ot szeretnék venni! Ki, mit javasol??! Az LG 16*/48* az milyen? Használ itt vki olyat? Kösz a figyelmet.
"Bhd."

kaviat Creative Commons License 2002.12.14 0 0 6610
szijasztok, 2 kérdés: mi ez a digital vinyl CD-R ? illetve, hogy mi a különbség a DAO és a DAO96 között [melyik a jobb?] ?

.kav]4t neofittnesspop

cruel2Bkind Creative Commons License 2002.12.13 0 0 6609
Köszönöm a segítségeket!

c2Bk

nicko Creative Commons License 2002.12.13 0 0 6608
Ja így már ok. :)
Az tény amióta megírtam a lemezt volt már formattálásom és pakoltam vissza a codeceket csak lehet valamelyiket nem.
Előzmény: PPeter (6607)
PPeter Creative Commons License 2002.12.13 0 0 6607
Mármint ha folyamatosan szól a hang, akadásmentesen, és úgy emelett nincs kép, az valószínűleg codec probléma. Ha nincs kép, a hang meg akadozik, kihagy, na az már lehet CD probléma.
Előzmény: PPeter (6606)
PPeter Creative Commons License 2002.12.13 0 0 6606
Ha meg kép nincs de hang van akkor az még inkább codec baj :).
Előzmény: PPeter (6604)
nicko Creative Commons License 2002.12.13 0 0 6605
Fordítva. :)
Hang van kép nincs. :)
Nem sajna ez nem codec lesz. :(

5.5.9.9 van.

Előzmény: PPeter (6604)
PPeter Creative Commons License 2002.12.13 0 0 6604
Javaslom az 5.5.9.14 vagy az 5.5.9.17 telepítését, ezek a legújabbak és igen jól sikerültek.

Ha a kép folyamatos de nincs hang akkor az nem a lemez hibája, ott biza' codec bajok lehetnek (vagy lehalkítottad a hangfalakat :P).

PPéter
CDGRAB.HU

Előzmény: nicko (6603)
nicko Creative Commons License 2002.12.13 0 0 6603
Asszem 5.5.7.7 vagy milyen verzió volt.
Nem segített a tálca visszatolása sem az új Nereoval nem próbáltam még.

Na most megnéztem a lemezt. Hang van kép nincs. :)) :( Lehet codec hiba is.

Előzmény: PPeter (6602)
PPeter Creative Commons License 2002.12.13 0 0 6602
Voltak olyan Nero verziók, amelyek az írás előtt kiadták a lemezt azzal, hogy nem fér fel az anyag, ekkor vissza kellett tolni a tálcát ugyanazzal az üres lemezzel, és ezek után kérdezett rá a Nero, hogy valóban szeretnél-e túlírni? Na itt kellett OK-t adni neki. Körülményes, nem tagadom. Az új Nerok már nem ilyen körülményesek, csak arra kell rájönni, hogy DAO vagy DAO/96 módban szeret ilyet írni az íród.

Na, pont az általad is említett inkompatibilitási baromságok miatt nem támogattam soha teljes nyugalommal a 90 és 99 perces lemezeket. Amennyivel nagyobb, annyival több a gond vele. Ilyenkor sokan nekem szoktak támadni, hogy márpedig ezek jók, hááát kérem szépen itt van vagy 20 CD-ROM olvasó és egy tucat DVD-ROM olvasó a szobámban, sajna a többségük utálja az ilyen lemezeket. Tudom. Kipróbáltam.

Előzmény: nicko (6601)
nicko Creative Commons License 2002.12.13 0 0 6601
Pont itt nem értették a többiek (mindent úgy állítottam be a Neroban akkor ahogy kell)hogy miért állandóan "tegyen be nagyobb blablabla szöveg jött.

Egy biztos nem fogom az ilyen lemezeket rendszeresíteni. DVD olvasó látja a lejátszó progi, hibával kilép. Minden 5-dik esetre hajlandó elindulni a film.

Előzmény: PPeter (6600)
PPeter Creative Commons License 2002.12.13 0 0 6600
Szerintem erre már számtalanszor adtak választ ebben a fórumban (talán még én magam is).

A 80 percesnél nagyobb lemezek a szabványok megkötései miatt csak 80 percesnek, illetve gyártótól függően még kevesebbnek látszanak az író és a szoftver felé. Csak a túlírással (overburning) használható ki az ilyen lemezek tényleges fizikai kapacitása.

Tehát amire szükség van az ilyen lemezek megírásához:

- Túlírás beállítása (engedélyeztetése)
- DAO vagy DAO/96 mód (valamelyik a kettő közül, attól függ az íród melyiket támogatja)
- Minél lassabb írási sebesség.

A Padus DiscJuggler vaószínűleg azért írta meg, mert ott egy kis pipával lehet engedélyezni az írási paraméterek között a túlírást, ellenben a Neroban a beállításoknál is turkálni kell, és az írás megkezdése előtt is visszakérdez a program, valamint ennél a programnál külön figyelni kell a DAO írás beállítására (a Padusnál ez az alaphelyzet).

PPéter
CDGRAB.HU

Előzmény: nicko (6597)
nicko Creative Commons License 2002.12.13 0 0 6599
128-as bittel tömörített zenétől sokat ne várj.
min. 192 kell.
Előzmény: cruel2Bkind (6593)
PPeter Creative Commons License 2002.12.13 0 0 6598
A kevésbé szép hangzás a veszteséges MP3 tömörítés, a helytelenül megválasztott média és/vagy a túl gyors írási sebesség eredménye is lehet, de azt sem szabad figyelmen kvóül hagyni, hogy az így kiírt zenei CD anyaga már kétszeres konvertáláson ment keresztül (egyszer bevsomagolták MP3-ba, most megkitömörítette a CD-író program belső algoritmusa - mind a két alkalommal elveszik az eredetin infirmécióból egy kicsi). A hangerő csökkenésére is magyarázat lehet a rosszul megválasztott MP3 tömörítési beállítás. Ha igazán jó (már amennyire ez lehetséges) minőségben szeretnél kiírni Audio CD lemezt MP3 forrásból, akkor érdemes lenne a Feurio-t kipróbálnod, vagy az MP3 fájlokat valami jobb hangszerkesztő programmal (pl. SoundForge) először kicsomagolni (a programban a hangerőt is tudod módosítani ha netán az MP3 állomény túl halk lenne az ízlésednek) és a tömörítetlen, kedved szerint alakított WAV állományokból megírni a zenei korongot.

PPéter
CDGRAB.HU

nicko Creative Commons License 2002.12.13 0 0 6597
Üdv!
Lenne egy kérdésem ezzel a 90/99 perced lemezekkel.
Még valamikor a nyáron szenvedtem DataTrack 90 és 99 perces lemezeivel (film miatt kellett ez a lemez tipus)és a Nero az istennek sem akarta 80 MB-nál nagyobbnak felismerni. Vagy 4 másik progit is próbálgattam mire csak egy a Padus volt hajlandó megirni és a Pioneer DVD olvasta is utána a lemezt.
Miért volt ez? Elvileg a Neronak gond nélkül kellett volna megirnia nem?
Az író: LG 8120B tipus 12x8x32
Előzmény: PPeter (6595)
emp Creative Commons License 2002.12.13 0 0 6596
szerintem olvasd el ebben a topikban Zolcsi Baba 6071-es beírását! itiner audio cd létrehozásához Neroval. nekem nagyon bevált

télleg.

Mi van Zolcsi Babával?

PPeter Creative Commons License 2002.12.13 0 0 6595
A nyomott lemezen valószínűleg azért tűnhet 800 megásnak a hasznos anyag, mert bizonyára vannak olyan állományok is, amelyek többször is szerepelnek (más könyvtárakban) az állománylistában, tehát minden bizonnyal csak látszólag van ilyen sok adat a lemezen. Ugyanis a gyári pre-mastering gép sem szeret 80 percnél sokkal többet rögzíteni, amikor a lemezek sorozatgyártására szolgáló présforma negatívja készül.

PPéter
CDGRAB.HU

Előzmény: rgranc (6592)
PPeter Creative Commons License 2002.12.13 0 0 6594
Szia,
valóban ritkán írok ide, de azért hellyel-közzel, ímmel-ámmal figyelgettem a történéseket. Sok volt a munkám mostanában, így írni nem nagyon volt kedvem, energiám.

Elvileg január után már esélyesebb lesz a Digital Vinyl CD-R lemezt itthon megtalálni, legalábbis a hírek szerint jövőre beindul az európai forgalmazása rendesen (persze nem tudom, hogy ez ránk vonatkozik-e vagy sem).

Előzmény: rgranc (6591)
cruel2Bkind Creative Commons License 2002.12.13 0 0 6593
Üdv!

Kéne egy kis segítség. Nem igazán vagyok otthon ezekben a dolgokban.
Adott egy új LG író + Nero5-ös szoftver. Működik is rendesen mindkettő. 128-as mp3-makat írtam át audioba Philips CD-re. Sikeres művelet. Az egyetlen dolog, ami nem tetszik, hogy a végeredmény sokkal halkabb lett, mint amíg a gépen volt. Vagyis CD-re kiírva a zene halkabb és kevésbé szép hangzású lett. Mit csináltam vajon rosszul? 5letek?

Plíz help!

c2Bk

rgranc Creative Commons License 2002.12.13 0 0 6592
Ja igen, egy kérdés: ez az érzékenység csak az írható lemezekre igaz, vagy a nyomottakra is? Esetleg ott is, csak kevésbé?
Mert most találkoztam pl egy Linux disztribúcióval, ami alapból 800 megás lemezen érkezik...
Előzmény: PPeter (6590)
rgranc Creative Commons License 2002.12.13 0 0 6591
Szia PPéter!
Ritkán jársz erre mostanában (vagy legalábbis ritkán írsz...). Nem tudsz véletlen valamit a Verbatim Digital Vinyl CD-R-ről? Ámerikában már októberben szállították, ha minden igaz, itthon meg talán csak mintapéldányok vannak eddig, legalábbis én boltban még nem láttam... :(
Köszi.
Robi
Előzmény: PPeter (6590)
PPeter Creative Commons License 2002.12.13 0 0 6590
Hát hogy hunyók-e vagy sem, arról azért érdemes elgondolkodni, mielőtt őket hibáztatnánk. Ugyanis az eredeti szabvány szerint megadott, a lemez elején, az úgynevezett ATIP zónában ábrázolható lemezméret nem a levegőből jött érték. A 80 perc úgy jött ki, hogy a lemezen található sprális vezetőárok legsűrűbb - még biztonságosan olvasható - vonalvezetésével kb. ennyi rögzíthető egy lemezre. A 80 percesnél hosszabb lemezek ennél jóval sűrűbb spirált használnak, ezért az ilyen lemezek írása és olvasása nehézségekbe ütközhet jó pár eszközzel. Ha ilyen lemezt használsz, akkor fel kell készülnöd rá, hogy sok olvasóban használhatatlan lesz, illetve - bármilyen meglepő - a lemez élettartama is kisebb lehet a szokásos írható korongokéhoz képest. Ugyanis az eredeti CD-R szabvány spirális vezetőárka és az egész hóbelevanc úgy lett kitalálva, hogy megírt lemez a mindennapi használat során keletkező apró karcokra, sérülésekre nem annyira érzékeny. Azonban a 90 és 99 lemezek, önmagukban, mindenféle sérülés és egyéb gátló tényező nélkül is meglehetősen nehezen olvashatók a módosított optikai paraméterek miatt, az ilyen lemezek tehát fokozottan érzékenyek a sérülésekre, pontosabban egy olyan karcolás ami egy 74 vagy 80 percel lemeznek meg se kottyan, akár végzetes is lehet a 90/99 perces korongra nézve.

PPéter
CDGRAB.HU

Előzmény: emp (6588)
Macimedve Creative Commons License 2002.12.13 0 0 6589
Annyiban, hogy a Feurio audiora van kitalálva. Nem is nagyon tud mást írni, illetve erősen korlátozottak a lehetőségek. Főleg a grebbelés korrektebb, fel van készítve a legtöbb védelemre, tökéletesen kezeli az indexeket (0 és 1 is). Ezen kívül nagyon egyszerűen lehet vele saját lemezt szerkeszteni (Drag&drop) a korábban begrebbelt cédékből, egyből tud MP3-mat, van saját vaw editora stb.
Egyébként nagyon szoros a kapcsolat az Ahead (Nero) és a Fangmeyer Systemprogrmmierung (Feurio) között. A Feurio az Ahead lapjáról is letölthető, és ha minden igaz, az íráshoz a Feurio is a Nero írórészét használja (pontosabban ezen alapul)
Előzmény: Gung-Ho (6584)
emp Creative Commons License 2002.12.13 0 0 6588
újabb y2k ? erre gondoltam, csak nem a Nero készítői, hanem a CD szabvány megteremtői a hunyók.
Előzmény: PPeter (6587)
PPeter Creative Commons License 2002.12.13 0 0 6587
"...csak úgy tűnik. valszeg béhuzalozták a szoftverbe, hogy mit tud megjeleníteni."

Nem a szoftverben van behuzalozva, hanem az üres írható lemezek elején található információs zónában nem lehet megadni nagyobb kapacitást, mint 79:59:74-et (703 MB), mert annak idején nem is gondolták, hogy ennél nagyobb értékekre is szükség lehet. Tehát a szoftver jól látja, hogy a jelzett kapacitás valóban kevesebb, mint amit írni akarsz, ezért lehet csak túlírással rávenni a tényleges fizikai méret kihasználásához. Az öeezs 90/99 perces lemez logikailag csak 80-asnak, vagy ennél kisebbnek látszik az író és a szoftver felé.

PPéter
CDGRAB.HU

kaviat Creative Commons License 2002.12.12 0 0 6586
nem tudom milyen teszkós lemez volt, de én futottam rá olyan dobozra [valaki adtam, hogy írjak rá ezt meg azt] ahol kb az első 4 lemez mind verify erroros volt, pedig a végén levittem a speedet 4x-esre [de tényleg rossz volt, nem tudott semmit se visszaolvasni róla egyik CDdrive se]

.kav]4t neofittnesspop

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!