Keresés

Részletes keresés

Gozo Creative Commons License 2022.01.25 -1 0 1817

Ezek az aktuális mai adatok (amúgy ezt szoktam én is nézni). Úgy lenne korrekt ha az EB első napjától csapatonként összesítve lenne meg az információ. Amig ilyet nem látunk csak találgatás melyik országban volt több fertőzés a csapatokban. Ráadásul itt is átlagolni kellene hisz Magyarországon több csapat játszott meccseket. Amúgy az sem biztos hogy kivülről az adott rendező ország polgáraitól kapták el vagy inkább úgy fogalmazok hogy az sem biztos hogy kívülről mondjuk szállóvendégektől vagy alkalmazottaktól kapták meg.

A legtöbb csapat lehet már hozta magával csak még a teszt nem mutatta ki. Igy a buborék sem biztos hogy védelmet nyújtott volna. De ezt ugye már sosem tudjuk meg.

Előzmény: Fradista Utazó (1812)
Rebounding Delp Creative Commons License 2022.01.25 0 0 1816

2 éve gyakorlatilag mi is a 2./3. sorunkból válogattunk. Nem is ment rosszul...

Előzmény: birka_zoli (1814)
birka_zoli Creative Commons License 2022.01.25 0 1 1815

Főleg, h dániában most tombolás van - másutt is, de ők az elmúlt hét alapján a 2. lakosságarányosan - persze ők már 2 hete nincsenek otthon. Mákjuk van, fegyelmezettek, jókor és jót oltakoztak, nemrég voltak, tényleg sok mindenen múlhat, de azért el tudok képzelni némi különbséget a horvátok és dán-norgék fegyelme között. Persze nem ezen múlik, ha egy beüt, akkor ott már nincs megállás, a példák legalábbis ezt mutatják.

Előzmény: Rebounding Delp (1813)
birka_zoli Creative Commons License 2022.01.25 0 1 1814

Azért a franciák valószínűleg nem kaptak volna ki olyan simán az izlandiaktól. De tényleg, ha másra nem, arra jó volt ez a sok hiányzó hogy el kell gondolkodnunk ezen is, nekünk milyen lenne a produkciónk a 2.3.4. sorral? Az azért látszik, h nem is akkora nagy a különbség - másoknál -, v inkább nem akkora amekkorára alapból számítanánk, azaz lehet, h sokkal bátrabban lehetne nyúlni másokhoz is, úgy néz ki sokan tudnak kézilabdázni a világban, mégha esélyük sincs az alap-normál csapatukhoz odaférni. És akkor jön a igazság-fikázás, h azért, mert ők is - v a legtöbbjük is - top bajnokságban játszanak és ott kemény harc megy a túlélésért, az előrelépés lehetőségéért. 

Előzmény: Rebounding Delp (1809)
Rebounding Delp Creative Commons License 2022.01.25 0 0 1813

Bevallom, hogy csapatszinten nem számoltam utána. A folyamatosan majd minden csapatról érkező hírek alapján gondoltam ezt.

Viszont, ahogy írod Dániát, a maguk 1 fertőzöttjével (az is Lindberg, akit utólag hívtak be - még lehet ő hozta magával) érdekesen kilógnak a magyar csoportból. Ők mit csináltak másképp? Ha a Dome-ban szórodott volna szét a vírus, akkor náluk is több esetnek kellene lenni.... Érti ezt a fene, de nem is akarom már érteni! :) 

Előzmény: Fradista Utazó (1812)
Fradista Utazó Creative Commons License 2022.01.25 0 2 1812

Hollandiának 11 játékosa hiányzik momentán, Dániának 1. Azt nem mondanám kb. hasonlónak. 

Németországnak 12 játékosa hiányzott a norvég meccs előtt, Norvégiának 0. 

https://www.handball-world.news/o.red.r/news-1-1-29-138905.html

Ezek a Handball World aktuális számai, nem ellenőriztem egyenként, de nem hiszem, hogy sok hiba lenne benne. 

Bamberg58 Creative Commons License 2022.01.25 0 1 1811

Egyformán? Izlandnak 9 embere esett ki. Ilyen esetben mi az EB-re sem jutnánk ki. A németeknek meg vagy 15? 

Tonio 2.0 Creative Commons License 2022.01.25 -2 0 1810

Kiderül, melyik keret mennyire mély.

Egyébként meg ilyen alapon a Forma-1-es esőfutam is értékelhetetlen, vagy a havazásban zajló lesikló verseny, vagy bármi, ahol valamilyen külső tényező, pl az említett időjárás, az adott verseny időtartama alatt változhat, aztán részben szerencse kérdése, hogy kit, mikor, hol ér el, vagy nem ér el.

Rebounding Delp Creative Commons License 2022.01.25 0 0 1809

Én csak azért nem mondanám, hogy értékelhetetlen az egész EB, mert egyrészt kb. hasonló módon érintettek már a csapatok, így az esélyek kiegyenlítődnek (legalábbis a középdöntőig), másrészt teljesen meglepő módon egyáltalán nem ment a színvonal rovására, hogy 3./4. sorból pótolják a csapatok a kiesőket.

Előzmény: Fradista Utazó (1802)
Rebounding Delp Creative Commons License 2022.01.25 0 0 1808

A szlovák csoportokból még nem jöttek ide. Azok még Pozsonyban vannak.

Előzmény: handy001 (1805)
birka_zoli Creative Commons License 2022.01.25 -1 0 1807

És akkor mit szólunk a svédek ötletéhez, h ők bíz nem szeretnének átjönni pestre egy 5-6. helyért lejátszandó meccs miatt, ha úgy alakulna. Akár érthető is, de akkor mit szóljanak a többiek, aiknwk már tétnélküli a középszakaszos meccsük?

Ez már tényleg a vég, az értelem és a tekintély ugrik egymásnak sztem nem fognak nekik engedni, vagy, ha igen, akkor tényleg fújják le, még játszák le a fra-den és swe-nor meccseket, a két elődöntőt és a döntőt.

De a spanyoloknak át kell jönniük, nincs mese, v ha jó a soförjük és kapnak egy gyors buszt, akkor 2-3 óra alatt ideérnek a meccsre, mi is utaztunk 1-1 órát Telkiből...

Tonio 2.0 Creative Commons License 2022.01.25 -1 1 1806

Még ha tudja is, az sem jelent semmit, mert azt nehéz lesz bizonyítani, hogy a szigorúbb szabályok miatt kevesebb ott a fertőzött, nagy része a dolognak a SZERENCSÉN múlik. És hát a legtöbb fertőzött történetesen a Szlovákiában játszó német csapatban van.

Előzmény: Gozo (1803)
handy001 Creative Commons License 2022.01.25 -1 0 1805

Mert idehurcolták a szlovák csoportokból jövők :)

Tonio 2.0 Creative Commons License 2022.01.25 -1 0 1804

Legalább izgalmasabbak a meccsek, pláne nem lehet tudni, hogy mi fog történni.

Aki meg ilyen körülmények között nem vállalja, az lemondhatja a válogatottságot. Bár a klubcsapatában ugyanúgy elkaphatja...

Gozo Creative Commons License 2022.01.25 -1 0 1803

Ezt konkrét számokkal is tudod bizonyítani?

Fradista Utazó Creative Commons License 2022.01.25 0 1 1802

A budapesti középdöntőben lényegesen több a fertőzött játékos, mint a pozsonyiban. Még úgy is, hogy Németországnak 14 fertőzött játékosa van, kétszer annyi, mint a másik öt pozsonyi csapatnak összesen. 

Legkésőbb mostanra eldőlt, hogy az egész EB értékelhetetlen úgy, ahogy van. Már most is az a téma, ki mit nyilatkozott, melyik csapat szurkolói hogy hordják a maszkot, és ez csak fokozódni fog. És valahol tényleg nehéz értékelni egy olyan meccset, ahol az egyik csapatból 5 a másikból 8 olyan játékos hiányzik, akik az EB elején még keretben voltak. Az irányító kis túlzással örül, ha tudja mi a beállós keresztneve, nemhogy bármi képük lehetne egy közös taktikáról - amit az edző úgyse tudna átadni, mert ő is karanténban van. 

Előzmény: Gozo (1800)
Bamberg58 Creative Commons License 2022.01.25 -1 1 1801

“A Franciák nyafognak bármiért, ha nem lenne covid, akkor a szállodával, busszal, edző pálya távolságával lenne bajuk.”

Gyakorlatilag mindenki nyafogott, az izlandiak, montenegróiak, németek és horvátok még durván is be szóltak nekünk. A franciák meg inkább csak udvariasan kritizáltak, nyafogtak, ehelyett megy a franciák elleni gyűlöletkeltés. “Gyarmattartó arrogancia” ...No comment...

Előzmény: ball bal (1799)
Gozo Creative Commons License 2022.01.25 0 1 1800

Mikor voltam élőben, szintén ezt tapasztaltam. Magyarok betartották a lelátón is nagyrészt a maszk viselési szabályokat. Izlandi, dán, horvát csak a folyosón, lelátón már nem.

Am,úgy mi a helyzet Szlovákiával? Ott negyed ház mellett is kidőlt legalább annyi játékos mint nálunk.

Előzmény: Bamberg58 (1787)
ball bal Creative Commons License 2022.01.25 -2 1 1799

Azt azért elfelejtik a nyafogó sztárocskák, hogy ez értünk van, nem értük. Itt a néző a lényeg, ők tartják el. Ha őket kivesszük, akkor menjenek bohóckodni a szabadba salakra, vagy aszfaltra.

Nem 2020 van, amikor nem volt oltás, nem lehetett tudni mi lesz a járvány mérete, összeroskad alatta az egészségügyi rendszer. Most már látható, hogy kezelhető a vírus. Influenzára miért nem tesztelnek? Arra miért nincs karantén? Sajnos annak is vannak áldozatai.

A Franciák nyafognak bármiért, ha nem lenne covid, akkor a szállodával, busszal, edző pálya távolságával lenne bajuk. Végül kezdenének rasszistázni, ebbe a kórusba a felsőbbrendű németek is azonnal becsatlakoznának.

Előzmény: birka_zoli (1798)
birka_zoli Creative Commons License 2022.01.25 0 1 1798

Én is erre tippeltem, de a mindenki által használható gyors tesztek miatt nem lehetett. És azt is mindenki tudhatta itt magyarországon, h ez 'még' kevés volt ahhoz, h ezt lemondják...

Előzmény: Fradista Utazó (1796)
Fradista Utazó Creative Commons License 2022.01.25 0 1 1796

Felesleges itt bárkit hibáztatni. Teljesen világos volt már az EB előtt, hogy ez lesz. Ez egyféleképpen lett volna elkerülhető: ha nem tesztelik a játékosokat és/vagy meghamisítják az eredményeket. Többekkel együtt én is arra számítottam az EB előtt, hogy a magyar szerverzők ipari méretekben fognak csalni a tesztekkel, hogy rendben lemenjen az EB - ma már látjuk, hogy ez nem így van. 

Parmi-RBD Creative Commons License 2022.01.25 -2 0 1795

Már ne haragudj, de az egy valid érv,hogy az izlandi, aki benyelte a koronát, a szervezőket okolja?

Nyilván puffogni kell valakire...  

Akkor a németek meg telesírhatnák a világsajtót a szlovák szervezés miatt, mivel  ha jól tudom, a legtöbb covidos náluk lett... Na, ilyenkor mi van?

A franciákat eddig is utáltam :)

Előzmény: Bamberg58 (1793)
miracleteam Creative Commons License 2022.01.25 0 0 1794

Le a kalappal előtte, fogadási csalásért 6 meccses eltiltás... szép példakép.

Előzmény: videkiman (1779)
Bamberg58 Creative Commons License 2022.01.25 0 1 1793

NSO idézte az egyik karanténban levő izlandi játékost, aki láthatólag a szervezőket okolja, mert azt posztolta, hogy cserébe mekkora elégtételt jelent neki, hogy kiverték a házigazdákat!

Ugyan mit is várhatunk az NSO-tól?:-))

A NSO és 24.hustb. csak idézett! Na lehet szidni a franciákat....

Előzmény: Parmi-RBD (1788)
ball bal Creative Commons License 2022.01.25 -1 1 1792

Ez, igaz, volt akihez háromszor odament a rendező felvetetni vele. Addig volt rajta ameddig el nem fordult. Nem szurkolt hangosan, pohár sem volt nála.

Mindenkinek kiosztották az FFP2 maszkot, lecseréltették, ha nem olyanban érkeztél, figyelmezettek.  Csak az oltottak mehetnek be. Nem tudom ennél többet mit lehet tenni.

Előzmény: promontorgrofja (1791)
promontorgrofja Creative Commons License 2022.01.25 0 1 1791

Sok kritikát hallottunk és ezek egy része azért valószínűleg jogos, de a kedves horvát elnök akkor remélhetőleg a horvát szurkolókat is leszúrja, mert maszkviselésben nem voltak túl jók és akkor finoman fogalmaztam...

ball bal Creative Commons License 2022.01.25 -1 0 1790

A német csapat átjárt Magyarországra meccset nézni álruhában? Elég nagy volt az örömük, hogy nem nálunk kell játszaniuk. hanem a biztonságos Szlovákiában. Ehhez képest őket is érinti a járvány.

codi1993 Creative Commons License 2022.01.25 -1 0 1789

Hagyjuk már ezt a nyavajgást.. Teszt megérkezését meglehetett volna jobban szervezni. De a maszkon valo rugozas szerintem nevetseges elég sok helyen voltam már miota beutott ez a sz*r, de itt volt a legtobb emberen maszk. 

Parmi-RBD Creative Commons License 2022.01.25 -2 1 1788

Az nem káosz, hogy nekik nem tetszenek a szabályok...

Vicc, bár mégis milyen tálalást várhatunk a 24hutól...

Bamberg58 Creative Commons License 2022.01.25 0 1 1787

A sportvezető nem az európai szövetséget, hanem a szervezőket hibáztatta a kialakult helyzetért.

„Szlovákiában mindössze a csarnokok negyedét lehetett megtölteni, Magyarországon viszont minden létesítmény tele volt. Ugyan a bejáratoknál kötelező volt az oltási bizonyítvány és a maszk viselése, utóbbit a lelátókon már kevesen hordták. Tudják, mennyi vírust hordoz beltéren a nyál? Valószínűleg a vizet is olyan emberek hozták nekünk, akik nagy valószínűséggel maguk is megfertőződtek…

Nem tudom leírni, mekkora volt a káosz. Aki nem volt ott, az meg sem érti.

Előzmény: Bamberg58 (1786)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!