Csodák nincsenek. Az Élet a Csoda, hogy LÉTezünk.
"A csoda csak az első, az Istenhez vezető számtalan lépcső-fok közül" - Al-Haladzs szúfi misztikus.
Amikor "csodás" gyógyulások történ-
nek csak MEGNYÍLvánul valaki által AZ, ami mindig is létezett, ami körülöttünk
"kívül-belül" VAN.
A horvátországi Braco nem beszél,nem
tapogat-csak nézi az előtte állókat. Egyedülálló a világ gyógyítói között abban is, hogy nem reklámozza magát, interjút sem ad (ellentétben a szkeptikusok önreklámozásával;).
A gyógyulások száma több ezer, ezeket folyamatosan feldolgozzák. Nem "kér" semmit, viszont AD.
Ez ugye ellentétes világunk elvével ;) Pontosabban egyet kér csak: nyitott-
ságot. A Braco-topik nyitójaként hasonlóképp kérek én is.
Jó fórumozást mindenkinek!
"Egy természetgyógyász ismerősöm volt Braconál vasárnap. Ő kipróbált sok módszert, találkozott "gurukkal", stb. Azt mondta, Braco teljesen más, össze sem lehet hasonlítani másokkal!"
Eddig nem sok visszhangja volt Braco hazai látogatásának, talán majd fokozato-
san. Igen, a DVD Drago Plecko könyvében szintén bír ezzel a pozitív erővel :)
Apropó erőterek: amikor a modern tudomány a morfogenetikus mezőről beszél,
ugyanilyen erőterekről van szó (ezt már ők is látják), csak mivel tudományos
nevet kapott, így kezd meghonosodni "hivatalosan" is ;) Ügyes :)
"A haverom semmit nem érzett és majdnem elröhögte, gondolom mert úgy állt hozzá hogy úgyse lesz semmi. "
Nos, szerintem itt a dolog kulcsa. Ha nem akarsz, akkor nézhet, ahogy akar és bárki más is. De ha Te fogsz akarni, akkor tanulsz, jársz az ügyben, gondolkodsz a dolgon és lehet beindulnak benned a dolgok jobbra. Gondolattal nem állítod meg a tankot, ahhoz valamit a kezedbe kell venni és kilőni (mondjuk) - de, de, de gondolat nélkül (ami ezt megelőzi) az nem megy.......
Bementünk egy terembe kb. 300-an, meg kellett nézni egy 5 perces filmet, kicsit gáz volt (pl. "Mióta Braco megszületett, jobb a világ és a nap is másként jár" és hasonlók), aztán bejött a terembe Braco, 5 percig nézett minket, közben lágy zene.
Elkezdett nézni, és én meghatottságot éreztem, nagyon furcsa volt, meg mintha hűvöset is (erre mondjuk lehet mondani h biztos bekapcsolták a légkondit), aztán ez elmúlt és a hátralévő pár percben már úgy néztem rá, mint bárki másra.
A haverom semmit nem érzett és majdnem elröhögte, gondolom mert úgy állt hozzá hogy úgyse lesz semmi. Nem tudom, hogy bemagyaráztam-e magamnak, vagy tényleg volt valamilyen hatás. Kíváncsi vagyok, hogy a többiek mit tapasztaltak. A nézés után a szervezők megkérdezték, hogy látott-e valaki aurákat vagy hasonlót - páran feltették a kezüket, én persze nem láttam ilyesmit, és ebben meg már végképp nem hiszek.
Szóval - még valaki? Várom az élménybeszámolókat! :)
Az időpont közeledik, remélem valaki majd ejt 1-2 mondatot, hogy milyen is volt....
Gondolom valahogy kapcsolatos a témával, hogy is működnek a dolgok. Október 2.-án kiosztottak 10 Ig Nobel díjat (18 éve volt az első évfolyam). Ig a latin ignobilis szó rövidítése, ami nagyjából nem nemes, nem magasztsos stb jelent. Az egyik díjat (medicína) négy tudós négy különböző tekintélyes munkahelyről kapta. Teljesen egészséges embereken (kb 80) tanulmányozták egy egészen újfajta (két féle változata van) készítmény (valami fájdalomcsillapító) hatását. Az egyik jó drága a másik meg olcsó. Senki se tudta, hogy melyik melyik. Tehát se a kisérleti alany, se a kisérlettel megbízott orvos bácsi. Csak gyűjtögették az adatokat a két szerről. A hosszú vizsgálódás után kiderült, hogy a drágább szer jóval hatásosabb. A végén aztán kiderült (a tudós bácsik jóvoltából), hogy az egyik sem volt semilyen szer, hanem egy semleges dolog, mely semmiféle hatást sem fejt ki.
"A Tv-n keresztüli "gyógyítás" (hatás) természetes, működik - gondoljunk csak a média pusztító hatására! ;) "
Igen, ez így van sajnos...... De remélem elhiszed, hogy nem az ott szereplő személyek fotonjai, leptonjai vagy mittudomén milyei hatnak. Én magammak úgy látom, hogy az ember beveszi-e vagy nem magának és aszerint reagál magának. Én úgy látom magamnak, hogy mindenki a saját Istene magának és így a segítség is elsősorban magától az embertől várható, hogy elkezd kutatni magának, másképp élni, mást csinálni, mást enni/inni, máshogy lélegezni, máshogy gondolkodni és talán malami elindul benne másfelé, ami aztán........
A Tv-n keresztüli "gyógyítás" (hatás) természetes, működik - gondoljunk csak
a média pusztító hatására! ;)
Azért "igazán" eredményt ott is csak a legkiválóbbak értek el.
Braconak ez is sikerül: pusztán a hangja is felemeli az embereket, akár a jelenléte -ezt a hangfelvételekkel kimutatták. A Braco-könyv szerzője, Plecko, aki tudósként
kezdte vizsgálni a "természetfeletti" jelenségeket, elvitte egy akusztikai szakértőhöz
Braco-hangfelvételeit: persze semmi olyan nem derült ki, amit technikai módszerek-
Mirdad, a 66-69 hsz-ból már jobban látom a dolgokat. El tudom képzelni, hogy tényleg beindít valamit az emberekben, de a lényeg ott van (amit Ő is állít), hogy nem Ő az, aki segít. Én továbbra is hiszem, hogy maga az ember a körülmények folytán szinte kezd "átprogramozódni". Tudom, hogy ez nem a legjobb szó, de talán érthető. Hogy ehhez valakinek szüksége van egy másik emberre, vagy körülötte 1000 emberre, az más kérdés.....
Régen hallottam, hogy valaki képes a TV-n keresztül elaltatni embereket (valam orosz neve volt a pasinak). Néhány kollégam is mondta, hogy tényleg. Aztán mondtam némelyiknek, hogy ez pofonegyszerü, ezt én is megcsinálom, ha szót fogadsz. Fogok mindenfélét mondani, lassan, csendesen és, ha nem fogsz elaludni, akkor Te vagy a hibás, nem én....... Engem nem altatott el........
Hát azért amióta 1922-ben felfedezték az inzulin előállításának módját azóta nem tudtunk meg többet a cukorbetegségről, sem a gyógyításáról. Mondjuk pár nagyságrenddel több pénzt hoz az inzulin, mint a narkó. Érdekes, hogy az olcsón kapható, hatásos, gyakorlatilag mellékhatások nélküli algopyrint betiltják, így jogunk lesz ahhoz, hogy az agyonreklámozott, drága, hatástalan és durva mellékhatásairól közismert paracetamol készítményeket vehessük.
A gyógyszeriparban nem kimondott cél a minél nagyobb haszon, de attól még megvan. A kutatók csak jószándékú fogaskerekek, de nem ők irányítják a gépet.
"Alex Schneider professzor elmagyarázza, hogy „Braco egy magasabb tudati szintre viszi az embereket. Az alatt az idő alatt amíg néz, felemel minket erre a magasabb szintre ahol érezni tudjuk, hogy igazából kik is vagyunk - és ez sokkal több mint a mi fizikai testünk. Haza vezet minket önmagunkhoz!” Schneider professzor azt is elmondja, hogy a csoportos találkozó sokkal hatékonyabb mint az egyéni találkozó, mivel a csoport ténylegesen segít az embereknek erre a magasabb szintre való feljutásban."
"Braco maga mondja, hogy ő nem gyógyító és az nem ő aki segít az embereknek. Ő megpróbálja a szeretet melegségét küldeni az embereknek és érzi, hogy valami pozitív áramlik át rajta miközben nézi őket. Nem szükséges, hogy mindenkire egyenként ránézzen, a csoportot nézi a szemei vagy teste mozgatása nélkül, és mindenkit néz egyszerre és egyidejűleg. Ez alatt az idő alatt látogatói Braco szemére próbálnak koncentrálni és ezután gyakran érzik a szeretet érintését vagy akár erős fizikai reakciójuk is van és meleget éreznek vagy könny szökik a szemükbe." ...
"Hogyan dolgozik Braco? Mi történik és mi hozza létre ezeket az érzéseket és reakciókat látogatóiban?
Ezeket a kérdéseket nem könnyű megválaszolni. Olyan szakértők mint Alex Schneider professzor és Drago Plecko évek óta kutatják és elemzik Braco munkáját és sikereit és nincs olyan egyértelmű magyarázat, amely részletesen leírná, hogy miért van az embereknek ez az erős reakciójuk vagy miért kapnak segítséget még reménytelen helyzetekben is. De legyen az Schneider professzor, Drago Plecko vagy Dr. Harald Wiesendanger és az ő „Rendkívüli Gyógyítók Nemzetközi Intézete” - mindnyájan igazolják, hogy a Braco látogatóitól származó hatásos beszámolók bizonyítják sikereit és mutatják, hogy valami olyan áramlik át Brácón, ami meg tudja változtatni emberek tízezreinek az életét és még olyan alapvető egészségi problémákat is meg tud oldani mint például a rák, epilepszia és lélektani problémák." ...
"Csak akkor azt nem értem,hogy Afrika és Indonézia ,hogy nem bir a talpán maradni a természetes gyogymodjaival,és minek fogadják hálát rebegve a világ fejlett országainak a gyogyszeres és medicinai segitségét."
Ezeken a helyeken (is) nagyon alacsony az átlagéletkor, sok a baj, kevés az ismeret, az emberek csaknem állandó sztresszben élnek......
"orvostudománynak köszönhetöen a jelentősen megnövekedett átlagéletkorral 7o-évesen is lehet teljes életet élni. Uraim,ez a kapitalizmus..."
nemcsak az orvostudománynak azt hiszem. Az egyik jó nyomós ok az is, hogy sokaknak van mindenből bőven (másoknak meg nincs), nincsenek anyagi, megélhetőségi problémáik. Tehát az átlagéletkor az átlag. Van 20 ember és 10 megéli a 90, 10 meg 50 évet, akkor az átlag 70........ Lehetne firtatni, hogy kik élnek tovább és kik nem (átlagban).......
"A fogorvoslás tényleg drága ,és ezen hitszerint sem segithet ,sem táltos,sem Isten,csak a fogorvos."
Hát a fogorvos az k.. drága. Ha nem mész egy két évig hozzá, meg is büntet...........
Miböl tengödne a gyogyszeripar, ami a fegyvergyartas
utan a 2. legjövedelmezöbb iparag a Földön...?! ;)
Micsoda csapas lenne, ha az emberek tudatosabban,
egeszsegesebben elnenek es nem rohangalnanak
hetente a tudos orvos-bacsihoz, meg a patikaba,
hogy többezer Ft-ot otthagyjanak."
Ennek már kezd összeesküvés szaga lenni.
Mindjárt az is kiderül,hogy a háttérben a betegségek gyakori előfórdulását mesterségesen irányitják,ha egy adott országban túl egészségesek az emberek és a gyogyszeripar is kezd becsödölni.
Csak akkor azt nem értem,hogy Afrika és Indonézia ,hogy nem bir a talpán maradni a természetes gyogymodjaival,és minek fogadják hálát rebegve a világ fejlett országainak a gyogyszeres és medicinai segitségét.
ami a fegyvergyartas
utan a 2. legjövedelmezöbb iparag a Földön...?!
Igen,csakhogy a fegyverkezés a halálosztást és ennek összes kinját szolgálja,mig a medicina millió életeket ment meg naponta.Nagyon rossz hasonlat,és innen is csak az ri le ,hogy az anyagi háttér érdekel mindenkit,nem pedig az,hogy az orvostudománynak köszönhetöen a jelentősen megnövekedett átlagéletkorral 7o-évesen is lehet teljes életet élni. Uraim,ez a kapitalizmus...
Hogy valaki egy tűsszentés után máris rohan vakcinára ez az adott ember puhányságáról tesz tanubizónyságot,aki a bulvármédiából tájékozodik a meghülés sulyos következményeiről...
A fogorvoslás tényleg drága ,és ezen hitszerint sem segithet ,sem táltos,sem Isten,csak a fogorvos.