párszor vontattam már trélert.nagyon el kel találni a súlypontot,ha túl pakolod a hátúlját hülyén mozog még a vontató is,nem beszélve a terhelésről amit a vonófej kap fel irányba.
Az komoly.... akkor tényleg nagyon föccög a verda.
A fékpedál érzékelője bemén a központi számítógépbe. De kb semmi köze a gázhoz. A gázpedálban van két kerámia potméter, ami szintúgy a motorvezérlőbe csatlakozik. Nincs tempomatod?
De első lépcsőként a földelést nézném meg, az nagyon meg tudja hülyíteni az elektronikát. De az ilyen hülye néhatalánelőjön hibák a leginkább szivatósak :( Az optimális megoldás az lenne, hogy rádugsz a can busra egy laptopot, és folyamtosan jegyzeteled a történéseket.... De ez viszonylag nehezen oldható meg.
Ez jellemzően magasabb fordszámnál jön, és csak 3.-ban. Legalábbis itt érzékelhető a teljes motoerő. Lehet, hogy kisebb fordulatszámnál is nyom egyet, de ott nincs gyorsulás.
Mi van megjött? Vagy mi ez a hiszti? Nem azt írtam, hogy hülye vagy, hanem azt, ha valami szorulása van a fékednek, előállhat olyan is, hogy pici fékezéstől nem szorul. Pl a hátsó fék utánállítója is akár csinálhat ilyet, ha egyszer valami "műszaki" nem ésszel rakja össze, hanem kalapáccsal.
a mostani Renyom is szokot ilyen "fékre lépek és semmi"-t csinálni,ilyenkor szoktam mégegyszer megnyomni. Meg van hogy jó puha a pedál,de van hogy erőből kel nyomni.
Mitörtént mióta nem jártam itt? Mintha feszült lenne a légkör.
Lehet hogy nem tudjuk kellően megbecsülni ezt a lehetőséget mely alkalmat ad arra, hogy az autónk által kínált műszaki problémákat megvitassuk, megosszuk egymással.
Ezáltal ne kelljen minden esetben halomnyi felesleges pénzt kiadni a szakszervizek hozzánemértése miatt!!!( Tisztelet a kivételnek) Bár én még csak a Vargánál vótam de nem is megyek máshova.
Ezért tisztelettel megkérek minden kedves fórumtársamat, hogy ezt akis közösséget építsük, és ne bomlasszuk!!!
Én is 300 ezer fölött járok már bőven de ilyet még nem tapasztaltam.
Az érzés nekem esős időben jön csak elő, amikor pályán sokáig nem fékezek és egy hirtelen fékezés első kb. 1 egész másodpercében mintha nem is lenne fék az autón.
Nem tudom h. csak az én tárcsa-fékbetét kombinációm ilyen-e, de az ilyen helyzeteket igyekszem kerülni. Elég félelmetes.
Pl. ha már pár perce nem fékeztem és utolérek egy kamionsort amin látszik h. készülgetnek vmire akkor egy egészen picikét fékezgetek h. ha kell akkor azonnal fogjon. Én már kezdem megszokni, de nem szeretem.
Utóiratként mivel nem először szólsz be mikor szakmai kérdést tesz fel valaki.Szóval mi a kellemetleneb a zabszem a seggedbe vagy a sötéttség a fejedbe, Szakik vannak itt mint varagamunka s folytathatnám a sort akiktől pozitív tanácsokat kapunk.Gondolom te is vágod a vivaró szekereket de nem franyesz a beszólásod.Kérdést tesz fel a tudatlan,akkor ne poénkodj vele hanem segíts mint hogy beszólj mint nekem például.Ettől a fórumtársak nem tanulnak s nem tudnak hibát orvosolni.Még 1x mondom fék és gyorsul .Vágod?? Vagy fikázod?? Ezzel nem vagyok egyedül.De tudod állj ki megcsengetlek s tefffflonon lezavarom hogy értsd.Autószerelő a végzettségem a vivaróhoz részben értek 340ezret vezettem vele ismerem minden részéz de amit ne azt a kérdést baráti alapon itt kérdem meg.De nem Tőled ezentúl kedves Garfield
Nézz dilónak nyugodtan de ez a jelenség nem csak nálam jelentkezik.2millió kilómétert vezettem le mindenféle jármüvel.Ezt a jelenséget mint írtam nem csak én tapasztaltam.De ha fikázni akarsz és nem hiszed elmegyek hozzád beülsz és meglátod a hülyeség nem én vagyok.Ez a fórum is kezd nem összetartani. A hülye unió is látja hogy ölik egymást a magyarok nem tartanak össze és ezeket nem lesz nehéz szétszedni. Nehogy segítsük egymást egyszerübb okoskodni.Én amit tapasztaltam átadtam,leírtam.Én is lépek erről a fórumról pedig sokat tanultam és sokat megpróbáltam átadni mint tapasztalat okoskodás nélkül.Garfield hozzászólónak üzenem ha nem értettél meg.Fékezek és az autó gyorsul vágod ? Nem csak nálam!! Drága fikázós barátom.A felfogásod nehéz vagy csak okoskodsz?Ez nem az a fórum ahol veszekedés van MEG fIKÁZÁS AMIT TE CSINÁLSZ-ÉN SEGÍTSÉGET KÉRTEM -ÉS SZOKTAM IS ADNI.Mondom még1x fékezek és gyorsul nem csak nekem vágod ???? Ne fikázz tanácsot adj ba...g
Üdv mindenki.A pedálokat nem keverem össze!!-De!! Többször tapasztaltam óvatos fékezésnél,hogy nem lassul hanem gyorsul az autó,nem minden esetben.Egy ismerősöm is ugyan ezt tapasztalta a Vivaróján. Elektronika probléma lehet? Üdv.