Köszi Porter.
Személyesen voltam bent néhány napja a "parkoló üzemeltető társaságnál" és az árról érdeklődtem, amit meg is kaptam egy biztonsági őrtől. 7e. HUF/hó/autó.
Sajna nem lehet hosszabb időszakra bérelni, pedig biztos jobb ára lenne.
No mind1. Meggondoljuk.
Nekem is tetszik az új ház design :) Bár az az elv, hogy bármikor előzetes szólás nélkül eltérnek az eredeti tervektől az persze bosszantó. Mi lett volna ha valami igazán extrém fos színt talált volna ki a kedves illetékes szaki a Lavinánál? Brrr...
Mea culpa, megnéztük a hétvégén a házat - most már sokkal jobban tetszik a színe. Csak ott erős narancs, ahol a látványtervben is az volt, az alapban fehér színből pedig világos barnás-sárgás-bézs lett. Ez talán jobb is, nem fog rajta olyan gyorsan látszani a kosz.
Groteszk:
Autóparkoló ügyében hívd a 320-1203, vagy 350-1328-as számot és Máthé Józsefet, vagy Kirst Gáspárt kérd. Ők a placc főnökei, megadod a neved és a kocsid adatait, továbbá, hogy mikortól szeretnél parkolót.
Én Kirst úrral beszéltem, lefoglaltam 2 parkolóhelyet - elég korrektnek tűnt a faszi. Pénzt előre nem kért.
A hétvége után most már egyre tisztábban látunk sütő, mosogatógép, hűtő, tévéállvány és ülőgarnitúra ügyben.
Silver éppen tanul, nem ér rá hozzászólni a fórumhoz, úgyhogy én veszem át a billentyűket.
6 napja láttam a házat, a szín brutális, tiszta LSD trip - kíváncsi vagyok, milyen lesz az összhatás, remélem nem cseszik el. Arra azért kíváncsi lennék, hogy 5 év - napsugárzás, savas eső, por és kosz - után hogy fog kinézni ez az erős szín.
A gödöllői konyhabútoros teljesen komolytalan, nem érdemes foglalkozni velük. Mi maradunk az eredeti ajánlatnál, nem annyira rossz az sem. Már a hálószobánkat is megrendeltük. Reméljük Nov. 30-ra tényleg meglesz az átadás, mivel addigra szállítják le a bútort és a tárolás eléggé gázos.
Sziasztok!
Jobbulást htplacebo!
Groteszk, a konyhabútorod ára ennyiért nagyon jónak hangzik, pláne, hogy ilyen nagy.
A ház színe speciel nekem tetszik, de hát ízlések és pofonok...
Egyébként valamennyit biztos fog fakulni (ami nem is baj)
Thank you for your quick answer!
26 ezer fiókos alsószekrényért, nem is rossz, majd összevetem az ikeás áraimmal.
És a mosogató alá is befér a kiforgatható rekesz? Az príma.
Rátapintottál, az ikeánál a szerelés a kényes probléma. Összerakhatom én is, de azt nem vállalom. A szerelés díja 12%-a konyh.bútor árának. (Ez első hallásra több mint az átlagos, de a beépített ketyerék beszerelése benne van az árban, tehát nekem csak a 350 E-nek, kell venni a 12%-t, hiába veszek vagy 150-200 ezerért még beépítendő cuccokat, azt belerakják. Ez nem minden cégnél működik így. A szállítás díja a 13. kerbe a bútor árának 3,75 %-a, ha jól emlékszem.
Te szegény betegeskedsz? Ejjnye. Kúráld magad rendesen és ne járkálj annyit a huzatos B. és P. utca sarkára ;-)
Mondmom a konyha darab árakat példának:
KM217 beépíthető hűtőnek - 59.100,- Ez a legdrágább elem.
AL40/4 végig fiókos szekrény: 26.000 -
Ahh a mosogatót nem jeleztem a rajzon, a pult befordulása után az AL100-as pultban lesz. nekem kicsi a helyem sajna úgyhogy így tudtuk csak megoldani, de mivel a pult kialakításom úgy lesz megoldva hogy dísztéglasorral ki lesz rakva a pult külső oldala, ami magasabbra jön fel mint a pult magassága így nem látszik a nappali felől a mosogató ill. a mosogatni való :)
Az ikeás ár sem rossz. Énis szeretnék valami természetes alapanyagú front lapot választani, ami sajna drágább lesz így, tehát ha az Ikeással összevetjük túl sok különbség nincs. Apropó nem tudom hogy összeszerelés+szállítás mennyiért is van egyébként, mert nekem nem számol fel ilyeneket a rokoni kapcs.-ra tekintettel. Az Ikea hogy működik ezügyben? Elhozzák, összerakják? vagy adnak egy imbuszkulcsot és kész? :)
Ház színe kinek hogy tetszik? többiek valéóban
nagyon elhallgattak! HAHHÓÓ!
Jónak tűnik a a rajz alapján, de nektek ez egy bárpultos kivitel lesz ugye? Az "alp" feliratú alsó szekrény a bárpult ugye? Az ár is kedvezőnek tűnik. Mennyiért veszed a beépített cuccokat? Ja, és hol van a mosogató, az "al40"-ben?
Mennyi a szerelési, ill. szállítási költség?
frankó, hogy a spotok is lesznek, azt én is akarok.
Ha tudod, írd le mondjuk a "hűtő60" és "al40" szekrény árát, ezt akkor össze tudnám vetni az ikeás árral.
Elmentem tegnap az Etele-plazaba, egy kollégám ajánlotta, aki a bnv-n látta a céget. Hát oltári béna volt, olcsó, de ronda. Szóval, nálam még mindig az ikea vezet. A tidaholm nevű bútoruk, amit kinéztem, tömör tölgyfa frontos szekrényekből áll, - mondjuk ez is az egyik legdrágább a kínálatukon belül - az én 230*230cm konyhámra számítva 350-380 ezerből jön ki, gépek nélkül persze, de minden munkalapot, szegélyt, zubehört beleszámítva. - hoppá a mosogató, csaptelep, spotlámpa nincs benne.
Az ikea még persze nem végleges, de ha nem találok jobbat, okt. 16-án megyek terveztetni. A 3D-s baromságokat majd felpakolom.
Ma reggel láttam a házat, hát ritka elcseszett színe van, rendesen megijedtem, valahogy a képeiden még a p. utcai front még úgy elment, na de ahogy a b. utcai kinéz? Tragikus. Remélem megszokja majd a szemem, hétvégén el is megyek majd és nyugodtan szemügyre veszem.
Elhiszem, hogy nagy divat most ez a szín , na de a látványterv alapján másba éltem bele magam. Vajon rosszul adták le a rendelést a fehér festékre, és ezt a sz@rt kapták, vagy valakinek támadt egy beteg ötlete, hogy újítsunk be menet közbe valamit. Hmm.
Az erkélyemre még mindig nem szerelték fel a tele-lapos korlátot. (Mármint azt a fajtát, amit a többi alsó emeleti lakásokra már felraktak, remélem nem olyan fémrácsos sz@rt raknak fel nekem a 2. emelelti erkélyemre, amit a felsőbb emeletekre, mert akkor hatalmas könnycseppek gyűlnek majd össze a szemem sarkában).
Hát groteszk, én élvezem a társaságod, az előző 10-20 hozzászólás csak a kettőnké volt, de a kemény magból (silver, angyal) is bejelentkezhetne már valaki!
Bocs a kissé rezignált hangért, a kezdődő mandula-gyulladásom az oka, meg a tonnányi antibiotikum ami szétcseszte a gyomromat. :/
No, sikerült leeggyeztetni a konyhabútort.
369e.-ből hoztuk ki a képen látható összeállítást:
Mondom a részleteket:
Az ár fóliázott bútorlapokkal számolva (tehát úgy lehet elképzelni mint az ikeában a színes, vagy famintás lapokat) a nívósabb pl. fakeretes ajtólapokkal az ár kb +10%.
A bútor tetején széles díszléc, benne spot-ok.
A sarkokon kifordítható kosarakkal, a bal szélen pedig beépített hűtőhely. Ennyi. Ti hogy jártatok? Érdekelnek az árak!
Hajrá!
Hát nem lesz valami túl sok idő a burkolásra ezekszerint. Nagyon remélem hogy nem megy a minőség és precízitás rovására!!
OK. rákérdezek a ház színre. Énis csüt. du.-n megyek konyhásékhoz .
Pénteken meg az MKB-ba szerződést kötni. Nem siettem el... de legalább az a csúnya előfinanszírozási havi díj így a minimálisra csökken :)
Hi! Felhívtam a céget burkolás ügyben, Z. Mihály nem volt ott, de a két - nagyon kedves - nőci azt mondta, hogy tudomásuk szerint okt. végén kezdődnek a burkolási munkák! Hát ezt nem kapkodják el!
Azt mondták, szólnak majd nekem előtte.
Elfelejtettem rákérdezni a ház színére, hogy miért tértek el az eredeti tervektől. Ha holnap felhívod őket, kérdezz már rá erre is léci.
Közbejött ez-az, úgyhogy a tétény útra csak csüt délután megyek. Viszont ma az Árpád-hídnál nézek meg egykonyhás céget.
Csak egy gyors "hír":
Került fel néhány régi kép (03.03.29) a http://groteszk.hu/angyalsetany oldalra.
Sajnos nincs több képem a régmúlt időszakról :( Ha valakinek van bátran adja közkincsé! esetleg ha valaki az építkezéssel szemben lakik, kitehetne egy webkamerát is ;)
Alapozás? Te... ez nem az a sárga színű fém alapozó amit még annó a Wartburg küszöbre kentek hogy egyben tartsa :) Szerintem egyébként jól néz ki a fehér/narancs (Terrakotta) variáns.
Egyébként most nem csináltam képet de az előbb jöttem el előtte, megnéztem a Béke úti homlokzatot is és az már majd' teljesen kész, színes. Szerintem egyébként ahogy szárad ki a vakolat, úgy változik, finomodik még a szín.
Burkolásnál ezekszerint tényleg jó ötlet ott lenni az elején... Szerinted alulról kezdik?
Te, nem hívnád fel Őket megkérdezni? :) Csak találgatunk itt, mintha nem a pénzünkkel játszanának...
Én holnap meg is teszem. :)
Ez még csak valami alapozás, remélem, fehéren lenne szép, ahogyan a látványterveken szerepel.
Burkolás. Ti is rendeltetek szegőcsempét a fürdőbe-wc-be ugye? Hát pl. el akarom mondani a burkolóknak, hogy pontosan hova tegyék. Mondjuk kezdjék az ajómagasságtól két sor csempe szélességeb, és alatta fusson a szegő-sor. Plusz rakjanak a kád szélére is egy csíkot. Nem mindegy, hogy hol vágják el a csempéket, mondjuk az ajtó mögötti részen célszerű, de találkoztam már burkolóval aki ezt is elcseszte. Aztán a konyhában is van néhány megjegyzésem. (parketta-járólap találkozás pl.)
Bocs a fotók hiányosságaiért, nem volt szándékos. Kocsival mentem körbe a tömb körül és így esett "kézre" :) De ígérem legközelebb teljes panorámaképet készítek az egész házról ;-)
Egyébként észrevettétek hogy a látványtervhez képest igencsak eltérő lesz a homlokzat színezése? Nem mintha ez csúnya lenne... csak kötözködöm.
Nem beszéltem mostanság a Lavinával, de lehet érdeklődni hogy mit szeretnél megbeszélni nagyon velük? ott szeretnél lenni a csempe lerakásánál? :) mert akkor én sem hagyom ki a lehetőséget ...!! :)
Mi ujság a vörörsvári konyhás céggel, milyen árajánlatokat kaptál? Én ma megyek a tététnyi útra egy konyhastúdióba, bár nálam még az Ikea őrzi az első helyét, csak ott magas a szállítási-szerelési költség.
Köszi a képeket, látom jól haladnak az erkélyekkel. Legközelebb a béke úti zajos lakások boldogtalan lakóiról se feledkezz meg! :)
Beszéltél azóta a Lavinával? Mikor kezdik szerinted a burkolást? Előtte nekem feltétlenül beszélnem kéne a burkolókkal.
Álljon itt egy hasznos bevágás szintén egy másik topicból:
"Teljesen körön kívül szólok hozzá ehhez az igen érdekes fórumhoz, és néhány, bízom benne hasznos tanácsot tudok adni a lakásvásárlás előtt.
Adva van egy beruházás, van egy bonyolító, egy beruházó, egy generálkivitelező,(ezek mind úgynevezett "táskás"cégek) és a generálkivitelezőnek "ezer" darab alvállakozója.Ez azt jelenti, hogy az aktuális heti kooperáción, kb. ötven, többségében dilettáns ember jelenik meg, akik csak a saját hasznukat nézik, illetve azt, hogy milyen módon csesszenek ki a többi körön belüli szaktárssal.A körön kívüliek minden esetben az alvállakozók, akik a tényleges kivitelezést végzik el. Hogy milyen módon, az a generálkivitelezőtől függ, aki általában vagy nem tartja be a szerződéses feltételeket, vagy egyáltalán nem fizeti ki az alvállalkozóit,ennek egyenes következménye a minőség nem megfelelősége.Tehát: a lakás átvétele előtt a csempéket, és a padlólapokat egyenként végig kellene "kocogtatni", hogy nincs e alatta hézag, mert ez előbb utóbb a burkolólap repedését eredményezi. A kádaknál, zuhanytálcáknál megfelelő e a fugázás? A szerelvények megfelelően vannak e rögzítve? Megfelelő minőségűek e a csaptelepek és a szaniterek, és kiegészítőik? Pl.: WC ülőke, stb. A falak "összeeresztésénél" élekben nincs e repedés, vagy a lefestett sziloplaszt látható nyoma? Az ablakoknál alapvető követelmény a bukó nyíló funkció.
A bejárati ajtók záródása megfelel e a biztosítók kívánalmainak? A szellőzés megfelelő e? A parketta nem púposodik e? Egyáltalán vízszintes a padló? És még hosszsasan lehetne sorolni a kívánalmakat, ill. azt, hogy milyen minőségű lakást kellene átadni a vásárlónak, aki hatalmas összeget fizet ki egy lakásért. Arról már nem is szólok, hogy az építész technológiai időket mindenképpen be kellene tartani, ez azonban sehol nem következik be.Ennek következménye a vizes beton, amire lerakják a parkettát, vagy akármit, a vizes falak, amiről lepereg és púposodik a festék, stb. Hát sok szerencsét............:-))))))))"
A fenti szöveg talán egy csöppett negatív hangvételű, de aszem' mindenből lehet tanulni.
Totál laikusként én tuti, hogy viszek egy mérnököt vagy vagy valamilyen szakembert magammal.
Remélem figyelnek majd egymás munkájára a szakik, utólagos javitásokkal már nem lenne az igazi...
Elkalandozva a topic-ok rengetegében találtam egy hasznos kis listát, mit érdemes megnézni a lakás átadásakor. Bárcsak ott tartanánk már...:)
"a lakasatvetelnel azt tudom tanacsolni hogy nems zabad szegyelloskodni. met ugye az atado szeretne anyival elintezni hogy na ez itt van... ez ott.. a lampa eg... itt irja ala. mondani kell neki hogy allj es az alabbiakat fokozottan nezni:
-festes: foltos, csikos -> jegyzokonyvbe felvetetni hogy a festes csikos fessek le megint
-nyilas-zarok: ablakok, belso ajtok -> nem zarodik, vagy csak nehezen -> allitsak be vagy csere. ajtok zarodnak-e stbstb.
-bejarati ajto: sajna itt az elsoben eleg sokaknak van gondja a bejarati ajtoval... csak egy pelda: a szomszednak a sokponton zarodo bejarati ajto mellett es alatt kiszurodik a feny...
-parketta: maszkalni rajta batran sokat ha mozog csere, ha megvan karcolva csere, ha a burkolatvaltasnal a szego-femlec mozog ragasszak meg.
-kolapok, burkolatok: gazora alatt es ahol gaz cso megy, azalatt fokozottan nezni. nemszokas ugyanis leboritani amikor flexelnek es csunya potyos lesz ha beleeg, raadasul nem eltavolithato.
-viz: csapokat megnyitni aztana wc-t lehuzni... itt az elsoben a viznyomassal a kezdetektol gond van sajnos. :(
-futes: probafutest csinaljatok, ha esetleg nem mondanak
vegul pedig az aranyszabaly: szeloztetni sokat! ugyanis peneszedesre hajlamosak a lakasok, plane telidoben ahol a sarkok a falak szaradasa, a rossz csatorna meg a nedves levego klassz kis peneszedest okozhat. sott okozott sokhelyen (hallottam talan olyat hogy valahol az egesz fal peneszes?)"
Nőgyógyász, igen ebben konyhabútor értéke 300, 50 pedig a sütő, amit ha nem kérünk átadás-átvételkor készpénzben megkapunk, viszont a számlát az építtető nevére kell kiállítanunk.
Én jövőhét elején megyek egy Vörösvári konyhás céghez, hozok onnan is árakat ha gondoljátok, biztos hogy jobb árban van mint az eredeti olasz konyhás cég. Mellesleg a srác aki csinálja az üzletet a közeli rokonságba tartozik, úgyhogy valószínű nem lesz gond a rugalmassággal :)
Előre is köszi az asztalos tel. számát.
Kikában, Ikeában, Skontóban már én is alaposan szétnéztem. Nálam viszont némileg egyszerűbb a helyzet, mert beköltözésig csak a konyhabútorra, műszaki cikkekre és egy matracra lesz pénz (ha tényleg időre átadják), a többi majd szép lassan alakul. De egyálatalán nem bánom, szivesen megyek így is, a többi majd alakul:))
A beépíthető berendezések ára engem is érekel:))
350 rugót átadás-átvételkor fizetik ki készpénzben, nálam így szerepel a műszaki változásokról szóló lapon, amit még szerződéskötéskor írtunk alá. Ha ti akkor nem tértetek ki erre, azért érdeklődjetek utána, ha Zala Mihálynál nem megy, akkor Székely Istvánnénál.
A gödöllői üzlet címét adjátok meg, légyszi! Mennyivel olcsóbb mint a casavia? Elektr. főzőlap, sütő, beépített hűtő menyibe kerül?
Akkor a fényes járólap helyett tudtatok választani valami szépet? Én végülis találtam kedvemre valót. Remélem a Lavinások felemelik a kagylót, mikor a 2.-ra érnek a burkolók. Utána meg vihetjük a konyhabútort, ugye? A 350 rugót mikor fizetik ki szerintetek, az átadáskor?
Asztalos számát küldöm holnap.
Ahol mi voltunk albérletben az is teljesen bútorozott volt. Úgyhogy mi is a semmiről kezdjük berendezni a lakást. A hálószoba bútort már megrendeltük, most megy az izgulás a határidők miatt:)) Hogy minden jó helyen legyen jó időben. Te hol néztél bútorokat? Mi találtunk jókat a Kika-ban, Ikea-ban és a Skontóban is..
Láttál valahol jó függönykarnist elfogadható áron?