Keresés

Részletes keresés

love cat Creative Commons License 2006.01.02 0 0 11416

Drága az ADSL, drága az energia, és az időmet is meg kell fízetni!!! Egyébként meg kell a pénz a nyári koncertekre

Előzmény: away alone (11415)
away alone Creative Commons License 2006.01.02 0 0 11415
na látod ez az ár már közelsem fair! :)))
Előzmény: love cat (11414)
love cat Creative Commons License 2006.01.02 0 0 11414

oké, akkor fizesd be az 500 Ft-ot a számlaszámomra/ letöltés

fight
Előzmény: away alone (11413)
away alone Creative Commons License 2006.01.02 0 0 11413

én elkérem minimum a média+a ráforditott idő és energia árát, vagy megegyezünk cserében, vagy 1-2 sörben :)))

viszont a komplett gyűjtemény már érezhetően más kategória, hiszen egyszerre jut valaki évek múnkájához, úgy hogy a kisujját sem mozditja érte. Ő dönti el megéri e neki, és miért ne érné meg? pl. 150Ft egy lemez (tokkal vonóval), 5 év után lesz vagy 300db., és ráteszed mondjuk egy fél winyó árát, mely pl. 15e Ft, azaz 50Ft/lemez haszon. Hol jó pénz ez neked 5 év távlatából? :-DDD

Még a ráfordított időm is többet ér ettől! Miazhogy! Éjjel nappal ezt csinálom! Tudom nem csak én! szerintem ez esetben ez fair!

Előzmény: love cat (11409)
love cat Creative Commons License 2006.01.02 0 0 11412

Esetleg egy sms letöltő oldalt kéne csinálni és akkor mindenki fizethetné az 1 letöltés/ 500 Ft árat az talán futja a 3-5 évig terjedő börtönbüntetés heti 2* bableves + pogács / látogatás költésgeit...

Így utólag akkor mindenki aki az általam berakott linkekről egy koncertet is letöltött akár ír a topicba , akár nem kéretik a bankszámlaszámomra fizessen be 500 Ft-ot, mert ki kell fízetnem a következő hónap ADSL díját...

nnn
Előzmény: love cat (11410)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.02 0 0 11411

Én mindent kiírok CD/DVD-re, de meghagyom a winyón is biztos, ami biztos. Bár a winyó is kis túlzással bármikor "elszállhat"...

A biztos ha az agyunk tárolja a dallamokat. Bár néha az is elszáll... :)))

love cat Creative Commons License 2006.01.02 0 0 11410

Koncertenként mennyit kérnél ezer ft-ot?

Ez függene a koncert hosszától? és egy dvd mennyi lenne?

Előzmény: away alone (11408)
love cat Creative Commons License 2006.01.02 0 0 11409

Nem tartom túl etikus dolognak a csere, internetről letöltött anyagok pénzért árulását!

Sajnos eddigi életem során 2* már én is adtam el, szigorúan csak a cd, videokazetta árát + posta ktg kértem el. Ez is azért történt, mert lebeszéltem egy cserét, elkészítettem az anyagot, és a a csere partner meggondolta magát, tehát a nyakamon maradt... Ha megtetszik vkinek vmi a gyűjteményemből vagy megkapja mint barát, vagy megajándékozom vele késöbb, vagy elcseréljük. De eladni!!!!!!! Erre csak ide nem illő szavam lenne, és nem kívánok senkit megbántani. A Cure torrent oldalon is azért vannak fent dolgok, mert a feltöltő is tud csemegézni a többiek feltöltésén... Szerintem senki sem azért tölti fel, hogy a másik letölti és jó pénzért tovább adja! Nem tartom fairnek...

Előzmény: away alone (11408)
away alone Creative Commons License 2006.01.02 0 0 11408

tudtam, hogy már megint magyarázkodni fogok, de hogy már egyből év elején (mondjuk látom a sok smileyt) :)))

szóval nem azért írtam az ""-közti részt, hogy pl. Te így csináltad volna, de még csak nem is a villogásért, hanem azért, mert:

1. Valóban elegem van az évről évre megbízhatatlanabb médiafelhozatallal (a mai CD-k ott tartanak, hogy - már elnézést a kifejezésért -, de mégcsak rá sem fingik az ember, és állásában tönkremegy. nem is csoda, mikor sem adat-, sem védő-réteg nincs rajta. a DVD-k meg mostanában kezdenek átlátszóvá válni, persze cserébe ismét növekszik az írási sebesség, és csökken ennek csökken az ára (beugratás, mint annó a CD-knél). hogy miért rontják mindíg le? mert ismét jön az újabb (Blue-Ray) technológia :-D (ezért logikus, hogy ezt megtehetik! nem? ;((( Lassan 10 évnyi digitális anyagom van mindenből (úgy 2500 adatlemez, mely az átírások miatt már kb. 15e lenne, és persze évről évre több. könnyű kiszámolni, és rájönni, hogy jobban megérte volna a winyó. nem?), mondanom sem kell egyre nagyobb bajban vagyok...ennek véget kell vetnem!

2. pl. 5 év után kiírod, gyönyörködsz benne egy nagyot, és egy kedves kjúros ismerősödnek, aki igényt tart rá, és megtetszett Neki, és Ő nem rendelkezett/ik még ilyen nagy anyaggal, és eszközzel sem hozzá, vagy nem ért/érdekli a megszerzés/elkészítés bonyolult, időigényes/költséges folyamata, annak eladod. és Ő örül neki. és Te is örülsz Neki, hogy mostmár Neki is megvan. neked meg megmarad úgyis winyón. cserébe lesz annyi pénzed, hogy talán tudsz venni egy új fél vasat... :)))

ügyeskedni, ügyeskedni! 0 költségű sohasem lesz egy 'hobbi', de csökkenteni muszáj valahogy rajta, ha ilyen komollyá válik. akkormeg tegyük ezt úgy, hogy másnak is jó legyen, és sztem. ez korrekt így :))))))

Szóval csak azt szerettem volna tiszta jószándékkal javasolni (15 év tapasztalatából nézve) mindenkinek, hogy ha hosszú távra gondolkodik, akkor hacsak teheti maradjon távol a 'csak' optikai médián való tárolástól főleg, ha egy kedvencéről van szó (legyen az Cure vagy bármi más)!

remélem úgyahogy sikerült tisztázni. :-)))

Előzmény: love cat (11404)
Mishproton Creative Commons License 2006.01.02 0 0 11407

Hát ez érdekes................

Eszembe nem jutott, hogy van aki képes (és főleg van rá pénze) vinyón tárolni az anyagokat. Megnyugtatok mindenkit, hogy egy vinyó sokkal sérülékenyebb, mint egy közepes minőségű DVD vagy CD. Nemtom a 4-5 éves DVD -im közül még egy sem ment tönkre, szerintem nem is fog. De tudjátok mit, menjen tönkre 1 - 5 %-a, az sem érdekel, az biztos, hogy nem kezdek el vinyókat vásárolni.

Csatlakozom az előttem szólóhoz, hogy én is mindent normálisan szeretek nézni, hallgatni és nem számítógépen keresztül.

Cső! 

love cat Creative Commons License 2006.01.02 0 0 11406

Pontosan

Nem egy ismerősömmel történt meg, hogy a jelentős Cure gyűjteménye egy winchester hiba miatt a semmivé vált... Nekünk is a gyűjteményünk audio részének 70%-a megvan mp3 formában lemezre mentve. Tudom, most jön az, hogy mp3, és nem flac... :)

Szerencsére, ha vmi történne a gyűjteményünkkel tudom, hogy kikhez fordulhatnék a világ pontjain és segítenének az újjáépítésben...

Előzmény: Törölt nick (11405)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.02 0 0 11405
A winchester is simán tönkremehet és elvesztesz mindent, vagy ha költesz rá egy vagyont, egy részét talán meg tudják menteni erre szakosodott cégek. Tökéletes védelem nincs az ilyesmi ellen, én mégis nagyobb biztonságban érzem a már CD/DVD-re írt anyagokat a merevlemezen lévőknél. (Ezek is szaródnak el persze, most dobtam ki egy csomó mp3-as Cure-CD-t, amelyek tartalma DVD-re került, és kiderült, hogy pár koncert vagy egyes számok időközben olvashatatlanokká váltak.) Szerintem a legjobb és legkevésbé gazdaságos, ha több adathordozón is eltárolod ugyanazt.
Előzmény: away alone (11402)
love cat Creative Commons License 2006.01.02 0 0 11404

"az pl. 5 év gyűjtögetés után gyorsan kiírja az összeset, ha látványosan, és igényesen be akarja mutatni mekkora, és milyen szép is az :)))))"

Nekünk személy szerint sose volt a célunk, hogy fényezzük a nevünket, hogy nézzétek mekkora gyűjteményünk van és ezért írnánk ki cd-kre. Akkor betehetném ide az audió, dvd listánkat és mindjárt csillogna a nevünk :-)

Egyszerűen így tetszik, arról nem is beszélve, hogy kicsi a vinyónk és így nem helyhez, géphez kötött a hallgatása egyik koncertnek sem. Arról nem is beszélve, ha nézni szeretnénk egy dvd-t, jobban szeretem tv képernyőn figyelni az eseményeket, mint a monitor elött gubbasztva. Tudom kössem össze a tv-t a géppel és mindjárt könnyebb, de akkor szponzori szerződést kérhetnék vmi vinyó gyártó céggel, mert nem 40-50 dvd-ről van szó és anyagilag nem bírnám az újabb vinyók megvásárlását :-DD

Sokan vagyunk, mindenkinek más az ízlése véleménye.Van  aki fényezi a nevét, van aki nem, van aki kiírja , van aki vinyóra menti, van aki szereti a Cure-t és van aki nem :-) Ez így szép és így jó, nem klónfalván élünk (szerencsére) :-)

away alone Creative Commons License 2006.01.01 0 0 11403

ja és persze miután valakinek megtetszett ez a minden egyben kollekció gyorsan egyben 'megszabadul' tőle...természetesen jó áron, melyből ismét kijön egy két vas :-)))

away alone Creative Commons License 2006.01.01 0 0 11402

hát tettem is egy fogadalmat, hogy jövőre (az-az mostmár ez évben he-he) amit csak lehet nem  mentek ki optikai médiára, mert mind tönkremegy 1-5 éven belül, szóval nem megbízható, úgyhogy inkább winyót veszek majd mindíg, mégha drágább is. Ez több szempoöntból is értelmesebbnek tűnik:

ha minden évben át kell néznem (és sajnos még ilyen gyakori esetben is  /az igért több tíz év helyett/ általában 30-40%-ban előfordul, hogy részben, vagy teljesen tönkrement a lemez) akkor az sem időben (mindet, és minden évben egyre többet leellenőrizni? a sérülteket hogyan szerzem meg ismét, ha egyáltalán megtudom? próbált már valaki sérült lemezt másolni? agyhalál! újrarendszerezni?), sem anyagilag nem éri meg (meghajtók mennek tönkre egy ilyen feladatban, mindemellett ismét meg kell vennünk az üres médiát), de ami a legrosszabb, hogy ezt soha nem teszi meg az ember, és mikor évek multán nagy örömmel nyúl kiszemelt kedvencéhez, akkor jön aztán az idegösszeomlás....úgyhogy viszlát CD/DVD/Kék lézer/Hologram Diszk maradok a jó öreg winyóknál (biztonságos, mindíg módosítható, gyors, és nincs gond a gyűjtemények egy helyen való kezelésével stb.). Igaz kissé többe kerül, de akár már 1 év után is megtérül az ára, és nem olyan látványos 10-20 darab vas a polcon, de ami késik nem múlik, aki szeretné, az pl. 5 év gyűjtögetés után gyorsan kiírja az összeset, ha látványosan, és igényesen be akarja mutatni mekkora, és milyen szép is az :))))) én úgy vagyok vele, hogy minél értékesebb számomra valami, annál biztosabb, hogy azt vason tárolom.

Előzmény: Törölt nick (11401)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.01 0 0 11401

Az a szomorú hogy a legtöbb ember "szekrényét" (pl lassan az enyémet is) már úgy hívják hogy MAXTOR 80 GB.

Pedig milyen szemet gyönyörködtető és egyben tiszteletet parancsoló az a szekrény amit beszúrtál ide a múltkoriban..!

Előzmény: love cat (11399)
away alone Creative Commons License 2006.01.01 0 0 11400

- az első már részben megvan, de kinőltem (mármint ebbe kerültek a műsoros eredeti és jó minőségű hivatalos kiadások), szóval ismét van mit tenni (talán kell egy 100-as DVD tartó, mert már most 48-nál tartok, és ez 'csak' a PPTC-ről van), meg egy másik, melybe az audiók, és egyéb vegyes kerül.

- a gyűjtőszenvedélynek már most úgy érzem kórbonctani esete vagyok, és még el sem kezdtem (a PPTC /bocs Want/ vezérmondata rám is illik :))), mondjuk én igazándiból a videókra hajtok, persze azért néha egy-két számomra érdekes koncert audió is 'becsúszik' (én azért szelektálok) :-)

- Enjoy The Silence, ezt úgy értetted, hogy a sok gyűjtögetés, és egyéb más mellett már nem marad időd meghallgatni, megnézni sem azt mit is szereztél? mert én nagyrészt így vagyok vele. na sebaj, majd nyugdíjas éveinkben nem fogok unatkozni, ha még megélem, és lesz kedvem, és fülem is hozzá :-D bár fel lehet fogni úgy is, hogy életed végéig is gyűjtögetheted, akkor sem jutsz a végére, mert előbb élvezed a csedet (tényleg annyi van. és ez még 'csak' a Cure)...

Előzmény: love cat (11399)
love cat Creative Commons License 2006.01.01 0 0 11399

- csináltatsz egy szekrényt a curenak

- elkap a gyűjtőszenvedély

- élvezed a csendet

Előzmény: away alone (11398)
away alone Creative Commons License 2006.01.01 0 0 11398

Így igaz, akkor még le lehetett tölteni a Through Closing Years oldalról, jelenleg azonban az oldal zárva van. Mint azt mondtam ez egy nagyszerű koncert egy remek korszak sajnálatos vége előtti időből, úgyhogy én természetesen most is örülök neki, hogy megosztottad, ez csak észrevételezés volt, részemről semmi több :))) Másrészt kíványcsi voltam magamra is, hogy jól emléxem e, persze tudtam, hogy igen, hiszen hogyan is tudnék egy ilyen cureiosum dolgot elfelejteni.

Akinek meg még nincs meg az feltétlen töltse le, mert valóban kiváló anyag!

Égyébiránt jelentem, én 'már most' ott tartok, hogy nem tudom hányadán állok a birtokomba került felvételek úgyében (pedig szorgosan rendezgetem, ápolgatom, bővítgetem), és ez csak egyre hatalmasodik ;), pedig még 'semmim sincs', de már ez is elég ahhoz, hogy ne tudjam kordagyuribában tartani ;-)

Mi lesz velem később?! :-DDD

Előzmény: love cat (11397)
love cat Creative Commons License 2006.01.01 0 0 11397
szó volt róla, de link nem volt hozzá
Előzmény: away alone (11396)
away alone Creative Commons License 2006.01.01 0 0 11396

asszem ez a remek koncert már szerepelt egyszer itt :-), de mivel ilyen jó, tőlem akár minden héten jöhet! :-D

Mégbővebb infó róla a sok hely közül egy pl. itt !

Boldogabb Új Évet Kívánok Mindenkinek!!!

Előzmény: love cat (11393)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.01 0 0 11395

Új CURE album- és koncertek reményében kívánok mindenkinek

BOLDOG ÚJ ÉVET !

petxa Creative Commons License 2005.12.31 0 0 11394
BUÉk Cure-osok! Nálam a buliban most kezdődött Rober Smith intonálásában az éjfélig tartó ZENEmaraton.
love cat Creative Commons License 2005.12.31 0 0 11393
Az utolsó ajándékom 2005-ben : 1982.05.01 HAMMERSMITH ODEON12buék
away alone Creative Commons License 2005.12.31 0 0 11392
hogy milyen jó fejek vannak erre! nem tudtam. ;-)
Előzmény: HEAVEN (11380)
elyse Creative Commons License 2005.12.31 0 0 11391

DVD AUDIO ripper egy exe és egy txt, itt a link:

http://www.megaupload.com/?d=WHKIGAGD

http://www.megaupload.com/?d=0E4Q11WV

Előzmény: snakepit (11387)
Closedown Creative Commons License 2005.12.31 0 0 11390

Köszönöm a segítséget.

Csak azt furcsálltam, hogy a Cure-ra hatással volt ez a verseskönyv. Amint gondoltam, valószínűleg az angol fordítás mondott csődöt. Kár, hogy így hírdették, mert ez így inkább antireklámnak tűnik. :)

A versekre kiváncsi vagyok, meg fogom nézni a linket.

Boldog Újévet kívánok mindenkinek!

Előzmény: HEAVEN (11383)
real_geri Creative Commons License 2005.12.31 0 0 11389
linux/unix alatt elvileg ffmpeg a megoldás

mac alatt ffmpegX, vagy mAC3

winre meg küldtem mailben megoldást (BeSweet/BeLight)
Előzmény: snakepit (11385)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.30 0 0 11388

Véletlenül találtam egy ilyet:

Superbus: Boys Don't Cry (live on TV5)

http://www.tv5.org/TV5Site/musique/clips-2568-boys_don_t_cry_chante_par_superbus.htm

snakepit Creative Commons License 2005.12.30 0 0 11387

Köszi, de sajnos azzal nem sikerült.

Snakepit

Előzmény: Mishproton (11386)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!