Keresés

Részletes keresés

gépdoki Creative Commons License 2005.09.11 0 0 745
Szia berger-nova!

1./ Ha vásárolsz egy hozzávaló tolólapot, akkor a hóeltakarításra is használhatod a traktort. A tolólapok ára kb 80.000-120.000,- Ft között szokott lenni. A pontos árat csak utánjátrás után tudnám megmondani.

2./ A SAE 30 téli használatra is alkalmas.

3./A traktor kialakítása oldalkidobós. Utólagosan ugyan felszerelhető fűgyűjtő, de az már nem olyan, mint az eleve fűgyűjtősre tervezett traktorok esetében. Ha a fű kissé nedves, akkor már gond lehet a gyűjtéssel, a garat állandóan eldugul... szóval nyűgös a dolog és kissé drága is. Kb. 100.000,- Ft a gyűjtő ára.

4./ A Murray traktorokhoz nem nagyon találsz kiegészítőket. Vontatott adaptereket a MTD honlapján, vagy a következő címen találsz - ezek a Murray mögé is köthetőek.

Vontatott traktor kiegészítők

Üdv. Gépdoki
Előzmény: berger-nova (738)
tEKErcs Creative Commons License 2005.09.11 0 0 744
nem kell szarozni a festegetéssel, a fűnyírás folymatosan fényezi, estleg a nyugálományba helyezéskor, ősszel lefújni valamivel, hogy ne rozsdásodjon...
Nem hiszem hogy lesz olyan festék ami nem jön le...
Előzmény: Blue_Sky_007 (742)
RS_Krisse Creative Commons License 2005.09.09 0 0 743

Sziasztok,

Meg tudná valaki mondani, hogy mi a neve, esetleg tipusa, a 20 évvel ezelött kapható, szinte egyeduralkodo, magyar gyártmányu, elektromos fünyironak?

Leirása:

Van 4 müanyagdömper kereke, sárgára festett alu öntvény talp, azon egy fehér müanyag ház, (elöröl kissé áramvonalasitva), valamint a ház legteteje rendszerint egy piros szinü fedél. A motor kapcsoloja a házban amit egy zsinoron keresztül egy kis fogantyuval lehet müködtetni.

Különös ismertetö jele, hogy a kést felfogato csavar, teljesen degenerált modon egy nagy müanyag hatlapfejbe van beöntve.

Azon kivül, hogy teljesen elkopott már a kés, semmi más baja, igyhát nincs szivem kidobni.  

A segitséget elöre is köszi.

Esetleg, valaki azt is tudná, hol lenne érdemes megfelelö méretü kés után kutakodni?

Blue_Sky_007 Creative Commons License 2005.09.08 0 0 742

Szia!

Igen olvastam amit írtál, és gondolkodtam rajta, hogy valami jóféle "orosz" alvázvédővel lekezelem.

Akkor örök életűvé tehető, ha a motorját nem nyírom ki.

Előzmény: dez1 (741)
dez1 Creative Commons License 2005.09.08 0 0 741
Nekem lejött a festék az aljáról az első nyírás után, gyakorlatilag alapozó nélkül csak zománcfestékkel fújták le az olajos acéllemezt...
Előzmény: Blue_Sky_007 (740)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2005.09.07 0 0 740

Üdv mindenkinek!

Sokat olvastam a topikban, és jelezném, hogy ma megvettem első normálisnak kinéző fűnyírómat, egy MTD SPMB -t.

Kb 510 nm-re kellett, kimondottan önjárót kerestem, és fontos volt a mulcsolás, mert azzal öntözést takaríthatok meg.

Ez a gép ezt tudja. A nevetséges az, hogy az eladónak gőze se volt arról, hogy mit tud a gép.

Az is igaz, hogy a mulcs készlet egy 15x25 cm es műanyag lap, ami lezárja a kidobónyílást hátul.

Az ára is baráti volt 55 eft.

Tudom, hogy a B and S motorok nem a csúcsok, de azért remélem ezért a pénzért a füvet egy tök sima területen képes lesz levágni.

berger-nova Creative Commons License 2005.09.06 0 0 739
Hol lehet beszerezni? Ez lett volna a kérdésem, de valahogy lemaradt
berger-nova Creative Commons License 2005.09.02 0 0 738
Szia Gépdoki!

405606X50A típusu 155/102-es Murray (Sentinel) fűnyíró traktorom van és lenne egy pár kérdésem vele kapcsolatban. Az lenne az első kérdésem, hogy ez a traktor alkalmas-e a téli hóeltakarításra, és ha igen , milyen felszerelés kell hozzá, hol lehet be. A második kérdésem az lenne, hogy téli használatra is alkalmas a SAE 30-as olaj . A motorja Briggs I/C OHV 15,5LE. A harmadik kérdés, a traktor oldalkidobós, érdemes-e hozzá gyüjtőt venni, összeszedi rendesen a füvet? A gyári honlapon nem találom ezt a típust, hol lehet egyéb dolgokat megtudni a gépről (egyéb kiegészítőkre gondolok).
Filipoo Creative Commons License 2005.09.02 0 0 737

Szia Gépdoki!

Levágtam a füvet igaz kb.4cm-esre. Rövidebbre kellene?

Kissé tartok rövidebbre vágni, mert nem tudom mindig öntözni és tartottam a fű kiszáradásától.

Filipoo

Előzmény: gépdoki (735)
TamiBT Creative Commons License 2005.08.31 0 0 736
- koszi a hetvegen ellenorzom..
Előzmény: gépdoki (734)
gépdoki Creative Commons License 2005.08.31 0 0 735
Szia Filipoo!

Levágtad szellőztetés előtt a füvet jó rövidre?
Ha nem, akkor a magas füvet inkább tépkedi, és oigazából a talajfelszinig alig ér el a rugós pálca, hiszz a fűcsomó lefogja.

Szellőztetés előtt mindig rövidre kell vágni a füvet - ha túl nagy a fű, akkor több lépcsőben.

Üdv. Gépdoki
Előzmény: Filipoo (730)
gépdoki Creative Commons License 2005.08.31 0 0 734
Szia TamiBT!

A fűnyíróházon keletkezett repedések, valamint a tolókar törése szinte minden esetben a fűnyírókés kiegyensúlyozatlanságára vezethető vissza!

A kés élezése (köszörülése) után mindig ki kell egyensúlyozni a kést azért, hogy ne keletkezzenek káros rezgések, amik - többek között - ilyen repedéseket okozhatnak.
Nem merevíteni kell a fűnyíróházat, hanem a kést kiegyensúlyozni!

Üdv. Gépdoki
Előzmény: TamiBT (729)
gépdoki Creative Commons License 2005.08.31 0 0 733
Például a Szentkirály Kft által gyártott kapálógépek. Ugyanis ezeknél a motor nem fixen van felcsavarozva, hanem egy bilincs segítségével a kapcsolat gyorsan és egyszerűen oldható. Kicsit drágábbak, mint a Marci kapálógépek, de a kényelmi szolgáltatások miatt szvsz megéri.

Ezen az oldalon összehasonlíthatod a kapálógépeket:

Kapálógép választék

Üdv. Gépdoki
Előzmény: Slaider (728)
Filipoo Creative Commons License 2005.08.30 0 0 732
Nem együtt működnek. Kivehetők a rugók és a helyükre tehető a talajlazító késes betét.
Előzmény: Herr X (731)
Herr X Creative Commons License 2005.08.30 0 0 731
mármint úgy érted, hogy a fűnyíró kés és a gyepszellőztető rugók is egyszerre üzemelnek?
Előzmény: Filipoo (730)
Filipoo Creative Commons License 2005.08.30 0 0 730

Szia Gépdoki!

Tegnap próbáltam ki egy újjonan vásárolt AL-KO Comfort 32 VLE COMBI CARE fűszellőztető és talajlazítót egyben. Az eredmény megdöbbentő volt, mivel kiderült, hogy fűszellőztető üzemmódban még fűnyíróként is üzemel, de cseppet tökéletes módon. A füvet ugyanis kb. 1,5cm magasan vágja a legmagassabb beállítási pozicióban is, így aztán a fűből leginkább csak az a vékony elszáradt réteg látszik a fűnyírás után, ami a fűszál szárát szokta borítani.

Ezen kívűl egy kissé megis ritkította a fűvet, de a mohában túl nagy kárt nem okozott.

Mi lehet a gond? Túl erős az 1000W a szellőztetéshez? Nagy a fordulatszáma? (igaz szerintem ezen változtatni sem lehet) Konstrukciós hiba? Vigyem vissza?

Kérlek segíts, ha hasonlóval találkoztál!

Köszi

TamiBT Creative Commons License 2005.08.30 0 0 729
- 5 eves gep, a funyiros idoszakban havi 3-4x funyiras utan 2 hete ezt tapasztaltam.., azert sikerult egy szogvassal athidalni, megmereviteni :)
funyiro, bal hatso kerek_felfuggesztes ;)
Slaider Creative Commons License 2005.08.29 0 0 728
Köszönöm szépen a választ.
A válaszod alapján felmerült bennem az a kérdés h milyen tipusu kapálógép van ami könnyen átszerelhető fűnyíróvá és hasonló kapákkal van szerelve mint az emlitett Marci típusú kapálogép?
Válaszod előre is köszönöm
Előzmény: gépdoki (702)
Palánk Géza Creative Commons License 2005.08.28 0 0 727

Kedves Kollegak,

AL-KO ride on 620-as geprol van szo. (nem reg vettem hasznaltan, felulos funyiro)

Az elso oranyi hasznalat utan, az elso kerek muanyag felnijet a gumi egyszeruen szetnyomta (felfujhato)

1. Van-e valakinek valami otlete, hogy az AL-Ko markaszervizen kivul (ahol 3 het alatt szallitjak le 7200-ert csak gumival egyutt - a 3 het a legfajobb igy osszel) valahonnan lehet-e ilyen muanyag felnit szerezni.  Lattam ugyanilyen meretu felnit egy gyerekeknek valo jatek szekeren/kiskocsin - az illeto a Praktikerben vette nehany eve, mar nem kaphato. Biztos vagyok benne, hogy ez valami szabvany meret, de vajon gyartja, forgalmazza-e ezt valaki nalunk.

2. Micsoda dolog, hogy a muanyag felni szetreped. Ez valami tipus hiba?  Vagy en csinaltam valamit rosszul? (azonkivul, hogy az elozo tulaj valoszinu tulfujta a gumit)

Udvozlettel

PG

eR-dei Creative Commons License 2005.08.21 0 0 726
:))
Előzmény: tEKErcs (724)
sky-boss Creative Commons License 2005.08.21 0 0 725

Szia Gépdoki!

Újra egy kérdés!

Van egy honda dragon 55H kapálógépem.

Van hozzá pótkocsi is, de mindig elkapartak a kerekek, ha súly volt a pótkocsin.

Sokszor még akkor is, ha üres volt, de jött egy kis domb.

Most kaptam súlyokat, amivel a jáókerekeket kéne lesúlyoznom, elvileg.

A képeken mutatom.

A gondom a felszereléssel van.

A súlyokat, gondolom a kerekek belső oldalára kell tenni.

A csavarhelyek sem jó helyen vannak, nem fekszik bele a súly a felnibe. Nincs ehhez még valami alkatrész, ami megoldja a felfogatást?

Ezek a súlyok ehhez a géphez valók egyáltalán?

A másik dolog amit szeretnék kérdezni, hogy ezen a típusú gépen van-e világitó tekercs, vagy valami egyéb, ami megoldja a pótkocsi világítását.

Ha nincs akkor hogy oldható meg?

A póton van dugó, de a gépen nem találok aljzatot.

A válaszod előre is köszönöm: sky

tEKErcs Creative Commons License 2005.08.20 0 0 724
na mi baj is van velem?
Előzmény: gépdoki (722)
gépdoki Creative Commons License 2005.08.20 0 0 723
Szapcsika!

Igen, tudok segíteni! Az e-mail címemre írjad meg a címedet. Postán elküldöm - ha így jó?

Üdv. Gépdoki
Előzmény: Törölt nick (720)
gépdoki Creative Commons License 2005.08.20 0 0 722
mrjoni!

Indítsd be a gépet (ha tudod), és dolgozzál vele mind addig, amíg le nem áll. Akkor gyorsan a gyertya ki, és nézzed meg, hogy van-e szikra. Ha van, akkor szerencsére nem a tekercs a bűnös. Ha nincs, akkor egy új gyertya be, szikravizsgálat. Ha így sincs, akkor tuti, hogy a tekercs.

Ha a gyujtásegység egybeöntött elektronikus gyújtás, akkor szereljed ki és mintának vigyed el egy szakkereskedésbe - talán tudnak adni. E-mailben leírtam egy szakkereskedés címét neked. Ha így sem sikerül szerezni, akkor írjál nekem e-mailt és a többit priviben megbeszéljük - talán tudok segíteni.

Üdv. Gépdoki
Előzmény: mrjoni (721)
mrjoni Creative Commons License 2005.08.17 0 0 721
Igaz! persze nem akartam általánosítani, csak egy "márkakereskedés és szervíz" -ben voltam. Ott nem érdekük, hogy az én öreg, külföldről behozott oldtimer-emet életbentartsák.
De hát én sosem vennék újat, kivéve, ha munkaeszközöm lenne. Ház melé elég egy használt is, ha megy!
Hogy lehet megtudni, hogy jó -e a tekercs ? Hidegen gondolom nem mutat semmit, melegen meg kegy "kicsit" meleg. Melegen, járatás közben ki lehet mérni valahogy ?
Mit tegyek ?
Egyébként mennyi kompresszió kell hogy legyen benne ?
Jó lenne ha már végre feléledne, mert lassan csak "hókotrónak" fogom tudni használni :((
Ja, egyébként küldtem e-mail-t !
Előzmény: gépdoki (718)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.17 0 0 720

Sziasztok!

Hol lehet Tecumseh Vantage 3,5 LE motorhoz olajleeresztő csavart kapni? Az eredeti szétmálott, és szivárog. Gépdoki, eseteg tudsz segíteni?

gépdoki Creative Commons License 2005.08.17 0 0 719
Szia egonca!

A négyütemű motorral szerelt kerti gépeket nem szabad előre, és oldalra dönteni, mert szerencsétlen esetben (éppen nyitott szelepek esetén) a forgattyús házból az olaj az égéstérbe folyhat. Tulajdonképpen a szelepek felőli oldalról (a kipufogó felőli oldalról) lehet dönteni, ha az üzemanyagtankban nincs benzin. A legbiztosabb, ha hátrafelé döntjük a gépet, alátámasztjuk egy karóval, így a késhez már hozzá férünk.

Fontos: 5 üzemóra után cseréld le az olajat, majd kb. 25 óra után ismét. Ezt követően - ha Briggs olajat használsz, akkor 50 óránként, ha más SAE 30 olajat, akkor 25 óránként kell olajat cserélni, de évente legalább egyszer.
Az autókban használatos motorolajak a kerti gépekbe nem jók!

A levegőszűrő betétet rendszeresen ellenőrízzed, és ha kell mosószeres vízben mossad ki, majd szárítás után kis olajat begyúrva tegyed vissza.

Üdv. Gépdoki
Előzmény: egonca (717)
gépdoki Creative Commons License 2005.08.17 0 0 718
Na, azért azzal nem értek egyet, hogy a szakszervizben nem tudnak semmit. Az igaz, hogy szerviz és szerviz között lehetnek és vannak is különbségek, de általánosítani nem szabad. Vannak nagyon jó szakszervizek is.

Mindenképpen meg kell győződni arról, hogy a tekercs-e a híbás - mielőtt újat veszel.

Üdv. Gépdoki
Előzmény: mrjoni (716)
egonca Creative Commons License 2005.08.16 0 0 717

Szia gépdoki!

Köszönöm a véleményed. A Bricoban elfogyott már a gép. Az Auchanban viszont kaptam MTD 48PB tipust. 39.900 Ft Lényegében uagyanaz. Kipróbáltam és tetszik, gyorsan elintéztem vele a füvet..., szépen vág, nincs villanyvezeték, szóval hurrá.

Amit viszont nem nagyon értek: nálatok a weben, a gép leírásában is olvasom, hogy nem szabad megdönteni a gépet. Ennek mi a lényegi oka? Kifolyik a benzin és/vagy az olaj? És ez milyen kárt okozhat? A leirás szerint a gyertya felé lehet dönteni. Szóval, hogy lehet pl. a kést és környékét megtisztítani? Vagy pl. az olajcserére azt írja a leírás, hogy alul kell lengedni, de ha nincs benne benzin az olaj beöntő felé lehet dönteni. Az meg nem a gyertya felé van... Szóval egy kicsit zavaros ez nekem! Tudnál erre magyarázatot adni? Még egy: mit vegyek motor karbantartáshoz és a működéséhez? Bocs, hogy hosszú voltam.

Köszi: egonca

Előzmény: gépdoki (700)
mrjoni Creative Commons License 2005.08.16 0 0 716
köszi szépen !
Bp. X.ker. de SZAKszervízt légyszi ne, azok nem tudnak semmit ! (ott csak annyit tudnak mondani, hogy miért nem tőlük vettem új gépet)
a többi szerelő jöhet ! ha csak alkatrész van, úgy is jó, cserélni (talán) tudom.
Előzmény: gépdoki (714)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!