Akár szereti őket, akár utálja, Mustaine is tudja, hogy a Megadeth-Metallica viszony egy örökös jó sajtótéma, amit nagyon jól ki lehet használni akkor, ha épp hallatni akarja a hangját.
Egy interjúban olvastam valahol, hogy Mustaine a System kapcsán mennyi új és régi rajongót szerzett. Ennek ellenére viszont egyáltalán nem áll szándékában új RIP-et vagy System-et kiadni. (ebben az egyben viszont egyetértek vele: mindig szükség van új dolgokra) Bár egy kicsit szkeptikus vagyok annak tekintetében, hogy egy 45 éves legendától mit várhatunk még el. Az a gond, hogy egy ekkora karrier után már a Földet kéne megremegtetnie az új anyaggal ahhoz, hogy újra felfigyeljenek rá.
Bár talán nem is ez a fontos, hanem hogy nekünk tetszen!
sőt, a gondolatmenetnél maradva, (kicsit merész lesz de megkockáztatom) sztem Mustaine van annyira rafinált, hogy titkon mindig is reménykedik/reménykedett egy esetleges metallica-ba való visszatérésben. az említett chat során volt egy figura aki, direkt KÉTSZER(!!!) is feltette Mustaine-nak azt a kérdést, hogy gondolja-e, hogy valaha is meg fogja-e osztani a színpadot a metallica-val (pl. teljes turné vagy egyszerű tagként stb.) bármilyen formában még azelőtt, hogy a karrierjének vége?
és persze a rafkós Dave, mintha észre sem vette volna a kérdést...
de egyébként ha megnézzük, '93-ban amikor beugrott a Megadeth pl. a budapesti koncerten is a Metallica előtt előzenekarként, amiben sztem Mustaine részéről volt egy olyan, hogy nem rossz az, ha a nagy metallica mellett népszerűsíti saját magát és zenekarát, még ha riválisai is egymásnak.
még az is lehet... mint tudjuk Mustaine már elég sokszor került saját kijelentéseivel szöges ellentétbe... bár, pont ennél a skom interjúnál maradva, ha annyira nem akarta, hogy benne legyen, akkor szerintem elég akaratos ahhoz, hogy ne tett volna meg mindent, hogy valóban ne is legyen benne.
persze azért menet közben biztos rájött, hogy neki is egy óriási elismerés és imázs növelő tényező, ha egy egész estés metallica moziban szerepel...
összegezve: Mustaine mindig is egy nehezen kiszámítható rejtélyes figura volt, az is, és az is lesz. :-)
hát, igen. de végülis a civil életben is a keménykezű főnökök tudnak komoly sikereket elérni, akiket kurvára nem szeretnek a beosztottak. általában... aztán mindig vannak szabályt erősítő kivételek persze...
azert valljuk be nem kellett tul jo orr kiszagolni robert trujillo tehetseget a 90-es evek kozepen foleg, hogy '90-ben turneztak is egyutt mike muir volt a nagy kiraly 8 evvel korabban, amikor bevette a suicidal tendencies-be vele keszultek a legjobb lemezeik
valójában a köcsög média csinál mindig témát a Mustaine vs. Metallica kapcsolatból. egy hete sincs, hogy volt a neten klubtagoknak élő chat Mustaine-el és valaki ezt a témát pedzegetve feltette a következő kérdést:
06/17/06 18:16:58 v8metal: why did you accepted to appear in Metallica´s DVD, you are much better than those ass holes, really, you are GOD
válasz:
06/17/06 18:17:10 megaman: i still like the guys in metallica
szóval, nincsenek ők olyan rosszban, mint amilyennek próbálja a média beállítani!!!!!
sztem meg Mustaine-nek óriási érzéke van kiválasztani és magaköré gyűjteni a tehetséges jó zenészeket. nem tudom van-e a világon még egy ilyen zenekar, amelyik ennyi line-up cserét túlélt vagy túlélne... sőt, mi az, hogy túlélt? egyre sikeresbb és sikeresebb lett...
(csak zárójelben, Mustaine az MD45 idején már kiszemelte magának a mostani mettallica-s Robert Trujillo-t, aki az utolsó pillanatban mondta vissza a projektet, mert akkor kérte őt fel Ozzy. szóval, van orra a csávónak...)
Én nem láttam, de nagyon sok helyen olvastam, hogy az a legjobb rész. Egyébként nem kis ugatás volt emiatt közöttük ezt követően. Ha jól tudom, Dave kérte őket, hogy vágjanak ki bizonyos részeket, amire Lars ígéretet is tett. Aztán mégis "elfelejtették" kivágni...
Mustaine ilyen szempontbol olyan lehet, mint egy 14 eves kislany. Ha valami baja van, a megoldast a kikurasban latja. De az is lehet, hogy nem. Mert ugye ebbol is latszik, hogy a Friedman-Ellefson-Menza trioval milyen hosszu idot lehuzott. Na mindegy.
Ha már itt az uborkaszezon, nesztek egy lista, amihez azt hiszem nem kell különösebb kommentár...
Vocals * Dave Mustaine - Vocal, Guitar (1983-2002, 2004-)
Guitar * Greg Handevidt (1983-1984) * Kerry King (1984) * Chris Poland (1984-1985, 1985-1987, 2004) * Jay Reynolds (1986) * Jeff Young (1987-1988) * Marty Friedman (1990-1999) * Al Pitrelli (2000-2002) * Glen Drover (2004-)
Bass * Matt Kisselstein (1983) * David Ellefson (1983-2002) * Jimmy Sloas (2004) * James MacDonough (2004-2006) * James LoMenzo (2006-)
Drum * Richard Girod (1983) * Dijon Carruthers (1983-1984) * Lee Rausch (1984) * Gar Samuelson (1984-1987) * Chuck Behler (1987-1988) * Nick Menza (1989-1998) * Jimmy DeGrasso (1998-2002) * Vinnie Colaiuta (2004) * Shawn Drover (2004-)
...max annyit, hogy lassan überel egy Indiana Jones-os stáblistát. Tiszta égő.
Nem tudom, hogy mi a véleményetek, de nekem az a gyanúm, hogy Nick 2004-es (majdnem) visszavétele csak azért történt, hogy Dave valamennyire lecsillapítsa a Nick-rajongókat. Szerintem nehezen viseli, ha a többi tag is látszódik valamennyire körülötte. Az a szöveg Nick-el kapcsolatban, hogy soha többé nem tud már Megadeth számokat rendesen eldobolni, elég átlátszó (és megalázó) volt. Szerintem fizetett Nick-nek egy jó kis összeget azért, hogy lelépjen...)
igen, ráadásul nem tudom, miért nem azon van Mustaine, h minél előbb kiadja az argentin koncertet plusz az akkusztikus előadást. Ezt a Gigantour-os DVD-t biztos nem fogom már megvenni, mert az Arsenal-ban is csalódtam egy kicsit.
Olvastátok a 2006. szeptemberében megjelenő 2005-ös Gigantour DVD tartalmát?
Nevetséges!!! 3 lemezes lesz a kiadvány, csapatonként 2-3 számmal, összesen 84 percben:
"Featuring songs by Megadeth ("She Wolf," "A Tout le Monde," "Kick the Chair"), Dream Theater ("Glass Prison," "Panic Attack"), Fear Factory ("Transgression," "Archetype"), Nevermore ("Born," "Enemies of Reality"), Life of Agony ("Love to Let You Down," "Day He Died"), Symphony X ("Inferno," "Of Sins and Shadows"), Bobaflex ("Better Than Me"), Dry Kill Logic ("Paper Tiger," "Lost")."
Plusz az elmaradhatatlan "rendkívül" izgalmas anyagok:
"PACKED WITH SPECIAL FEATURES! Find out why the bands feel Gigantour is so special, Pyrotechnics, Moshing with Fear Factory, Life on a Bus, Tour Management, Pranks, Cover Songs, Backstage Footage, Birthdays and tons more!"
Micsoda felhozatal! Ez is inkább dokumentum-film jellegű lesz, mint az Arsenal, ahelyett, hogy a zenére és a műsorra koncentrálnának.
na, hát kb. erről van szó. csak azt nem értettem, hogy miért kezdted el megmagyarázni, hogy mennyi a különbség a kimb meg a peace között. ráadásul olyat írva, hogy ha meghallgatod őket... de ezt kb. olyan szinten, mintha még soha nem hallgattam volna meg azt a két lemezt vagy csak nygyon kevésszer.
ez igaz, de akkor miért nem tartod tiszteletben a másikét és miért próbálod az ellenkezőjét ráoktrojálni pont arra, aki egyébként már korábban leírta, hogy mi az álláspontja a dologról. vagy most azt várod, hogy mondjam azt, hogy 'Áh, oké. neked van igazad tényleg kiforrott érett lemez a KIMB"? de ha ez kell, a kedvedért megteszem! :-P
a vizet meg nem kaptam fel /mindenki magából induljon előbb ki/ de nálad már elég sok topicban éreztem, hogy szereted a másikat fenőkőnek nézni, akin lehet /vagy megpróbálod/ köszörülni a nyelvedet.
direkt hangsúlyoztam, hogy szubjektív a véleményem, erre te itt most okosan megpróbálod nekem "elemző módon" belebeszélni a hasamba a lyukat. gratulálok!
Semmi kiforratlanság nincs benne. Sőt, ha meghallgatod, jóval kisebb a különbség mondjuk a Killing és a Peace Sells között, mintha összehasonlítod a Kill 'em Allt a Ride The Lightninggal vagy pláne mondjuk a Fistful Of Metalt a Spreading The Disease-zel.
egy Rusthoz v. Countdown-hoz képest??? sztem nagyon is! sőt, h az időben ne menjek sokat előrébb, egy Peace sells-hez képest is! de persze HANGSÚLYOZOM, hogy ez az én szubjektív véleményem, de sztem ezzel Mustaine-t sem sérteném meg, mert ezzel, ha nem értene egyet, akkor nem ismerné el saját zenéjének a fejlődését. persze a maga idejében a KIMB biztos egy, a korához méltó anyag volt, de azokkal az albumokkal szemben még kiforratlan, amiket később csinált Mustaine. szóval, így értem ezt a kiforratlanságot. /egyébként a hangzást azért nem említem meg, mint kiforratlan dolgot, mert tudjuk milyen okok miatt lett olyan, amilyen.../
Szerintem ha ugyanúgy meglesz a lendületes kezdés mint anno a Blackmaillel és ott lesznek mellette a Kick the chair szintű zúzások, a Truth be Told és Scorpion szintű komplexebb témák, a Die Dead Enough szintű dallamok,a Something I'm Nothoz hasonló düh és az Of mice and Men és My Kingdom féle dalokat is valami keményebb váltja fel az új lemezen akkor senki nem mondhatja h nem egy klasszikus igazi Megadeth anyag született.
Egy ilyen albumot minden rajongó elégedetten tehetne be újra és újra a lejátszóba és én személyszerint ilyen művet remélek 2006-ra.
Én fordítva vagyok ezzel. Szerintem a zenének folyamatosan fejlődnie kell. Lars egyszer azt mondta, hogy a metal a lehető legkonzervatívabb műfaj a zenében, és valahol igaza is volt, bármennyire is rühellem őt.
Szerintem nincs sok értelme visszakanyarodni a 20 évvel ezelőtti vonulathoz, hiszen azzal egyúttal az azóta nyújtott zenei fejlődést kérdőjeleznék meg. Például az utolsó 2 iron maiden album hallgatása közben simán elaludtam, mert semmi újat nem tudott számomra nyújtani. Pedig a Rust in Peace előtt nálam ők voltak a favoritok.
Személy szerint én is egy System-folytatásra szavazok, remélem az új Megadeth nem csak egyszerűen egy új album lesz!