Abszolút nem reménytelen a dolog, ha különlegességekre vágysz, akkor a pálmaligetesek mellett nyugodt szívvel tudom ajánlani az arizonica.hu -t is.
Egyetlenegy dolgot lécci tégy meg, mielőtt komolyabban beruházol egy Araucaria-ba (angolul majomösszezavaró-fa, monkey-puzzle tree ;-P): egy fügét ültess ki arra a helyre, ahova szánod, ha az tövig fagy, akkor inkább dézsásnak kellene nevelni, mert igencsak a határon mozog a téltűrési mutatója...
Ez a ricinus:) Sajnos, évek óta nem kapok Budapesten, Gödöllön olyan magot, amiből ez a hatalmas fajta növekszik 3-4 méteres nagyságra is, csak a másik fajtát, ami hazai körülmények között 1-1.5 méterre nő és magot is érlel az éghajlatunkon.
A 409-es képre gondoltam. És most már agyon foglak csapni, hogy örökké ugratsz! Méghogy "bolgár vadrózsaakác..." ! Meg ricinus!!:S Naon vicces!! :))
Ágica, én is ezt az oldalt találtam, tehát nem reménytelen a dolog, csak legyen neki előbb-utóbb. Lehet, hogy érdemes lenne 1500-ért a kis csemetét is kérni...
Hollandiában gyönyörű nagyokat láttam anno, meg Velence mellett...asszem Szent Mihály szigetnek hívják, amelyik a temetős sziget... hmm... ez még 1992, azaz a nagyobb fiam születése előtt volt... Hollandia meg 87-88-ban, Jesszus, még kimondani is hihetetlen, hogy repül az idő!
Amit mutatsz, az ugye közönséges akácfa?? Abból igen sokat tervezek kivágatni tavasszal...
Amúgy ugyanezen a belinkelt oldalon láttam, hogy magról szaporított valaki az ezeréves nagy -nagy álmomból!! Araucaria araucana azaz kolbászfenyőből! 1987 óta vagyok szerelmes belé.DE nagyon drága... viszont ha sikerülne magról nevelni...hát utána már akár na jó, azt nem , meg még nem halhatok.:) Ennél azért több tervem van még.. Szeintetek honnan a
Az majd elválik, ha holnap megkóstolom! Bár már az is félsiker, hogy könnyebb volt elkészíteni.
KÉRDÉS, amit mindig elfelejtettem eddig: kelt magról valami szép kis izém, bokor vagy fa lesz majd. Bulgáriában, kültéren szedtem a magját, babszerű termés volt, aránylag lapos magokkal. Majd hozok képet is. Szóval 2 kis fácskám van cserépben, mikor behoztam őket a télikertbe, legtöbb levelüket lehullajtották. A télikertben 12-18 fok között ingadozik a hő.
Kérdés, hogy locsoljam-e őket, vagy télen inkább nyugodniuk kellene? Elvileg egy kis cserép hamar kiszárad, ha már szabadföldben lennének, ott is nedves lenne a talaj. Beazonosíttatnom még nem sikerült a Milyen növény topicban sem, így nem tudhatok róla semmit. De azért hoztam a magját nyilván, mert szép virága volt. Ahogy gugliztam, lehet, hogy a selyemakác rokona, aminek üvegmosó-kefe-szerű, piros virága van. De persze még nem tudom biztosra. (Remélem pár év múlva kiderül!!:))
Elkészült az én mézeskrémesem is, Kergegergő/Gábor/Gabika 375-ös-béli tésztareceptje alapján. Könnyebb volt nyújtani, mint ahogy eddig csináltam, ebben eggyel kevesebb a tojás, és 3 helyett 1 kanál méz kell bele. Melyik miatt lehet könnyebb a nyújtása? A krém az a sajátom grízes krémje, mert azt én imádom. Rajta a csokimáz, bent van a spájzban a földön, remélem Feri nem lép bele éjszaka... :)
Tegnap meg elkészült a 45 töltelék káposzta, 23 árpás, 22 rizses..(ha már én szenvedek vele, had legyen egy káposztányi előnyöm, nem igaz?)
Jajj, és bár itt tilos, egy kis kertészet: ma először főztem a leveleskelekből, eddig csak díszelegtek a kertben (jövőre csak dísznek lesznek néhol!) Amúgy egész ehető, rakott kel lett belőle. Tegnap meg barátnőm picurka gyerekei leszedegették a legtöbb kelbimbómat. Olyan édesek v oltak, ahogy a picurka ujjaikkal csipegették le!:) A másfél éves (nagy zöldségzabáló) egy csomót meg is evett nyersen. Úgy tudnak örülni mindennek, olyan öröm nekik bármit is adni! :))(vittek egy csomó céklát is, retket is) Jövőre nekik is én gyártok majd palántákat!!:)
Hogy megpuhult-e???! Már csak a tepsi 1/3-a van meg, tegnap fellegeltük apránként, mer' ellenőrizni kellett, hogy elég jó-e, megpuhult-e ésatöbbi:) Tudtam én, hogy dupla tepsinyi lapot kell kisütni, holnap szépen bekutyulok még eg adag krémet. Így talán tényleg lesz karácsonyra is:))) Ma zserbo jön. Tegnap Lajos kisütötte az ischlereket, az holnapra már puha lesz:) MAi terv: mosás, szárítás, a zserbo persze. Lajos meg találja ki, mit eszünk:)