Igen, ez azt jelenti, hogy ha ők hetente 1db-ot kapnak és te a 20-ik vagy a sorban akkor 20 hét múlva kapod meg. Persze ez csak egy elmélkedés. A foglaló fogalmával pedig jó tisztában lenni. Így én is bevállallak, ha jó neked.
Ennyire nem ismerem őket, de a marketinganyagban erre vonatkozó lényegként ez szerepel:
... "A Nikon Kft április 1-ével a hírek szerint árat emel, de mi féken tartjuk neked az árakat!"...
..."Amennyiben 2012. március 31-ig 50,000 Ft (bruttó) foglalóval* belépsz az akcióba, az árgarancia mellett értékes ajándékokat kapsz az új Nikon D800-as mellé!..."
..."-A foglaló levonásra kerül a vásárlás során a Nikon D800 eladási árából! (849,990 Ft - 50.000 Ft - azaz a fizetendő az átvételkor 799.990 Ft)"...
..."-A foglalások a jelenlegi listára kerülnek fel, elsőbbséget nem jelentenek a szállításban. A meglévő megrendelésed a rendelési listában a jelenlegi pozícióján marad."
Nekem ebből az jön le, hogy ha befizeted e hétig a foglalót, akkor -bármikor kapod is meg a vázat-, a mostani áron fogod tudni megvenni.
Ha rosszul értelmezem, akkor szóljatok, lehet hogy én vagyok túl jóindulatú.
Csökken??? Mitől? Természetesen a fogyasztói árhoz képest lesz az emelés annyi. Nagyon ügyesen csinálta a Nikon. Az 5D III előtt 1 nappal kihozták. Mindenhová jutott belőle pár darab (ugyanis, ha jól körbenéztek sehol sincs raktáron külföldön sem). Megszülettek a gyorstesztek, mindenki el van ájulva a géptől. Aki eddig alig várta az most még jobban bekattant. És még így is kb. 80-90e ft-al olcsóbb lesz, mint a 5D III.
Hmmm. Há, beszéltem róla :) elsejétől +50ezer körül. Az a legnagyobb vicc, hogy Nikon mondta h áremelés lesz, de azt nem hogy melyik árhoz képest. A pro dilerek is csak találgatnak. Kavar van, ez tény.
Saját véleményem, hogy a D800E marketingjét kovácsolja a Nikon. Ez után, lehet hogy a sima 800 ára visszamegy, esetleg csökken is.
Igen amennyiben 03.31-ig szállít a Nikon valahová. Nekem is a hétre ígértek aztán ma már április eleje-közepét mondtak. Április 1-től lesz a hivatalos emelt ár.
sajnos kb. 60e Ft-tal fog emelkedni a listaára és nagy valószínűséggel csak április közepe felé lesz elérhető. Listaáron ezt tőlem is megkaphatod. Én mondjuk nem vennék el előleget arra amit azt sem tudom mikor érkezik és mennyiért.
Én is úgy hallottam most már több forrásból is, hogy április elsejével emelkednek az árak nálunk. Az AW hírlevele is arről szólt, hogy a március végéig beérkezett megrendeléseket tudják már csak a régi áron kiszolgálni. De ezt akkor is tartják, ha csak áprilisban jön meg a cucc.
Akik még a napokban döntenének, azoknak infó, hogy a hírlevél szerint ha náluk előrendeled és ezt megerősíted egy 50e Ft előleggel, akkor kapsz egy 16Gb-os 90Mb/sec-es SD kártyát, vagy egy plusz akksit ajándékba, meg még pár apróságot. Az árához képest persze nem nagy érték, de kedves gesztus.
a használatit sajnos sokan nem olvassák el, ráadásul nem mindig 100%-osak azok sem. egyelőre facebookos hozzászólások mehetnek csak, de valószínűleg visszaállítom eredeti indásra a dolgot, mert már többen kérték.
Amugy meg reszletgazdagsagban nekem a sima boven eleg. Az elso kepnel nagyits ra a varra, meg az odalan levo tablan levo szoveget is el tudod olvasni... kell ennel tobb? Olyan reszletek lathatok a kepen, amit ott helyszinen szabad szemmel nem is lattunk
gondolkodtal mar azon, hogy mi tortenik akkor, ha 1 pixelnyit bemozditod a D800E-t? csinalsz manualis antialias-t. Mivel en az esetek 99%-ban kezbol hasznalom a gepet, igy 1 pixelnyit be fog mozdulni a kep ebben biztos vagyok :) Akkor meg minek? :D
olvasgatva, a 36Mpixelből croppolásban a D800E lesz a bajnok részletgazdaságban és élességben! Nyilván, ezt így nem írja le, csak kikövetkeztettem :) Talán, ezért is jön ki később az E váz. Először az újdonságra vágyó, lelkes amatőröket szolgálják ki tömegesen, aztán jöhetnek a megfontoltabb fotósok, kis felár fejében...
Vagy csak eddig nem tudták megírni a Moiré javítást az NX-be? Ennek kisebb a valószínűsége.