Használtban nincs valami olcsóbb? 700 nöl telekre kéne, nagyrészt lankás, és hótolóval - de sajna az anyagiakba nem fér bele 200e feletti masina... Köszi :-)
Ma azon morfondíroztam, hogy veszek egy ALKO New Tech 2400R aprítógépet. Van egy kisebb 400 m2-es telkem, ahol igazából nincs sok minden egyenlőre, meg van egy 850 m2-es telkem, ahol viszont gyümölcsfák, kerti termények vannak. Ami miatt eszembe jutott, hogy tudnék szerezni mulcs-nak való fenyőkérget, m3-ét 4000 ft-ért, ami nagyon olcsó, csak fel kellene aprítani, mert nincsen szecskázva. Gondolom a gép erre is alkalmas. Így a 15-20 ft/liter mulcsot, ami kertbe kell be tudom szerezni 4 ft/liter áron. A mulcs a kerti utakra, a gyerekjátékok alá, a gyümölcsfák alá, a tuják alá lenne. A gép pedig másra is jó szolgálatot tehet. Most kezdtem el komposztálni (a nejem nagy örömére, aki mostantól külön gyűjtheti a cuccost), és ebbe is kellene egy-két dolgot beledarálni.
Gondolom van már tapasztalat ezzel a géppel. Szerintetek elbírna a fenyőkéreggel?
Ha nagyobb területen kell megoldani a lehullott falevelek összeszedését, akkor az AL-KO Concorde 750B motoros lombszívót ajánlanám igaz, erre nem lehet felülni.
A másik megoldás az, hogy vásárolsz egy fűnyíró traktort, és egy hozzávaló seprőadaptert, gyűjtővel. Ha tolólapot is vesszel hozzá, akkor még a havat is el tudod takarítani a járdákról, utakról. Tehát egész évben jól kihasználható, és felettébb kényelmes. A fűnyírótraktorokról és kiegészítőikről a következő címen találsz információkat:
Ha fel lehet rá szerelni egy ilyen levélszippancsot akkor igen. Séta közben rendet teszek a kertben! De nem túl hangos a motorja? Mert ha telefonálnom kell közben akkor zavarhat. Ja... és xenonos legyen könnyűfémfelnivel!
Harmóniában a természettel...én komolyan gondolkodom valamilyen kis benzinmotoros kertjáró masinán, amivel kényelmesebbé tehetném a kerti sétáimat. Ha forgalmaztok ilyesmit kérlek értesíts! ;)
Itt a lombhullás ideje, és a lombszívók szezonja. Ha valaki lombszívó vásárlása előtt áll, éredemes elolvasni a "Fűápolás" topicban leírtakat. Talán segít a választásban.
A fűnyírókra való Briggs&Stratton 3,5 HP kb. 37 eFt, a 4,0 HP kb. 40 eFt , a 4,5/5,5 HP teljesítményűeké kb. 45-55 eFt. A kézikuplungos kapálógépekre való motorok ennél mintegy 5-10 eFt-tal drágábbak.
A Honda motorok fűnyírókra és kapálógépekre egyaránt szerelhetőek. A 4,5 LE teljesítményű most 47.500,- Ft, az 5,5 LE-s 52.500,- Ft. A további előnyökről nem is beszélve!
hali úgy tűnik a tűzoltásként általam felírt gyűrűzés ?átmenetileg? segített. csak az a bajom a géppel, hogy úgy kezeltem mint az autómat, évente/vagy üzemóra szerint/ olajcsere, előírásos téli tárolás stb. aztán mégis trabantot játszik velem. a siklócsapággyal nekem sincs addig semmi bajom amíg javítani nem kell. megpróbáltam körülnézni itt pesten de 4-5 rongy a gépmunka + a dugó + a gyűrűk +a tömítések, akkor már és "majdnem" egy új gép áránál vagyok persze nem gyári alkatrészekkel. fel nem foghatom, hogy miért nem lehet legalább a főtengelyt rendesen csapágyazni. na mindegy. szóval ha pontos árat nem is kérek de legalább egy kb. százalékot mondhatnál, hogy a legegyszerűbb b@s classic függőleges főtengelyes mennyivel olcsóbb mint a honda. mire az tönkre megy addigra már remélem nem lesz ekkora kertem.
Azért hoztam fel ezt a gépet , mert kedvezőbb árban hozzá tudok jutni.
Br 108000-ért,a honda br 125000 .Egy kis plussz a castelgarden részéről az összecsukható fogantyú és a vastagított szár a motor után,egyszerübb a heveder beállítása.
Nincs azzal baj, hogy siklócsapágyas - ha mindig időben cserélik az olajat, és mindig megfelelő mennyiségű és minőségű olajjal töltik fel. Na de mitől füstöl, tudod már?
Természetesen B&S motor is kapható különböző teljesítményekben és kivitelekkel is, attól függően, hogy fűnyíróra, vagy kapálógépre kell. Meg kell jegyeznem azonban, hogy a HONDA motorok árai nem sokkal drágábbak, mint a B&S ugyanakkor a különbség?!
A Castelgarden általában jó gépeket csinál. Ezt a kaszát viszont nagyon drágának tartom annál is inkább, hisz a HONDÁ-nak ugyanezzel a motorral szerelt kaszája lényegesen olcsóbb (127.500,- Ft) és annak minden porcikája HONDA nem csaka motorja.
nem vagyok sértődékeny :) ellenben most, hogy szétkaptam a műszert rá kellett jöjjek ezeket sajnos nem az örökkévalóságnak készítik.főtengely egyszerű siklócsapágyazással hajtókar csak csere/ohne csapágy/. szóval bármennyire is fáj de ez így ahogy van kuka.
Köszi a segítséget, én a hondával szimpatizálok , minden kertigépemben honda motor duruzsol . Találtam egy másik gyártót aki ezt a négyütemű honda motort építi a kaszáiba . Van valami visszajelzésed vagy tapasztalatod ezzel a tipussal kapcsolatban? http://www.vorostolgy.hu/htmls/termeklista.html?gID=39&ID=92 .
bárcsak ennyi lenne a gond. azért ennyire nem vagyok láma. ez egy majd 8 éves fűnyíró, bár lelkiismeretesen karbantartott. csak "terhelésen" kezd el füstölni és néhány csepp olajat is kinyomott.természetesen olajszint, légszűrő rendben. most kezdetnek meggyűrűzöm/2500Ft/ aztán ha nem elég elgondolkozom a vásárlás vagy felújítás dillemmáján.
Valószinűleg elkövetted azt a hibát, hogy oldalra döntötted a fűnyírót, így az olaj a forgattyúsházból feljuthatott a kipufogóba. Ha ez így van, akkor nincs nagy baj. Pótoljad a kiömlött olajat (nívópálca- ha van), inditsd el a motort és hagyjad, had füstölje ki magát.
Körülnéztem szervizkészlet ugyben, semmi. Sok helyen bután néznek rám. Az alko honlapon találtam az árlistában ilyet de 4500 ft. Ezt sokallom.
Előző hszban azt írtad:" Igen, forgalmazunk szervízkészletet, ami tartalmaz egy kézi szivattyút és egy edényt is, amivel kényelmesen és tisztán ki lehet szívatni a motorból a motorolajat, és semmit sem kell szerelni. Bruttó 1.990,- Ft kerül, szvsz nagyon megéri." Tudnál nekem küldeni utánvéttel? Egyébként a Ti honlapotokon nem találtam!?
Tudnál valami okosat mondani erről a két gépről,hogy melyik lenne a jobb vétel?Vagy valami hasonló árfekvésűt javasolni? Makita Ms-290U http://kolcsonzogep.hu/Ben%20fukasza/Dbc290/Dbc290.htmlvagy husqvarna 323R kb 1000nm-re kellene előre is köszi!
azért szerencsére nem úgy van ahogy én azt elgondoltam. sajnos még melőtt nekieshettem volna valami feladta a motorban. elkezdett füstölni és elég rendes mennyiségű olajat nyomott a "kipufogóba" minden átmenet nélkül. volna valami javaslatod az elkárhozott alkatrészt illetően? feljuthat ennyi olaj a szelep mellett?
köszönöm a gyors választ. akkor beizzítom a disznóperzselőt :).
egyébként ha nincs semmilyen menetes illetve egyéb rögzítése csak ékes ha jól láttam akkor ez nem túl könnyelmű megoldás? bár eddig még akarattal sem tudtam leszedni nemhogy vélestlenül elszállt volna.
Ha jól rá van gyógyulva, akkor bizony nem könnyű leszedni a késtartó öntvényt. Mi speciális lehúzó szerszámmal húzzuk le, de még így is sokszor nehézkes a dolog. A következő műveletek (sokszor együttes alkalmazása) szokott eredményre vezetni: - csavarlazító spray, - az öntvény gyors felmelegítése (gázpisztoly) - az öntvény lehúzás közbeni óvatos kocogtatása - cifra káromkodások :)
Ha ezek után sem jön le, akkor marad a flex, amivel levágjuk az öntvényt a tengelyről - persze óvatosan úgy, hogy a főtengelyt ne érje a köszörőkorong.
Mielőtt neki látsz, eressz le egy hamvas kisfröccsöt - az nyugtató hatású :)