Keresés

Részletes keresés

Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.07.23 0 1 159

Majdnem sikerült ma nem írnom a fórumra :)

Annyit akartam hozzáfűzni, hogy srácok, mindegy, hány linket osztotok meg pro- és kontra, mindenhol vannak jó, és rossz eredmények, szóval a szájkarate mehet napestig. Törökországban vannak jó klinikák, nem is egy (Erdogan, Transmed, Yaman stb.),, de azok egytől-egyig "nem a nagyon olcsó, dönts azonnal" kategória, és ettől ahogyan korábban írtam, ők is szenvednek, mert összemossák a gagyit a jóval. Az arányok számítanak, hogy hányból, mennyi a jó/rossz eredmény, mert jó eredményt könnyű mutatni, több százból nyílván, nem véletlen az ISHRS egyre aktívabb fellépése a futószalag műtétek ellen.

Amire fontos figyelni azt az ISHRS honlapján (ez a nemzetközi hajvisszállító sebészek társasága, kb. a szakmai iránytű jelenleg a világon) megtalálja mindenki, egyértelműen óva intenek a gyors, megalapozatlan döntésektől, mint minden műtétnél. Nyílván nem véletlen, hogy több ezer hajsebész támogatja világszerte a nem igazolt sebészek, és klinikák elleni fellépést, mert az ő munkájukat is rombolják, és a végén azt próbálják kommunikálni, hogy mindenhol ugyanolyan a műtét, ez az ami józan ésszel is kikövetkeztethető (hogy nem igaz).

https://ishrs.org/2019/03/04/illegal-hair-transplant/ - az ISHRS elnökének szavai elég világosak a futószalag műtétekről, és annak fontosságáról, hogy mindenki informálódjon, mielőtt dönt. Végtére is orvosokról van szó, őket sokkal jobban köti az etikai szabályzat, mint más szakmákat.

“We hope patients will use the new ISHRS resources to educate themselves about the risks of undergoing a hair restoration procedure on the black market and to make sure they understand the local laws and regulations when considering a hair transplant in another country,”

"Reméljük, hogy a betegek az új ISHRS-anyaokat arra használják fel, hogy oktassák magukat a feketepiaci hajplasztikai eljárás kockázatairól, és megbizonyosodjanak arról, hogy megértették a helyi törvényeket és szabályozásokat, amikor egy másik országban hajátültetést fontolgatnak."

Egyszóval mindenki saját maga dönt, hogy hol költi el a pénzét, és ami fontosabb egy orvos kezébe adja az egészségét, az orvos páciensnek akar jót, szemben azzal, aki csinál egy céget, aminek pénzt kell termelnie, itt bökkenő, amikor a fontossági sorrend felcserélődik. Nyílván a magánegészségügy gazdasági szféra, de attól még nem a pénzszerzés diktál mindenek felett, mert abból van aztán a baj (talán mindenki egyetért), főleg szépészeti területen.

Azt hiszem ennél világosabban nem lehet a lényeget kiemelni :). 

Zimacharles Creative Commons License 2021.07.23 0 0 158

Szerintem engedjük el, és foglalkozzunk a haj témával, a sunnyogók minden fórumon jelen vannak, és elég hamar kiderül, ha valaki az. Na munkára fel, mint a jó kisdobos! :)

ForceHunter Creative Commons License 2021.07.23 0 1 157

Visszaolvasgattam, durva, hogy aki itt a fórumon azonnal támad, és látszik, hogy rosszindulatú, annak csak vissza kell olvasni a kommentjeit, és kiderül, hogy kit próbál reklámozni :). Nekem azért lényeges, mert azok eleve rossz helyek (ahova amúgyse mennék..), de legalább kiderül.

Nem gondoltam, hogy ennyire lesüllyednek, ha kell a pénz az embereknek. 

Előzmény: ForceHunter (156)
ForceHunter Creative Commons License 2021.07.23 0 0 156

Köszi, ezek a jó infók. 

Előzmény: Gabivagyok11 (153)
Krissymiss Creative Commons License 2021.07.23 0 0 155

Köszike, ez jó iránymutató. Tényleg nem a gari kell, hanem a megfelelő orvos. Korábban volt szájtöltésem kuponnal, jó áron volt, de sokkal hamarabb szívódodtt fel a hialuronsav, és az eredmény sem olyan lett, mint szerettem volna. 

Zimacharles Creative Commons License 2021.07.23 0 0 154

Azt még hozzátehetted volna, hogy ha vki itt a fórumon személyeskedik, gyanúsan reklámoz egy helyet, támadja a másikat egy objektív vélemény miatt, annak a szavait, meg hát a szándékát megkérdőjelezni :)

Na, ne itt éljetek a fórumon, mindenki nagyon ráér :)

Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.07.23 0 3 153

Srácok, ma nincs időm fórumozni (be is zárom a tabot, mert túl sokat kukkolok rá :), nem is szeretnék ilyen vitába beszállni, leírom tárgyilagosan, amit fontos figyelembe venni:

• Orvosi eljárás, orvos végzi, nem asszisztens
  • Az orvos a műtét napján is bent van, nem végez több műtétet,
  • Megvannak az egészségügyi veszélyei, 
  • Igazolt helyre érdemes menni, ahová az ember visszajár a kötelező kontrollokra, amíg megvan a végeredmény, ami 12 hónap átlagosan, 4-5-6, az még csak a féleredmény.
  • és nem szabad kizárólag a pénz alapján dönteni, sőt. Inkább spóroljon valaki többet, de ne ugorjon be egy jó vásárnak tűnő dologba.

Amit fontos átgondolni, 

• Ha megvan az eredmény, nem lehet visszavinni, hogy nem ezt kértem,
  • Az nem megoldás, hogy garanciában megcsinálják (ez a másik csali), ki szeretné ugyanott a második műtétet, ahol már elrontották egyszer, erre játszanak rá ügyesen marketing szemmel. 
  • Ne garanciát keressetek, hanem hiteles orvost, műtői team-et, és itt a lényg, hogy erre rá kell szánni az időt, és informálódni előtte.

Ez a lényeg. 

ForceHunter Creative Commons License 2021.07.23 0 0 152

Juuuj, ez nem szép :). De gondolom gyorsan gyógyul. 

Előzmény: Zimacharles (151)
Zimacharles Creative Commons License 2021.07.23 0 0 151

Mondjuk az ilyen képek kicsit rémisztőek első ránézésre: 

https://www.reddit.com/r/trypophobia/comments/by8syq/i_got_a_fue_hair_transplant_this_was_what_it/eqenq96/

Zimacharles Creative Commons License 2021.07.23 0 0 150

Igen, szépen próbálkoznak, a menet általában ez :)))

1. először támadnak, mert gondolom elolvassák Gabi összefoglalóját,
  2. miután bejutott a 3 bites fejükbe, hogy valaki felhívja a veszélyekre a figyelmet, személyeskednek kicsit, aztán átgondolják, hogy mit tudnának gyorsan tenni, jön 1-2 próbálkozás, mint a lenti cikk, de semmi észérv.
  3. ezeket amúgysem érdekli, hogy egészségügyi eljárás, és fontos a körültekintés,
  4. a lényeg: csak a kis jutalékukért kaparnak, a kis pénzük miatt vannak itt, és most valaki bekavart nekik, van akinek ez az élet :). 

Egyébként ahogy látom, ha jól végzik el a műtétet, nincs maradó nyoma, csak a kis pontszerű hegek. Szóval azért nem teljesen "láthatatlan", de nem így néz ki a műtét, mint az elrontott képeken, az olyankor van, ha a higénia, az orvos képzettség nem megfelelő, vagy ha sietnek a műtéttel, mint az egerek, de ahogy olvasom egy rendesen megtervezett műtét 1-2 hét után nem igazán látszik. 

Előzmény: ForceHunter (148)
ForceHunter Creative Commons License 2021.07.23 0 0 149

Ja, most látom, ha elrontják, az durván hegesedhet, kemény, na ilyet nem szeretnék :).

Mondjuk én orvosi dologra nem mennék Indiába, de Törökországba sem.

De amúgy ahogy néztem a videókat, ha nincs elrontva, akkor csak a donor részen lesznek pöttyök, más nyoma nincs a hajműtétnek, vagy?  

ForceHunter Creative Commons License 2021.07.23 0 1 148

Jó reggelt! :) Hú, látom Gabivagyokra most megint rátámadt valaki, mert fájdalmas pontra tapintott.

Zima, megjósoltad, hogy a reklámozó emberek szépen lebuktatják magukat, gondolom ez a következő :)).

Durva a kép a második cikkben, basszus, és ezeknek marad nyoma? 

Előzmény: Zimacharles (145)
Zimacharles Creative Commons License 2021.07.23 0 0 147

"It’s common for patients to meet a doctor for a consultation before an operation and be led to believe that the doctor will be performing the surgery—when in fact, it ends up being done by a nurse or technician."

"Gyakori, hogy a betegek műtét előtt találkoznak orvossal konzultáció céljából, és elhitetik velük, hogy az orvos elvégzi a műtétet - bár valójában végül egy ápoló vagy technikus végzi a MŰTÉTET."

Leírták már korábban, mivel a török klinikák naponta több műtétet csinálnak, olcsón, nagy graftszámmal, ezért az orvos csak járkál a műtők között, de nem műt.

Az asszisztensek, képzettség nélkül végzik a műtétet. Kint ez belefér, így lehet alacsonyan tartani az árakat.

A szegényebb britek azért kezdtek el kiutazni, mer' olcsó, hátha lesz hajam céllal. Van, aki így dönt, lelke rajta. De aztán amikor vissza kell menni kontrollra (amikor már egy helyi orvoshoz mennek), akkor jön a sírás sajna, és sokszor az újabb műtét. Ez nem egy körömkefe, amit aztán visszavihet az ember, ha nem tetszik.

Mindenki el tudja dönteni maga, hol csináltatja meg, de nem mindenki tudja a veszélyeket, ezért van ez a fórum, nem ingyenreklámnak. 

Zimacharles Creative Commons License 2021.07.23 0 0 146

Az első pár cikk pár éve arról szólt, hogy milyen jó India, meg Török, mer' olcsó, most, tapasztalattal meg már inkább az van, hogy olcsó, de sz..r, akinek jó lesz az eredménye, mert az asszisztens (aki műt!!!) épp ügyes, az boldog, de a napáciens nagy részük nem azt kapja, mint egy magas szakmai színvonalú helyen. Hiába másolsz be egy-egy jó eredményt, nem az számít, hanem, hogy mennyi a hibaszázalék, olvasd el Gabi írását, jól összefoglalja a lényeget (és talán meg is értesz belőle valamit...). 

Ahhoz nem kell nagyon okosnak lenni, hogy India, Törökország, olcsó, ahhoz már inkább, hogy ne így végezze valaki, néhány cikk a csodálatos Török, meg Ázsiai műtétekről. Ja, és ezek nem fizetett bloggerek, hanem leközölt, független beszámolók:

https://www.dewsburyreporter.co.uk/business/dewsbury-hair-clinic-cut-above-rest-after-saving-man-nightmare-2598972

https://qz.com/954680/in-turkeys-cutthroat-hair-transplant-tourism-industry-the-biggest-losers-are-the-patients-and-syrian-refugees/

https://high-density-hair-transplants.co.uk/warning-beware-cheap-transplants

https://www.hairpalace.co.uk/bad-hair-transplant-turkey/

Kis videó:

https://high-density-hair-transplants.co.uk/warning-beware-cheap-transplants

Gabi már leírta a lényeget, te pedig reklámozz csak nyugodtan, nem sok embert fogsz bepalizni, az értelmesebb úgyis utánaolvas, millió cikk van fent arról, hogy India, Törökország a vagy bejön, vagy nem kategória, mert ahogy Gabi is írta, futószalag munkát végeznek.

Egy ilyen gay.hu-s pr-cikket meg hagyjunk már :)

Zimacharles Creative Commons License 2021.07.23 0 0 145

És ez mit bizonyít? Hogy van esztétikai turizmus az olcsóbb országokba? Ne komolytalankodjunk már.. Olvastam, hogy az amerikaiak Mexikóba utaztak sokat évekkel ezelőtt, aztán páran meghaltak pénisznövelésben, meg mellplasztikában, most pedig már nem utaznak olyan bátran. Korábban leírták, de a lenti cikkek is idézik, hogy más az egészségügyi szabályozás arra. Annyi a mázli, hogy hajban sokkal kevesebben halnak bele, mert nem altatják az embert.

Tele vannak a Törökök, Indiaiak elrontott műtétekkel, csak azt nem reklámozzák. :) Kerestem én is pár linket. Az egyik ember a szemét vesztette el majdnem, egy meghalt. 

https://www.dailymail.co.uk/health/article-6830281/When-hair-transplants-WRONG.html

http://worldentertainmentscenter.com/hair-mare-gangrenous-scalp-losing-an-eye-bloody-wounds-our-hair-transplant-hell/

Előzmény: icsogyula (144)
icsogyula Creative Commons License 2021.07.23 0 0 144

https://gay.hu/2018/12/04/viragzik-a-hajatultetesi-turizmus-a-torokoknel

itt van neked egy kiss olvasóka alvás előtt te kiss okos :)

Előzmény: Zimacharles (142)
Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.07.23 0 1 143

Ja, köszi, nem foglalkozom, csak azért válaszoltam a rosszindulatú próbálkozásra, hogy röviden tisztázzam, egyszerűen csak nem fórumoztam sokáig. Ez mostanság változott, még mindig érint a hajhullás téma :), meg fogom én is csináltatni amúgy, ezért is jöttem vissza.

Előzmény: Zimacharles (142)
Zimacharles Creative Commons License 2021.07.23 0 0 142

Figy, ezekre ne reagálj, csak egy török troll megint, megnéztem az adatlapját. Magyarul is nehezen ír, az is csak annyi, hogy menj Törökországba, én csakis törökbe' megyek megcsináltatni. Ezek most egyenként felszínre jönnek, mint a sz..r, még megpróbálnak egy-egy, most gyere, mer' olcsó, meg a klinika is szép dumát, aztán erőlködnek tovább. Csak azt bántod, akinek nem tiszták a szándékaik..

Előzmény: Gabivagyok11 (141)
Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.07.22 0 1 141

Azért lett törölve, mert inaktív volt, de talán ezt más kikövetkeztette. Köszönöm a feltételezést, hogy valami nem stimmel :). 

Előzmény: icsogyula (140)
icsogyula Creative Commons License 2021.07.22 0 0 140

Gabi11 te 20 éve jársz ezen a fórumon és mindent tudsz a témáról, de viszont tapasztalatod nincs. Már töröltek neked az indexen egy fiókot, viszont megint itt vagy? Itt valami nemstimmel veled

Előzmény: Gabivagyok11 (122)
Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.07.22 0 0 139

Köszönöm, erről a szerepről lemondanék (de nagyon megtisztelő).

Egyébként érdekes, ha valami érdekli az embert, arra egész pontosan emlékszik több év távlatából, ez a gond, hogy nem figyelünk semmire körülöttünk, és ugye a sok kütyü, meg app sem segít ebben. Bocs a kis off-topic miatt.

Előzmény: Zimacharles (138)
Zimacharles Creative Commons License 2021.07.22 0 0 138

Igen, én is erre godoltam, nem arra feltétlenül, hogy a doki nyomja a "csak most, csak neked" dumát :).

Elképesztő, hogy milyen ismereted van a területen, meg memóriád, majd te leszel a mi kis hajas adatbankunk :)). Az én memóriám kb mint az aranyhalnak :), írigylem azokat, akik halmozzák az infót. 

Előzmény: Gabivagyok11 (137)
Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.07.22 0 1 137

Szó szerint vmi olyasmi, hogy "kéretlen kedvezmény", ez amerikai marketing kifejezés, ott az ilyet nem igazán tolerálják. Arra nem vennék mérget, hogy ez a piaci stílus nincs jelen Magyarországon, de nem hiszem, hogy az orvos nyomná, gondolom vmi sales ember. Én Bécsben voltam egyébként személyesen, ott egy magyar csaj volt nálam a koordinátor, asszem az volt a titulusa, ők nem nyomatták a reklámot, ilyen szempontból nem éreztem, a pressziót, jó volt a benyomás, aztán mégse szántam rá magam akkor, de nem a klinika miatt, ez az én heppem.

Egyébként nyugaton a nevesebb helyeken az ilyen szerintem nem megengedett, még 2010 környékén volt egy kanadai gyökerű, később amerikai klinika (Alvi Armani volt a nevük, szerintem most is működnek még, majd csekkolom), akik ezt az "ügyfélszerzést"(?) alkalmazták, és valamelyik páciens berágott, utána jól eltiltották őket (a pontos okot nem tudom, fent van neten vhol). Arrafelé ezt jogilag jobban szabályozzák, azután persze jöhetnek a kártérítési perek, az sem éppen követendő példa. 

Előzmény: Zimacharles (136)
Zimacharles Creative Commons License 2021.07.22 0 0 136

Ez mondjuk vicces: "Unsolicited discounts", ez valami olyasmi, hogy az orvos elkezdi nyomni a konzultáción, hogy gyere, és kapsz még ennyi-meg ennyi kedvezményt, csak foglalj azonnal? Gondolom ilyen azért Európában nem sok helyen van. A többi elég magától értetődő, ha orvost/klinikát választ az ember. 

Előzmény: Gabivagyok11 (131)
Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.07.22 0 0 135

Nincs mit, sok sikert!

Előzmény: Krissymiss (134)
Krissymiss Creative Commons License 2021.07.22 0 0 134

Köszönöm a választ, nem hullik, inkább esztétikailag zavar, hogy nagyon magas, de ez családi örökség. Előtte mindenképp lesz úgyis egy konzultáció, csak gondoltam jobban felkészülök. Valószínűleg Hairhungary, vagy Sikos lesz. Sikostól azért kicsit tartok azok után, amiket itt írtak :). 

Előzmény: Gabivagyok11 (133)
Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.07.22 0 1 133

Erre nem tudok válaszolni, ezt már orvostól kérdezd meg mindenképp. Azt írják, hogy a női hajhullás mindig "veszélyesebb", és többször nem végzik el a műtétet, mint igen. Ha nem hullik a hajad, csak magas a homlokod, az elméletben egyszerűbb, de ezt orvos tudja megmondani, aki megvizsgál. 

Amit belinkeltem az inkább arról szól, hogy nem szabad "impulzusdöntést" hozni, és mivel trükköznek egyes cégek, érdemes elolvasni, mondjuk ennél a kivonatnál olvastam régebben jobbakat, részletesebbeket is. A te kérdésed már inkább orvosi, mint fórumtéma szerintem.

Előzmény: Krissymiss (132)
Krissymiss Creative Commons License 2021.07.22 0 0 132

Köszi a megosztást, nőknél van valami speciális dolog, amire figyelni kell?

Előzmény: Gabivagyok11 (131)
Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.07.22 0 1 131

Ez egy elég jó kiadvány az ISHRS-től (a nemzetközi hajvisszaállítási sebészi társaság), hogy mire figyeljen valaki klinika választásnál, írhattak volna több tényt, de elég hiteles a forrás:

https://ishrs.org/2019/07/12/three-warning-signs-hair-transplants/

Zimacharles Creative Commons License 2021.07.22 0 0 130

A "túl sokat tudott" szösszenet ugrott be :). Na szép napot, megyek tolni a gazdaságot!

Előzmény: ForceHunter (129)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!