Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 1999.09.02 0 0 8
Valóban elsősorban a rajongók között volt vita. Szerintem mi se csináljunk itt egy ilyen vitát. Annyi hozzáfűznivalóm azért még ehhez akad, hogy én eddig akárhány Rolling Stones-interjút vagy -biográfiát láttam vagy olvastam, mindben valahogy szóba került a Beatles. Fordítva, a Beatles felől viszont a RS soha.
Ismétlem: ne is vitázzunk ilyenekről. Legyen ez a topic a Beatles-é.
Kapsel Creative Commons License 1999.09.02 0 0 7
A Stones - Beatles rivalizálás vitához csak annyit, hogy ez soha nem a két zenekar között lépett fel, hanem a rajongók között. Minden vmirevaló Beatles v. Stones rajongó tudja, hogy a két együttes tagjai rendszeresen összejártak, barátok voltak és egymás felvételein itt-ott közreműködtek. A Stones első sikerszámát is a Beatles-nek köszönheti, ami nevezetesen az I Wanna Be Your Man volt (később a Beatles is felvette). A történet röviden annyi, hogy Stones-ék látva, hogy a Beatles fiúknak milyen könnyen megy a dalírás, megkérték őket, hogy dobjanak össze nekik egy dalt, és ott azon nyomban pár perc alatt Paul és John megírta azt.

A Beatles zenéjében számomra az a fantasztikus, hogy igen egyszerű alapokkal (2-3 akkord) hihetetlen zenei finomságokat alkottak (persze ehhez kellett at 5. Beatle George Martin is).

Remélem nem voltam túl hosszú.

Üdv mindenkinek.

Törölt nick Creative Commons License 1999.09.02 0 0 6
A szavazás nem kacsa. Pár hónappal ezelőtt több újságban (a Népszabadságban is) olvastam róla, abban nem vagyok biztos, hogy csak Angliában, vagy egész Európában vettek-e mintát, de az beugrott: a Virgin csinálta. Az évszázad 100 legjobb lemezét választották meg, az első a Revolver (Beatles) lett, a második a Fehér Album (Beatles),a harmadik a Sgt. Pepper (Beatles), a negyedik a Pink Floyd Dark Side of The Moon-ja, az ötödik pedig az Abbey Road (Beatles). Azonkívül az összes Beatles-album szerepel az első ötvenben.
A Stones először a negyvenvalahanyadik helyen jelenik meg a listán a Beggars Banquet-tel. Az öcsém egyébként Stones-os, úgyhogy viszonylag jól ismerem a RS-lemezeket is, az első albumot szeretem, de szeretem a már említett Begggars-t, a Sticky Fingers-et és a Voodoo Lounge-ot is. Koncertalbumok közül a Love You Live nagyon bejött.
Szerintem egyébként a Beatles-siker (egyik) titka a populáris és az igényes mesteri ötvözése. Olyan zenét csináltak, amire igazából kevesen fanyalognak, és ebben a zenében ott van a tartalom. Ez több zenekarra (esetleg lemezre) is elmondható, a Beatles-nél viszont hangsúlyozottan érvényesül. Plusz még erre rájön a tehetségük, azontúl egy nagyadag életigenlés és irónia. Én az utolsó, stúdiókorszakuk lemezeit szeretem a legjobban.
Wazull Creative Commons License 1999.09.01 0 0 5
Történelem Legnagyobb Zenekara?

Es a Back Street Boys? Meg a Modern Talking? Hat meg a Scooter? Nem beszelve a Bestiakrol! Meg a Baby Lady-rol! :-)))
Kenyelmes dolog kategoriakat felallitani, aztan jol bedobozolni a dolgokat. Aztan meg jol meg is tamogatni jol mindenfele indokokkal. Ezek a szavazasok, hogy ki az evszazad, ne adj Isten az evezred legjobb ..., ezek csak arra jok, hogy meg egy-ket bort lehuzzunk a rokarol...
Szeretem a Beatles zenejet, de nem erdekel, hogy milyen szavazasokon kiket meg hanyszor eloznek meg. Szeretem masok zenejet is. A zenejukert.

bonsay Creative Commons License 1999.09.01 0 0 4
Hát igen... Az örök zenekar. Én is kedvelem őket, de nekem inkább a későbbi számaik jönnek be (A day in the life, Across the universe, Revolution, Let it be, Get back, stb.). Tagadhatatlanul, a legnagyobb hatással voltak a rockzenére...

bonsay

mud Creative Commons License 1999.09.01 0 0 3
Szia,
Hat persze, igy egeszen mas. En sosem voltam B vs RS harc hivo, csak favorizaltam ez utobbit es ez a mai napig megmaradt. Ez nem zarta ki azt, hogy rongyosra hallgassam az osszes beatlest is. Volt is egy-ket erdekessegem, a kek, voros, feher album kek, voros es feher vinylbol (ez utobbit lattam $100-ert egy borzen nem olyan regen), aztan a Sgt Pepper's meg egy masik a borito fotojaval belenyomva a lemezbe, igazi gyujtemeny darabok, sajnos ex-nejem szetszorta oket. Nagy kar...
Ez a szavazas dolog, ez nem semmi - ha igaz. Biztos, hogy nem valami kacsa? Vagy a lemezceg veletlenul nem a Paul tulajdonaban van?
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.01 0 0 2
Mondjuk úgy: az "én saját (egyéni) történelmem legnagyobb zenekara". Bár hülyén hangzik, így mindenképpen igaz. A kifejezést (a "Történelem Legnagyobb Zenekara") egyébként egy kalózlemez (Something Extra) borítójáról kölcsönöztem, és nagyon megtetszett. Azonkívül ugyanez a megfogalmazás szerepel Temesi Ferenc Por c. regényében is.
"Tényeket" (ha lehet így mondani) talán azzal a szavazással tudnék hirtelenjében említeni, amelyben pár hónapja egy lemezcég megszavaztatott talán Angliában, talán egész Európában egy nagycsomó embert, mit gondolnak, melyik volt az évszázad 100 legjobb hanglemeze, és az első ötből négy Beatles-album volt (a listavezető a Revolver c. Beatles-album lett).
Minden szubjektív, egyébként lehetne arról is dumálni: létezik-e olyan, hogy a Történelem Legnagyobb Zenekara?
U.i.: azt még elárulom, Beatles-rajongóként ott voltam a Stones 95-ös bp-i koncertjén. Irigyelem azokat, akik elmondhatják, hogy látták élőben a kedvenc zenekarukat. Én ezt nem mondhatom el.
mud Creative Commons License 1999.09.01 0 0 1
Isten hozott, Szabolcs, a topiccal egyutt!
Ketsegkivul jo dolog latni Beatles topicot errefele, bar tenyleg ne csinalj Beatles vs Rolling Stones-t, mert ez csak a hatvanas evekre ervenyes, ez pedig mar hm... a multe.
Amugy varom az indoklast a "Történelem Legnagyobb Zenekara, a BEATLES" kijelentesedre... Mert ez bizony, eleg kategorikus megfogalmazas....
Van viszont sok kozos tema, igy majd jovok en is.

Sok sikert!
mud
(stones gazda)

jeegynullas Creative Commons License 1999.09.01 0 0 0
Beatles nem nulla. Rullah! :-)
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.01 0 1 topiknyitó
Nagyon érdekes és tanulságos volt olvasni a Rolling Stones-fanek homepage-ét. Nem akarok "ellenlábaskodni", vagy fölemlegetni holmi ostoba "Beatles kontra RS" vitát (mellesleg ez a vita nem, vagy legföljebb RS-oldalról létezik), mindenesetre azt javaslom: nyissunk mi is itt egy oldalt, azaz írjon mindenki, aki vonzalmat érez a Történelem Legnagyobb Zenekara, a BEATLES iránt! Kicserélhetnénk egymással a véleményünket, információinkat stb. Profi rajongók, figyelem! Máris a figyelmetekbe ajánlok egy hasznos weboldalt: www.rarebeatles.com

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!