Keresés

Részletes keresés

KILGORE TROUT Creative Commons License 2005.05.25 0 0 1736
Tényleg nagyon örűlnék, ha valaki tudna segíteni az alábbi ügyben, mert szeretném megmenteni ezt a paprika különlegességemet :(
Antisystem Creative Commons License 2005.05.25 0 0 1735

Nincs mit. Egyébként valszeg tényleg vannak rezisztens zöldtetvek, nekem egy rózsatő 1 db bimbóján dőzsöltek - és sehol máshol - egy héttel a Zolone után, holott az azért 2-3 hétig hat. Mivel éppen kullancsirtásban voltam (Decis-Mitac keverékkel, sajnos utóbbit már nem kapni, pedig ilyen célra szerettem, mert a kutyára-macskákra ártalmatlan), abból kaptak, és kipusztultak rendesen.

ÜdV

Előzmény: Veszpremi (1733)
Antisystem Creative Commons License 2005.05.25 0 0 1734

Vazze, én is azt hittem, hogy tényleg Kapazinnal szórtad le, elvégre III. kategóriás. Ugyan kissé csodálkoztam, mert glifozát van benne (ugyanaz, mit a Glialka 480 Plus, csak más a gyártója) ami legjobb tudomásom szerint kivisz mindent, aminek nem fás a szára vagy a levelére rá tud kerülni, de hát gondoltam Te tudod :)))

ÜdV

Előzmény: Amphenol (1732)
Veszpremi Creative Commons License 2005.05.25 0 0 1733
Kösz az infót. Egyébként a Zolone a múltkor nem vitte le őket, így marad a specifikus szer.
Előzmény: Antisystem (1731)
Amphenol Creative Commons License 2005.05.25 0 0 1732

Szia !

Még keresem az államat ...     :-))

Én a mechanikus gyomirtásra gondoltam ... a környékünkben

viccként szoktuk használni ... , de ezek szerint valaki , jó humorral

tényleg csinált ilyen gyomírtót ...

Itt a munkahelyemen felvetettem a témát , volt aki már ismerte ...

Na ha én ezt a  "klubban elmesélem ... "

Kicsi a világ

AMp

Előzmény: Cirfandlia (1723)
Antisystem Creative Commons License 2005.05.25 0 0 1731

A Zolone 350 EC meg a Bi58 EC hasonló szerek (kolinészteráz-bénítók). Mivel ugye Magyarországon vagyunk:), és a Zolone szabadon kapható, a Bi58 meg zöld könyves (II. kat), könnyen kikövetkeztetheted, hogy a Zolone valamivel mérgezőbb és az enzim-bénító hatása irreverzibilis. (LD50 532 illetve 600) Valamint, hogy a Zolone hatásideje hosszabb, lévén felszívódik a növénybe. (ugyanezért viszont a méhekre jóval kevésbé veszélyes)

A Bi58 EC a rossz hírét - és osztály-besorolását - zömmel annak köszönheti, hogy egy időben divatos öngyilkossági méreg volt. A Basudin detto kolinészteráz-bénító, kevésbé mérgező, mint az előbbiek...

A tetveket a Zolone valszeg ki fogja írtani, de mondjuk az 1 éve III. kategóriába került gyakorlatilag nem mérgező Actara 25WG sokkal specifikusabb tetüírtó.  Szóba jöhet még a Chess meg a Decis is.

ÜdV

Előzmény: Veszpremi (1730)
Veszpremi Creative Commons License 2005.05.24 0 0 1730
A Bi58 piszok drasztikus szer, ahhoz nem nyúlnék. A Basudint nem ismerem, milyen osztályba sorolt?
Előzmény: pjozsi (1727)
KILGORE TROUT Creative Commons License 2005.05.24 0 0 1729

Csináltam fotót is, talán kátszik rajta valami. Az arányok miatt mondom, hogy a levelek körömnyiek, ez törpe paprika :)

beteg
KILGORE TROUT Creative Commons License 2005.05.24 0 0 1728

Paprika mentésre kérek tanácsot.

Két paprika növényem (lakásban tartott) valamit összeszedett. Szerencsére a többi edig megúszta, nem terjedt, igaz valamennyire szeparálva is van.

Tehát a levelei megannyi kis fehéres izét szedett össze. Nagyitóval megnézve olyan mintha krisztálycukrot szórtam volna rá. Ki fehéres csillógós valami van főleg a levelek színén, de a fonákján is találni. Lehet hogy a levél belsejében?

Erős nagyítóval megnézve nem látok semmilyen kártevőt :(

Mi lehet ez? Még sohasem volt ilyen a paprikáimon.

pjozsi Creative Commons License 2005.05.24 0 0 1727
Próbáld meg BI58 vagy Basudin . tuti biztos.
Előzmény: Veszpremi (1726)
Veszpremi Creative Commons License 2005.05.24 0 0 1726
Mit javallsz az őszire a zöld tetvek ellen? Zolone-t nyomtam nekik, de nem akarja eltüntetni őket. Nem veszélyes a szitu, de mégis el kéne őket tüntetni, mielőtt vérszemet kapnak :)))
Előzmény: Antisystem (1725)
Antisystem Creative Commons License 2005.05.24 0 0 1725

A kérdés jó... Milyen kártevőd van?

ÜdV

Előzmény: Moka25 (1724)
Moka25 Creative Commons License 2005.05.24 0 0 1724
Huha, nekem is kene permeteznem. Germersdorfi cserko es meggy ereseig vajon belefer meg egy 21 napos??
Előzmény: Antisystem (1720)
Cirfandlia Creative Commons License 2005.05.24 0 0 1723

a Kapazin egyébként már létező gyomirtó szer (http://www.arysta-agro.hu/belso.php?mit=99&termek_id=42) de gondolom te a mechanikus gyomirtás (kapálás) tréfás elnevezésére gondoltál, nemdebár:)?

Előzmény: Amphenol (1718)
Amphenol Creative Commons License 2005.05.24 0 0 1722

Szia Antisystem !

A leveledből elsőre azt olvastam ki , hogy csak több éves fásításban jó .

Nekem meg ugye pár hete kelt ki a mag ( elég szépen ) , de akkor

újraértelmezem , utánanézek ...

Gondolni kell a jövőre is ..       :-)

Köszönöm !

AMp

Előzmény: Antisystem (1721)
Antisystem Creative Commons License 2005.05.23 0 0 1721

Szia! Azt a szert megnézted, amit ajánlottam? Az van 1 l-es kiszerelésben is, és simán megvásárolható.

ÜdV

Előzmény: Amphenol (1718)
Antisystem Creative Commons License 2005.05.23 0 0 1720

Szia!

Ezt a választ már megirták nálam hozzáértőbbek:

http://www.gazdabolt.hu/index.php?content=2&category=2&topic=642

:)

Az ott felsoroltakon kívül én még a környezetkimélőnek számító Dimilin 25WP-t tudnám ajánlani a gyümölcsmolyok ellen, főként enyhe fertőzöttség esetén, megelőzésre. A védekezés pedig május közepétől (mostantól:)) az érési időszak végéig szükséges. (ÉVI-re figyelni!)  Szóval szerintem most fújd le a szilvafáidat Zolone 350 EC-vel, egy olyan 10-14 nap múlva Dimilinnel, és utána a kártevő megjelenése függvényében 2-3 hetente a Dimilint ismételd meg, a szüret kezdete előtt 3 héttel meg hagyd abba. A leggyakoribb gombabetegségek elleni védekezésül egybe keverheted Dithane M-45 (v. Manzate) nevű gombairtó szerrel.

ÜdV

Előzmény: Nonamekata (1719)
Nonamekata Creative Commons License 2005.05.23 0 0 1719
Mikor és mivel?
Előzmény: Antisystem (1715)
Amphenol Creative Commons License 2005.05.23 0 0 1718

Köszönöm a válaszokat !

A hétvégém ráment , egyenlőre nem tudok felegyenesedni , de

KAPAZINNAL megoldottam a problémát ....

Bevált gyomirtó , csak elég sok káros mellékhatása van , említetteken kívül

az például , hogy másra nem jutott időm   / eső utáni ismételt permetezés

gyapjas ellen stb . /  A gondom az , hogy elég nagy a kiskert , de semmire nem

vagyok 100% -ra ráállva , hanem mindenből egy kicsi van ...

Helyi termelőnél próbálkoztam , hogy akár dupla áron is kifizetem a

vegyszert , nekem csak pár csepp kell , de  " ÉPP NEM VOLT " ...

Ettől függetlenül még dolgozom az ügyön ..

AMp

Előzmény: Áfony (1717)
Áfony Creative Commons License 2005.05.22 0 0 1717

Keress egy növényvédelmiset, vagy egészségügyi gázmestert aki természetesen pénzért lepermetezi neked speciális gyomirtószerrel az ültetvényedet.

Növényvédőszereket árusító boltokban tudnak nevet-címet adni.

Előzmény: Amphenol (1707)
Antisystem Creative Commons License 2005.05.22 0 0 1716

Suszterbogár?

ÜdV

Előzmény: Growmaster (1710)
Antisystem Creative Commons License 2005.05.22 0 0 1715

Permetezd le a szilvafát rovarirtóval :)

ÜdV

Előzmény: Nonamekata (1709)
Antisystem Creative Commons License 2005.05.22 0 0 1714

Kapa?:)

Félretéve a hülyeséget az általad említett szerek azért vannak csak nagy kiszerelésben, mert I. kategóriások - tehát csak üzemi felhasználásban engedélyezettek. A szabadforgalmúak zöme glifozát-származék, amelyek csak 2 évesnél idősebb fásításokban használhatóak. Nézd meg a Panida 330 EC-t, az engedélyezett erdősítésben, és lehet, hogy jó neked. 3. kategóriás, korlátozás nélkül kapható.

ÜdV

Előzmény: Amphenol (1707)
Antisystem Creative Commons License 2005.05.22 0 0 1713

Szia! Azt kellene tudni, hogy a beteg növény hagymáján látszik-e valami elváltozás, vagy az nagyjából ép?

ÜdV

Előzmény: microdrive (1706)
Antisystem Creative Commons License 2005.05.22 0 0 1712

Szia!

Ennyiből szerintem megmondhatatlan, lehet valami fizikai ok (perzselődés, szúrásnyom), de akár fertőzés is. (tudomén baci, gomba, akármi). Nézd meg, hogy terjed-e. Meg próbálj egy levelet (szinét és fonákját) lefényképezni, abból hátha valaki itt többre jut.

ÜdV

Előzmény: krampuszka1 (1705)
Antisystem Creative Commons License 2005.05.22 0 0 1711

Ha kiszeded gyökerestül. A Glialka mint posztemergens (tehát a gaz kikelése után ható, levélen át felszívódó) gyomirtó kiviszi, a baj az, hogy minden mást is, aminek a levelére kerül. Ha türelmes ember vagy megteheted, hogy csinálsz a Glialka 480 Plusz-ból egy kis feles higitású oldatot és kis ecsettel rákened a tarack pár levelére - akkor csak az a tő tarack fog kidögleni. Ilyen módon még a nemzeti parkokban is engedélyezett a szer használata, magam az akác-tősarjakat szoktam így gyilkolászni, de elvileg minden zöld növénynél müxik.

ÜdV

Előzmény: CarIzma (1704)
Growmaster Creative Commons License 2005.05.22 0 0 1710
Sziasztok

Mit kéne tennem hogyha a novényeimet megtámadta valamiféle kicsi piros bogárhadsereg?? a válaszokat előre is köszi.
Nonamekata Creative Commons License 2005.05.20 0 0 1709
Sziasztok!

Mit tegyek, hogy a szilva termései ne legyenek tele kukacccal? Már most is van bennük.
Butt Creative Commons License 2005.05.20 0 0 1708
A tarackot nagyon nehéz kiirtani. Ki kell szedni gyökerestül (kapálni nem elég), megszárítnani, elégetni. És még így is újranő... :)
Előzmény: CarIzma (1704)
Amphenol Creative Commons License 2005.05.20 0 0 1707

Sziasztok !

Vegyszer témában kérek segítséget .

Akác csemetés gyomtalanításához kellene vegyszer , sajnos a

gyári ilyen vegyszerek ( PIVOT - meg az utódai ) 10 - 25 literes

kiszerelésben kerülnek forgalomba ( sok tizezer forintos áron )

Nekem csak kb 500 nm ( hobby - kísérlet parcella )  gyomtalanításához

kellene valamilyen szer  ( idén vetett , nem rég kelt ki ) .

Tudtok  valami hasonlót ami kis kiszerelésben kapható ?

AMp

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!