A Keresztanyu 2021-ben bemutatásra kerülő televíziós vígjátéksorozat, melyet a Drága örökösök alkotói készítenek és 2021 januárjában fogják bemutatni az RTL Klubon.
De nekem nem az egyenruhás nem tetszik. Nem mondhatjuk, hogy magas lóról beszél, vagy túlságosan kemény, csak komoly és összeszedett. Civilben meg ostoba és tapintatlan. Vagy ezt játssza, mert ugyebár fordítva nem lehetséges. :)
Az, hogy egyenruhában "határozott, komoly, talpraesett" erre a történelemben sok példa van sajnos. Felveszi az egyenruhát és megváltozik, hogy beszélt a társával, az emberekkel, Babosékkal, stb. Magas lóról.
Engem eléggé zavar az egyenruhás és a civil Viki közötti különbség. (Nem külsőre!) Az előbbi határozott, komoly, talpraesett, az utóbbi egy elképesztően hülye, neveletlen liba. Se szerelem, se más nem indokolja, és normális embernek eszébe se jut, hogy kéretlenül beállítson valahová, főleg egy alig ismert fiú családjához, és ott ücsörögjön fél napig, várva, hogy majd csak hazaér az illető. Még ha ilyen ősbunkó lenne is, eljutna az agyáig a jó néhány célzás, amivel a háziasszony jelezte, hogy qurvára útban van, és nem kívánatos a jelenléte.
Csak azt tudnám felhozni Viki mentségére, ha tudná, hogy Igor csempész, és bizonyíték hiányában így akarná kiugrasztani a nyulat a bokorból. Bár Tatyika locsogása hiába erősíti a gyanút, bizonyítékként csak akkor érne valamit, ha pontosan elmesélné és lerajzolná, hová rejtették a csempészárut. És akkor is a család lenne pácban, nem konkrétan Igor.
Ha az ukránoknál lehetne Vologya, akkor nálunk is lehetne Józsi, Feri, vagy Zoli... Hál'Istennek ilyen nincsen, de hogy a sorozatba miért nem tudták kitalálni egy kellően ukrános településnevet?
Az utsó részből teljesen egyértelművé vált, hogy a Keresztanyu műfaja szatírikus bohózat. Ezek után teljesen értelmetlen bármi életszerűséget keresni a sorozatban... (Már a DÖ is ilyen volt) De ahogy Noirette mondaná: "szellemi rágóguminak" pont jó... :))
Tatarenkoné se normális... Nyiltan beszél egy ilyen kisgyereknek börtönről, vámról, csempészetről... Nem Tatyika hibája, ha kifecsegi...
Amúgy Viki viselkedése is elég fura, hívatlanul beállít egy idegen családhoz, és órákig ottmarad, bár láthatóan nem látják túl szívesen... Ha nyomozati szempontból tenné, ahogy Márk, az még érthető, de ő szerelmes, pont ezért kéne jó benyomást kelteni Igoréknál...
"Csak azt nem értem, hogy egy ilyen Bárányék kaliberű család hogy nem tolong ott már aznap a rendőrségen egy sztárügyvéddel..."
Gondolom ennek az volt az egyetlen oka, hogy Babos Huba megjelenhessen...:)
Egyébként ez nekem is eszembe jutott, hogy Keresztanyunak hogy a fenébe nincs egy ügyvédje, akit azonnal riasztani lehet, ha a hálózat bármely tagját beviszik a rendőrök?
De visszatérve "Babosra", ha már a Nagy Feró által játszott karakternek sikerült a Beatricére utaló nevet és viseletet adni, akkor Zana Zoltán miért nem itt is "Döglégy"?
Bírtam ezt a Hubát mint ügyvédet... :D Csak azt nem értem, hogy egy ilyen Bárányék kaliberű család hogy nem tolong ott már aznap a rendőrségen egy sztárügyvéddel...
Mindkettőre szükség volt - tudok róla műszaki indoklást is hozni, hogy miért.
Viszont két kistelepülést autópályával összekötni - nah ez indokolhatatlan, egyetlen esetben volna értelme, ha két már meglévő szakaszt kapcsolnának így össze. De erről itt nincs szó.
Apropó, Vologya.
Hogyan lehetett ilyen nevet adni egy fiktív községnek???
A Vologya személynév, ez úgy hangzik, mintha egy települést Magyarországon Péternek vagy Zsoltnak hívnának...
Oké, értettem - tehát te azt írod, hogy részedről szóba se került Simicska, vagy Mészáros neve.
Igaz, részemről sem - de úgy látszik, hogy már félszavakból is értjük egymást - annyira, hogy én elkezdek mondani valamit - és más kiegészíti, illetve pontosítja azt :-))))
Topikot téveszthettél, ezért nem hozom ide a Simicska és a Mészáros által behúzott közbeszerzéseket mert nem ide tartoznak, tehát vedd úgy hogy én ezt le sem írtam :-)
Ez a “Nicsak..... Bicsak......” kezd egy kicsit idegesítő lenni. Mintha kötelező lenne Szappanos Tibi kézmozdulatához hasonló dolgot beleerőltetni Lengyel Ferenc újabb karakterébe.