Ugy latom tele lesz a net "milyenkuuuvajolnezkia100%-oscrop" cimu kepekkel... Jee - ott vagyok a madar szemeben, meg nema' - a villanyorat is le biom olvasni...
Korrekt módon ott a foglaló magyarázata is a szövegben, csak nem idéztem a teljes két oldalt.
Engem úgy néz ki, nem érint. Mint írtam, ma hívtak, hogy a héten várhatom a vázat és át akarom-e venni, mert ha nem, akkor mást éresítenének. Gondolom nem hívtak volna, ha nem így lenne.
De nem akarom védeni őket, meg elvenni az üzleted. Nem rokonom, haverom senki tőlülk Csak gondoltam megosztom amit én tudok.
Mitől, mitől! Az E verzsöntől :) Kit érdekel h mennyi a konkurrens 5d3? csak azokat, akik nem rendszerben gOndolkoznak. Ezek száma elhanyagolható.
Nikon rájött h a profi vázra az amatőrök sóvárognak nagyrészt és náluk a pénz, ezért a konkurenciája saját maga... dupla vagy semmi a zsuga.
Igen, ez azt jelenti, hogy ha ők hetente 1db-ot kapnak és te a 20-ik vagy a sorban akkor 20 hét múlva kapod meg. Persze ez csak egy elmélkedés. A foglaló fogalmával pedig jó tisztában lenni. Így én is bevállallak, ha jó neked.
Ennyire nem ismerem őket, de a marketinganyagban erre vonatkozó lényegként ez szerepel:
... "A Nikon Kft április 1-ével a hírek szerint árat emel, de mi féken tartjuk neked az árakat!"...
..."Amennyiben 2012. március 31-ig 50,000 Ft (bruttó) foglalóval* belépsz az akcióba, az árgarancia mellett értékes ajándékokat kapsz az új Nikon D800-as mellé!..."
..."-A foglaló levonásra kerül a vásárlás során a Nikon D800 eladási árából! (849,990 Ft - 50.000 Ft - azaz a fizetendő az átvételkor 799.990 Ft)"...
..."-A foglalások a jelenlegi listára kerülnek fel, elsőbbséget nem jelentenek a szállításban. A meglévő megrendelésed a rendelési listában a jelenlegi pozícióján marad."
Nekem ebből az jön le, hogy ha befizeted e hétig a foglalót, akkor -bármikor kapod is meg a vázat-, a mostani áron fogod tudni megvenni.
Ha rosszul értelmezem, akkor szóljatok, lehet hogy én vagyok túl jóindulatú.
Csökken??? Mitől? Természetesen a fogyasztói árhoz képest lesz az emelés annyi. Nagyon ügyesen csinálta a Nikon. Az 5D III előtt 1 nappal kihozták. Mindenhová jutott belőle pár darab (ugyanis, ha jól körbenéztek sehol sincs raktáron külföldön sem). Megszülettek a gyorstesztek, mindenki el van ájulva a géptől. Aki eddig alig várta az most még jobban bekattant. És még így is kb. 80-90e ft-al olcsóbb lesz, mint a 5D III.
Hmmm. Há, beszéltem róla :) elsejétől +50ezer körül. Az a legnagyobb vicc, hogy Nikon mondta h áremelés lesz, de azt nem hogy melyik árhoz képest. A pro dilerek is csak találgatnak. Kavar van, ez tény.
Saját véleményem, hogy a D800E marketingjét kovácsolja a Nikon. Ez után, lehet hogy a sima 800 ára visszamegy, esetleg csökken is.
Igen amennyiben 03.31-ig szállít a Nikon valahová. Nekem is a hétre ígértek aztán ma már április eleje-közepét mondtak. Április 1-től lesz a hivatalos emelt ár.
sajnos kb. 60e Ft-tal fog emelkedni a listaára és nagy valószínűséggel csak április közepe felé lesz elérhető. Listaáron ezt tőlem is megkaphatod. Én mondjuk nem vennék el előleget arra amit azt sem tudom mikor érkezik és mennyiért.