Keresés

Részletes keresés

az optimista Creative Commons License 2008.05.08 0 0 676
Szerintem, ha nem is lesz -mint azt eredetileg gondolták- simán össze lehet dobni 200 lakás anyagi közreműködésével egy klassz kis játszóteret "fillérekből". Minden a társasház közösségen múlik. Majd meglátjuk :)
Előzmény: Kiállhatatlan maca (674)
az optimista Creative Commons License 2008.05.08 0 0 675
egyetértek!
Előzmény: tmcorvette (673)
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2008.05.08 0 0 674
Nekünk Leonóra azt mondta, hogy egy játszóteret terveznek hátulra a III. és az V. ütem közé, ahova eredetileg valami süllyesztett konditermet építettek volna, de azt az ötletet sztornózták. Remélem, hogy lesz játszótér. Jó lenne.
Előzmény: lehcsi (672)
tmcorvette Creative Commons License 2008.05.07 0 0 673

Nekem az összkép nagyon is pozitív, nagyjából azt kaptam amit vártam, valószínüleg mégegyszer várnék 3 évet, de ez csak az én véleményem. Én is rengeteg újjépítésű lakást és tervet megnéztem ez elmúlt 4-5 évben, de nem találtam jobbat, persze különbözőek az elvárások. Hibák meg mindenhol vannak és lesznek is, de remélhetőleg egyre kevesebb.

Az új házak fényévekkel gyorsabban készülnek, készültek mint az első kettő, szóval aki mostanában döntött a lakópark mellett, nem igazán panaszkodhat szerintem. Én úgy látom előbb-utóbb minden szép és jó lesz, aztán majd csak rajtunk múlik, hogy így is marad-e. Szóval remélem előbb-utóbb mindenki problémája megoldódik és mindenki elégedett lesz. :)

Előzmény: peter_agardi (668)
lehcsi Creative Commons License 2008.05.07 0 0 672
Abban én is 1etértek a Péterrel, hogy elég gyér a fórum (ami nem az aktív hozzászólókra vonatkozik), azt azonban teljesen természetesnek tartom, hogy egy ilyen hely (különösen ebben a fázisban) egyfajta fogyasztóvédő nyilvánosságként is működik, mert az építtető és az egyes vásárlók közül nem az utóbbiak az erősebbek, különösen nem egyenként. Ha mindemellé hozzáolvas az ember durva sztorikat más építkezésekről, akkor okkal és joggal óvatos.

Konkrétum: Amikor elköteleződtünk, a Leonóra azt ígérte, hogy minden épület "udvarában" lesz játszótér. Erről tudtok-e, hallottatok-e valamit, esetleg látszik-e valami,L.
Rit77 Creative Commons License 2008.05.07 0 0 671

Kedves Péter és Mindenki!

Én is csak csatlakozni tudok sancarlosphoz és Bélabatyohoz. És tényleg kívánom, hogy nálad másképp, teljesen gördülékenyen és csupán pozitívan történjen minden, s remélem nem kell megtapasztalnod, hogy milyen az amikor tényleg elszakad már az a bizonyos cérna...

Mindentől függetlenül Liliomdomb valóban egy jó hely, jó megközelíthetőséggel, s amikor már minden elkészül s lecsitulnak majd a kedélyek én is biztos vagyok benne, hogy jól fogjuk magunkat érezni a valóban mediterrán hangulatú domboldalon. Jó érzés már közelíteni is Liliomdomb felé, a lenti buszmegállóban lévő faiskola is nagyon illik a környezethez, s jó érzés haza is menni, mert amúgy tényleg szép, csak…a csakrol meg mar írtunk bőven.

Sooo, jó beköltözést az újonnan érkezőknek! ;-)

Amúgy a kerteket és teraszokat elkezdték már végre rendbe rakni és úgy tűnik a burkolás most végre kezd olyan lenni, amilyennek lennie kell.

Üdv.:

Sz.Rita

sancarlosp Creative Commons License 2008.05.07 0 0 670
Azt hiszem én a sok negatívum mellett, elég sok pozitív dolgot is írtam, sőt, én voltam az, aki hezitálóknak azt tanácsoltam jöjjenek a liliomba lakni, mert jó (mint bentlakó mondom, és mondtam).
Tény és való, hogy a fórumon sok a negatív hozzászólás, aminek az oka az, hogy más csatornán nem tudod a problémáidat közölni. Nagyon remélem Nálad máshogy lesz / van, de tudod a x-edik fel nem vett telefon, a 2x-edik feleslegesen kivett szabadság, mert nem jöttek a munkások, picit türelmetlenné teszi az embert, és igen hajlandó bolhából elefántot csinálni.
Nem kárálna mindenki, ha nem több tíz millió forintot adott volna a lakásért, ami miatt biztos komoly kompromisszumokat kellet a többségnek hoznia (hitel stb). Én a pénzért, amit fizettem megdolgoztam, elvárom, hogy megdolgozzon az is, akinek fizetek )pláne, hogy ezt szerződésben vállalta), vagy mondja azt, hogy elnézést, tényleg nem tudtam hozni a színvonalat, kárpótlásul ezt, és ezt adom.
De itt nagyon nem ez történik! Már szinte rosszul érzem magamat, ha valamit kérnem kell. Egyébként én elkezdtem megcsinálni, megcsináltatni azokat a hibákat, hiányosságokat, amiket a Liliom nem csinált meg, saját pénzből, nem várok rájuk.
Számos olyan dolog, ami alapján a liliomdomb mellett döntöttünk nem, vagy még nem valósult meg, ennek ellenére nagyon sok a pozitívum, csak elhomályosítják a negatív dolgok.
Egyébként, ha épp nem dolgoznak a munkások (ez 1 nap / hét), nagyon kellemes csendes hely a Liliomdomb, az ember szívesen van ott.
Nyílván minden rendeződni fog, és jövő nyáron már közös nagy grillezések és programok lesznek, amit már nagyon várok. Sok a kismama, biztos sok gyerek lesz, ami szintén egy jó dolog. A saját kertek szépülnek, és ahogy színesednek a még le nem festett házak, egyre szebb minden.
Belabatyo Creative Commons License 2008.05.06 0 0 669
Kedves Peter, Tobbiek,

egyaltalan nem negativnak szantam. A domb korul nekem is sok pozitivum van, ezert van az, hogy mar (kis hijjan) 2 eve renduletlenul varok. Kivanom neked, hogy minden frankon menjen a lakasod korul, de mit tegyek, ha nalam ez nem teljesen igy tortenik/tortent. Persze bizom benne, hogy a muszaki atadaskor azok a hibak, amik minden bejarasnal rogzitve lettek vegre megoldodnak, meg abban is, hogy lesz majd garazsba vezeto ut meg tarolo. Hidd el, en meg fogom osztani a tapasztalataimat, de ugye nem akarsz megkovezni azert, mert akkor is megosztom oket, ha azok eppen nem pozitivak.
Raadasul merem allitani, hogy azok az emberek akiket itt a forumon keresztul megismertem ugyanigy ereznek es sokkal boldogabbak lennenek, ha csak pozitiv tapasztalatokrol meselhetnenek.

Udvozlettel...
peter_agardi Creative Commons License 2008.05.06 0 0 668

Én kezdem gyanítani, hogy az "egyébként is megmondaná mindenki" nem teljesen így van! Szerintem a már bent lakók vagy még nem bent lakók közül sajnos csak egy kis töredék olvassa a fórumot, és egy mégkisebb töredék ír csak be ténylegesen.

Ebből meg ahogy látom az adódik, hogy itt szinte mindig csak a negatív dolgok jelennek meg, amit sajnálok, mert nem hiszem el hogy minden egyes lakás csak egy nagy rakás probléma. Nagyon szivesen olvasnék azért pozitív dolgokat is, a múltkor körbesétálva az egész területen nekem azért sok pozitív benyomásom volt. Persze támogatom hogy jelenjenek meg a dolgok amikből a másik tanulhat, odafigyelhet rá ha eljön az átaáds /  beköltözés ideje, stb.

Viszont nagyon jó és bíztató lenne olyan hozzászólásokat is olvasni amik azért az előnyökről szólnak, vagy hogy tényleg milyen ott beköltözés után, esetleg pozitív szemszögből.

Nekem már kezd elmenni a kedvem még a fórumolvasástól is, mert minden alkalommal olyan az egész mintha életünk legrosszabb döntését hoztuk volna meg a vásárlással, holott a helyszínen azért nem ezt látom. Remélem a 3-4-5 folyamatos átadásával változni fog a hangulat itt.

ap

Előzmény: Belabatyo (667)
Belabatyo Creative Commons License 2008.05.05 0 0 667
Hello Emberek!

13-an megyunk muszaki atadasra a 3. epuletben. Tudom, hogy egyebkent is megmondana mindenki, hogy volt-e mar ilyen, azaz adtak-e vagy probaltak-e atadni mar lakast valakinek a harmadikban, de hatha megfeledkezett rola.

Szoval valakinek megvolt mar? Na?

Udv!

Belabacsi
Sz.Rita Creative Commons License 2008.04.30 0 0 666

Tisztelt Varga Úr, Ilu és a  Fórumozók!

Azt hiszem a mai napig igen türelmesen vártam, mondhatom sok mindennel! A lakásátadás  kb. 3/4 éves késésével s az azóta is meglévő, illetve felmerült hibák elhárításával kapcsolatban is mindig igyekeztem megértően viselkedni. Egy  héttel ezelőtt  is hasonlóképpen fordultam e-mailben  Iluhoz és Varga Úrhoz is. Mivel levelemre a mai napig egy sornyi reakció sem érkezett és az elmúlt év előzményeivel együtt  összeségében ezt már igen felháborítónak tartom, ezért véleményemet, tapasztalaimat én is megosztom "Mindenkivel".  Közzé teszem szerintem még mindig "finom és nőies" észrevételeimet abban a reményben is, hogy ezek után végre történik valami olyan, aminek történnie kellett volna már rég, tehát születnek megoldások!

Az alábbaikban tehát a múlheti levelemet idézem. Emellé még csak annyit, hogy nem mindenáron Varga Úrtól vártam volna visszajelzést, már az is nagyon pozitív, hogy valóban szakít arra időt és engergiát, hogy nyilvánosan is válaszoljon a kérdésekre. DE ennyi bosszankodás és ígérgetés után már írhatom azt is, hogy ELvártam  volna, hogy legalább más Valaki visszajelezzen, vagy megkaptuk a levelet és foglalkozunk az üggyel, vagy továbbítottuk XY-nak...stb. Mert ígéretek tényleg mindig vannak, elküldöm, felhívom, bedobom, stb. csak épp ember ill. ember lánya legyen a talpán, aki mindezt győzi kivárni! Tudom, ilyen az építőipar, sehol sem különb, hallani mindenfelé, de mára eljutottam oda, hogy bánom azt a megelőlegezett bizalmat, amivel átvettem annak idején a lakásomat! Ezért csak azt tudom tanácsolni minden jövőbeli liliomdombi lakónak,hogy ha már úgy döntöttek, hogy Önök is liliomdombiak lesznek, semmiképpen NE VEGYEN ÁT lakást addig, amíg abban  tényleg nincs minden készen úgy ahogyan a szerződésben megegyeztek, mert rengeteg felesleges bosszankodástól, idegeskedéstől, stb. kímélhetik meg magukat!!! Akinek pedig valamilyen oknál fogva már annyira sürgős a költözés, hogy mindettől kénytelen eltekinteni, hát szerelkezzen fel jónéhány óriási adag türelembombával és készüljön fel arra, hogy minden tartalékolt, meglévő és nem meglévő türelmére is szüksége lesz!!!!

Szoval, akkor a múlheti levél:

"Mivel telefonon keresztül többszöri próbálkozásra sem tudtam Ilut elérni s a korábbiakhoz képest az építkezésen az iroda is üresnek tûnik, (bár elõfordulhat az is, hogy én túl korán, illetve késõn indulok, érkezem) ezért írok.

Elõször is elnézést, hogy Önöket zaklatom olyan dolgokkal, amikkel esetleg közvetlenül nem Önökhöz kéne fordulnom, de már nem tudom kihez fordulhatnék ebben a helyzetben, hogy végre megoldódjanak azok a kényelmetlen körülmények, amik miatt a beköltözés ellenére nem tudok sajnos megnyugodni!

Észrevételként még elõzetesen annyit, hogy a kötbér kifizetése napra pontosan megtörtént, úgy, ahogyan arról korábban írásos információt kaptam s ahogyan azt Varga Úr ígérte a fórumon is, köszönet érte! A kommunikáció jóformán mindenkivel gördülékenyen, segítõkészen és teljesen korrekten zajlik, (már amikor sikerül kommunikálni:-), ezeket mindenképpen a Liliomdomb Kft. elõnyére írom, de a szerzõdésben ígért 100 %-os minõségtõl igen messze van a kivitelezés! S én már mondhatnám akár azt is, hogy nem is a 100 %-os minõséget várom, de azt igen, hogy végre elkészüljön, ami még hátra van.

Esetleg Kozár Viktor (Õ a 2. épület magas, õszes hajú, fiatal építésvezetõje, ugye?) telefonszámát ha el tudnád küldeni nekem légyszíves Ilu, ha Õ illetékes ezen ügyekben, akkor reményeim szerint talán gördülékenyebb lehetne a dolog, ha felvenném vele a kapcsolatot.

A következõk kérdésekre várnék válaszokat:

1. Ilu: eljutott-e hozzád mindkét papír, amit a postaládába bedobtam: egyik a vízmûhöz a nyomtatvány, a másik a lakásátadási jegyzõköny egyik példánya? (Ezt tegnap tudtam bedobni.
  2. Mikor várhatom, hogy megkapom azokat a kulcsokat, melyeket már a lakásátadáskor kellett volna: lépcsõház kulcs, folyósón lévõ mérõóraszekrény kulcs, stb. most nem emlékszem fejbõl, h. kellen-e lennie még többnek is?
  3. Kb. három hete ígérték kollégák (sajnos nem emlékszem a Fiatalember nevére, de úgy tudom Liliomdombos, az Õ nevét is szeretném megtudni, a következõ telefonszámról hívott: 06 30 928 2918), hogy megrendelték a fürdõszobaajtóhoz a keretet, aminek beérkezése kb. 2 hét, mert, valószínûnek tartom, hogy a lakásátadás elõtti sérült kád kicipelésénél sérülhetett meg több helyen is elég csúnyán. Mivel nem kaptam példányt az átvételnél a Gyuszi bácsi, illetve még egy kolléga által kézzel kitöltött hibajegyzékrõl, ezért ezt nem tudtam felmutatni annak a Fiatalembernek, aki ennek kicserélését ígérte, ezért ebben is szeretném a segítségedet kérni, hiszen megígértem neki, hogy visszajelzek, amit van információm.
  4. Tudnának-e segíteni abban, hogy a kertbõl mikor várható, hogy végre lesz valami? Szeretném használni, de a terasz burkolólapjait is már kb. egy hónappal ezelõtt felszedték, abból a célból, hogy majd most fixen én rendesen rakják le. Vajon mikor? Füvet a Liliomdomb fog ültetni a lakáshoz tartozó kertekben? Mindehhez gondolom a kertnél lévõ mellvéd leburkolására volna szükség elõször.
  5. A teraszomon lámpabúra nincs felszerelve, úgy láttuk, a többieknél ez adott...
  6. A folyosón ki van égve emlékeim szerint több lámpában is az izzó, illetve abban a kapcsolóban, ami közvetlenül az én lakásomhoz "tartozik", nem ég a sötétben segítséget nyújtó kis zöld fény sem!
  7. Az elõszobában úgy szerelték fel a konnektort, hogy tulajdonképpen amikor kihúzok egy dugót belõle, ha nem szorítom erõsen a falhoz, hát ki is szakadna.
  8. A fürdõben és a konyhában is van repedt csempe, ezek helyett is kaptunk már ígéretet újakra. (Köszönöm, nem bánom,már azt sem, ha nem a Liliomdomb cseréli ki, megoldjuk magunk, csak arra a néhány csempére volna szükség!)

Kérem legyenek szívesek visszajelezni, kihez fordulhatnék ezekkel a problémákkal és mikor várhatok megoldást!

Kellemes napot Önöknek!

Köszönettel és Tisztelettel...."

A fentiekben csupán leírtam, ami már nagyon kikívánkozott, de remélem nem kell eljutnom arra a szintre, hogy egyenesen és mindenáron lebeszéljem azokat, akik inkább bíztatást várnának egy  liliomdombi  lakásvásárlással kapcsolatban!!!

Megoldásaikat most már türelmetlenül várva!:

Sz. Rita

sancarlosp Creative Commons License 2008.04.28 0 0 665
Varga Úr,

Hagy tolmácsoljam a rendőrség, tűzoltóság, és a mentők kérését:

A járdán lévő hirdetőtáblát, vigyék arrébb, mert balesetveszélyes!

Ők nem ezekkel a szavakkal mondták ezt tegnap este nekem, de inkább nem idézném őket pontosan, mert nem szalon képes, de kb a „Ki volt az a…” kezdetű mondattal kezdték. Nem hivatalosan mondták, csak jó tanácsként.

Egyébként nem én hívtam ki őket, csak én igazítottam útba az Urakat, mert nem találták, hogy hova kell menniük. Jó lenne útbaigazító táblákat kitenni majd, és esetleg neveket adni a házaknak (úgy is ez a trendi a lakóparkoknál), mert ez a A-B épület A-B lépcsőház, totál összekavar mindenkit, és idétlen is. (Tudom, hogy nem a Liliomdom találta ki, hogy így legyen, nem is nekik címezte az utolsó mondatom)
Nem tudom, hogy végül is számított-e a tegnapinál, de akár számíthat is az az 1 akár 2 perc mire megtalál valakit a mentő, rendőr (tűznél kb. egyértelmű a dolog).
sancarlosp Creative Commons License 2008.04.26 0 0 664
Tisztelt Varga Úr,

Tényleg nem megszokott, hogy egy ügyvezető válaszol a fórumon, ezért, külön köszönet!
Köszönet azért is, hogy a liliomdomb környékét és rendbe rakták, itt a kerítésen kívül eső részek rendezésére gondolok!

Az európea fórumába is írták már (bár szerintem nem oda való), a kerítésen belül is rendet kéne tenni. Nem az európea oldalára való, mert a kert részt még nem vettük át, így, ez még a Liliom dolga lenne.
Én nagyon szívesen benne lennék egy társadalmi munkás gyomlálásban is, megfelelő eszközök biztosításával, a lényeg, hogy valahogy ki kéne gyomlálni. Kezd elég csúnyán kinézni a dolog, de ez a legkevesebb, rendelet van arról, hogy ezt a tulajdonosnak meg kell tennie, különben pénzbírsággal büntetik. A környék lakói csupán „jóindulatból” is jelenthetik a dolgot, nem kéne ezt megvárni…

Ha már zöld terület, akkor felvetnék egy kényes témát, amiről már volt szó igaz más formában. Egészen pontosan arra gondolok, hogy az elkészült dolgok mások lettek, mint amit a terveken, maketten láttunk.

Sem a weboldalukon, nem szerepel, illetve szóban sem közöltek olyat, hogy a látványtervek, vagy a makett csak illusztráció, és a végeredmény eltérhet majd ezektől. Ellenkezőleg, a weboldalukon a következőket írják:

készítettünk egy makettet, ami a lakópark tökéletes kicsinyített mása

Illetve

Az elsődleges látványtervek több lépcsős finomításának végtermékeit Ön is megtekintheti, és meggyőződhet róla: a Liliom Dombot valóban zöld területben gazdag, harmonikus lakókörnyezet jellemzi.

Azon túl, hogy nem mindenhol azt az anyagot használták, mint amit a maketten, illetve a látványterveken, illetve a kerítés is teljesen más, zöld területek aránya sokkal kisebb.

A maketten és a látványterveken is látható, hogy teljesen más magasságban halad az úttest, és így nincsen támfal mellettük, viszont a támfal helyett zöld területek van, amik minimális lejtéssel érik el a földszinti lakások teraszmagasságát. (a hatalmas garázsszellőzőkről nem is beszélek)

Nem írnék erről, ha nem lenne nagyon szembetűnő a különbség, szerintem kb fele annyi a zöld az 1-es ház előtt, mint a látványterveken, illetve a maketten.

Ezt orvosolni, csak elég nagy munkákkal lehetne, gondolom, vagy egyáltalán nem lehet. A kérdésem a kompenzációra vonatkozik. Mit terveznek tenni, hogy ezt ellensúlyozzák, hol lesz több zöld?

almaszirom Creative Commons License 2008.04.25 0 0 663

kedves bárki, aki már ott lakik és szomszéddal is "rendelkezik"!:)

miért olyan a hangszigetelés, hogy hallom ha hapcizik a szomszéd? ez standard hangszigetelés vagy csak itt a lakóparkban ilyen "jó" a helyzet?

Belabatyo Creative Commons License 2008.04.25 0 0 662
Helo!

Mi kint voltunk tegnap. Az epitkezes meg halad, bar van meg melo ott rendesen. A 3-as haz "belso" udvaran nyomultak a foldmunkaval, a hazban meg a burkolok dolgoztak.

Az epitesvezetonek meg respect a burkolokkal egyutt a mi lakasunkban. Mindig felhiv, ha valamit eszrevesz. Tenyleg koszonom.

Belaba'
Pancsáék Creative Commons License 2008.04.24 0 0 661

Sziasztok!

Mi kint voltunk az építkezésen a héten és ott azt mondták, hogy péntken azaz holnap lesznek lakás átadások. Azt sajna nem tudom, hogy melyikek:(  Elvben haladnak a dolgok.

Előzmény: Belabatyo (657)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.23 0 0 660

Kedves fészekrakók!

Bútorasztalos vagyok és azok segítségére szeretnék lenni akik a közeljövőben terveznek konyha,fürdő,beépített bútor stb beruházást.

Ingyenes felmérés és látványterv készítés.

Elérhetőség:designbutor@citromail.hu

tmcorvette Creative Commons License 2008.04.23 0 0 659

Én csak annyit tudok mondani, hogy eddig dolgoztak a házban, házon egész nap rendesen, hétvégén is, ha ez segít. Szerintem nagy gond nem lehet.

gpz Creative Commons License 2008.04.23 0 0 658
Mi nem kértünk semmi ilyen spéci dolgot, de felénk is teljes a csönd.
Belabatyo Creative Commons License 2008.04.23 0 0 657
Sziasztok Liliomdombosok!

Valaki a 3. epuletbol atvette mar a lakasat vagy kapott mar valaki meghivot egy muszaki atadasra? Orulnek neki ha ez ugyben is aramolna itt az info, mert ez mindenki hasznara valhat. (akik 3masok)

Mi meg nem vettuk at, idopontunk sincsen, mert olyan padlot valasztottunk, aminek a beszerzese idobe tellik.

Szoval barmi info jol jonne!

Belaba'
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.18 0 0 656
Tisztelt Varga Tamás!

Szeretnék egy pár dolgot tisztázni. Nekem nincs és nem is volt azzal problémám, hogy a Raiffeisen hozzájárulása kell az utaláshoz.
A következőkkel viszont van problémám:
1. Miért nem volt elég a 90 nap arra, ami most egy hét alatt lezajlott?
2. Miért kellett mindehol hisztiznem azért, hogy valami történjen?
3. Miért nem mondtak annyit, hogy "elnézést, a jövő hét pénteki napon utalunk?"? Ha én nem intézkedem gyanítom most sem történt volna semmi.
4. Adminisztrációs hiba: erről annyit, hogy 10 nappal a határidő előtt felhívtam Önöket, hogy nehogy véletlenül adminisztrációs hiba történjen és megerősítést kaptam, hogy fel van jegyezve az utalandók közé, sőt, a naptárba is, biztosan nem lesz elfelejtve.
5. Miért mondták később mégis azt, hogy azért nem fizetnek mert nincs pénzük?

Egy kicsit következetesebb, precízebb és korrektebb ügyintézéssel mindezt el lehetett volna intézni. Ez persze csak az én véleményem.

Örülök, hogy a kötbéresek 95%-a megkapta a pénzét időben, bár gondolom a maradék 5%-ot ez nem vígasztalja.

Lehet, hogy tévedek, de bontási megállapodásunk értelmében a késedelem esetén Ptk. szerinti kamatot kell(ne) fizetni. Ezen már nem akadok fent, biztos adminisztrációs hiba történt. Mindegy, ez számomra a tanulópénz. Ennyivel tartoztam az ördögnek. Igyekszem elfelejteni az egészet, annak ellenére, hogy anno nagyon vártam, hogy beköltözhessek első lakásomba.

A Liliomdomb Kft. legalább fizetett, nagynehezen. Ennél sokkal durvább dolgok is megtörténnek az építőiparban. Ezt pozitívumként azért meg kell említenem (sajnos kishazánkban már ennek is örülni kell).

Köszönöm a figyelmet!

A többi lakónak pedig sok szerencsét kívánok, remélem nekik más lelkületben végződik a lakásvásárlás.
Liliomdomb Creative Commons License 2008.04.18 0 0 655

Tisztelt Liliomdombiak!

Több hozzászólásban jelezték, hogy nem válaszolok a megkeresésekre.

Kérem megértésüket, mint a cég ügyvezetőjének alapvetően más feladataim is vannak, nem is beszélve új projektünk indításáról, ami miatt energiáimat át kellett csoportosítanom. A Liliomdombon dolgozó kollégákat átszerveztük, az értékesítésre és a vevőkezelésre is újabb erőforrásokat tettem, biztos vagyok abban, hogy ők kezelni tudják a problémáikat.

Értékesítés: Kozma Leonóra

Vevői elszámolások, értékesítés: Tóth Szilvia

Garanciális ügyek, közműelszámolások, lakásátadások: Peták Ilona

Vevői módosítások ellenőrzése, lakásátadások: Peták János 

Elnézésüket kérem, természetesen foglalkozom a felvetett problémákkal, de ezek többsége az eddigi tapasztalatok alapján olyan, amelynek orvoslására a helyszini kollégák teljes hatáskörrel rendelkeznek, azokat nekik kell megoldani.

A megkeresések ügyében a kollégáim intézkednek.

Kérem megértésüket, azt hiszem, nem általános, hogy a beruházó cég ügyvezetője válaszoljon a Fórumon, vegyen részt a lakógyűlésen, személyesen legyen jelen az szerződéskötésnél, emilezgessen a vevőkkel, mint ahogy ezt eddig tőlem megszokhatták. Talán, ha sosem tettem volna meg ezeket, akkor most nem rónák föl nekem, hogy sajnos a jövőben erre kevesem időt tudok szakítani.

Minden jót kívánok, különösen a 3. épület heteken belül beköltöző új lakóinak! Remélem, jól fogják magukat érezni a Liliomdombon.

Tisztelettel

Varga Tamás

Liliomdomb Kft.

Liliomdomb Creative Commons License 2008.04.18 0 0 654

Tisztelt Kartman26!

A szerződésbontásunk nyomán Önnek visszafizetendő összeg a mai nappal átutalásra került. Adminisztratív hiba okozta az 1 hetes késést. Kollégáim nem értesítették a bankot a szerződésbontásról, és ez akkor derült ki a, amikor a fizetési határidőnk lejárt. Mivel minden vevői befizetés zárolt számlára érkezik, tehát olyanra, amiről a Liliomdomb Kft. nem tud utalni sehová (vissza se), ezért a visszautaláshoz a bank engedélye szükséges. A Raiffeisen Bank nagyon korrekten minden vevőknek történő visszautalás előtt kockázatelemzést végez, ez bizonyos esetekben több napig is eltart (ne kérdezze tőlem, miért tart addig, nem tudom, és mi is nehezményezzük ezt). Tudomásom szerint a Bank munkatársával a tegnapi nap beszélt telefonon, és az illető valóban meglepődött, mert ő személyesen nem tudott az ügyről. Tájékozódott a kollégájától, aki az ügyet intézte majd este  visszahívta és tájékoztatta Önt, hogy valóban a kockázatelemzésre vártak, amely tegnap este engedélyezte a tranzakciót. Ma pedig utaltunk.

Elnézést kérek a késlekedésért, mint említettem egyedi hiba okozta.

A kötbéreseknek nem kell tartania hasonló hibától, az eddigiek 95%-a napra pontosan kapta meg. Erre számíthatnak ezután is.

Köszönöm a hozzászólását, azért remélem, a jövőben talál örömtelibb elfoglaltságot annál, mint hogy a Liliomdomb Kft. ellen folytasson médiakampányt, ahogy azt bejegyzésében ígérte.

További szép napot.

Varga Tamás

Liliomdomb Kft.

sancarlosp Creative Commons License 2008.04.17 0 0 653
Szia,

Őszintén sajnálom, ami Veled történt! Remélem mihamarabb rendeződni fog a dolog, és ne engedd, hogy ez befolyásolja az életed. Tudom, könnyű mondani….
Nálunk is rezgett a léc, az az egy év albérletből, albérletbe eléggé megviselte az idegeinket, és viszonyainkat. És ezt pénzel (kötbér) aligha lehet enyhíteni
Beköltöztünk, kicsit fellélegeztünk, de sajna megint van min idegeskedni.
Tudom, hogy saját magammal cseszek ki, de a sorozatos szerződésben foglaltak megsértése, be nem tartása miatt mi is (igen többen vagyunk), elkezdtük a hatóságok felé való egyenlőre érdeklődő nyitást. (fogyasztóvédelem, ügyvéd).
Azért kicseszés saját magammal ez, mert ha bármi eljárás indul a Liliomdomb ellen, az azt jelenti, hogy még jobban megáll, lelassul minden, és még később lesz normális otthonunk.
Legalább azt látnánk, hogy mozdulunk valamerre, de semmi…
Még nem tudtam eldönteni magamban, hogy jó választás volt-e, hogy a liliomdombon vegyünk lakást. Eddig hajlottam a jó felé, de egyre inkább gondolom azt, hogy ezért a pénzért jobbat érdemeltünk volna (nem a lakás minőségére gondolok), pedig szívünk, lelkünk benne…
Előzmény: Törölt nick (652)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.17 0 0 652
Sziasztok!

Úgy döntöttem előszőr veletek osztom meg történetemet, talán titeket érint leginkább.
A Liliomdomb Kft-vel bontottam a szerződésemet idén januárban. Azt le sem írom, hogy októbertől januárig tartott az, amíg sikerült aláírniuk a bontási papírt. Az ok egyszerű volt, nem készült el a lakás időben (az eredeti határidő 2007. március volt!). Az egyéb sérelmeket, kellemetlenségeket most nem ecsetelem, azokat Ti is tapasztaltátok.
A pénz visszafizetésére 90 napos határidő volt megadva (bezzeg amikor nekem kellett fizetni....). Ez lejárt múlt hét csütörtökön. "Természetesen" nem történt semmi, telefonálgatok össze-vissza, ígéreték, hogy tegnapra kifizetnek (Varga úrral egyszer sem volt módomban beszélni). Nem kaptam meg a pénzem és megintcsak a Liliomdombtól megszokott módon fel sem hívtak, hogy bocs vagy valami. Végülis ez így "korrekt" nem? Hozzáteszem, akikkel beszéltem, Ők nagyon kedvesek voltak. Feltételezem nem Ők tehetnek erről az egészről. Az ok, amiért nem fizetnek, hogy nincs pénzük (ezt mondták nekem). Tehát két lehetőség van. 1. Nem akarnak fizetni. 2. Nem tudnak fizetni. Nem tudom melyik a rosszabb. Azt a kifogást is megkaptam, hogy a Raiffeisen-nek, mint finanszírozónak kell engedélyezni az utalást, ezért is nem utalnak (erre az engedélyezésre volt a 90 nap elvileg). Felhívtam a Raiffeisen Projekfinanszírozási Főosztályát és elmeséltem a sztorimat. Hát eléggé meg voltak lepődve, várom a visszahívásukat. Én másfél éve fizetem arra a lakásra a törlesztőrészleteket, amit soha nem vettem át úgy, hogy mellette albérletet kell fizetnem. Sőt, mivel nem kaptam meg időben a visszajáró pénzt, elestem egy másik ingatlan (természetesen használt, ezek után) megvásárlásától, így megint marad a bérlés. Még jó, hogy azt nem foglalóztam le, valahol titkon tudtam, hogy a Liliomdomb nem tagadja meg önmagát azzal, hogy időben és korrekten intézi a dolgot. Nekem már nincs veszteni valóm, úgyhogy felszámolási eljárást fogok kezdeményezni a Liliomdomb Kft. ellen. Addig is minden elérhető médiában meg fogom jelentettni ezt a történetet. Nem érdekel, hogy meddig fog tartani, de nem hagyom, hogy egy ilyen "szervezet" tönkretegye az életemet.

Kötbéresek! Nagyjából erre számíthattok Ti is az én esetemből kiindulva.

Ha bárki kiváncsi a konkrétumokra, szívesen elmesélem részletesen, írjon mailt.

Köszönöm a figyelmeteket
foolery Creative Commons License 2008.04.17 0 0 651

....visszatérve a címhez, amit a vízművek adott meg:

Hexaéder Kft.1136 Bp. Tátra u.15/a III/3  Tel.:06-1-236-34-80

Előzmény: foolery (647)
Belabatyo Creative Commons License 2008.04.12 0 0 650
Kedves Varga Tamas!

Irtam Onnek mar tobb levelet, de eddig egyre sem valaszolt. Pontosan azota nem, amiota nem tudtunk megallapodni egy modositast illetoen. A legutolso levelem penteken reggel ment el. Nagyon szepen kerem, hogy vegye legalabb egyszer a faradtsagot es valaszoljon.

Koszonettel:

3-3-3
sancarlosp Creative Commons License 2008.04.09 0 0 649
Ahogy már írtam korábban, én is fizetnék már! Természetesen csak számla ellenében, és ha az a számla nem a közműtől való (hanem a liliomtól), akkor úgy hogy a közműnek fizetett számlát láttam.
Nem nagyon szeretném azt, hogy majd 1 év után fizessünk egy évnyi költséget egyben. Már most elég tetemes a rezsi számla, így egyben tuti nem fogom tudni kifizetni. Még egyszer hangsúlyosan, hátha az is meghallja, akinek kell: SZERETNÉK MÁR FIZETNI!
Előzmény: az optimista (648)
az optimista Creative Commons License 2008.04.09 0 0 648
Huhh, mindenhol máshogy intézik az egyes ügyfelek dolgait? mert amit írtál, abból nekem az derül ki, h hiába vagyunk egy cipőben mégis máshogy tudjuk elintézni a hasonló ügyeinket.
ELMŰ: én neten jelentkeztem náluk, semmit nem kértek (adásvételi szerdődés,...stb) nem kellett mennem sehová, abban egyezünk h időpontegyeztetés után jöttek ki leplombálni, hoztak minden szerződést, aláírtuk és kész. Mondjuk még mindig várom az ELMŰ által aláírt példányt...de ez más kérdés.
A Vízművekes kék papírt az Ilonáék intézték kb márc. elején, én csak érdeklődtem a Vízműveknél h hol tart a dolog és arra fel mondták nekem h ha nincs tház alapító, és ez által még nem alakult meg a tház, akkor nincs mellékvízmérős szerződés.
Komolyan mondom h őrjítő amit csinálnak. Nem akarják h fizessünk? mert én csak számla ellenében fogok fizetni, szal nem értek semmit mostmár.
Előzmény: foolery (647)
foolery Creative Commons License 2008.04.09 0 0 647

Sziasztok!

Az Elműt intézni, érdemes a Camponába. Ott van egy kirendeltség, kelleni fog az adás- vételi szerződés, és az átadás-átvételi jegyzőkönyvön szereplő mérőóra számok, és állások. Rögzítik az adatokat, és kb: 5-8 napon belül telefonos egyeztetés után jön egy úr aki ellenőrizni fogja a folyosón lévő órát , átblombálja kitölti a papírokat(szerződést).........én már az első fogysztást be is diktáltam(1.e-és 7.-e között kellett)vagy a neten keresztűl be lehet küldeni.

A Vízművekhez  én bevittem személyesen azt a papírt amit a Liliomdombtól kaptam,(azt a kék színűt) a vízművek rögzítette az adatokat,kaptam egy A4- es lapot amin volt egy cégnév, telefonszám.... (talán valami Hexaéder kft.....ezt pontosan megnézem holnapra, mert nincs itt nálam)........ két hét múlva fel kellett őket hívnom, kijöttek, blombáltak, megírták a szerződést, fizettem nekik a blombálásért 4900.- forintot,........és ennyi.................., hogy ki- mikor fog jönni leolvasni vízórát? vagy kinek kell bediktálni, arról sajnos nekem sincs infóm:(

Előzmény: Bakrila (646)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!