Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.02.25 0 0 699
Köszi a dicséretet!Az orvos is azt hitte, rá, hogy fiú, mert olyan nagy.Ha van kedvetek nézzétek meg a honlapom www.ujfoundland.mlap.hu sok minden van rajta az újfoundlandiról, más kutyafajtákról, és vannak még Shíváról is képek.
feketepanda Creative Commons License 2008.02.24 0 0 698
Shiva)))

Szép és megvallom korához képest nagy kutyalányod van)) Nagyon aranyos a hajacskája)) Üdvözöllek a fórumban))
Előzmény: Törölt nick (696)
licika Creative Commons License 2008.02.24 0 0 697

Szia!

Gratulálunk, Shiva nagyon szép kutyalány!Nagyon hasonlít a pofija és az alkata is Bagira fundinkra, méretre nem tudom megmondani, mert Bagi még nem állt meg annyi időre, hogy megmérjük:)!

Remélem teszel még fel róla képeket (ami itt nem túl egyszerű, de belejön az ember)!

lici

Előzmény: Törölt nick (696)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.23 0 0 696
Na végre sikrült feltenni a képeket!Ő Shíva.A képek nem túl jó minőségűek mert telefonnal vannak készítve!Várom az előbbiekre a válaszotokat! Köszi
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.23 0 0 695
nemtudom, hogy sikerült e a képeket feltenni remélem igen!
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.23 0 0 694
http://imgfrm.index.hu/imgfrm/8/6/5/1/THM_0003938651.jpg
http://imgfrm.index.hu/imgfrm/8/6/5/1/THM_0003938651.jpghttp://imgfrm.index.hu/imgfrm/8/6/5/6/THM_0003938656.jpg
http://imgfrm.index.hu/imgfrm/8/6/5/6/THM_00http://imgfrm.index.hu/imgfrm/8/6/6/0/THM_0003938660.jpg
http://imgfrm.index.hu/imgfrm/8/6/6/0/THM_00http://imgfrm.index.hu/imgfrm/8/6/7/2/THM_0003938672.jpg
http://imgfrm.index.hu/imgfrm/8/6/7/2/THM_0003938672.jpg03938660.jpg03938656.jpg
Ezek Shíváról a képek, ha sikerült feltenni!
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.23 0 0 693
Hello!Nekem egy 11 hónapos lány újfoundlandim van, Shíva a neve.Ő az első fundim, ezért nemtudom mihez viszonyítani a méreteit.Nemtudom hogy nagy vagy kicsi, súlyos vékony a korához képest.56kg, marmagassága 76cm, fejjel együtt 93cm.Hossz az orrtól a faráig 115cm.Napi 1 órát sétáltatom, fél órát játszok vele, ez nem megerőlttető neki? Egy héten egyszer jár kutyaiskolába.Nagyon játékos és kifáraszthatatlan! Nagyon szeretjük, tényleg olyan mint egy nagy maci!
ponydog Creative Commons License 2008.02.23 0 0 692
Feketepanda! Ne vedd tőlem rossz néven. A tanácsokat pedig mindig szívesen fogadom.
Előzmény: feketepanda (691)
feketepanda Creative Commons License 2008.02.23 0 0 691
Ponydog

Miért kellett volna most kiábrándulnom? Hiszen magam sem neveztem 3 éve kutyust kiállításra...
Kérek takard le kedveskedésnek szánt kérdésem és olvasd e mégegyszer válaszom, én pusztán segíteni akartam Neked. Bár azon soraid, ahol a nők szépségversenyét hasonlítod a kutyák kiállításához mosolyt csaltak arcomra, csak az a kár, hogy nekünk nincs standardunk a harapásról, fültűzésről és a szőr minőségéről...))
Előzmény: ponydog (689)
Johhn Creative Commons License 2008.02.22 0 0 690
Semmi okod bocsánatot kérni. Egy tenyészkutyának lehet fontos a kiállítás, és persze vannak sokan akik nem tenyészteni akarnak és mégis elviszik oda a kutyust, de ez nem kötelező. Csak az, hogy te szeresd, abban meg nincs hiba.
Előzmény: ponydog (689)
ponydog Creative Commons License 2008.02.22 0 0 689
Lehet, hogy most összevonod a szemöldököd, de én kiállításokon sosem gondolkodtam. Szerintem ez egy kicsit olyan mint a szépségverseny a lányoknál. Nem lehet igazán objektíven megítélni melyik a legszebb. Nekem tetszik a kutyus és kész. Nekem ő társ itt a háznál, aki idelátogat és megdicséri, hogy szép, az nekem elég. Nem vágyok plecsnikre és oklevelekre. Igazi tenyésztők kérlek benneteket, nehogy megsértődjetek! A kutya úgy sem megy vele semmire. (mégha ingyen adnák utána a tápot!) Akkor lenne érdekes, ha fedeztetni akarnék vele, pénzt látni a dologból. Nyilván annál értékesebb egy kutya, minél több címe van. Erre sem időm, sem lehetőségem igazából nincs. A fundim fajtatiszta volt, törzskönyv nélkül. Mégis nagyon szerettem. A korábban feltett képek alapján szépnek mondtátok. Nekem ez a dícséret elég. Landynak van törzskönyve, azonosítót is tetettem bele, de nekem igazából a tk. sem számít, ha a kutya szép, és nekem tetszik. Én csak nem szeretem a pici és közepes kutyákat, nem is valók hozzám, és az udvaromban szeretek látni egy hatalmas kutyust, aki igazi társ, aki kedveli a gyerekeket, nem vérengző, de méreténél fogva tekintélyével véd. Amúgy meg igazi emberbarát. Mindig mindenütt ott akar velem lenni. Ezért szerettem az újfoundlandit is, és ezért tetszik a landseer is. Önmagam előtt arra adok, hogy olyan legyen, amilyennek elképzelem. Ezért voltam képes majd 300 km-re elmenni érte. Ha Blacky halálakor tudtam volna erről a fórumról, biztos, hogy Tőletek lenne egy fundim. Akkor azonban az általam ismert fundisoknál nem volt eladó kutyus, én meg hamar akartam új macit, ezért meglátva a kutyaújságban egy landseer hirdetést fényképpel, beindultam. Olyan szerelem az első látásra. Addig azt sem igazán tudtam, hogy ez a fajta létezik. (Az én kutyakönyvemben ugyanis a fekete-fehér fundit titulálták landseernek, megjegyezve bár, hogy az egy önálló fajta is. de ott se kép, se leírás.) Ettől függetlenül, hogy nekem csak úgymond hobbykutya, szeretném képességeimhez mérten egészségesen nevelni. Kutyasulin sem gondolkodom. Nekem elég, ha azt mondom neki, hogy menj ki, akkor kimegy. Ad pacsit, stb. Na most kellően kiábrándítottalak. Bocs.
Előzmény: feketepanda (688)
feketepanda Creative Commons License 2008.02.22 0 0 688
Ponydog!

Szép párhuzamosak a mellső lábai, nem látszik, hogy terhelődnének. Javaslatom, hogy míg a tartós meleg nem jön meg nyugodtam maradj a 29%-osnál, és gondolom az is van otthon. Ha viszont nem kell fűtse magát a hideg ellen állj át az alacsonyabb fehérjetartalmúra és kerüld a zsírbevitelt. Látom szép nagy tere van, mozogni tud, talán abból következtetnék kicsi túlsúlyra, hogy meredeken tartja a hátsólábait, igen "maga alá áll", de ez lehet az egy adott pillanat a képen hibája is. Ebben a korban nem szabad még terhelni, de egy-egy kiadós, kellemes séta ráfér.
Szerintem gyönyörű és hatalmas kutya lesz:)))) Fogod vinni kiállításra?:)
Előzmény: ponydog (687)
ponydog Creative Commons License 2008.02.22 0 0 687

Már megint nem sikerült egy üzenetben küldeni a képeket a szöveggel. Ő Landy 8 hónap és 6 naposan.
ponydog Creative Commons License 2008.02.22 0 0 686
Kedves Feketepanda! Köszönöm a tanácsokat. Én sem szeretnék dagadt, lusta kutyust nevelni. A Fundim sem volt olyan, de mondom, ő kifejlett kutyaként került hozzám. Johhn szerint az enyém kicsit nehezebb a kelleténél. Megnéztem, az általam adott táp fehérjetartalma 29%. Próbálok majd váltani, csak lehet, hogy messzebre kell mennem beszerezni. Teszek fel új képet Landyról, döntsd el ránézésre, hogy tényleg olyan nagy-e. 16-án volt 8 hónapos. Tudom képről nehéz megítélni a méretét, mert nincs mihez viszonyítani. Magassága kb 70-71 cm.
Előzmény: feketepanda (685)
feketepanda Creative Commons License 2008.02.21 0 0 685
Szia Ponydog:)

1983-ban került hozzám első fundim, és lelkesen adtam neki a Calcium tablettát, ha jól emlékszem tán Caldea volt a neve. Mellette a D vitamint, csukamájolajat és egyéb ma már szörnyűségnek tartott dolgokat. Megvallom fejem-kezem inkább a falba verném ma, minsem mégegyszer ilyent elkövessek. A kutya nőtt gyorsan mint a gombácska és 12-14 hónapos korára a csontjai befejezték a fejlődést, szinte "becsontosodott" a mellkasa...stb. Merénylet volt ellene...:(( Sok jóakaró, és - nem szidom - állatorvos tanácsára tettem...

Ma szinte kivétel nélkül valamennyi általam nevelt fundi könnyed mozgású és 2,5-3 éves korára teljesedik ki, fejezi be a növekedést. Vallom, hogy az első év a csontok felépítése, a 2. az izomzat megerősítése, de az is inkább a 18. hónaptól. És egy jó minőségű, akár közepes árú mai táp, melyet kifejezetten nagytestű kölyöknek gyártanak mindazt megadja a gyerkőcnek, amire ehhez szüksége van. Ódzkodom a csontváz elmélettől, tehát, hogy csontsoványan nőjön fel a kölyök, de a bordáit könnyedén lehessen kitapintani:)) Gondoljunk bele, hogy egy 60-80 dekásnak született kölyök 12 hónap alatt 100x-ra növeli tömegét..., nos kicsit sok. Ki kell engedni a lehető leghosszabb időre ezt a fejlődést. No meg igen veszélyes játék egy pufók, elhízott kutyagyereket növekedés közben diétára fogni...a gazdi érzelmeiről nem is beszélve, hiszen egy éhező kiskutyánál nincs szörnyűbb látvány...

Én úgy használom a tápokat, hogy 32%-ossal indul a kölyök és 18-24 hónapos korára lépcsőzetesen megy vissza 18-20%-osra a fehérjetartalom. 8 hónaposan, ha hízásnak indul, akkor 23%-ra kell állítani. Mindezt tudja a Wyllovitól az Eukanubáig szinte az összes tápcsalád. Bízz bennük. És ne feledd, hogy egy egészséges kutya a természetes eledelekből, csontból, gyömölcsből kivonja és átalakítja a maga számára szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat. Répa, borjúcsont. És vallom, hogy a jó gazda szeme is kell hozzá:)) Csodálatos látni egy szép mozgású, atletikus megjelenésű kutyát nap mint nap az udvarban. Ám, ha valaki a kövér, puszogós, felkelni is alig tudót szereti, nyugodtam hízlalja:)) Én nem javaslom, az egészségük fontosabb!
Előzmény: ponydog (676)
dadly70 Creative Commons License 2008.02.21 0 0 684
VAUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a Fundi találkozóban én is benne vagyok , főleg ha Fundi-csajok is jönnek!!!!!!!!!!!!!!

Nagy fülbe puszit küld
Dadly egy magányos kan Http://www.tar.hu/dadly
Előzmény: trico (677)
dadly70 Creative Commons License 2008.02.21 0 0 683
Öszinte részvétem engem is megviselt a rákos kutyám elvesztése kb. 2 hónapig birtam ki kutya nélkül. Szlovákiából hoztam egy kiváló kan kutyust mi vagyunka Dadly Milan's, aki kiáűllitásokra szokott járni találkozhatott velünk. Dadly egyébbként a Carlos unoka testvére. Dadly december végén fedezett akis menyasszonyának nő a hasa, ha minden jól sikerült március elején várhatoan megszületnek a picik. A kutyámról bővebbeket megtudhatsz a http://www.tar.hu/dadlly
Weboldalunkról.
Előzmény: kandris003779 (674)
Johhn Creative Commons License 2008.02.20 0 0 682
Az egy kicsit soknak tűnik. Még akkor is, ha beleszámítom, hogy kan és landseer, így egy pár kilót rá lehet számolni. (Persze elég nehéz megsaccolni..) Szóval jobban jártok szerintem, ha kicsit visszafogod a kajaadagját.
Előzmény: ponydog (681)
ponydog Creative Commons License 2008.02.20 0 0 681
Johhn! Sajnos nem tudom Landyt megmérni, mert nincs olyan mérlegem, a szobai mérlegre nem tudom ráállítani vagy ültetni, de szerintem már most van 45-50 kg, pedig négy napja múlt 8 hónapos.
Előzmény: Johhn (680)
Johhn Creative Commons License 2008.02.20 0 0 680
Nem hiszem, hogy csak a legdrágább táp lehet jó. Az már sokat mond, hogy kifejezetten nagytestűeknek való kölyöktáp, nyílván figyelnek az alapvető összetevőkre. Gyakran inkább az alapanyagokban van a különbség (hús-növényi fehérje, melléktermék stb.), vagy még abban sem hanem a reklám-promóció, stb. (Ezt én nem látom át, annyira nem vagyok benne az üzletágban.)
De akkor nem is feltétlenül kell rizzsel higítani, csak ne azért legyél büszke, mert gyorsan nő, hanem ha úgy tünik kicsit lassabban. Semmi esetre ne adj neki annyit, amennyit csak megeszik (legfeljebb, ha étvágytalan típus). Azért egy ekkora kutya fél évesen kb 35 kg, 1 évesen 48, szóval így is nagyon gyorsan nő!
Előzmény: ponydog (679)
ponydog Creative Commons License 2008.02.20 0 0 679
Johhn! Köszönöm a választ. A kölyöktáp kimondottan nagytestűeknek való, amit etetek, de nem a legdrágább fajta. A rizst sajnos nem szereti, próbálkoztam vele, napokig rá se nézett, csak énrám, hogy mást nem kapok? A tanácsodat megfogadva a kalciumot elhagyom, vagy minimálisra csökkentem, s kevesebb kaját is fogok adni neki. Mivel az előző kutyám kifejlett korban került hozzám, és méretéhez képest nem volt nagyétkű, ezeken a fázisokon nekem most kell tapasztalatokat szereznem. Pedig nem kis büszkeséggel töltött el, hogy gyorsan nő, és hatalmas kutyusnak ígérkezik.
Előzmény: Johhn (678)
Johhn Creative Commons License 2008.02.20 0 0 678
Hát úgy 10 éve még minden nagytestű kutyának adták-javasolták sokan a kalciumtablettát. De mostanában azt mondják a szakértők (ortopéd orvosok és a nagytestű kutyákkal foglalkozók, táplálkozáskutatók), hogy kifejezetten káros lehet. Ha meg szeretnénk óvni őket a diszpláziától és számos más növekedési zavartól, az a legjobb, ha lassan nőnek. (Ettől nem lesznek kisebbek, csak később érik el a végsúlyt). Ezért kell csökkentett mennyiségű kalciumot és fehérjét adni nekik. A nagytestű kölyköknek való tápok ezért mind kalciumból, mind fehérjéből kevesebbet tartalmaznak, mint egy normál kölyöktáp. És nem is kell kiegészíteni! Csak, ha tényleg szükséges, ezt röntgen nélkül nem sok állatorvosra bíznám rá. (Még az egyetem kaptam egy fél ötöst, amikor megmondtam, hogy az egyébként sánta kölyök fundinak NEM adunk kalciumot, olyan boldog lett tőle az ortopédos doki-Diószegi)
Magyarul nem a csontjait kell hozzánöveszteni az izmokhoz, hanem az izmokat is szépen lassan növesztgetni.
Ha te átlag kölyöktápot adsz a kutyának, akkor szerintem jobb, ha rizzsel, vagy egyéb gabonával keverve adod, mindenképpen jóval kevesebbet, mint amit testtömeg alapján a gyártó ajánl. Azzal számolni kell, hogy ezekben a tápokban nincsenek benne a porcépítő anyagok (kondroitin, glükózaminoglikán).
A legtöbb kutya egyébként nagyon jól megvan a házikoszton is, tényleg az a legfontosabb, hogy ne egyen sokat és lassan növekedjen. (Persze ez a lassú növekedés is nagyon gyorsnak fog tűnni....)
Előzmény: ponydog (676)
trico Creative Commons License 2008.02.20 0 0 677

Köszönöm a tanácsokat!Igen kalcium-tablettát adtam neki, 5 hónapos koráig, de már nem adok.

A túletetéssel is vigyázok, szépen alakul Darth Vader, egyáltalán nem túlsúlyos.

Tényleg, nem csinálunk egy fundi találkozót???Itt a tavasz szinte!!!!!:-)))))))

Előzmény: Johhn (675)
ponydog Creative Commons License 2008.02.20 0 0 676
Kedves Johhn! Nekem most landseerem van - eredeti, nem foltos fundi - 8 hónapos, junior tápon és főtt csirkefarháton és itthoni ebédmaradékon tartva. Nagyon drága tápokra nem igazán telik. Az előző kutyám (fundi) nagyszerűen megélt rajta, pedig sokszor még kutyaszalámit is kapott, amit Landy ételeiből orvosi tanácsra száműztem magas só-, és tartósítószer tartalma miatt. Miért írtad, hogy kalciumot nem ajánlasz, holott nekem még az állatorvos is azt mondta, hogy jó ha kap. Olyan hirtelen nő, nem fognak a csontjai lemaradni az izmai mögött?
Előzmény: Johhn (675)
Johhn Creative Commons License 2008.02.19 0 0 675
Egyetértek feketepandával kaja ügyben, csak annyit tennék hozzá, hogy ha csonterősítő alatt kalciumtablettát értesz (általában azokat hívják így) akkor azt NE adj, csak nagyon indokolt esetben. A porcerősítők (GF600, Korvimin, stb.) nem ártanak, de ezek is benne vannak egy prémium tápban, és a pénztárcádat megkíméled, ha nem adsz neki pluszba. Csak arra figyelj, hogy ne egyen túl sokat, általában a zacskón ajánlotnál kisebb adag az ideális.
Előzmény: feketepanda (673)
kandris003779 Creative Commons License 2008.02.19 0 0 674

Sziasztok!

Segítséget kérek Tőletek, akik újfoundlandi kutyákkal kapcsolatban valószínűleg járatosabbak vagytok nálam.

Pénteken 7 éves újfoundlandi kutyusomnak felmondta a szíve a szolgálatot.  Nagyon szeretnék rövid időn belül ismét egy egy újfoundlandi kutyust, mert  hiánya  rettenetes érzés.

A magyarországi kenneleket kőrbetelefonáltam de  de jelenleg egyikben sincsenek kiskutyák.

Minden jó szndékú tanácsot segítséget szívesen fogadok a komuves@royal.hu e-mail címen

kedvencem voltpihenő
feketepanda Creative Commons License 2008.02.19 0 0 673
Véleményem szerint vitamint ne adj....a prémium tápok tartalmazzák az összes vitamint optimális arányban és jobban nem kellene a szervezetét leszoktatni az előállításról, mint amit a táp okoz...

Viszont sütőtököt, gyümit, zöldséget bátran:)) Az enyémek most almát kapnak. Nyáron harc van a dinnyéért, főttkukoricáért. Én egy-egy jó nagy borjúcsonttal szoktam kedveskedni nekik, erőteljesen rágják, dolgoznak vele és szép fehér fogat csinál.
Előzmény: trico (672)
trico Creative Commons License 2008.02.19 0 0 672

na akkor megnyugodtam, hogy nem csak az én fundim ilyen "rossz":-))))

Lenne egy kérdésem. Most Brit junior large bread tápot kap Darth Vader. Erről a tápról van tapasztalata valakinek?Emellett adjak még neki csonterősítőt?Vagy valamilyen vitamint????

Annyi mindenki ellátott már tanáccsal, de sokszor ellentmondásokba ütközöm.

Többségben száraz tápot adok Dartinak, de szoktam sárgarépát, sütőtököt is adni, azt nagyon szereti, vagy hetente 1X kap kis konzervet is belekeverve a szárazba.

Bocsi, ha már régebben kérdezte ezt valaki.

köszi  a választ!

feketepanda Creative Commons License 2008.02.19 0 0 671
:))))

Trico, mintha az enyéimről írnál:)

Utolsó igazán attraktív cselekedetük az volt, mikor a kozmetikai asztal összes kerekéről leették a műanyagot és békésen egymás hegyén-hátán aludtak rajta. Én felejtettem kint...
Mai napig gyomlálnak, napozó-teraszt építenek és minden vizet kipancsolnak:)) Nem haragszom, csak ha különös érzékkel a kedvenc pólómat, nadrágomat lopják el a szárítóról. Pedig az is felköltözött a felső teraszra, de légiakrobatának sem utolsók. Kilincs, rigli, akasztó, retesz nem jelent akadályt, kulcsot is próbálgatják forgatni, ha bennehagyom a zárban. Viszont együtt lenni velük, játszani, vízparton pancsolni feledteti összes "segítő" megnyilvánulásukat.

Egyébként a 25 év alatt megfigyeltem, hogy pusztán másolják amit én csinálok, csak nem jó a kivitelezés. Ha söpröm az udvart és kint hagyom a seprűt, számtalanszor megfigyeltem, hogy addig fogja újra a nyelét míg a vége söpörni kezd, és boldogan huzigálja az udvarban valamelyik, csak hát a "kolléga" el akarja lopni, ebből játék kerekedik, a söprű pedig hősi halottá válik:))
Előzmény: trico (670)
trico Creative Commons License 2008.02.18 0 0 670

Sziasztok!

Remélem mindenkinek kellemesen telt a hétvégéje!

Engedjétek meg, hogy elmeséljem velünk mi történt.

Péntek reggel felhívott a munkahelyemen a párom, hogy jelentsem be, hogy se telefonvonalunk, se internetünk nincs otthon. Meg is tettem,csak mikor hazaértem akkor találkoztam a "bűnössel".Darth Vader nagyuraság vigyorogva hozzta  a szájában azt a műanyag kis kör alakú lapot, ami a ház oldalában a vezetéket eltakarja. a vezeték meg lógott ki......Szóval visszatettem, azóta van vonalunk, de folyamatosan rájár Dartikánk, aki ma fél éves!!:-))))Hajnalban szoktam hallani, ahogy matat a ház falánál, de mire kifutok, hogy rajta tudjam kapni, már ott sincs.Szórakozik velünk. Valami ki szekrényt kell szerezni a vezetéknek, mert a fedőlapnak a fele már eltűnt, úgy megrágta.Hát ilyen kis édes. Ja és élete első olyan sétája volt tegnap, amikor nagy vízzel találkozott. Őrülten rohant be a vízbe, ami ráfagyott a szőrére, és jégcsapként lógott rajta végig, mintha ősz lett volna a kutya.

Azért hazaérve kapott kis szárítót, meg persze bent hagytam melegedni, bár szerintem neki ez a hideg víz meg se kottyant:-))))

Kinek hogy telt a hétvége???

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!