Keresés

Részletes keresés

dany82 Creative Commons License 2005.09.13 0 0 778
Hallgattam ezt a beszédet ma és engem tényleg megragadott. Populizmus, mint a legnagyobb ellenség. Mégiscsak van értelmes gondolata ennek az embernek.

1

Thug Angel
alto Creative Commons License 2005.09.12 0 0 777

Már megbocsáss, de amennyit én hallottam a beszédből, annak EGY része szólt az ellenzékről.

Orbánék kútmérgező taktikájára pedig kétféleképpen lehet reagálni:

1. Nem reagálunk rá. Láthatólag ez nem hatásos. Ha a közvélemény elutasítaná azt a gyilkos stílust, amit Orbán-Áder-Kövér és társai meghonosítottak a politizálásban, akkor lehetne csupa bülbül a kormányzó pártok megnyilatkozása. De éppen az a baj, hogy a nép tekintélyes részének ez a stílus - amit talán a magénéletükben el sem fogadnának - tetszik. Finnyás budai úriasszonyok és frusztrált panellakók egyaránt isszák ezt a hangnemet - nem mindenki persze, de annyian épp elegen, hogy nem lehet szó nélkül elmenni mellette (ki foglalkozik ma már Csurka István szövegeivel?). Tessék ránézni a pártpreferenciák adataira.

2. Következésképp reagálni kell. Ha az én szomszédom a küszöbömre szaratja a kutyáját nap, mint nap, valamint éjszaka háromkor teljes hangerőre kapcsolja a magnóját, lekurvázza a feleségemet és megpofozza a gyerekemet, akkor előbb utóbb pofánvágom, mágha amúgy békés ember is vagyok. És aki elkezd engem ilyen bevezető után azzal vádolni, hogy én vagyok az erőszakos és agresszív, az erősen téved.

Előzmény: HitetlenTamaska (633)
alto Creative Commons License 2005.09.12 0 0 776

A beszédet végig nem láttam, csak annyit, amennyit a csatornák bemutattak belőle.

Egy értelmes ember értelmes gondolatai voltak.

Az tetszett, amikor odafordult Orbánhoz és a kamera bemutatta a Gyáva Alcsúti Nyuszi zavartan gunyoros vigyorgását.

Aztán kiment a Nyuszi a folyosóra és odanyilatkozott. Az ülésteremben nem mert. Mert gyáva.

Helyette Áder személyeskedett egy jót, de tőle mást nem is vártunk.

Előzmény: kwikzilver (563)
zsele5 Creative Commons License 2005.09.12 0 0 775
Még, hogy magas?
6.000-es MOL óta qrva magas. ;))
Előzmény: alfredoo (772)
zsele5 Creative Commons License 2005.09.12 0 0 774
A tőzsdének ez a szakasza már a kiszállások ideje.
Sokan már rég eladták amijük volt. Én pénteken a maradékot.
Most ültetik be a madarakat papírba.Lehet, hogy még lesz egy-két felhúzás, de nagyon látszik az irány.
Azért tetszik, hogy többnyire azok vesznek, akik elhiszik a fényesre festett jövőt.
Majd buknak egy-két millert és elgondolkodnak kinek hisznek ezután.
Aki akart, már vett ingatlant és abban ül.

Amiről beszélsz hitelügyben, az már a tőkét nem érdekli, ő már eladott akkorra, kiszált az ingatlanból, hogy ismét részvényt vegyen.
Előzmény: alfredoo (770)
alfredoo Creative Commons License 2005.09.12 0 0 772

zsele

kicsiben ezt megertuk 1998-ban. most viszont irtozatosan magas a tozsde.

Előzmény: zsele5 (771)
zsele5 Creative Commons License 2005.09.12 0 0 771
Jól van na.
Ekkora jövőbelátással még nem rendelkezem. ;ĐĐ
Előzmény: alfredoo (769)
alfredoo Creative Commons License 2005.09.12 0 0 770

zsele

talan ott hibazol hogy te viszonylag normalis folyamatokra gondolsz.

ha megzuhan a tozsde, es olyan rendesen megzuhan akkor nem lesz belole penz amit az ingatlanba lehetne tenni.

van egy bizonyos pont, ahol a felvett hitelek elkezdenek mukodni es abszolut gallyra vagjak az egeszet. es akkor megindul az ingatlanpiac (sherwoodi<???> erdo) es el kell adniok az ingatlant barmi aaron mert kulonben fobe loheti magat hogy vissza tudja fizetni a hitelt.

eddig nem volt ilyen? ezt elismerem. de ugye ez nem szolgal biztos tampontkent a jovot illetoen???

Előzmény: zsele5 (767)
alfredoo Creative Commons License 2005.09.12 0 0 769

zsele

nem laattad a doomsdayt? es az armageddont?

ja es a forint arfolyama is meg fog zuhanni. nem lesz mit venni rajta...

majd a romanok felvasaroljak a forintot szarert es hugyert...

Előzmény: zsele5 (767)
alfredoo Creative Commons License 2005.09.12 0 0 768

wic

igen arrol beszeltem. akkor lehetett volna nemzethalalrol beszelni...

szerintem egyaltalan nem allunk rosszul es oruljunk neki.

ha a fidesz dicserne az allapotokat meeg lehet hogy konnyebben nyerne.

csak azt kellene mondani hogy rengeteg minden jo es ok meg jobban fogjak csinalni.

esetleg azt is lehetne mondani hogy AMERIKABOL fogunk tokre jo gazdasagi szakembereket hozatni...

kibeerelhetnek ron werbert... (akaar...) ez vegul is egy szakma. semmi szemelyes...

Előzmény: Wic (766)
zsele5 Creative Commons License 2005.09.12 0 0 767
Ne csináld Frédy!

Túrót megy tönkre mindkettő.
A felrántott tőzsdéről kivett pénzt mindig is ingatlanba teszik át.
Nem véletlenül ül vagy 3 éve az ingatlanpiac.
Már jó ideje szivárognak át a pénzecskék házacskába.
Józan számítás szerint jönnek Orbánék, akik visszaállítják a kedvezményrendszert.
Ingatlanok persze ugranak 20-30 százalékot és akik most vásároltak szép haszonnal ki tudnak majd szállni, eladva a hitelt felvevőknek az ingatlant.
Azu a helyzet, hogy az ügyeskedők most pont, hogy Orbánban érdekeltek.

A tőzsde persze majd szakadni fog, de hát végül is az a jó, megint lehet venni olcsón.
Előzmény: alfredoo (756)
Wic Creative Commons License 2005.09.12 0 0 766

eltel mar amikor 30% volt az eeves inflacio?

ez mikor is volt?

nem valami 36% körül volt a rencerváltás után nemsokkal?

Előzmény: alfredoo (765)
alfredoo Creative Commons License 2005.09.12 0 0 765

wic

kirobano siker? ja az arfolyamra nem erkeztel visszaterni. jo poenos valasz volt a reszvenytelenseged (persze nem hisszuk) viszont az arfolyam valasz nelkul maradt.

eltel mar, eltek mar szuleid amikor lementek vasarolni egy kosar penzzel es egy tojassal jottek vissza?

itt magyarorszagon!

eltel mar amikor 30% volt az eeves inflacio?

Előzmény: Wic (763)
alfredoo Creative Commons License 2005.09.12 0 0 764

wic

szerintem kiski agyi kapacitasaival a fluktuacio ellenere IS fel tudna sorolni 75%-at. tehat jo iranyba haladunk ha csak a felet tudja.

pepo miniszter es torgyan csucsminiszter ur nevet VISZONT orokre megjegyeztuk.

madarat tollarol embert baratjarol.

Előzmény: Wic (760)
Wic Creative Commons License 2005.09.12 0 0 763

a beszédét is másként látjuk.

mondd ki találta ki ezt a "kirobbanó siker"-t? naponta kb 5 beszédben hallom. hónapok óta.

kicsit már uncsi.

Előzmény: kiski (761)
alfredoo Creative Commons License 2005.09.12 0 0 762

kiski

meeg annal is jobban igazad van mert a tennivalok is teljesen egyertelmuek es a csatlakozassal meeg egyertelmubbek lettek.

ha sommasan akarnam megfogalmazni hogyan tudunk minel jobban, minel gyorsabban megfelelni a kovetelmenyeknek.

es tokre mindegy hogy a kovetelmenyek hulyek (esetleg) mert onnan jon a penz es a penz (toke) a tulelest es utolerest jelenti.

nem tokre mindegy hogy ki talalja ki a jobban alkalmazkodast?

ja es aki nem akar ezert, azert, akarmiert alkalmazkodni az meg alkalmatlan a nemzet ellensege.

eleeg egyszer megkeresni egy rossz image-t. egy balkani keepet a magyarokrol. a mosolygos, vendegszereto magyarok helyett.

es itt az sem szamit hogy hazug a keep. csak higgyek el. gondolod hogy az olaszok nem utaljak a kulfoldieket mint a szart? de hat a mosolygasbol elnek.

Előzmény: kiski (758)
kiski Creative Commons License 2005.09.12 0 0 761

Áhá! Itt a baj! Te Gyurcsányról beszélsz, én meg a beszédéről.

Alkalmatlan tárgyon követted el a baszogatásomat.

Előzmény: Wic (757)
Wic Creative Commons License 2005.09.12 0 0 760

Na, azért van némi reménysugár, ennek a kormánynak már a felét se tudnám felsorolni.

az csak a nagy fluktuáció miatt van... :o)

Előzmény: kiski (758)
alfredoo Creative Commons License 2005.09.12 0 0 759

zsele

ez a ti dontesetek. az hogy nekem nem tetszik abban lehet mindenfele befolyasoltsag is.

ezzel egyutt szerintem az embert nem a belso ertekei teszik naggya hanem ez a piacon eladhato.

egyetertek hogy gyurcsany is eladhato a piacon es en sem bannam ha mas lenne helyette.

a franc tudja hogy ki.

mindenesetre a koherencia hiatus szerintem maximalisan fennall. viszont ilyeten forman thomas mann buveszenek tudom csak tekinteni. az emberek egyszeruen nem latjak a valosagot, a lenyeget.

de ismetlem a ti dolgotok. csak ha az ertelmesseget latom bennetek akkor ezt el is kell varnom. meg kell kovetelnem.

es hogy az eladhatosag ne vakitson meg benneteket ne tegye tonkre az osszes erteket.

Előzmény: zsele5 (755)
kiski Creative Commons License 2005.09.12 0 0 758

Nézd, én is jobban ellenék azzal az usák stíllel, hogy a normális választópolgárnak fingja sincs arról, kik is a kormány tagjai, mert az azt jelentené, hogy egy csomó karrierista fasz végzi a dolgát, jól-rosszul, mivel azonban komolyan elbaszni ezt a melót úgyse lehet, érdektelen a személy maga.

Na, azért van némi reménysugár, ennek a kormánynak már a felét se tudnám felsorolni.

Előzmény: alfredoo (746)
Wic Creative Commons License 2005.09.12 0 0 757

Az én hasonlataim zseniálisak és a tárgyról szólnak.

ajjaj :o)

A te hasonlataiddal sincs semmi bajom, annál inkább a mellébeszéléseddel.

nem beszélek mellé. csak máshogy látjuk a Miniszterelnök Urat.

Előzmény: kiski (753)
alfredoo Creative Commons License 2005.09.12 0 0 756

wic

nagyon sok embernek van. es ha a tozsde gallyra megy akkor az ingatlanpiac is gallyra fog menni. az meg meeg tobb embernek van.

de kit erdekel a masik? dogoljon meg a szomszed tehene is.

Előzmény: Wic (751)
zsele5 Creative Commons License 2005.09.12 0 0 755
Ezzel nem értek egyet.
Orbán nagyon is eladható.
Még így is, hogy a piacon mindenki stimpföli.
Az más kérdés, hogy a nagy sakktáblán vannak olyan bábuk akik számára megalázó lenne, ha ő lenne a primus inter pares. Gyanús, hogy még a pares status sem járna meg neki, szerintük.

Előzmény: alfredoo (741)
alfredoo Creative Commons License 2005.09.12 0 0 754

kiski

figyeld meeg MEEG azt is szamon fogjak kerni hogy ez a szemet kepes valasztasi evben valasztasi koltsegvetest csinalni...

a 2002-es orbanos amokfutas utan...

Előzmény: kiski (749)
kiski Creative Commons License 2005.09.12 0 0 753

Az én hasonlataim zseniálisak és a tárgyról szólnak.

A te hasonlataiddal sincs semmi bajom, annál inkább a mellébeszéléseddel.

Előzmény: Wic (748)
Wic Creative Commons License 2005.09.12 0 0 752

ez a felsorolás ugyanaz, mint az enyém.

Előzmény: kiski (749)
Wic Creative Commons License 2005.09.12 0 0 751

ha lenne részvényem, biztos érdekelne.

Előzmény: alfredoo (747)
alfredoo Creative Commons License 2005.09.12 0 0 750

kiski

reagan nem volt unalmas? szegeeny? neked monica baratja jobb tecc?

Előzmény: kiski (744)
kiski Creative Commons License 2005.09.12 0 0 749

Nem.

1. nagyon sok "hagyja abba az emberek hülyítését a nemzethalállal"

2. kevesebb "hazudjon kevesebbet, de legalábbis mindig ugyanazt"

3. mit csinált eddig a kormány

4. mit  akar csinálni a kormány a választásokig

5. közép- és hosszútávú célok

Erről szólt a beszéd.

Előzmény: Wic (743)
Wic Creative Commons License 2005.09.12 0 0 748

kiski, ezek a hasonlatok mennyivel jobbak, mint az, amitől Te zsenánt leszel?

csak kérdem.

Előzmény: kiski (744)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!