Abban kérném a segítségeteket/tapasztalatotokat, hogy nagyjából 2 hete furcsa durrogó hangra lettem figyelmes 1,6-os benzines 2007-es Lacsimnál a kipufogóból. Először arra gyanakodtam, hogy vezérlés vagy gyújtás hiba. A gyertyákat, gyújtókábelt cseréltem. Vezérlést szerelő megnézte, gyújtó trafó a szerelő szerint OK mégis még mindig durrog. Motorhiba visszajelző nem világít.
A kocsit vegyesen használom városi és nagy távolsági közlekedésre magas fordulatszámon, autópályán is. Időnként meg is pörgetem, hogy az esetleges korom leégjen a szelepekről, esetleg a kipufogóból.
Ami furcsa, hogy olyan a durranás hangja, mint amikor a fém lemezt "kiroppantod". Esetleg a kipufogó dob/katalizátor dob a hő hatására tágulhat? Korábban azt hittem, hogy esetleg üzemanyag került a kipufogóba, ami ott ég/robban el, de ma már nem vagyok benne biztos.
A kipufogó most lett elől hegesztve, lehet, hogy rossz a hegesztés?
Illetve érzésem szerint megemelkedett a fogyasztás is 1-1,5 literrel.
Elméletben érdekel a dolog, mert a többit majd a szerelő megállapítja. Csak nem szeretném, hogy lehúzzanak, ha nem tudok a megszokott szerelőmhöz eljutni.
Lassan egy éves vezérlés (SKF szett + vízpumpa) , ment nagyjából 15000 kilométert , lehet hogy valami kezdi magát benne megadni. Zajosodni kezdett valami talán a vezérlésnél, egy szerelő azt mondta, talán a vízpumpának kezd lenni hangja és figyelni kell, mert ha hangosodik jobb lenne cserélni. Szokta feladni a hosszbordásnál is valami 130000 kilométeren belül, vagy a vezérlésnél kereshető a zajosodás oka?
A téli értékekre még én is kíváncsi leszek, bár túl nagy különbséget nem várok. Jelenleg még az is furcsa, hogy nem kell hetente olajat utánatöltenem, mint az előző autóimba. :D
Az a torpanás egyáltalán nem biztos, hogy az egér lezárása orvosolja. Mint írtam, 7 évig le volt zárva, majd ki lett véve. Semmi változás.
A torpantgatás oka hibajelzés nélkül sok minden lehet, akár koszos, rossz üzemanyag is. Vagy csereérett gyertyakábel, kis olajszivárgás a gyertyák irányába, bármi.
Valakinek bejött többeknek nem az ilyen esetleges javítási próbálkozások helyett ha gond van el kellene vinni szakemberhez ,autó nélkül nem lehet diagnosztikát csinálni javítási módot mondani
Van egy 2004-es 1,6 kombim, hat éve van nálam az első három évben gyujtás gondjai voltak (a katalizátor volt összeolvadva + gyertyakábel) de most már nem gyujtott lámpát három éve.
Most P1661 jött elő, találtam egy hibakereső táblázatott hozzá a neten el is kezdtem követni, Megnéztemn a MIL csatlakozóit szemre jónak tüntek. Kitöröltem a hibát egy hétig nem is jött vissza, azt gondoltam kicsit meglazult valmi és amikur végigrángattam a csatlakozókat helyre is raktam. Sajnos most újra kigyulladt , most sem látok semmi kábel hibát, viszont valmi biztos van, mivel már a törlés sem segit (a következő gyujtás után visszajön).
Mielött végigmérném az összes kábelt ami a MIL-hez tartozik van e valakinek tippje hol érdemes kezdeni, vagy van vami típus hiba ami ilyet csinál.
Amúgy a motor jól megy semmi más hibajelenség (még) nincs.