Hát amin én repülök, azzal másfél milla egy óra, de egyébként alkalmas lenne a célra. Szerintem inkább szerezz egy szamarat ha el akarsz vegyülni, mert a végén még téged fog az a pár százezer tini ninja kiaknázható erőforrásnak nézni. Ha jól értettem ők nem kifejezett hobby aranyászok.
Egyszer elmennék Mongóliába, ;-) fel a hegyekbe, mondjuk körbe evezném a Hövszgöl-tavat ;-) a Bajkál tótól 220km-re található csak 1169m-rel magasabb részen 1645m magasságban. Csak nyáron lehet ott megmaradni, novembertől júniusig be van fagyva a tó. Rengeteg vízfolyás van azon a környéken, azt nem tudom ott vannak-e aranyrögök a folyókban. Egijn-gol és a Szelenge folyók vezetik le a Hövszgöl vizét, 1000km után a Bajkál-tóba folynak. Az a környék természetvédelmi terület, valószínűleg nem engedik meg főleg idegeneknek az aranymosást.
Egy ilyen út egy vagyonba kerülhet. No, de, ha az ember az Isten hátamögé akar menni, azt meg kell fizetni ;-)
Találtam egy videót, aranyásó technikáról, a felszereléshez tartozik egy fémkereső is:
Ha a 101 kilométerkő után (15méter) mentek le akkor a kanyar felső felén végig tudtok menni kocsival. Sok jó hely van arra is. Vagy a falu Győr felőli végén mentek le akkor a kanyar alsó felét tudjátok megközeliteni. A fóliasátrak után balra kell menni. A harmadik bokorsáv után van egy ut a part felé. Jó kutatást. Üdv Jocó
De érdekes, nem tudok linket beszúrni. No mindegy. Csak arra gondoltam, hogy könnyebb megtalálni a térképen a helyeket, ha megadjátok a koordinátáit, vagy a linket a google térképen, úgy a koordináták is megvannak.
Két jelölés között is lehet és mostak is aranyat.Csak az a rész inkább kavicsos. És nehezebben lehet kocsival megközelíteni. Igen a keleti oldalon dolgozott az aranymosó. Mi a vízitúráztunk és úgy találkoztunk az aranymosóval.
Tudna valaki segíteni, hogy hol tudok aranymosásra alkalmas, nem túl nagy teljesítményű (max. 4-5liter/s térfogatáramú) szivattyút venni, lehetőleg nem túl drágán?
Ezt a partot én is láttam, kb. 200 m hosszú, és van ahol 25 cm vastag a vörös homok.
Jocó ez ugye az Ácshoz közelebb fekvő partszakasz? ( A pataktól nem messze.) Én a kanyar nyugati oldalán mostam, de ott is volt vörös homok bőven. Csak azt nem tudom, hogy Ácson kívül van-e még ilyen dús föveny a Duna magyar szakaszán.