Na ma én is megkötöttem a szerződést. Az ÁSZF-et nem volt kedvem ott helyben áttanulmányozni így kértem Ákitől egy tiszteletbeli példány, ezt most közkinccsé is teszem: GaTeS Általános Szerződési Feltételek
A 99.5%-os rendelkezésre állás elég magas, gondolom inkább már az üvegszálasra kalkulátak, micron szerintem több gond lesz. Főleg a folyamatos szerelések fognak zavart okozni.
Viszont az zavar hogy az Esztergomi címük van megadva mint ügyfélszolgálati cím, de oda van bigyesztve hogy lehet lokális kirendeltség is és ennek címét az előfizetői szerződés tartalmazza. Viszont abban is csak ez a cím szerepel, sehol semmi a Vizimolnár 2.-ről.
Az is zavar hogy még mindig nincs egy normális vezetékes vonaluk. Tudom ma már divat a mobil, de szerintem sok a 75Ft/perces support díj napközben. Igaz még nincs mit bejelenteni, de ez számomra akkor is inkább elrettentő tényező, mint a technika kötelező forradalma.
Asszem folyamatosan kellett volna jegyzetelnem mert idő közben kiment minden a fejemből. Cavintont!!! Sok az a 34 oldal. :) Na majd lehet hogy átfutom még1x. Aki bármi fájó pontot lát benne sikítson bátran, több szem többet lát. :D
Ami infot ma még megtudtam Szilvitől:
- A tízemeltesek vállalt határideje aug. 20., de szerinte lesz csúszás inkább aug. vége a reális
- A tizesek melleti épületek az iskoláig szeptember 20.-igra lenne tervbe véve
- Az iskolától keletre fekvő területbe szept. 20.-tól kezdenének bele és október végéig végezni akarnak az egész teleppel.
Magánvéleményem szerint ez inkább optimista becslés, de jó lenne ha legalább ez összejönne. A valóságban már rég késő bármi. :(
Ja végül a lézer lett a befutó, nem lett közben új haditerv, tudtommal a telepítésük folyik a 10-esekben.
Szilvi szerint hamarosan lesz egy újabb PR papíros, amit a levélszekrényekbe kívánnak elszórni hogy jusson mindenkinek. Így egyes kk-k "áldásos" tevékenysége kiküszöbölhető. Persze még mindig kell ilyen negatív környezetben összefogás a netezni vágyók részéről, hisz meg kell szavaztatni a házat hogy a bekötés megejthető. És sajnos ehhez a kk ellenjegyzése is kell. ZoliG beszéltük a te kk-dat, a végén abban maradtunk ha más megoldás nem marad kiverjük belőle a signót. :D
Azt hiszem ezen nem fogunk összeveszni :) Nekem csak jobb ha nem kell külön kábelezgetnem, de nem hinném, hogy ingyen behúzzák az étkezőig a mostani kábel mellé az új kábelt, utána meg be a szobámba. A gépemhez meg ne nyúljon nekem semmiféle szerelő, mert morcos leszek :) majd én szépen bekonfigolom.
Nekem viszont azt mondta Szilvi, hogy a villanyóra szekrényen keresztül behozzák a kábelt, és rá is kötik a gépre. Nekem nem kell semmit bedugnom, rákötnöm. Közölte, természetes, hogy komplett szolgáltatást nyújtanak, s nekem semmi teendőm nincs.
Én remélem a legjobban, hogy tényleg csak egy K Ethernet-kártyáról van szó, de ha ezen múlik, elszaladok én a boltba a madzagért is, csak legyán mert a freestart most dobott le másodszor ma éjjel...
Nos nálam is megköttetett a szerződés :) természetesen határozatlan, semmi rabság. Aug. 20-ig be akarják hálózni a házunkat, de ez szerintem egy kicsit erős túlzás. Habár biztos jobban tudják, hogy ideérnek-e. A bekötést szept. elejére kértem, remélem 2-án már hasítok a neten :)
Szilvi azt mondta most, hogy kábelt nem adnak, a lakásba behúzzák (elvileg max. 3 métert), onnantól a te dolgod hogy rákösd a gépre. Végülis logikus, anno a KA se húzta el a tv-ig a vacak kábeljét. De egy kis sör vagy egy kis pénz a szerelő zsebébe és biztosan megoldják ezt a problémát is ;)
Tudtommal hálókártyát jelent. Nem tudom neked milyen szűrő meg ilyenek kellenének. Ez nem ADSL hogy spliterekkel válasszák szét a hangot az ADSL modem jelétől, és nem is jár hozzá NetMod egység mint az ISDN-hez hogy soros kábelen csatlakoztasd mint egy modemet. Meg ide szűkös is lenne az a drót. :) Semmi már értékes ketyerét nem fogsz kapni: switck, router, gateway, settopbox meg ilyenek.
Settopbox majd akkor lesz ha lesz digitális kábektv adás. Ha meg lesz IP telefónia ahhoz is kapsz pár hardware eszközt, de ezeket majd a szolgáltatás indulásánál kapod meg ha előfizetsz.
UTP kábelt ajánlom hogy adjanak mert rájukborítom az asztalt, nehogy már én sasszézzak el egy boltba venni 15 méter kábelt hogy összekössem a fali UTP foglalatot a hálókártyával. Nekem 150FT lenne métere, nekik meg mivel rolniba, nagytételbe veszik 30 alatt. Ha szőrőznek ezen a 400-500FT-on mert morcos leszek. :) Nehogy már egy több százmilás beruházásnál a madzag legyen a fő téma. Egy lépcsőházra úgyis elhasználnak több száz métert. :)
Ha az "Ethernet Interface" ezt jelenti (hálókártya), akkor pénzkidobás a két év, de ha egy relytélyes ketyerét (szűrő, ilyenek) a tetszőleges soros koax kábelről, vagy optikairól pl. egy UTP madzagra (Ethernet), akkor nem bizti, hogy nem éri meg. Ha ez hülyeség, akkor bocsi.
Hát gyerekek, lehet, hogy megszívtam.
Most már nem tudok mit tenni, mindenesetre legalább ti olvassátok el ott helyben a Szerződést.
Az van benne, hogy bármikor, ilyen-olyan okból szüneteltethetik a szolgáltatást, és ez akármikor előfordulhat.
11. Ami pont szemben van Táncsics Mihály térrel, azaz az annak nevezett utcával, és nem pedig a háztömb szélén.
Beszéltem vele, de perpill nincs otthon, úgyhogy nem jutottunk semmire, de az kiderült, hogy papírt kaptak, csak nem nagyon értették(???!). Ha hazajön felhomályosítom mindenről.
Ezzel az 1 hónappal még mindig hadilábon álok. Te ugye az uccsó tizesben laksz lentről. Először a tizesekbe ígérték a netet, akkor oda az 1 hónap még sok is, elvégre azokból csak 8 épület van. 3-4 szintesekből 14 van csak a tizesek mellett, az iskola vonaláig. Ha még a palicsi és a torma&ányos házait is hozzáveszük majd 30 épület. Mondjuk ezek után nem értem hogy jön ki a GaTeS által számolt 48 háztömb, ennél sokkal több van a ltp.-en. Mert nekem kétséges hogy ez mind elkészül 1 hónap alatt ha csak a tizesekre ennyi időt vállalnak be. És még utánna jövünk mi a ltp. másik része ami szintén nem kevés épület. Alaposan rá kellene lépniük a gázpedálra hogy elkészüljenek nállunk 2-3 hónapon belül. Remélem sikerül, igaz nekem már rég késő lesz. :( De a realításom megint azt mondatja velem jó ha még ez év végéig lesz netem, ilyen tempó mellett jó ha a jézuska hozza meg. Ha meg 5 hónapig kibírom net nélkül, akkor már kvázi le is szoktam róla, nem hiszem hogy utánna hiányozni fog. :(
Elég rosszul döntöttél a 2 évvel, szerintem nem is olyan régen leírtam miért nem érdemes.
Amit így nyertél az 5000+áfa volt. Ennyit a belépési díj amit 2év esetén elengednek. Ezen kívül kapsz egy ingyé hálókártyát, amiért ők szintén 5000+fat számolnak el. Erre mondta itt valaki korábban hogy az 24 hónapra számolva havi 500Ft.
A belépési díjat nem nagy teker kifizetni, hálókártyája meg már a nagy többségnek úgyis van. Ha sajnálja rá a pénzt ennél olcsóbban 2-3000+fá-ért is lehet kapni, ha meg valaki ragaszkodik márkás intel chipsetel 3com, intel vagy egyébb kártyákhoz úgyis vesz sajátot 10ezerért.
Szóval ezért a kis összegért nem érdemes lekötnie magát az embernek 2 évre, az túl hosszú idő, annyi alatt sok minden történhet. Áremelkedéstől nem kell túlzottan tartanod, a sávszélesség ára folyamatosan esik, és ebbe a szolgáltatásba a telkóárak nem tudnak befolyást gyakorolni. Nagy valószínűséggel a szolgáltatás ára nem fog emelkedni, hanem inkább csökken, de ezt a kezdeti időkben, pláne ha nem lesz valódi konkurenci nem fogják beismerni és inkább elteszik az extraprofitot.
Röviden semmi nem indokolja a 2 évet, elég nagy balek aki bevállalja(lehet hogy megsértőd, de nem azért szántam, hanem mert ez a véleményem). Ezt leírtam korábban igaz nem ilyen kemény formában. Lehet hogy úgy kellett volna? Neked már késő. :(
A két éves rabság egyedül a szolgáltatónak jó, hisz ez esetben az ő kockázata csökken. Pont ezért utálja mindenki a kábelnet és ADSL szerződések 1-2-3 éves röghözkötéseit, mert ezzel meg van kötve a kezed a szolgáltató által.
Egyébként ez a 2 éves dolog volt a beugrató csomag, hisz cserébe szinte semmit nem ad a szolgáltató, de ő sokat kap érte tőle. Ők pont erre számolnak hogy ezzel a kevéssel is be lehet ugratni az embereket, mert nem mindenki számol utánna. Persze akik nem ma jött le a falvédőről az csak nevetett ezek a 2 éves ajánlaton.
Sziasztok !
Tegnap meg is kötöttem a szerződést, tényleg egy hónapon belülre igérték a bekötést.
Nem tudom jól tettem-e, hogy 24 hónapra szerződtem, mindenesetre addig befagyasztott havidíjat fizetek. Aztán meglátjuk.
Azért szurkolok nektek.
Ha tudtok még valami infót, osszátok meg itt a tömegekkel, jó?
És köszi nektek, mert tőletek értesültem erről a lehetőségről.
Már majdnem megrendeltem a haladónet csomagot.
De most már annyi a kedves Matávnak.
Na csá.
K.
Mondjuk azt, neked legalább van rá esély hogy legyen. Azért szurkolok. :)
Csak tudnám én mit csináljak. 2-3 hónap kurva hosszú idő. Ha a minimum 2 hónap össze is jön akkor is 50 napig fel kell hagynom a netezéssel. De erre elég kicsi az esély, az október végének sokkal nagyobb a valószínűsége.
Bruttó havi 7500FT-ért egy ilyen szélessávú kapcsolat, tényleg értékarányos ár. fatáv féle kábelnet 2x ennyi és papíron nem is kínál ennyit, igaz érdemi összehasonlításnak nincs értelme csak gyakorlati tapasztalatok után.
Az opikai hálózat tuti nyerő lenne, pont azt számolgattam, ha szeptember végéig visszaír a HIF, az után az engedélyek jó ha 3 hónapon belül megjönnek, akkor már újév van, hóban meg nem igazán lehet dolgozni. Marad a tavasz, 1-2 havi munka után jó ha április-május környékére lesz üvegszál a földben és beüzemelhet a végleges hálózat. Persze csak ha megint nem változtatja meg az elképzelését a GaTeS mint már annyiszor tette, nehéz kiigazodni rajtuk. :(