Keresés

Részletes keresés

stiglinc Creative Commons License 2006.05.17 0 0 657

Igen! Nagyon is, de gondolom a csapda úgy van kialakítva, hogy nem öli meg, hanem bezárja, arrébbviszed vele és elengeded.

Bár, tartok tőle, hogy ez is csak a fogyasztói társadalom számára készült termék: elhiteti veled, hogy itt a tuti megoldás, csak vedd meg, közben meg szó sincs róla.

Ha túl messzire viszed, már azzal törvényt sértesz, mert a védett állatokat nem lehet ide-oda hurcimbálni, ha meg csak a közelbe, úgyis visszajön, ha akar. Ez is egy olyan dolog, amiben kevés sikerrel kecsegtetne bármilyen emberi erőfeszítés. Számomra marad a dühödt ordibálás a kutyákkal és a "kárrendezés"... még jó, hogy nem túl gyakran fordul ez elő.

Előzmény: ximot (655)
ximot Creative Commons License 2006.05.17 0 0 656
Ehhh, tegnap 3 órán keresztül öntöztem a füvet (illetve a helyét :), erre most megjön az eső... A kerítésem meg csak félig van kész, az oszlopok bennt vannak, de ezeket a rohadt munkásokat nem lehet felhívni napok óta, hogy mikor jönnek már a drótot húzni... Remélem, ha kész lesz, azért elgondolkodnak ezek a kényelmes viszkaszmacskák, hogy megerőltessék-e magukat az átmászással.
ximot Creative Commons License 2006.05.17 0 0 655
A baumaxos fémből van és 800 ft 2 db. Érdekes módon az van kiírva, hogy vakondcsapda, pedíg a vakond védett állat, ha jól emléxem...
Előzmény: stiglinc (652)
stiglinc Creative Commons License 2006.05.17 0 0 654

Azt nem tudom, nem olvastam, nem próbáltam. Próbáld ki. Csak ne az ajtó festésére, mert esetleg károsítja a zománzot, hanem valami hordozóra és úgy akaszd ki.

Előzmény: ximot (650)
stiglinc Creative Commons License 2006.05.17 0 0 653

Ja, a matek (ne túlozzunk: a számtan) sose volt erősségem :-)))

Előzmény: ximot (649)
stiglinc Creative Commons License 2006.05.17 0 0 652

Köszi! Igazság szerint van vakondcsapdám otthon, csak még sose használtam, meg kéne keresni. Valami kis műanyag kütyü, ha jól emlékszem és ezért tartok attól, hogy ha szerencsétlen vakond beleszorul, a kutyák műanyagostul rágnák szét... Na, azért majd megkeresem, megnézem. (Bár most úgy tűnik, nyugton vagyunk.)

Előzmény: ximot (645)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.17 0 0 651
Fura számomra, hogy te pl. a természetért küzdesz, loholva önkormányzathoz meg ki tudja hová, emberfeletti erőfeszítéssel igyekszel megmenteni egy zsebkendőnyi helyet, ugyanakkor pedig elnéznéd, hogy a macskák tönkretegyék az egészet. mert nekik szabad. Tipikus női következetlenség.
Előzmény: stiglinc (646)
ximot Creative Commons License 2006.05.17 0 0 650
eukaliptuszolajcsöpögtetés hasznos lehet?
ximot Creative Commons License 2006.05.17 0 0 649
a kettes pont kimaradt???
Előzmény: stiglinc (646)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.17 0 0 648
"Egyébként csak a beteg madarakat tudják megfogni..."

Ezt hol hallottad? Felejtsd is el, jó nagy butaság. Konkrétan minden madarat megfognak, főleg a kirepült fiókákat.
Előzmény: csabaje (589)
ximot Creative Commons License 2006.05.17 0 0 647
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9019759
stiglinc Creative Commons License 2006.05.17 0 0 646

Sajnos nem a macskákat dédelgetem egész nap...:-)), de azért röviden összefoglalom neked, amit már többen is leírtunk korábban:

1. A szagok eltüntetésére ne használjatok Domestost, Hypót, henem valami citromos illatú egyéb takarítószert. (Megpróbálhattok az ajtóra rajzszögezni átmenetileg néhány citromos illatosító zacskót a megfelelő magasságban). Sajnos, a macskahúgy szaga vonzza őket akkor is, amikor ti már nem is érzitek.

3. Próbáljátok meg nem észrevenni a macskát és nem reagálni rá, amikor meglátjátok. Sok macska direkt szeret kekeckedni (ez most komoly!).

4. Tényleg próbáljatok meg agyilag kikecmeregni ebből a hisztiből, mert ez csak megkeseríti az életeteket és úgyse mentek vele semmire. Utána higgadtan talán még jobb ötleteket találtok.

5. Nem tudom neked garantálni, hogy soha nem fogja betenni a lábát egy macska hozzátok. Én pl. az esőt utálom (mert nagyon vizes a kertünk anélkül is, nálunk az teszi lehetetlenné szinte a kert élvezését), de mivel nem tudok ellene tenni, hát próbálok nem foglalkozni vele, mert ha bosszankodnék, akkor is esne.

6. Szomszéddal ne vessz össze, mert a rossz szomszédság még szörnyűbb tud lenni, mint a macskahúgy szaga.

7. A gyerekbe meg ne oltsd bele ezt a fóbiát, ha lehet, mert neki is elcseszed az életét.

Előzmény: ximot (640)
ximot Creative Commons License 2006.05.17 0 0 645
Na, akkor én is segítek neked, hogy az imádott kutyáidat ne kelljen a saját maguk által ásott gödrökbe temetned, miután tönkretették a kertedet egy vakond miatt....

Itt keresd meg a Baumaxban kapható vakondcsapdát és olvass róla kicsit. Nekem is van vakond a kertben, kutya szerencsére nincs, ami kitúrná...
Előzmény: stiglinc (638)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.17 0 0 644
"Képzeld el, hogy vki, aki allergiás az akácra, vagy csak nem szereti az illatát, vagy a kertjébe viszi a leveleit ősszel a szél, vagy mittommi, nekifog, és lefújja a fáidat vmi gyilkos szerrel..."

A különbség az, hogy a fa nem természetkárosító, a macska viszont igen.
Előzmény: Dogfüggő (587)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.17 0 0 643
A megoldás: a légpuska engedéllyel.

Egyébként nekem egy Slavia 630 légpuskám van, ehhez nem kell engedély, de a macskát elintézi. Csak jól kell célozni, fejre, nem testre.
Előzmény: szg307 (585)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.17 0 0 642
Nem erről van szó. A macska nem tehet semmiről, de ez még nem indok arra, hogy hagyjuk szabadon garázdálkodni. Persze, az élet kioltása sajnálatos, de vannak magasabb szempontok is, például a természetvédelem.
Előzmény: Dogfüggő (584)
ximot Creative Commons License 2006.05.17 0 0 641
Akkor leszek felelős apa és férj, ha megoldom ezt a problémát a feleségem és a gyerek érdekében.
Előzmény: stiglinc (636)
ximot Creative Commons License 2006.05.17 0 0 640
Akkor arra adjál nekem konkrét választ, hogy mit tegyek, hogy távoltartsam a macskákat a kertemtől (erről szó ugyanis ez a topic). Vedd figyelembe, hogy nem akarok se kutyát, se macskát tartani. Szóval te, aki ismered jól a macskák szokásait, biztosan tudod a választ. Ja, együttélni sem akarok a szomszédok macskáival. Van ötleted? Nem lelki segítségre szorulok ugyanis, hanem gyakorlati megoldást keresek.
Előzmény: stiglinc (638)
ximot Creative Commons License 2006.05.17 0 0 639
Ja, de, biztos a macskát dédelgeted egész nap...
stiglinc Creative Commons License 2006.05.17 0 0 638

Csak annyira megkedveltelek, segíteni szeretnék :-))))

Előzmény: ximot (637)
ximot Creative Commons License 2006.05.17 0 0 637
Ezt inkább bízd rám. Honnan tudod, hogy a családom mit vesz szívesen? Úgy látszik, neked sincs épp jobb dolgod...
stiglinc Creative Commons License 2006.05.17 0 0 636

Mecsoda veszteség... Szerintem add fel. Imádott családod is szívesebben venné, ha azt azi dőt, amit a machinációkra meg a velünk való vitakozásra fordítasz, inkább velük töltenéd :-))) Akkor lennél felelős apa és férj - szerintem.

Előzmény: ximot (635)
ximot Creative Commons License 2006.05.17 0 0 635
Egyébként nem volt macska a csapdában, meg a husi sem fogyott...
ximot Creative Commons License 2006.05.17 0 0 634
Nem felügyelet nélkül, hanem kint szeretném a teraszon, ahová rálátok a nappaliból, a konyhából meg az étkezőből. Van gyereked?
Előzmény: ZsuR (631)
ZsuR Creative Commons License 2006.05.16 0 0 633
Maradjunk annyiban - a gondozatlan, a neveletlen, az elvadult. . .minden esetben taszito - legyen az allat (sajat vagy idegen) vagy ember, sot legyen az lelekre vonatkoztatva is :)) - igy kerek a kep!
Előzmény: földiboszorka (632)
földiboszorka Creative Commons License 2006.05.16 0 0 632

én megértem, mert más macskája ritka undorító tud lenni, különösen, ha gondozatlan.

A sajátod, az más...

Előzmény: ZsuR (631)
ZsuR Creative Commons License 2006.05.16 0 0 631
:)) szint alatti - ez tetszik :))

"Ha van olyan gyagyás, aki addig fekszik mozdulatlanul, amíg egy vadidegen macska le nem nyalja róla a tejet, hááát... az meg is érdemli."
Szoval te a haromhonapos gyerekedet egyedul hagyod felugyelet nelkul. . .hm. Tele vagy felelossegerzettel ahogy latom, es rogton a szomszed macskajanal kezded. . .:)) Okos.

Reagalj csak nyugodtan - elvezet olvasni a soraidat :))
Előzmény: ximot (629)
Dogfüggő Creative Commons License 2006.05.16 0 0 630
Dehát nem neveztem... Isten bizony, eszembe se jutott ilyesmi!! Annyira nem, hogy először én se értettem, mi a probléma. Ahogy ZsuR sem...
Na, ténylegjóccakát.
Előzmény: ximot (629)
ximot Creative Commons License 2006.05.16 0 0 629
Az én 3 hónapos gyerekemet senki ne nevezze gyagyásnak. Érteed? Gondolkodj, mielőtt a billentyűzetet vered. A többire nem reagálok, mert szint alatti. Nem nekem kell gondoskodnom a szomszéd macskák féregtelenítéséről.
Előzmény: ZsuR (626)
Dogfüggő Creative Commons License 2006.05.16 0 0 628
Aha... Na, jóccakát...
Előzmény: ximot (627)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!