Igen! Nagyon is, de gondolom a csapda úgy van kialakítva, hogy nem öli meg, hanem bezárja, arrébbviszed vele és elengeded.
Bár, tartok tőle, hogy ez is csak a fogyasztói társadalom számára készült termék: elhiteti veled, hogy itt a tuti megoldás, csak vedd meg, közben meg szó sincs róla.
Ha túl messzire viszed, már azzal törvényt sértesz, mert a védett állatokat nem lehet ide-oda hurcimbálni, ha meg csak a közelbe, úgyis visszajön, ha akar. Ez is egy olyan dolog, amiben kevés sikerrel kecsegtetne bármilyen emberi erőfeszítés. Számomra marad a dühödt ordibálás a kutyákkal és a "kárrendezés"... még jó, hogy nem túl gyakran fordul ez elő.
Ehhh, tegnap 3 órán keresztül öntöztem a füvet (illetve a helyét :), erre most megjön az eső... A kerítésem meg csak félig van kész, az oszlopok bennt vannak, de ezeket a rohadt munkásokat nem lehet felhívni napok óta, hogy mikor jönnek már a drótot húzni... Remélem, ha kész lesz, azért elgondolkodnak ezek a kényelmes viszkaszmacskák, hogy megerőltessék-e magukat az átmászással.
Azt nem tudom, nem olvastam, nem próbáltam. Próbáld ki. Csak ne az ajtó festésére, mert esetleg károsítja a zománzot, hanem valami hordozóra és úgy akaszd ki.
Köszi! Igazság szerint van vakondcsapdám otthon, csak még sose használtam, meg kéne keresni. Valami kis műanyag kütyü, ha jól emlékszem és ezért tartok attól, hogy ha szerencsétlen vakond beleszorul, a kutyák műanyagostul rágnák szét... Na, azért majd megkeresem, megnézem. (Bár most úgy tűnik, nyugton vagyunk.)
Fura számomra, hogy te pl. a természetért küzdesz, loholva önkormányzathoz meg ki tudja hová, emberfeletti erőfeszítéssel igyekszel megmenteni egy zsebkendőnyi helyet, ugyanakkor pedig elnéznéd, hogy a macskák tönkretegyék az egészet. mert nekik szabad. Tipikus női következetlenség.
Sajnos nem a macskákat dédelgetem egész nap...:-)), de azért röviden összefoglalom neked, amit már többen is leírtunk korábban:
1. A szagok eltüntetésére ne használjatok Domestost, Hypót, henem valami citromos illatú egyéb takarítószert. (Megpróbálhattok az ajtóra rajzszögezni átmenetileg néhány citromos illatosító zacskót a megfelelő magasságban). Sajnos, a macskahúgy szaga vonzza őket akkor is, amikor ti már nem is érzitek.
3. Próbáljátok meg nem észrevenni a macskát és nem reagálni rá, amikor meglátjátok. Sok macska direkt szeret kekeckedni (ez most komoly!).
4. Tényleg próbáljatok meg agyilag kikecmeregni ebből a hisztiből, mert ez csak megkeseríti az életeteket és úgyse mentek vele semmire. Utána higgadtan talán még jobb ötleteket találtok.
5. Nem tudom neked garantálni, hogy soha nem fogja betenni a lábát egy macska hozzátok. Én pl. az esőt utálom (mert nagyon vizes a kertünk anélkül is, nálunk az teszi lehetetlenné szinte a kert élvezését), de mivel nem tudok ellene tenni, hát próbálok nem foglalkozni vele, mert ha bosszankodnék, akkor is esne.
6. Szomszéddal ne vessz össze, mert a rossz szomszédság még szörnyűbb tud lenni, mint a macskahúgy szaga.
7. A gyerekbe meg ne oltsd bele ezt a fóbiát, ha lehet, mert neki is elcseszed az életét.
Na, akkor én is segítek neked, hogy az imádott kutyáidat ne kelljen a saját maguk által ásott gödrökbe temetned, miután tönkretették a kertedet egy vakond miatt....
Itt keresd meg a Baumaxban kapható vakondcsapdát és olvass róla kicsit. Nekem is van vakond a kertben, kutya szerencsére nincs, ami kitúrná...
"Képzeld el, hogy vki, aki allergiás az akácra, vagy csak nem szereti az illatát, vagy a kertjébe viszi a leveleit ősszel a szél, vagy mittommi, nekifog, és lefújja a fáidat vmi gyilkos szerrel..."
A különbség az, hogy a fa nem természetkárosító, a macska viszont igen.
Nem erről van szó. A macska nem tehet semmiről, de ez még nem indok arra, hogy hagyjuk szabadon garázdálkodni. Persze, az élet kioltása sajnálatos, de vannak magasabb szempontok is, például a természetvédelem.
Akkor arra adjál nekem konkrét választ, hogy mit tegyek, hogy távoltartsam a macskákat a kertemtől (erről szó ugyanis ez a topic). Vedd figyelembe, hogy nem akarok se kutyát, se macskát tartani. Szóval te, aki ismered jól a macskák szokásait, biztosan tudod a választ. Ja, együttélni sem akarok a szomszédok macskáival. Van ötleted? Nem lelki segítségre szorulok ugyanis, hanem gyakorlati megoldást keresek.
Mecsoda veszteség... Szerintem add fel. Imádott családod is szívesebben venné, ha azt azi dőt, amit a machinációkra meg a velünk való vitakozásra fordítasz, inkább velük töltenéd :-))) Akkor lennél felelős apa és férj - szerintem.
Maradjunk annyiban - a gondozatlan, a neveletlen, az elvadult. . .minden esetben taszito - legyen az allat (sajat vagy idegen) vagy ember, sot legyen az lelekre vonatkoztatva is :)) - igy kerek a kep!
"Ha van olyan gyagyás, aki addig fekszik mozdulatlanul, amíg egy vadidegen macska le nem nyalja róla a tejet, hááát... az meg is érdemli." Szoval te a haromhonapos gyerekedet egyedul hagyod felugyelet nelkul. . .hm. Tele vagy felelossegerzettel ahogy latom, es rogton a szomszed macskajanal kezded. . .:)) Okos.
Reagalj csak nyugodtan - elvezet olvasni a soraidat :))
Dehát nem neveztem... Isten bizony, eszembe se jutott ilyesmi!! Annyira nem, hogy először én se értettem, mi a probléma. Ahogy ZsuR sem... Na, ténylegjóccakát.
Az én 3 hónapos gyerekemet senki ne nevezze gyagyásnak. Érteed? Gondolkodj, mielőtt a billentyűzetet vered. A többire nem reagálok, mert szint alatti. Nem nekem kell gondoskodnom a szomszéd macskák féregtelenítéséről.