Keresés

Részletes keresés

mindenki senkije Creative Commons License 2023.08.27 0 0 82437

Az én Star Warsomban ilyen nincs. A sötét oldal nem játék, nem lehet csak egy kicsit gonosznak lenni, "bölcs" döntéseket hozni a kapcsán meg "felmérni" a viszonyomat vele, mértékletesen viselkedni, csak picikét sithnek lenni aztán visszatáncikálni onnan stb stb stb

Valaki vagy rátér a sötét ösvényre, vagy nem. 

Előzmény: smile64 (82436)
smile64 Creative Commons License 2023.08.27 0 0 82436

Szerintem nem a sötét oldal csábításának állnak ellen, csak felmérik, hogy a saját képességeik a fasorban sincsenek a sith-ekhez képest, és ha sokat ugrálnak, akkor le lesznek hentelve.

Előzmény: mindenki senkije (82435)
mindenki senkije Creative Commons License 2023.08.27 0 0 82435

Engem zavar, hogy így lehet játszadozni az erő sötét oldalával. Lehet URALNI azt és nem az erő URALJA az egyént. Nem emészti el, nem sodródik el annak legszélére. Lehet csak így használgatni, mint az inkvizítorok vagy a boszik. Akik, ha belegondolunk, erősebb (!!!) jellemek, mint a sithek, hiszen képesek ellenállni a sötét oldal végtelen mértékű csábításának. Így voltaképpen többre is hivatottak náluk. 

Nekem egyszerűen nem fér bele az erő definíciójába az, hogy ilyenek létezzenek. Hivatovább, ez ellentmond annak, amit az OT mond. 

Igen, Ahsoka is egy hackelés... :/

Előzmény: Jani-wan. (82434)
Jani-wan. Creative Commons License 2023.08.27 0 0 82434

"(boszorkányok, vagy egyéb erőhasználók) ... nem volt szimpatikus a létezésük."

Nekem sem, de ha logikailag nézem, akkor mondhatni hogy ez elkerülhetetlen.
A Jedik is és a Sith-ek is szelektálnak felvételekor. A Sithek mondjuk menet közben is, szóval ők ebből a szempontból nem számítanak, de a sok fel nem vett kisebb-nagyobb mértékben erőérzékenyek egymásra találhatnak és alakíthatnak gittegyeletet vagy boszorkány szakkört. Ez teljesen normális folyamat.
Pláne ha kisebb helyen több ilyen egyén koncentrálódik, mint esetleg a Dathomir, ahol lehet hogy ezt valami elősegíti.

Nekem sokkal nagyobb problémám, hogy Ahsoka meg kellett volna haljon az OT előtt.

A létezése több ellentmondást hoz létre. A sorozatot a PT és az OT közé kellett volna tenni. Thrawn nélkül.
És ez elég nagy gond.

Előzmény: mindenki senkije (82430)
mindenki senkije Creative Commons License 2023.08.27 0 0 82433

De engem már akkor is zavart, hogy használják az erőt. Én erre nem most csodálkozom rá, csak akkor még (rajzfilmek stb) nem beszéltünk ennyit róluk. De én már akkor is morogtam miattuk :)

Mint jellemzően mindig, amikor újabb erő, fénykard, vagy azzal egyenértékű tárgyat, vagy sötét oldalt használ-gat-gató, vagy jedi/sith szerűség vagy jedi bukkan fel. Nekem mindegy, hogy boszorkány vagy micsoda, "felőlem akár hottentottának is nevezhetik" :D

Előzmény: Stratonicus84 (82432)
Stratonicus84 Creative Commons License 2023.08.27 0 0 82432

"Tudom, hogy nem új találmányok. Nem értem, hogy jön most ez ide.."

Úgy jön ide, hogy a "mi a francot keresnek a SW vilagaban boszorkanyok?" és az "egy újabb népség, ami használ(gatja) az erőt" hozzászólásokra reagáltam azt, hogy "Úgy beszéltek ezekről a boszorkányokról, mintha valami új dolog volna"..

Aztán jöttél a tányér szélével, stb.

Ennyi a sztori. :)

Egyébként frissült A LISTA! ;)

Előzmény: mindenki senkije (82430)
mindenki senkije Creative Commons License 2023.08.26 0 0 82431

Ja? Az lesz, minden bizonnyal :D

Előzmény: smile64 (82428)
mindenki senkije Creative Commons License 2023.08.26 0 0 82430

Tudom, hogy nem új találmányok. Nem értem, hogy jön most ez ide... A sorozat kapcsán beszélgetünk róluk. 

Ezzel most mi a gond? Eddig én például azért nem beszéltem róluk, mert úgy en bloc nem volt szimpatikus a létezésük. De ebben a sorozatban úgy tűnik, hogy cselekmény formáló jelentőségük lesz.

Az E-wing egy design, jól is néz ki, de annak meg végképp nincs cselekmény formáló jelentősége

Előzmény: Stratonicus84 (82429)
Stratonicus84 Creative Commons License 2023.08.26 0 0 82429

A kilencvenes években annyira kiéhezett voltam SW tartalomra, hogy mindenevő voltam, semmit nem hagytam a tányér szélén. :)

Most már sokkal válogatósabb vagyok.

De a lényeg: az éjnővér nem mai találmány. Kb. egyidős az élőszereplősként szintén most először látott E-winggel. Az ugyanúgy a tányér szélén volt eddig. :)

Előzmény: mindenki senkije (82426)
smile64 Creative Commons License 2023.08.26 0 0 82428

Akkor hagyd a sorozatokat is a tányér szélén, és nincs probléma.

A disney-filmek, no az már más tészta.

Előzmény: mindenki senkije (82426)
mindenki senkije Creative Commons License 2023.08.26 0 0 82427

"semmi köze a miénkhez" 

Pontosan! Viszont ez a tétel most sem fog sérülni :)

De amúgy veled vagyok, nekem sem hiányzik ez az egész őrület...

Előzmény: Bateman (82425)
mindenki senkije Creative Commons License 2023.08.26 0 0 82426

Igen. Viszont eddig (képregények, rajzfilmek, Ewok film (!!!) :D ) jószerével a tányér szélén lehetett őket hagyni...

Előzmény: Stratonicus84 (82424)
Bateman Creative Commons License 2023.08.26 0 0 82425

Lucasnak az egy messzi galaxisban mondattal az volt a celja, higy ez a o univezuma, o alkotta es minden akit benne latsz annak semmi koze a mienkhez. Ehhez maradjunk mar huek! A dinzi nem marad, mert azt mondja baszok en arra, higy ez Lucas univerzuma, pakolgatok bele mast is ami mar nem csak az. Nekem ezzel van bajom. Megint szetbasszak az alapokat. Tipikus KK faszsag, megreformalja az egeszet, mert ebben onvalositja meg magat. 

Előzmény: mindenki senkije (82420)
Stratonicus84 Creative Commons License 2023.08.26 0 1 82424

Úgy beszéltek ezekről a boszorkányokról és éjnővérekről, mintha valami új dolog volna ez.

Kábé 2000-ben az egyébként tökjó Darth Maul képregényben neki ilyenekkel kellett megküzdenie, és azok a némberek eléggé jól néztek ki. :)

Sőt, a Harc az Endor bolygón című borzalomban is volt egy boszorkány, 1980-valahányban.

Nem újkeletű téma ez már a Star Wars világában.

smile64 Creative Commons License 2023.08.26 0 0 82423

Azt moindja a kánon ( :) ), hogy az erő sötét oldalát csapolgatják, de nem úgy, mint a Sith-ek. Egyénileg nem Erősek, csak néha, ritkán, inkább különféle rituálék révén tudtak mindenféle csuda dolgokat véghez vinni.

Előzmény: mindenki senkije (82422)
mindenki senkije Creative Commons License 2023.08.26 0 0 82422

Engem nem a nevük zavar, hanem pontosan az, hogy egy újabb népség, ami használ(gatja) az erőt

Előzmény: Jani-wan. (82421)
Jani-wan. Creative Commons License 2023.08.26 0 0 82421

"boszorkányok"

Én mindig úgy képzeltem hogy ők nem a szó szoros értelmében boszorkányok, hanem valamiféle ERŐ használó nők csoportja, akik nem a megszokott (Jedi, Sith) dolgokra használják, csak sajnálatos módon boszorkányoknak nevezték el őket (hülye Filoni).
Hívhatták volna őket bármi másnak. Ha mondjuk Rodzsungoknak hívják magukat, tök más lenne a helyzet. És úgy belefér.

Előzmény: mindenki senkije (82420)
mindenki senkije Creative Commons License 2023.08.26 0 0 82420

Gusztus dolga, de nekem az "egy messzi-messzi galaxisban..." simán tudja azt jelenteni, hogy az EGYIK messzi galaxisban. Azt egy picit nehezen, hogy az EGYETLEN messzi galaxisban. Mindegy.

Hogy miért hoznak be még egy galaxist, azt nem tudom. Nem férnek már bele a sok hülyeségükkel ebbe, kell egy másik, mert azzal lehet tiszta lappal indítani dolgokat, meg bármit (boszorkányok, bálnák, százmillió túlélő jedi stb...) elő lehet rántani onnan

Előzmény: Bateman (82418)
Jani-wan. Creative Commons License 2023.08.26 0 0 82419

Tényleg, a Dathomir!
Teljesen elfelejtettem. Na ja rég volt a sorozat. De ara nem emlékszem még így sem hogy Ventress onnan származott.

Előzmény: smile64 (82413)
Bateman Creative Commons License 2023.08.26 0 0 82418

nekem ez inkább jelenti azt, hogy ez a történet nem a mi galaxisunkban játszódik, hanem egy másikban. de nem több galaxisban és ez fontos. nem zárja ki, de alapvetően meghatározza, hogy egy adott galaxisban játszódik, miafasznak kell még egyet behozni, nem elég nagy?:)

Előzmény: mindenki senkije (82402)
kannibál Kovács Creative Commons License 2023.08.26 0 0 82417

Érdekes karakterek vannak a sorozatban, de összességében eddig kifejezetten gyenge a produkció.

Továbbra sem értem, miért fújja az összes médiakritikus, hogy aszongya a gyenge (Disney-kori) mozifilmek után most az éppen aktuális sorozat visszaadta a hitünket a Star Warsban.

Adta a lóf*szt!

Nekem semmi bajom nem volt soha az öt mozifilmmel, a sorozatokkal viszont egyre több a probléma.

A színvonal folyamatosan csökken.

Hiryu27 Creative Commons License 2023.08.25 0 0 82416

Sokezeréves csllagtérkép, mert nincs más ötlet. 

ja. olyan felbontásban, mintha elővenném az iskolai atlaszt, ráböknék Dél-Amerikára, hogy ott van laknak a Combria.fivérek, jó utat.

Hiryu27 Creative Commons License 2023.08.25 0 0 82415

De igen. A korai - novelláskötet, történetetek a fejvadászokról- Hoth után idővel nem volt hová elrejtőzni a galaxisban, egy  "utolsó esély ' manőverrel egy galaxis "fölötti" pontra ugrottak a túlélők, magának a galaxisnak a gravitációs kútját kihasználva.  jó, csillagász a fejét fogna, de ez volt a sztori. https://www.csillagaszat.hu/tudastar/extragalaktikus-csillagaszat/02-a-galaxisok-tipusai/

Előzmény: Stratonicus84 (82405)
gunji jackdaw Creative Commons License 2023.08.25 0 0 82414

Igen, biztosan maradtak túlélők a történet szerint is, később még szerencsétlenkedtek egyet Jar Jarral és Winduval (a szinkronból meg fájóan hiányzott Bicskey Lukács.)

Előzmény: smile64 (82413)
smile64 Creative Commons License 2023.08.25 0 0 82413

A boszik, más néven Nightsisters (magyarul talán Éjnővérek, nem  tudom), a Dathomir bolygón éltek. Ez ugyanaz a hely, ahonnan Darth Maul is származott, továbbá közéjük, a boszik közé tartozott Asajj Ventress, Dooku tanítványa is. Később, miután Palpatine parancsot adott Dookunak, hogy ölje meg, kissé megromlott közöttük a viszony. Konkrétabban Ventress visszatámadott, és ennek során fordult Dooku figyelme a dathomiri éjnővérek felé. Végül Dooku parancsára Grievus a droidsereggel kiirtotta őket. Gondolom, hasonló hatékonysággal, mint a klónok a jediket, szóval pár tucat túlélő elképzelhető, ha az írói fantázia (hiánya) megkívánja.

Előzmény: gunji jackdaw (82408)
t-adam77 Creative Commons License 2023.08.25 0 0 82412

„Hivatásos” és „amatőr” történet írókat keresünk egy fiataloknak szóló,
spirituális, (egész estés, film hosszúságú) rajzfilm elkészítéséhez.
Bővebben: www.angelsfilms-gf.com

Jelige: "Lucas és az IL&M"

Jani-wan. Creative Commons License 2023.08.25 0 0 82411

"A Birodalom visszavág végén nem a messzi-messzi galaxist nézik kurvamessziről?"

Igen ez engem is zavart, pláne hogy úgy tűnik az közelebb van hozájuk mint bármely más csillag a képen. Szinte ott van mellettük.
És a válasz, az nem galaxis.
Létezik olyan hogy fehér törpe csillag gyűrűkkel.

https://earthsky.org/space/citizen-scientist-find-rings-old-white-dwarf/

"Stars – especially young stars in the process of making their own solar systems – have rings. And even some white dwarf stars – which are small, dense stars in an advanced stage of their evolution – are known to have rings. They’re typically found for young white dwarfs."

Ez is valami hasonló lehet.

Nekem úgy tűnik hogy éppen kialakuló csillag ami körül még kering gáz, lassan azt is behúzva.

Előzmény: Stratonicus84 (82405)
gunji jackdaw Creative Commons License 2023.08.25 0 0 82410

Nem, az Ahsokásra gondoltam, a rajzfilmekből nem rémlik. De akkor félreértettem, köszi :)

Előzmény: mindenki senkije (82409)
mindenki senkije Creative Commons License 2023.08.25 0 0 82409

milyen részekben? tcw? rebels? nem emlékszem már, ha nem, akkor ez csak egy teória, linkeltem egy cikket, abban olvastam

Előzmény: gunji jackdaw (82408)
gunji jackdaw Creative Commons License 2023.08.25 0 0 82408

És benne volt a részekben, hogy onnan jöttek a boszik?

Előzmény: mindenki senkije (82407)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!