itt tegnap előtt reggel -6 volt még az ablaknál is, a hőmérő szerint. Én pedig csak a leander palántákat hotam be, a sok leander között megbúvó citromfáról pedig teljesen is elfeledkeztem. Nos, szerencsére méga az is túlélte, viszont 2-3 jobban kilógó ág lefagyott, és egy nap alatt teljesen kifehéredtek 8ilyet még sose láttam!)
most úgy néz ki, karácsony előtt lesz a behordás, csakúgy, mint tavaly https://www.idokep.hu/30napos de ez addig persze még változhat
Ezt nézzétek, milyen szép..., dunsztom sincs, hogy micsoda:-( Ez is 2006-os kép, rengeteg van.
Jajj, annyira szeretem ezeket a képeket, olyan jó macrókat lehetett vele csinálni..., sajnos ezt vesztették el a lányaim. Ez volt a legolcsóbb gépem, de szerintem a legjobb.
Jut eszembe, valószínűleg ez az én "Fehér ajándékom", amivel az egész leander magoncozásom kezdődött! :-) De ha van rá más "magyarázat", szívesen fogadom, elég jellegzetes! :-)
Sőt, ha nem baj, segítek is, pl. biztos van többeknek Hófehérkéjük, és hátha nem tudják beazonosítani. Ez az, jellegzetes a szirmok teltsége és a pillák kissé rendetlen rákolló szerűsége, valamint a bimbókon előforduló lilás pöttyök.
Én most, miután a leandereim biztonságban a teleltetőben vannak, elhatároztam, hogy rendet teszek a képeim között, így aztán nem vagyok leander nélkül:-) 2006 óta van fényképezőgépem, és azt hiszem több ezer leanderes és kertes képem van, szóval elleszek egy ideig a leandereim között:-)
Néha vannak kérdőjelek, pl. ma ezt találtam:
fogalmam sincs mi lehet, de jól nézett ki 2006-ban! Talán rájövök idővel, arra is jó ez az egész, mert nem csak a képeim között kell rendet tennem, hanem a fejemben is.
Ha vásárolt valaki a jófogás.hu oldalon Mónika nevű hirdetőtől hibiszkuszokat és átverés áldozata lett, akkor tegyen bejelentést a rendőrségen.
Ketten már megtettük a feljelentést, ha több embert is átvert és megteszik a feljelentést akkor összevonják az ügyeket! A rendőrség megkezdte a nyomozást!
Az alábbi képekkel hirdetett és miután megkapta a számlára az összeget, semmilyen megkeresésre nem reagált, a növényeket nem küldte.
Nagy fagyok még nem lesznek. -5 fölött még nem aggódok. Kis fagyasztással nincsen télen tetvesedés, gomba. Alföld közepe. Szerintem nem lesz nagyobb hó, egyébként meg lerázom ha lesz.
Én szoktam nejlonzsákban is teleltetni. Úgy simán átvészelik a telet. A cserepeseket locsolni kell, főleg a kisebbeket. Mondjuk én tavaly is csak Karácsony után pakoltam. Szerintem bő 2 hónapot voltak benn csak. Idén is még kinn van minden leander.
A helytől függ. A teleltetőhelyem eddig nedves volt, a falakra lecsapódott a pára, meg oldalról-felülről is kapott nedvességet, sosem locsoltam a leandereket télen, semmi bajuk sem lett. A nyáron megcsináltattam a helyet, most kiszáradt és nincs nedvesség utánpótlás, biztosan kell locsolni. Lehet, hogy túlélnék ha nem kapnának vizet, a nagyok legalábbis, de a kisebbek nem. Nem szoktam tövig visszavágni, fáim vannak többségben, így inkább megpróbálok figyelni rájuk is.
Én nem locsoltam tavaly télen. Sok növény sok levele félig leszáradt. Ez egyértelműen a vízhiány jele. Az idén biztosan fogok locsolni, pedig nekem is a felét ki kell majd pakolnom hogy a hátsókhoz beérjek.
Bepakoltam. Csak magamat ismételhetem, nem vagyok normális!! Minden befért, de azt, hogy hogyan fogok locsolni, el sem tudom képzelni!! Kibírják, ha nem kapnak tavaszig vizet?? Legalább a nagyok, amik egy szigetelt faházban vannak??
Na!! Férjem beleszólt!!! Nem szeretne ,,egy" leandert sem látni a garázsban! Most mit mondjak erre? 11X6 m-es a garázs. Másnak lakása nincs ekkora. És nem akarja befogadni pár leámat. A kocsi meg kint dekkol télen a ház mellett, mert a csónak, meg 4 motor bent vigyorog a garázsban.
Régebben ,,Valaki" írta, hogy a garázsba, a szerelőaknába teszi. Hát lehet, hogy én is igénybe veszem idén, mert elsokalltam. Nekem is muszáj lesz szelektálnom. Na de melyiktől szabaduljak meg?
Köszönöm Fecske és Lilike válaszát is. Akkor majd még jól meggondoljuk ezt a fólia témát. Nekem valahogyan nem tetszik ez a megoldás,nem tudom miért, de nem hangzik jól a férjem ötlete, és ezért kérdeztem hogy van e tapasztalat.
Jó, akkor csak az én hörcsögöm ette túl magát. :D Bár benne van az eleve kalkulált X százalék kiesés is, amit a kép alapján igen, de a valóságban mégsem tetszőekre számoltam. Csakhogy még ezekből több itt foglalja a helyet... Aztán van, amit az azóta szerzett szorított háttérbe, ahogy te is mondod - abban a színvilágban a másik a nyerő. Van magoncból is, ami csinos szempillás rózsaszín, de a Liláspillás mellett nehéz labdába rúgni. A következő virágzásnál ki kell tenni a kétségeseknek magukért! A magoncoknak meg pláne!! :)