Egyetértek. Sign of the cross - a hideg is kiráz. És a Virtual XI is egy nagyon élvezetes, hallgatható lemez, elég sokat pörgettem. Más persze a hang miatt, de vegytiszta Maiden.
Ugyanis írtam oda három hozzászólást, melyben finoman leírtam a cikkükről a véleményem, de valamennyit kinyomlálták, tehát muszáj itt megtennem egy kis összefoglalót ezekből.
Szóval egyáltalán nem voltam durva, csak megkérdeztem őket, hogy ki küldte ki ezt a két tökéletesen tájékozatlan embert a koncertre és mi célból ?
Az, hogy összevissza handabandáznak zöldségeket, láthatólag végig totális homályban maradva arról, hogy mit is látnak, az egy dolog, de hogy a szerintük cirkuszi popmetál játszó Maiden sosem volt jó heavy zenekar stb. már igencsak kiveri a biztosítékot.
Nekem nem probléma, ha a cikk szerzői még a No Thanx szintjénél járnak a zenei fejlődésükben, csak akkor ne írjanak olyanról, amiről halvány elképzelésük sincs.
Ez olyan mintha verebek próbálnák megmagyarázni a katedrális fenségét, de csak azt értenék belöle, hogy jó nagy hely van itt tojni...
Persze nyilván az tetszett nekik a legkevésbé, hogy felvetettem, hogy az ilyen röhejes buta cikk megjelentetésével csak lejáratja saját magát a Quart portál ahol megrendelték és engedtek is megjelenni egy ilyen cikket.
Legközelebb talán műértőket kellene kiküldeni bármilyen koncertre, dilettánsok helyet.
Persze, ha ezzel az egésszel az volt a céljuk, hogy minél több embert nagyon felbosszantsanak, akkor akár sikeresnek is mondható az akciójuk.
Akkor igyekszem beszerezni mindhármat. De nem egyszerre, mert ismerem magam, abból nem sok jó sülne ki. Átsiklanék az albumok felett, mert türelmetlenül várnám, hogy hallgathassam a másikat. Csak szép sorban. :) Akkor mondjuk haladok a megjelenések sorrendjében.
Hát igen, nekem is Blaze tette be a kaput... Úgy látszik egy utat jártunk/járunk. De végre azt hiszem én is megtaláltam az ösvény elejét! ;)
Bruce-tól az első két albumot hallgattam, aztán a harmadik valahogyan nagyon nem jött be. Az volt a Skunkworks igaz? (Ahelyett, hogy utánanéznék pár pillanat alatt, inkább megkockáztatom, hogy lükeséget írok. :) ) Utána nem hallottam tőle szólólemezeket. Akkor beszerzem azokat is, ha így kifejezetten ajánlod őket. Köszi!
"Iron Maiden, Sziget 2008 Lényegében a Nirvanán kívül 10-es–20-as éveim valamennyi meghatározó vagy ahhoz közeli külföldi rockegyüttesét láttam már élőben játszani. A Metallicát kétszer is, ’92-ben a nagy Guns n’ Rosest, az AC/DC-t, a Soundgardent, a Sonic Youth-t, a Megadeth-(e)t, a Slayert, az Anthraxet, a Sepulturát, a Faith no More-t szintén kétszer, a Mötley Crüe-t, a The Cultot, a Jethro Tullt, a Prodigyt és egyebeket. Tegnapig az Iron Maiden kivétel volt. Játszottak már vagy ötször Magyarországon, mégsem voltam IM-koncerten, amit nem is értek. Amikor megláttam, hogy a Sziget 0. napján a Maiden játszik, minden idők talán legnagyobb stílusteremtő heavy metal bandája, szinte azonnal eldöntöttem, ott leszek. Olvastam, hogy a mostani világturnéjuk nagyon magas színvonalú és óriási siker világszerte, mindenhol teltház előtt játszanak Indiától Kolumbiáig, tehát szó sincs holmi nyugdíjas nosztalgiabuliról (egy nőismerősöm „vén majmok” ugrálásának nevezte viccesen a koncertet, amikor mondtam neki, hogy megyek). Némi vívódást okozott, hogy a Sziget nagyszínpadán általában minden koncert szarul szól, és rendszerint rövidített programot játszik minden sztárelőadó. Előbbi némileg bejött ugyan, ám a program teljes volt. Szóval ott voltam, és életem egyik legjobb koncertje lett. Igaz, a hangzás a várt minőségűnél alig volt jobb, mintha a végére sikerült volna úrrá lenni a keverőpulton, de a zenekar rendkívüli jó formája és a fanatikus (állítólag 40 ezres) közönség hatalmas fílinget varázsolt. Ráadásul kemény két órát játszott az együttes, ami nem semmi. A program telitalálat volt, a ’80-as évek sikerlemezeinek legsikeresebb dalai, azaz a heavy metal legnagyobb klasszikusait nyomatták, így a közönség önfeledten végigénekelte-üvöltötte az egész koncertet. A színpadkép zseniálisra sikeredett, a klasszikus Iron Maiden lemezborítók világát idézve, a fő hangsúly a Powerslave album borítójának óegyiptomi kulisszáira helyeződött, természetesen pirotechnikával, füstgépekkel és Eddie-vel, a legendás kabalazombival bőségesen megtámogatva. Steve Harris, az alapító basszusgitáros 20 éveseket lealázó vehemenciával szántotta a színpadot az elsőtől az utolsó pillanatig, Nicko McBrain dobos pedig halálpontosan, elemi erővel ütötte végig az egyáltalán nem egyszerű témáit. A három gitáros megfontoltabban mozgott. Bruce Dickinson, aki a maga által vezetett Boeinggel hozta a bandát és a cuccot Budapestre, ezen az estén pontosan úgy vezényelte le a dolgokat, mint ahogy az a legnagyobb metálénekes-istentől elvárható. A napokban töltötte be az 50. évét (szelíd erőszakkal intette le a „Happy Birthday”-ezni kezdő közönséget), ez adott némi különleges töltetet az estének, és tökéletes formában, vérbeli frontemberként, vérprofi showmanként irányította a közönséget. Persze a Run to the Hills szédítő magasait ezúttal sem tudta vagy akarta kiénekelni, ez már 20 éve is nehezen ment. Láthatóan nagyon jól érezte magát, sokat beszélt a közönséghez, akiknek legalább a fele külföldi volt (egy francia társaság közepébe keveredtem, akik lelkesen kínálgatták söreiket, amíg volt), és ők lelkesen éljeneztek a Budapestnek, Hungarynek szóló bókokra. Persze lehet, minden koncerten ennyiszer ismételgeti, hogy ez az este mennyire „amazing”. Mivel csupa nagy, klasszikus IM-dalból állt a program, nehéz csúcspontokat kiemelni. A The Number of the Beast, a Run to the Hills és természetesen a Fear of the Dark ilyenek voltak, de a Moonchild sem volt semmi a 3 számot tartalmazó ráadásblokkban. Hiányérzetem nem lehet, bár a Children of the Damned kimaradt, és a Seventh Son of a Seventh Son albumról is játszhattak volna többet. Szóval nagy hiba lett volna, ha nem megyek el erre a bulira."
Így igaz, mindhárom ugyanolyan színvonalas - megoszlanak a vélemények hogy melyik a legjobb. Nekem a Matter Of Life jön be legjobban, érezni hogy apait-anyait beleadtak, de van aki a Dance Of Death-t erősebb lemeznek tartja.
Nekem is második maidenes korszakom van egyébként. Mikor '93-ban kivált Bruce elkezdtem más zenéket is hallgatni. Aztán 2003-ban vki kölcsönadta a Dance-et - onnantól visszatértem a helyes ösvényre. :)
Ha nálad kimaradtak a Bruce szólólemezek is, azokat is ajánlom beszerezni, különösen a Chemical Weddinget és az Accident Of Birth-t. Garantáltan nem fogsz csalódni bennük.
Hihetetlen... Úgy érzem, hogy a poraiból támad föl bennem a Maiden rajongás! :) Már a koncert előtt elindult ez a folyamat, de most így a gigashow után meg pláne! :) Évek óta nem hallgattam a zenéjüket, ráadásul sok-sok dolgot eladtam tőlük... amiket persze most már bánok... Amióta visszatért Bruce, azóta egyik albumukat sem ismerem. Melyiket tudnátok a leginkább ajánlani a három közül?
Ezen én is meglepődtem, hogy nem csak az elején volt élet a nézőtéren. Szerintem szinte senki nem volt passzív. Legalábbis nekem úgy tűnt, hogy mindenki egyként élvezi a koncertet! Fantasztikus volt! :)
"Bocsi ha összevissza írok, meg sok hülyeséget, de képtelen vagyok normális összefoglalót írni, ez annyira csodálatos volt!"
Nem volt ez annyira össze-vissza, azt tisztán lejött hogy jól érezted magad, és ez a lényeg! Én nem voltam annyira elöl, de amerre csak néztem olyan embereket láttam, akik élvezték a koncertet, sehol egy fintorgó pofát nem láttam, és ez is nagyon feldobta a hangulatomat. Ezen meglepődtem. Sejtettem hogy sokan leszünk, de arra számítottam hogy az első néhány sor majd nyomul, énekel, kezek a magasban, az emberek háromnegyede meg majd áll mint majd bután és bámul ki a fejéből. De szerencsére nem így volt, a többség nem csak testben volt ott!
Eszméletlen jóóóó volt a koncert! Valami hihetetlenül maradandó élmény! A koncert elején úgy kb a 30. sorban állhattunk a barátommal. Az első dal felénél már nem voltunk egymás mellett és egyre előrébb kerültem. Löktek, toltak én meg csak sodródtam. Egyszer csak azt vettem észre, hogy kb a 6. sorban vagyok! :) Na az valami hihetetlen volt! Ennyire közelről látni Bruce-ékat! Húúúúú! Elmúltam már harminc, de egy kisgyerek szavaival tudnám leírni a dolgokat, annyira el vagyok varázsolva! Fantasztikus élmény volt!! Köszönöm, hogy rábeszéltetek, hogy menjek! ;) Egy kissé be is rekedtem mára, de már van hangom rendesen. Annyira szuper volt! Számomra nagyon profi volt minden. És emberi! Hihetetlen, hogy a nagy lökdösődésben, őrjöngésben olyan emberi dolgok voltak, mint amikor megfogta egy srác a kezem, mert látta, hogy közel állok ahhoz, hogy elessek! Ez volt életem első Maiden és egyben metál koncertje! Néha szerettem volna ugrálni, de a hering effektus miatt nem sokszor jött össze. :) Szuper volt, hogy vizet permeteztek ránk, hogy beadtak pár pohár vizet is. Á, nem is tudom mit írjak, egyszerűen szuper volt! Nem is, a szuper szó gyenge ide! Fantasztikus koncert volt, remélem még lesz részem ilyen élményben! A koncert végére úgy éreztem magam, mint aki átsétált egy vízzel teli medencében. Csurom víz voltam - de szó szerint - tetőtől talpig! :)
A színpad, a pirotechnika, az effektek. Ó, Eddie! K jól meg volt csinálva! Láttam már videón, de az valahogyan más volt, ez szenzációs volt! Rengeteg élményben volt részem tegnap este. Ez ennyi pénzért tényleg olcsó volt! Tetszett ahogyan Janick pörgette-forgatta a gitárt. Bruce olyan mint egy kisgyermek és egy ördög keveréke! De tényleg, nem olyan az arca? :D Mindenki eszméletlenül jól nyomta! El is feledkeztem a kivetítőről, egyszer sem néztem rá. Sajna néha a koncertet sem nagyon tudtam követni. Talpon kellett maradni a húsdarálóban és megvédeni a helyemet, nem engedni előre senkit! :)
A hangzással néha én is úgy voltam, mintha nem lenne az igazi, de nem volt annyira zavaró számomra. Az én mellkasom remegett elég rendesen. :) Félelmetes érzés volt a lángok forróságát érezni. Bocsi ha összevissza írok, meg sok hülyeséget, de képtelen vagyok normális összefoglalót írni, ez annyira csodálatos volt! Életem legjobb koncertje volt! Igaz nem voltam csak kb négyen, a Maiden-en kívül, de ez szerintem sokáig No.1 lesz nálam! :)
Remélem tényleg jönnek majd az új lemez után hozzánk is koncertezni.
Vajon lesz bootleg kiadvány erről a koncertről? Nekem ez a koncert kellene!! :)
Én is a 3-4-ik sorban voltam az első felében, de iszonyat erős volt a prés, a biztonságiak szedték is ki az embereket rendesen. Úgyhogy egy idő után "hátravonultam" a 10-ik sorba, a mosh pitbe. Ott aztán küzdeni kellett rendesen, de legalább nem hering üzemmódban voltunk, és a sok hasonló Maiden őrült között frenetikus volt a hangulat. Utána 2 és fél liter vizet ittam meg egyszere :)
király konci volt, minden zavaró tényező (no 1: nem vagyok magasabb:)) ellenére. hihetetlen, h mit le nem raknak ezek az emberek az asztalra még mindig.
én hatodszor láttam őket, mindannyiszor itthon ('95, '98, 2000, 2003 - Bp és Debrecen) és a 2000-es Kisstadionos, Bruce és Adrian visszatérős Brave New World turnékoncert után ez ott van a 2. helyen (megosztva debreceni Főnix csarnokos bulival).
"Nem akarok itt senkit se bántani, meg veszekedni vele, akinek ugyanaz volt fontos tegnap este, mint nekem is."
Köszi, én meg hajlamos vagyok hamar felkapni a vizet, bocsi. Meg néha kicsit átgondolatlanul fogalmazni.
Vagdalt: "Többnyire a legjobbakat szokás intenzíven fikázni :-) " A quartos ökörségből azért lejön, hogy abban a tudatban élnek, hogy a Maiden nyugaton egy überciki, lejárt szavatosságú csapat - ehhez mérten írkálták a cikkecskéjüket. Majd ha eljut az agyukig, hogy a Maiden pár éve újra "cool" normálisabb helyeken, akkor majd arról fognak írni, hogy ők már '75 óta Maidenesek. De egyelőre ők még a sötét '90-es években járnak, amikor igen nehéz idők jártak a Maidenre és a klasszikus metalra.
murray: "sztem holt fáradtnak is tuntek. adrian es bruce volt a hajtoero. nagy szunetek, stb."
Csak önmagukhoz képest tűnhettek fáradtnak - nincs még egy csapat ebből az évjáratból, amelyik ennyit mozog a színpadon. Annyi futás után amit Bruce produkált tegnap este én beszélni nem tudnék, nem hogy énekelni. :)
Magyar buli kipipálva, lassan hozzákezdhetünk az újlemez-várásnak. :)))) Az előző szerintem a legjobb reunion utáni lemez volt, jó lenne ha ebben az irányban mennének tovább. Talán a lassú intro - lassú outro formulát nem minden számra ráhúzni. Szép dolog a keretes dalszerkezet, de azért mindennek megvan a határa. :)
Nekem nagyon tetszett /mint a régebbiek is/, csak sajnos hátul álltunk. Nőszemély miatt nem mertünk előrébb menni. Szegénykém így sem sokat látott belőlle csak amikor felemeltem...Pedig nagyon szereti a bandát.
Felthetnéd mindenképpen ha tudod a felvételt. Olyan lehetséges, hogy valahonnan le is lehessen tölteni??
Tudja valaki, avagy feljegyezte valaki a játszott számokat megfelelő sorrendben?
No, hát szerintem q. jó koncert volt, a felétől már a zenekar is élvezte, és azért ekkora közönség előtt ők se játszanak túl gyakran. Bruce hangját én nem figyeltem, hogy gyengébb volt-e, nekem tetszett! És jó benyögései voltak, a zenekar bemutatásánál is pl. :)
Az első pár számnál viszonylag elöl voltam, ott jó kis zúzás volt, aztán a többit a keverőpultnál és a hátsó kivetítőnél néztem, ott jó volt a hangzás a többi helyhez képest ahol közben voltam, de hát a hangosítás vs. Sziget megérne egy misét.
Amúgy még egyszer le a kalappal! Hangulatos, pörgős zene, a közönség se volt rossz, bár a sok köcsög, aki állandóan be-kimászkált, azért az idegesített. Szóval ez jó koncert volt, megérte!
Ja, hát sajnos nagyon rosszul szólt, de egyébként én akárhol láttam őket az elmúlt 10 évben mindig halk volt a gitár és az ének. Volt amikor jobban szólt, volt amikor rosszabbul, de szinte mindenhol ugyanez volt a gond. Múlt héten Prágában egy kicsit jobban szólt és kipihentebbek voltak. Amúgy bent a színpadon kurva jól szólt, tíz nagyságrenddel jobban, mint kifelé.