Keresés

Részletes keresés

merrin Creative Commons License 2006.05.07 0 0 2203
Tehát haladjunk: :))
merrin Creative Commons License 2006.05.07 0 0 2202
Egyszóval: :)))))
merrin Creative Commons License 2006.05.07 0 0 2201
Bocsánat, de :  :)))
merrin Creative Commons License 2006.05.07 0 0 2200
:)
merrin Creative Commons License 2006.05.07 0 0 2199
Bocs, nemvagyok hülye, illetve dehogyisnem, az ELP topicon láthatjátok, miért bénázok itt. Sorry.
merrin Creative Commons License 2006.05.07 0 0 2198

Szia EeToN!

Küldtem Neked emilt, ami visszapattant a Szerverről, ez annál is furcsább, mert a tegnapi leveledre válaszként küldtem.

Üdv: O. T. II.

Előzmény: EeToN (2188)
Youwine Creative Commons License 2006.05.07 0 0 2197
ja! javaslat is kell: egy héttel előtte vagy két héttel utána.
Előzmény: Youwine (2196)
Youwine Creative Commons License 2006.05.07 0 0 2196

Jún 2-3-4 kötelező céges továbbképzés (igen, Püskösd vasárnapon is ... :((( )

Szeretnék nagyon ott lenni pedig

Előzmény: cirrocumulus (2179)
eFZé Creative Commons License 2006.05.07 0 0 2195
Nekem elvileg oké az időpont!
cirrocumulus Creative Commons License 2006.05.06 0 0 2194
:o(
Előzmény: ORSY (2193)
ORSY Creative Commons License 2006.05.06 0 0 2193
Osztálykirándulni megyek sajna aznap... és utána is még két napig. :( :)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.05.06 0 0 2192
Szia, írtam Neked, remélem, ez megérkezik :o)
Előzmény: merrin (2191)
merrin Creative Commons License 2006.05.06 0 0 2191

la, tudjuk az évszámot@freemail.hu-ra küldtem. az enyém tkinvest@t-online.hu. Ha nem jönne meg, kérlek jelentkezz be, újra elküldöm.

Üdv: Merrin

Előzmény: cirrocumulus (2190)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.05.06 0 0 2190

Szia Merrin!

Egyelőre még nem érkezett meg a leveled :o(

Én viszont, sajna, nem tudlak Téged elérni...

Előzmény: merrin (2189)
merrin Creative Commons License 2006.05.06 0 0 2189

Közönségtali....

Nem is tudom mit kellene ehhez hozzászólni. Még jó, hogy ott leszek, bárhol és bármikor.

Felhőcske, Emil ment EAST ügyben.

Előzmény: cirrocumulus (2187)
EeToN Creative Commons License 2006.05.06 0 0 2188
Én még nem tudok hozzászólni, mert nem tudom, hogy néznek ki a vizsgáim abban az időszakban.
Előzmény: cirrocumulus (2187)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.05.06 0 0 2187
A közönségtali időpontjához szóljatok hozzá minél többen!!! (Lásd az előzményben!)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.05.06 0 0 2186
Bocs mindenkitől, most vettem észre az előzményben: East-nek akart lenni ...
Előzmény: cirrocumulus (2184)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.05.06 0 0 2185

Az előbb, amikor merrinnek keresgéltem a régi Solaris-tagokról infót a neten, akkor Tóth Vili nevére rákeresve egy újabb koncertösszefoglalóra bukkantam az OtisMedia áprilisi oldalán :o))

Íme:

* * * * *

Mars Poetica

25 éves születésnapját ünnepelte a hazai progresszív rock egyik legjelesebb képviselője, a Solaris együttes. Méltó helyszínen, a Művészetek Palotájában került sor a több, mint 3 (!) órás koncertre.

A nyolcvanas évek elején indult zenekar teljes életművéből kaptunk átfogó válogatást, Böszörményi Gergely (Böszme) bevezetőjével, "Marsbéli Krónikák"-os bevezető videóval (a koncert talán legnagyobb hiányossága a minimális vetítés volt - de talán az egyik legnagyobb élményt is a vetítővel adták: a Nostradamus-szvit (több mint félórás egyveleg a koncert második részében) videója pontosan követte a zenészek játékát, például a billentyűs Erdész Róbert minden kézmozdulata megegyezett a filmen láthatókkal), halálpontos fuvola- és gitárjátékkal (Bogdán Csaba volt számomra a kedvenc az este folyamán, Erdész Róbert (billentyű) csak azért lett második, mert néha elfelejtette felhangosítani a szintijeit, és így egy-egy szóló eleje nem volt hallható), vicces basszusgitárosokkal (Seres Attila - JATA, Kisszabó Gábor és Pócs Tamás), és a valaha volt összes dobos (Gömör László, Tóth Vilmos, Raus Ferenc) jelenlétével. A Marsbéli Krónikák, az 1990 és a Nostradamus c. lemezek összes jelentős dala elhangzott, könnyebb lenne felsorolni, hogy mit nem játszottak el. Egy csalódás azért volt a repertorában. A Los Angeles 2026 c. számot (ami eredetileg 23 perces, és talán a legeslegjobban felépített zenéjük) átírták Los Angeles 2006-ra, lerövidítették, és a téma csúcspontjául szolgáló elképesztő futamokat rejtő finálét egy az egyben kihagyták belőle. Körülbelül ennyit lehet elmondani negativumként, az egész koncert megérte a dárius kincsébe kerülő jegyet, magyar zenekartól még ennyire összeszedett, felemelő koncertet nem hallottam. Kiemelkedő volt az Éden, az Apokalipszis, a Muck Ferenccel (szaxofon) és kóristákkal kiegészült Nostradamus-szvit, a Viking visszatér (ezt kétszer is eljátszották), a névadó Solaris, a kamarazenekart utánzó vidám E-moll concerto, az Óz, a Mickey Mouse, a Magyar tánc. Mindegyik dalban az a csodálatos, hogy annyira összetett, hogy az ember csak néz maga elé, ahogy újabb és újabb részleteket vél felfedezni bennük. Kiemelkedő esemény volt, ha DVD-n megjelenik, mindenképp érdemes beszerezni.

Az csak a baj, hogy magyarországon alig ismerik őket. Annál inkább külföldön. Ott nagyon nagy névnek számítanak. De ez a tipikus magyar szokás.

Kategória: Kritika Zene (2006. április 24. 10:03)

* * * * *

Előzmény: cirrocumulus (2184)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.05.06 0 0 2184

Szia Merrin!

Az első felvetésedre: akikről konkrétan tudom - Attila, Csaba, Robi, Tamás - tényleg napra készen követik ezt a topikot, a többiek esetében nem tudom, mennyire figyelik. Viszont hozzászólni egyikük sem szokott, tehát ilyen direkt bemutatkozást, életútleírást itt a topikban ne várj tőlük. Arra inkább ott van a Solaris honlap, de akikre konkrétan kíváncsi vagy (Jata, Kisszabó Gábor, Raus Feri, Tóth Vili), még nem írtak magukról eddig ott sem - hátha ezután :o)

De itt van pl. Kisszabó Gáborról egy tavaly februári infó.

A második felvetéseddel kapcsolatban: úgy érted, hogy én nyissak egy fórumot az East-nak? Végül is már több mint 30 hozzászólásom van :o)

Szívesen segítek Neked ebben, bár még soha nem nyitottam sehol semmilyen topikot, de az előbb átmentem a Zene összefoglaló témakörre és ott van az, hogy topiknyitás..., hát nem lehet olyan bonyolult a dolog ;o) , úgyhogy szívesen segítek.

Csak küldd át légyszi mail-ben nekem, hogy mi lenne a topikindító szöveged és akkor megpróbálkozom az East-es topikkal. (Furcsállom egyébként, hogy nincs ilyen topik az Indexen...)

Előzmény: merrin (2183)
merrin Creative Commons License 2006.05.06 0 0 2183

Kedves Cyrrocumuls!

Nem tervezett keresztszalag-szakadás okán újfent Kishazánkban tartózkodva áttekintettem a Koncert utáni hozzászólásokat, melyek nyomán - ugyan utalás történt arra, hogy a Tagok netán olvassák a Topicot, és jelzik életútjuk alakulását '84 óta, - nem szólt hozzá a megnevezett Tagok közül senki, (de más sem) kivéve Jata Cégére történt utalást.

Továbbra is érdekelne, hogy mi történt Velük az elmúlt húsz évben.

Továbbá: Most olvasom a moderálási szabályokat, hogy 30 hozzászólás alatt nem nyithat új topicot Senki, (huszonkettő mosolyt nem szívesen küldenék) és látván az EAST Együttessel kapcsolatos számos hozzászóló által felvetett összefüggáseket kérlek, hogy - amennyiben érdekel a téma - sorsukat érintően - segíts abban, hogy hasonklóan színvonalas beszélgetést folytathassunk barátainkkal, akiknek a Progresszív Rock szívügye!

Üdv: Merrin

cirrocumulus Creative Commons License 2006.05.05 0 0 2182

Hali!

És mennyi idő múlva érkeznétek vissza? 1 vagy 2 hét?

Előzmény: TanDream (2181)
TanDream Creative Commons License 2006.05.05 0 0 2181

Nos én nagyon szeretnék elmenni a "közitalira", de mivel pont ezen a napon leszünk 10 éve együtt a párommal (remélem...), és valami kettesben való távolabbi kiruccanást terveztünk, így rendkívül nagy dilemma elé lettem állítva ezzel az időponttal... :-(((

akirschner Creative Commons License 2006.05.05 0 0 2180
Nekem jó :)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.05.05 0 0 2179

Halihó!

Közönségtalálkozó ügyében konkrét időpontjavaslat érkezett a zenekar részéről:

június 2-án, pénteken délután 4 óra

A srácok kérik, hogy minél többen szóljatok hozzá ehhez az időponthoz!

Szerintem ha valakinek esetleg ez nem megfelelő, tegyen újabb javaslatot, hogy végre összehozhassuk ezt a talit :o)

Előzmény: cirrocumulus (1892)
tillA Creative Commons License 2006.05.05 0 0 2178

Köszi!

(De a magam részéről azért másra bíznám az ilyen technikai manőverek levezénylését.)

Előzmény: TanDream (2175)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.05.05 0 0 2177

Köszönjük előre is :o)))

A bakiktól eltekintve fincsi zenék mentek a tegnapi műsorban!

Előzmény: Markov (2176)
Markov Creative Commons License 2006.05.05 0 0 2176
A technikai problémák miatt sajnos egészen másképp alakult a tegnapi adás, mint terveztem, jóval kevesebb Solaris ment, +rengeteg baki is becsúszott. Viszont így rengeteg zeném maradt a tarsolyban - ezért valamikor a közeljövőben lesz ennek a "Fuvola a rockzenében" tematikájú műsornak egy II. része is. Majd szólok időben! (és ezt vehetitek akár fenyegetésnek is! :-))
TanDream Creative Commons License 2006.05.04 0 0 2175

Sajnos csak most jutottam el odáig, hogy beleolvassak a topicba, mert különben szívesen felvettem volna nektek a műsort - amennyiben megfelelően stabil az adás. :-(((

Különben a winamp által lejátszott dolgokat (és mindent ami megszólal a számítógépben) fel lehet venni pl. az Audacity nevű progival, ha a Wave, vagy "What U Hear" forrást választjuk ki.

Az ingyenes, magyar platformú Audacity hangszerkesztő letölthető a http://audacity.sourceforge.net/ oldalról. ;-)))

Legközelebb egy kicsit előbb kérnénk szíves szólni, tisztelt rádiós topictárs!

Köszi!

Előzmény: tillA (2170)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.05.04 0 0 2174
A technika ördöge közbeszólt, így több Solaris szám nem lesz, most épp a 2. Musical Witchcraft lemezről, az Utópiáról szól a címadó szám, majd nagy szerelmem, a Kőbe zárt világok következik!
Előzmény: cirrocumulus (2173)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!