Olyan gondom támadt, hogy van egy SVCD-m (amit neroval túlírtak) tökéletesen műxik a DVD-ben, és át akarom magamnak másolni.
Ha neroval másoltatok akkor az automatikusan túlírja mint az eredetit??
Vagy használjak clonet? mi a megoldás?
Köszi Radir
Mivel én saját zenét írtam ki audio-cd-re LG íróval (8-szoros sebességgel, audio-t a lehető leglassabban KELL írni a lehető legkevesebb olvasási hiba érdekében, legalábbis én így tudom), és az tényleg tökéletes volt (digitálisan visszahallgatva), ezért szerintem nem a hardverben van a gond.
Az mp3 egy elég furcsa tészta.
Van egy olyan opciója, hogy joint stereo, meg egyébként a 15. beírás táján van egy ilyen megjegyzés, hogy "tejfölös hang". Szóval az mp3 elég gagyi általában, tisztelet a kivételnek (mint pl. lame). Vannak jobb tömörítők, de azok általában 1-2-szeres sebességgel dolgoznak a gigahertzes procikon. Tehát ha 10 perc alatt benn van a cd az valszeg ultragagyi (vagy nagyon ügyes volt a programozógárda :). Szóval mp3-tól, sőt általában tömörített hanganyagtól jót ne várj.
Egyébként pedig tényleg van a Nero-nak egy olyan progija, hogy audio editor vagy mi a fene. Ha ott megnyitod a zenédet, akkor könnyedén nekiállhatsz mondjuk felhangosítani. Amúgy pedig a fent említett hangzás-gagyiság általában a jó hangcuccokon jön ki. Én legalábbis először a hifin haltam meg tőle, amikor meghallottam...
Ez nem típusfüggő, a gyorsabb újraírásra képes lemezek írják mindkét formátumú lemezt, a max. 4x újraírásra képesek pedig csak a nem HS-es lemezt írják. Ha hiba jelentkezik, akkor más a gond. (pl.: hibás lemez, vagy író még akkor is ha az egy Plextor) Higgyétek már el végre!!!!
kaktusztea 6634: Ezt a célt szolgálja az AHEAD InCD nevű programja illetve a Roxio Dirct CD-je is. Ha használni akarod őket lelked rajta...
Az én íróm (161040 ASUS) írja a HS és a hagyományos CDRW-ket is (annak ellenére, hogy sehol se látok rajta ilyen HS logót). Persze ez szvsz típusfüggő is lehet, az újak talán már képtelenek is a régi formátumot kezelni...
de az uj iroval tudod irni a max4szeresen irhato RW lemezt Ez biztos? Mert én csak egyszer próbáltam a céges 121032 Plextorral írni (vagy törölni? nem emlékszem) a régi 4x RW lemezem, hibát dobott, én meg nem is próbáltam meg másodszorra azóta sem, inkább vettem plusz két 10x RW-t. De majd kipróbálom a szabi után, hogy tényleg bírja-e a régi RW-t, és csak akkor volt rossz napja?...
Válasz magamnak:
Innen kell letölteni azt a programot, ami installálva beépül a Windows-ba és ha van Mount Rainier formátumot kezelni tudó CD-írónk, akkor úgy használhatjuk a CD-RW-ket, mint a floppy lemezeket.
Az újraírható lemezekből két szabvány van: a régi 4x sebességig működik, az újabb, HS (high speed) 4-10x, illetve ma már efelett. A régi íródban nem tudod írni az új lemezeket, de semmi gond, vegyél "nem HS", max 4x írható RW-t.
Nekem ezért kell kicserélnem a (számomra) amúgy tökéletes LG-m, mert a munkahelyemen HS író van, az LG viszont nem az, így minimum két RW lemezre van szükségem, és mindkettő csak egyik irányba működik, a HS-t csak benn tudom írni és törölni, a régi 4x-et meg csak otthon... :(
Hali! Yamaha 8424E íróval nem tudok az új újraírható cd-kre írni, mert a formázást elkezdi ugyan, de nagyon gyorsan végigfut a csík és vmi hbaüzenet ugrik elő. Próbáltam másik íróval formázni és utána ezzel megírni de így sem ment. Mi lehet a baj? A régebbi CD-RW-ket megírja gond nélkül, de félek, hogy ha azok tönkremennek nem fogok tudni újraírhatót használni.
Kösz a firmware-es választ.
Még egy kvescsön: hol lehet a Nero-ban Mount Rainier formatálást (CD-RW) csinálni? (A Teac CD-W540E már tudja ezt a formátumot)
Csak egy gyors belibbenés /egyelőre... és ez nem üres fenyegetés... ;o)/, hogy "szülőatyánkat" kisegítsem... :o)
WinOn PE: ha 5.xx-ed van, akkor eztetet telepítsd; ha régebbi, akkor itt kutakodjál..
DJ: küldj egy mélt ide, és írd meg nekik a verziszámod /2.xx vagy 3.xx/, a serial-odat, hol-mikor vetted, és ingyen apgrédelnek a 4.0.x Standard-ra. Nuku dívídí-írás, nuku .Net-funkciók, de asszem, hogy ez 1 db 540-esnél nem olyan nagy gond... :o)
Nero: mint ahogyan "whis" mondá: tőccsd le a legújabbat, és vigyél be új regkódot (ami nem Plexi-s). "Relatíve olcsón" vehetsz ilyet itt példának okául... ;o)
Üdv!
Vettem egy Teac CD-W540E írót és letöltöttem hozzá a legújabb 1.0H firmware-t. Érdemes frissíteni?
Főleg az érdekelne, hogy tud-e továbbra is 4x-esen írni ezután (audio-CD szempontból nem mindegy).
Szeirntem esélyed sincs, most megy az öldöklés a nagykerekben, mindenki még karácsony előtt viszi a cuccokat, esetleg ha találsz valakit aki bevállalja a rendes cuccai mellé.
trollcsi Na pont ez a bajom, hogy nem lehet itthon kapni, talán majd januárban, mondják... Én meg augusztus óta várom, amikor bejelentette a Verbatim... :( Pedig Ámerikában már októberben megadták a pontos árát, az meg már két hónapja volt (hogy pontosan mikor kezdték szállítani, azt már nem tudom).