Keresés

Részletes keresés

Anyóca99 Creative Commons License 2023.09.27 -1 1 185

A strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordult a halálos beteg magyar alkotmányjogász

https://index.hu/belfold/2023/09/27/halalos-betegseg-als-karsai-daniel-ugyved-biros

Anyóca99 Creative Commons License 2023.09.14 0 1 184

Ha mondjuk ez altató túladagolással történne , simán beadhatná a házi orvos is  (kétlem , hogy felvállalná ... csúcsfelelőség') . Vagy ha nem kell vénásan , akár sk ....

De erre nincs remény sem egyenlőre . Nem fontos a méltóságos kimúlás ...

Előzmény: Calamayca 2.0 (183)
Calamayca 2.0 Creative Commons License 2023.09.14 0 0 183

jó, de özvi valamiféle listáról beszélt, mint az idősotthonoknál ... ami mondjuk, ha sok a jelentkező, és kevés az ember a feladatra, akkor OK, de szereintem, mivel láttam már állatorvosi elaltatást, simán egy HO is meg tudja csinálni a beteg otthonában ... 

Előzmény: Anyóca99 (182)
Anyóca99 Creative Commons License 2023.09.14 0 1 182

" ... vki mondjuk jelentkezik egy ilyen programra, de az időpontot ő határozza meg .."

Merhogy' ez lenne benne a lényeg . Ki a fene akarna hamarabb meghalni , ha még képes élni ?

Előzmény: Calamayca 2.0 (181)
Calamayca 2.0 Creative Commons License 2023.09.14 0 0 181

sztem Anyóca beadná!

viszont lényegi eleme még az aktív eutanáziának is, h vki mondjuk jelentkezik egy ilyen programra, de az időpontot ő határozza meg ... igen, vki írta, h sokan nem mennének el időpontra, stb ... csakhogy ez nem egy ilyen ügy, amire az időpontot az intézmény adja ki ... 

Előzmény: özvi (179)
Anyóca99 Creative Commons License 2023.09.14 0 1 180

... és igazad van . Bocsánat !

Ki emlékszik már olyan régre vissza ?

Előzmény: özvi (179)
özvi Creative Commons License 2023.09.14 0 3 179

Akkor neked is vissza kéne olvasnod: a 4es és a 14 es hszben van irva.

Előzmény: Anyóca99 (178)
Anyóca99 Creative Commons License 2023.09.14 0 1 178

Szerintem sehol nem írtam , hogy magamnak is beadnám .

De ha nem vénásan kellene , akár ....

Előzmény: özvi (176)
Boszorka Creative Commons License 2023.09.13 0 1 177

Ha valaki be akarja fejezni az életét, akkor el kell engedni. Egy injekciót magamnak beadni, semmi nehézséget nem jelentene. Ha vénás, azt nem tudnám, de bármi más, csak akarat kérdése.

Különben bármilyen műtét után min. egy hétig döfködtem magam hason, a véralvadás gátlóval.

Az eutanázia ma már a legtöbb nyugateurópai országban megengedett és több amerikai államban is.

Előzmény: özvi (176)
özvi Creative Commons License 2023.09.13 0 0 176

Visszaolvastam és irod, hogy te vállalnád ha úgy érzed , hogyakár magadnak beadod a szurit.

Én semmiképp nem tudnám elképzelni, hogy szurkáljam magamat.

És aközött hogy az állatokat elaltatja a doki, vagy az embert, egy nagyon lényeges különbség van.

A tudat. Az állat nem tudja mi fog történni vele.

Előzmény: Anyóca99 (172)
Calamayca 2.0 Creative Commons License 2023.09.13 0 0 175

a farkasokról szóló ismeretterjesztő filmekről azért érdeklődtem, mert valamikor, valahol láttam/hallottam/olvastam, vagy álmodtam, h amelyik farkas nem tud/akar(!) illeszkedni a falkába, az elűzik, vagy magától kel útra, és vagy egy másik falkában talál helyet, vagy pedig a falkák között van egy "senkiföldje" sáv, ahol rágcsálókon, esetlegesen rovarokon, kisebb vadakon eltengődik a "renitens" egyed, de meg nem ölik ... hagyják élni (bár idegen falkába való jelentkezésnél előfordulhat, h tényleg kinyírják) ... de maga a törzsfalka nem gyilkolja le ... na és ezt nem tudom, honnan van ez az információ ... 

Előzmény: özvi (174)
özvi Creative Commons License 2023.09.13 0 0 174

Igen én is imádlak, és halálra aggódtam hogy esetleg megettek a farkasok.

Ugyanis legutóbb róluk érdeklődtél.

Most azért nem kotyogok, mert ott van a szexbomba és nem akarom elvesziteni.

Majd ha ráunok, fogok ott is témázni.

Előzmény: Calamayca 2.0 (173)
Calamayca 2.0 Creative Commons License 2023.09.13 0 0 173

ez nem ilyen egyszerű ... 

az ember mindig ilyen "haladékokat" ad magának ... 

de, ha pl. meghirdetnék, hogy pl. október másodikán délután kettő órakor soha vissza nem térő alkalommal egyetlenegyszer van erre lehetőség (ugye ez is egyfajta "haladék") ...

nem tudom ... amíg kap az ember emberi szót, ami nem vmiféle komformista közhely, ha nincsenek folyamatos, és tűrhetetlen fájdalmai, addig a jobb szakaszokban élni akar, mégha ép ésszel nincs annak sem semmi értelme ... 

a kérdésed szerintem nagyon jó, és hasznos ebben a topicban!

különleges intelligenciád van! nagyon tetszik nekem! 

Előzmény: özvi (171)
Anyóca99 Creative Commons License 2023.09.12 0 1 172

:-) Nem olvasgattál vissza ugye ? Csak beestél és nem érted .

Tudod ... egyszer mindenki meghal . De nem mindegy , hogy milyen áron .... mennyi ideig tart , mennyire leszel kiszolgáltatott , és egyáltalán lesz-e , akar-e majd valaki kínlódni veled .

Nekem tuti lenne , de nem szeretném .

Sokkal megnyugtatóbb lenne , ha tudhatnám , hogy ha odajutok , szólhatnék egy erre kijelölt teamnek , és hoznák a megváltást .

Előzmény: özvi (171)
özvi Creative Commons License 2023.09.12 0 0 171

Most az van, hogy ha holnap 2 kor lehetne menni  a szuriért, akkor ti már indulnátok is ?

Anyóca99 Creative Commons License 2023.09.12 0 1 170

" ... milyen jogon tiltja meg azt bárki, hogy rendelkezzem a saját életemmel? "

Senki nem tiltja meg . Fel is akaszthatjuk magunkat .... vagy vannak emeleti ablakok is ... :-(((

Mennyivel humánusabb , és főleg keresztényibb , mint egy injekció !

Előzmény: Boszorka (168)
Anyóca99 Creative Commons License 2023.09.12 0 1 169

" A fájdalomhoz is hozzá lehet szokni. "

Szerintem aki ilyet állít , az még nem szenvedett igazán .

Előzmény: özvi (167)
Boszorka Creative Commons License 2023.09.12 0 1 168

Nekem tegnap mesélte az egyik szomszédom, hogy itt a közelben valahol egy 80 éves férfi, 5 késszúrással öngyilkos lett a saját kertjében, miközben a felesége bent a házban aludt. Mindez szombat délután történt. Biztos nagyok könnyen megszokható fájdalmai voltak a férfinak.:-(((

Szeretem az ilyen okosokat. Nem csak a fájdalom miatt akarhat egy idős ember meghalni és milyen jogon tiltja meg azt bárki, hogy rendelkezzem a saját életemmel?

Előzmény: Anyóca99 (166)
özvi Creative Commons License 2023.09.12 0 0 167

az eutanáziával is az lesz , mint most az idős otthonba bemenetellel. Sokan kérelmezik, elvégzik a vzsgálatokat, listára kerülnek, de amikor sorra kerülnek inkább halasztanak.

A fájdalomhoz is hozzá lehet szokni. A beteg úgy gondolja , hogy elviselhetetlen, aztán mégis .

Beletörödnek, hogy ez még kibirható.

Inkább a gondozók merülnek ki.

Anyóca99 Creative Commons License 2023.09.09 0 1 166

Este volt a zajládában hír , hogy egy bácsi kinyírta a beteg , és már csak szenvedő feleségét . Önmagát is akarta , de nem halt meg . Ő is beteg .... együtt akartak meghalni .

No most majd mehet a dutyiba , oszt' ott fog szép lassan , szenvedve kimúlni .

Mer' erkölcsös/nagyonkeresztények vagyunk .

Előzmény: Boszorka (165)
Boszorka Creative Commons License 2023.09.09 0 1 165

Jó lenne, de általában csaj a visszaélésekről beszélnek. Az eszem megáll! Hogy lehet ezzel vissza élni. Van ahol évtizedek óta működik és nincs semmi visszaélés. A közelmúltban már a németek is engedélyezték. Mégiscsak emberségesebb mint a Mamutban leugrani a negyedikről.

Előzmény: Anyóca99 (164)
Anyóca99 Creative Commons License 2023.09.08 0 1 164

Lehet , hogy indul valami mozgás ? A Híradóban egy ügyvéd szerint , kellene vele foglalkozni .

Anyóca99 Creative Commons License 2023.08.29 0 1 163

"Minket minősít, hogy (még mindig) nincs társadalmi vita az aktív eutanáziáról - hiszen annak még elvi lehetősége se közbeszédképes."

Minden szavaddal egyet értek .

Amíg nem lehet belőle politikai kérdést gyártani , addig nem is lesz belőle még kezdeményezés sem . Lehet , még akkor sem mozgatna meg tömegeket ... az emberek bele vannak fásulva az életükbe .

Előzmény: lxt (161)
Anyóca99 Creative Commons License 2023.08.29 0 1 162

Olvastam . A hatalomnak így egyszerűbb . Rendőr/boncnok megállapítja , hogy öngyilok , oszt' jóccak' .

Előzmény: Boszorka (160)
lxt Creative Commons License 2023.08.29 0 0 161

Minket minősít, hogy (még mindig) nincs társadalmi vita az aktív eutanáziáról - hiszen annak még elvi lehetősége se közbeszédképes.

Na de nézzük, hogyan is állunk a kegyes halálhoz való jogunkkal – történjen az (egyéb lehetőség híján) önkezűleg.

Az első kérdés amit fel kell tennünk magunknak (amely kérdés megválaszolása nélkül okafogyott az eszmecsere): kié az életünk?

Na most, a nem reál beállítottságú (a probléma természetéből következően inkompetens) többség számára ezen alapvető, lévén alapkérdésnek, akár élethosszig is eltarthat a megválaszolása – pontosabban: a képzetes eldöntése.

Akik számára evidens, hogy kié az élete, az máris jogosulttá válik feltenni magának (és másoknak) az értelemszerűen következő második kérdést: milyen törvényesített, illetve annak hiányában milyen (szabályozott) és (korhatárosan) elérhető információforrásokból van lehetőségünk tájékozódni a vállalható alternatívákról ha már, habár mi nem, de rajtunk kívül mindenki más ragaszkodik a hosszan tartó kínhalál(unk)hoz.

Alkérdések:

Miért, milyen jogon ítél minket bárki is a könnyedén elkerülhető kínhalálra?

Ezen lehetőség ellehetetlenítése vajon szexuálisan és/vagy más örömöket is okozva elégíti ki őket?

Igen, a harmadik kérdés a legrázósabb.

Mégis mit gondol magáról az a néhány korlátolt, akik ekként nem csak azt az évente hazánkban több mint 30 ezer rákos megbetegedésben elhunytat ítélik kínhalálra?

Mégis mit gondolunk mi magunkról és azok viszonyáról, akik nem csak azt akarják eldönteni helyettünk, hogy miként és milyen (általuk szabott) feltételek között éljük az életünket, hanem azt is, hogy hosszasan szenvedve, vagy a beletörődés mosolyával az arcunkon haljunk-e meg?

Na jó, egy kicsit megkapargattuk a felszínt… és máris érezni a hullaszagot.

Boszorka Creative Commons License 2023.08.27 0 1 160

https://index.hu/belfold/2023/08/27/halleset-ongyilkossag-idos-par-oregedes-budapest/

Az illetékeseknek ez jobban tetszik, mint engedélyezni a tényleg tisztességes távozást.:-(

Boszorka Creative Commons License 2023.08.06 0 1 159

Nem is fog, ameddig ilyen nagyon vallásos kormány van hatalmon. Na meg semmi pénz nem menne ettől extra a zsebükbe. Akkor meg minek.:-(

Előzmény: Anyóca99 (158)
Anyóca99 Creative Commons License 2023.08.06 0 1 158

.... és mindenki jobban járna . A szenvedő rövidebb ideig szenvedne , kevesebb orvosi vizsgálat/gyógyszer ... kevesebb nyugdíj kifizetés ....

De ebből még senki nem csinált politikai kérdést , így nem is kerül napirendre .

Előzmény: juditka49 (157)
juditka49 Creative Commons License 2023.08.03 0 0 157

Magam egy Nyugdíjas házban élek.Ha engedélyeznék az eutanáziát, az itt lakók fele igénybe venné.Én mellette vagyok, mert sok felesleges szenvedéstől kímélné meg az időseket és a betegeket.

tuktikka Creative Commons License 2023.02.14 0 1 156

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!