Szabolcs! A 16-os villamos a legtutibb. A stadion előtt felszállsz és a dómnál letesz. A tömeg miatt ne aggódj! Egymás mellett félkörívben kb 10 villamossín van. Ha vége egy meccsnek, beáll egyszerre kb 20 csuklós villamos és gyorsan eloszlik a tömeg. Semmi tumultus, normális körülmények között. Én Milan-Interen voltam, hihetetlen simán ment minden. Magyar ember csodálkozik rajta. :)) Jó szórakozást!
Köszönöm, folyamatban van már a dolog. Úgy tudom, hogy a 16-os villamos a nyerő, csak a menetrend adatai helyett az érdekelne, hogy mik a gyakorlati tapasztalatok. Az egy dolog, hogy a honlapon elméletileg x perc a menetidő. Kérdés, hogy mi a helyzet, ha egy Inter-Roma lefújása után 10 perccel kimegy a stadionból 70ezer ember...
20:30-kor kezdődik a meccs, úgyhogy néhány perc csúszást már belekalkuláltam, ezért számoltam 22:30-as indulással. Az is nyilvánvaló, hogy nagy tömeg lesz, mivel a márc.1-i Inter - Roma meccsről van szó. Szóval, az a nagy kérdés, hogy: 1., Milyen gyakran járnak a villamosok? 2., Mennyi lehet a menetidő?
Hát, csak józan paraszti ésszel is... A meccsek általában nem végződnek másodpercre pontosan a kiírt időpontban, így van? Szóval, itt eleve számolj rá minimum 10 percet. Aztán, mivel ha villamossal vagy, meg kell várnod azt is, amíg odaér (mondjuk, éppen ott van a fordulója, szóval tegyük fel, hogy éppen van ott egy). És, hacsak nem hagyod ott az egészet a lefújás előtt, készülj arra is, hogy embertömegek fognak megindulni a parkolók, villamosmegálló felé. Arra sincs biztosíték, hogy az első villamosra felférsz! Sőt, ha jól emlékszem, a San Siro, meg a Centrale (oda mész?) nem éppen egymás mellett vannak, azaz kalkuláld bele a menetidőt is.
Őszintén? Elméletileg odaérhetsz. Gyakorlatilag? Szinte zéró az esélye!
Milánói lakosok, vagy rutinos utazók, meccsrejárók véleménye érdekelne: mennyire sanszos egy 22:30-kor végződő meccs után legkésőbb 23:15-re beérni a San Siróból a pályaudvarra?
Sziasztok! a "milánói lakosoktól" kérdezném. a Dóm tér, a Dóm, a Galleria V. Em.II. , Teatro della Scala, a vár és a Santa Marie delle Grazie - utolsó vacsorával megnézésén kivül még mit lenne mindenképp érdemes megnéznünk (a szerdai Milan-Genoa meccsen is ott leszek).
Ha állvány is kell hozzá, akkor, véleményem szerint, ne próbálkozz meg vele. (Ráadásul a fiúkat, szerintem, jobban átvizsgálják. ;)) Eddig nem volt gond, amikor (akár a derby-re, rangadókra) bevittem az 5 megapixeles, 10x optikai zoom-os gépem. ;)
Hálisten, nem sikerült nagyon megázni, akkor esett igazán, míg buszoztunk. Utána inkább csak hűvös volt, meg borús. Holnap majd még írok meg hozok képet.
Kedden Milánóban jártunk kaptok egy kis borús ízelítőt. Reggel mentünk, Oris Shuttle-el mentünk be Milánóba, aztán napijeggyel jártuk a várost. Megnéztük a Sforzesco-t, a Dómot, megnéztük Az utolsó vacsorát, Galleria Vittorio Emanuelt.
Csak a Dómnál lévő Milan Point-ban árulnak elővételben, de ott is csak inkább rangadóknál. Kisebb csapatok elleni mérkőzésre a meccs előtti napon nem. Úgyhogy ha nem 4-5 nappal korábban érkeztek, akkor csak a meccs napján. (Legalábbis én így tapasztaltam.)
Szombat reggel fél 9 körül jártunk a Centralén, utána meg a Duomohoz mentünk metróval, tehát jó korán volt. Viszont utána az összes boltban tolongtak az emberek.
Érdemes megnézni, télleg. Néhány helyen még dolgoznak a Duomon, de ez már nem túl sokat változtat a látványon. Belülről mikor lesz felújítva?
És még néhény kép: kedvencem, Centrale: :)
Az alsó 2 képhez néhány költői kérsdés: Nálunk mikor lesznek ilyenek? Főleg, mikor lesz az természetes, hogy ilyen kukák vannak és a papírosba a papírt tesszük? És ilyen tejtermékes automata mikor lesz? Miért csak lónyálat lehet kapni mifelénk?