Minden feladathoz létezik testreszabott STIHL motorfűrész: a kompakt hobbi-fűrésztől a bivalyerős döntőfűrészig, 1,2 kW és 6,3 kW (1,6 LE és 8,6 LE) közötti teljesítményekkel.
A napokban volt alkalmam vegre kiprobalni egy "igazi" motorfureszt, nagy elmeny volt, es nagy elmeny lehet mindenkinek, aki az otthoni hobbifureszeken szerzett tapasztalatait szeretne megmerettetni egy valodi motorfureszen. Az ismerosom vett egy Stihl 440-es gepet, ezt volt alkalmam egy kozepes meretu fa erejeig kiprobalni. Az elso ami feltunt, hogy a bohom nagy gep alig nehezebb, mint az altalam hasznalt Husqvarna 340/345-os gepek. Persze azert ez csaloka egy kicsit, mert onmagaban a suly meg nem minden, hiszen a 440-es kozel 5.5 le, amit azert uralni kell, ezert a sulyanal valamivel nehezebbnek tunik munka kozben, mint a hasonlo sulyu, de kisebb teljesitmenyu gepek. A masina ordit, mint 1 oroszlan(y), nagyon gyorsan es agressziven reagal a gazadasra, a fa dontese kozben nem kell sokat vacilalni, lehet vele erobol dolgozni, mert ereje az van neki. Ami negativum, hogy gallyazasnal nem olyan kezes, mint kisebb testverei. Mindenkinek csak ajanlani tudom, ha alkalom adodik, probaljon ki egy ilyet, a kis, vagy kisebb teljesitmenyu fureszek utan, megeri. Kicsit azert feltem is tole, de megmaradt mind az 5 vegtagom.
érdekelne,hogy a te véleményed szerint melyik a (jobb) választás.
Néztem az,MTD 190-537-000 Permetező adatait,de a max 4,8bar az szerintem nagyon kevés lenne,gyümölcsfákhoz.Egy MTD 190-653A000 Utánfutó,és valamelyik permetező,párosításán elmélkedem.Tudsz más tipust javasolni telepíthető,motoros permetezőböl,és sikerült-e megnézni,az mtd permetezőt?
szia köszi az infót. Szabó kerttechika biztos jó, de én Borsodban lakom és egy csomó szállítási költség van + 120000-ért nem szeretnék kapálót venni mert nincs akkora kertem.
A Dragon 45 érdekelne de azt ott nem láttam, és akármennyibe is kerül +8000 Ft szállítás, míg a Miskolci Praktikerből én tudom elhozni a gépet.
Illetve részletfizetést nem tudom lehet e. Valószínű nem. Bubo
Homokos talajra a kisebb motorteljesítmény ugyan megfelelhet, de az olcsóságra törekvő konstrukciós megoldások, a nagyon gyenge anyagminőség, a bizonytalan alkatrészutánpótlás, kétséges szervízhálózat semmi képpen nem teszi az Einhell gyártmányokat a jó beruházások közé.
Mi felbontottuk a garanciális szervízszerződést, mert még garanciális időn belül sem tudtak alkatrészt biztosítani a garanciális javításokhoz.
Nyílván Te fogod eldönteni, de én nem javasolom az ilyen gyenge minőséget.
134000 HUF-ért adják és az eladó nagyon kapacitált, hogy igen jó.
Viszont tegnap este kezembe került a március 1-től érvényes Baumax akciós újság, ahol MC 5553-at Honda 160-as motorral 105000-ért árulják ????. Néztem a weben, de ott még nincs fenn. Az újságban elég rossz kép volt róla. Nem sokat lehetett megállapítani a kezelőszervekről.
Kösz az előző választ, megnézem, de ilyen csavart nem találtam első ránézésre. Talán alulról meg kell bontani a házat.
A fűszellőztetővel kapcsolatban a paraméterek a következők: • teljesítmény: 1300 W • munkaszélesség: 33 cm • kések száma: 20 • fűgyűjtő tartalma: 30 l
A fű sárgahomokos talajon van (2 teherautó gombafölddel felspécizve), szóval a lányom műanyag homokozó készletével művelem, ha nincs kedvem lemenni a szerszámossufniba és kb. 600 m2 területről beszélek.
Szerintem homokra gyengébb minőségű cuccok is megfelelnek. Egy hátránya van viszont, hogy tavaly egy hónap végeláthatatlan locsolás után muszáj volt öntözőrendszerbe beruházni. - meg persze a télen szénasárgára változott a fű színe :-(
Ez a tipus volt a legszimpatikusabb számomra ,tavaly ősszel sikerült szert tenni rá.
10.375ft ért van hozzá gyári vonófej,elképesztő milyen tartozékokat lehet hozzá
venni,csak nagyon húzósak az árak.Az új tipusnál az elektromos ürítés csúcs.Lassan már nem is kellesz ráülni magától fog dolgozni.Hihetetlen hogy mit ki nem találnak.
A honda Vtwin motor is nagyon szépen kiegyensújozottan muzsikál benne,nem rázza a gépet.Ezt még a fiam is élvezi.Várom az infódat a permetezőröl.
A "kiszemelt" fűnyíró nagyon jó, de érdekelne, hogy mennyi az ára? Ugyanis ennek a fűnyírónak van egy HONDA motoros változata is ami (a HONDA motor nagyszerűsége miatt) még jobb! Jó a Briggs motor is, az INTEK motor pedig még jobb, mint a többi, de a HONDA... hm az az igazi.
Február végén, március elején várható a szállítmány Amerikából, amiben ezek a fűnyírók is benne lesznek.
A Briggs&Stratton motoroknak alul van az olajleeresztő csavarja. Négyszögletes belső kulcsnyílású csavar. Ha van dugókulcs készleted, annak a hajtóvasa éppen passzol bele.
Olajcsere előtt indítsdd be a motort, és melegítsed fel üzemmeleg hőfokra, így az olaj kissé hígabb lesz, és könnyebben távotik a szennyeződésekkel együtt.
Ha semmiképp nem találod a csavart, akkor vásároljál egy szervízkészletet. Az AL-KO gyárt ilyent, 106 118 a cikkszáma és kb 3.000,- Ft. Ezzel ki tudod szivatni az olajat és még tárolóedényt adnak hozzá. Itt találsz hozzá képet: AL-KO szervízkészlet
A legjobb, ha az eredeti Briggs olajat teszed a motorba, azzal 50 óránként elegendő az olajat cserélni. Briggs motorolaj
Gratulálok -Tsunami-, szuper jó fűnyíró traktorod van. Éppen ma láttam ennek a traktornak a továbbfejlesztett változatát az XT 165 HDE típust, aminek még több műszere van, és elektromos fűgyűjtőürítéssel rendelkezik. Szuper!
A Castelgarden traktornak nincs vonóhorga, tehát csinálni kell rá. Mivel a permetező vontatott, így bármelyik traktor után köthető. A permetezőt sajnos nem láttam működés közben, de csütörtökön találkozom az MTD-sekkel, és akkor talán kipróbálhatom. Ha így lesz, akkor megírom a tapasztalataimat.
A Robi 156/T Tecumseh motoros kapálógép. A teljesítménye jó, 5,5 Le, viszont a Tecumseh motorokkal az utóbbi években voltak (és vannak) bajok, főleg a berántó szerkezete sikerült nagyon gyengére. A sok minőségi probléma miatt a vásárlók elfordultak a Tecumsehtől, így aztán a gyár csődöt is jelentett. Így a későbbi alkatrész utánpótlással lehetnek gondok. Szó, ami szó - nem javasolom.
Olvastam az általad ajánlott fűnyírókat. A véleményedre lennék kíváncsi.
A barkácsárudában láttam egy McCulloch 7053D fűnyírót. Elsőkerék hajtású, nagy hátsókerekekkel, 7 lóerős Briggs motorral. Nagy területre kellene. Megtetszett.
Elsőre jó ötletnek tűnik. Kösz. Egy dolog aggaszt csak, hogy ebben az esetben a dekni aljára lerakódott finom fémforgács egy része ott maradhat. Vagy ne aggódjak?... ez nem egy Doxa Mindenesetre még várok ötleteket.
Mit szóltok a Praktiker 24 eFt-os gyeplazítójához? Évi kétszeri használatra ez is elégnek tűnik. Ár/érték arányát nézve egyenlőre csak alacsony ár a biztos, a többi meg majd kiderül. Amúgy a dobozon belül Einhell cucc van.
A praktikerben láttam kerti gépekhez szervíz készletet 2-3ezer körül.abba van egy nagyobb( fecskendő) azzal ki lehet szívni az olajat a nívónpálcánál.Vagy ha ketten megfogják,felemelik és kiöntik a nívópálcánál szerintem úgy is menne ha nincs leeresztőcsavar.Az 5,5 hondánál így működik.De várd meg mit szól hozzá gépdoki.Mert nem ismerem a BriggsandStratton Diamond Plus motoros önjáró fűnyírót.
Nagyon gagyi kérdésem lenne. Van egy BriggsandStratton Diamond Plus motoros önjáró fűnyíróm 2005 áprlisa óta. Eddig csak utántöltöttem az olajat. ( Igen... olvastam a Gépdoki ajánlását az 5, 15 és 25 óra utáni olacseréről :-((( ) Leírná valaki, hogy a legyegyszerűbb olajat cserélni. Nem találtam semmi leeresztőcsavart. Alulról szét kell szerelni az egész fűnyírót?
Damilos vagofejek hasznalata. Sorrendben ez a kovetkezo, hiszen tavasszal a zsenge, meg nem tul eros gazok, gyomok irtasanal sokkal eredmenyesebben hasznalhatok, mint a kulonbozo fukesek, vagy a dikicskes. Mindenekelott tudnunk kell, hogy itt a meret a lenyeg. Vagyis: a gepkonyv altal ajanlott atmeronel kisebb damilszalat ne hasznaljunk. Motoros kaszaknal ( nem szegelynyiro) ez altalaban 2.4 mm-tol folfele van. Az eloirtnal nagyobb atmeroju damilt is hasznalhatunk bizonyos korulmenyek figyelembe vetelevel. Ha a vagando terulet suru, vekony szalu fuvel van benove, mindig az eloirt atmeroju damilt hasznaljuk. A suru fu ugyanis nagyon megfogja a morort, amin a nagyobb atmeroju damil csak tovabb ront. Ellenben ha a terulet vastagabb szaru gazokkal van benove, de azok nem suru, tomott formaban nonek, hasznalhatunk vastagabb szalat, mert a motornak lesz ideje "levegot venni" es tartani tudja a kivant fordulatszamot. Ha a kezelesi utmutato 2.4mm-es damilt ajanl, a legnagyobb atmero, amit meg hasznalhatunk a fent emlitettek figyelembe vetelevel, 3mm. Vastagabb damilszalat azert hasznalnak az emberek, mert azt hiszik az nem szakad-fogy annyira. Ez igaz is, de csak reszben. A vastagabb szallal ugyanis az van hogy a novenyzet nem szaggatja ugyan, jo sokaig hosszu marad, am egy ido (5-10 perc) utan a vagofej kilepteto szemei ( a ket lyuk, ahol a damil kijon a fejbol) elragjak azt, es ugy szakad el, hogy az egyszeru utanallitas helyett szet kell szedni a fejet es ujra kell fuzni, csevelni a vagoszalat. 1-2 szer ez elmegy, de aztan suru anyazasok lesznek. Figyeljunk erre, mert a kevesebb neha tobb. Azt is tudnunk kell, hogy a damillal torteno vagas a kaszalas legdragabb modja. No nem elsosorban azert, mert maga a damil is penzbe kerul, hanem azert, mert a benzinfogyasztas ilyenkor csaknem a duplaja, mintha dikicskessel vagnank. A damilnak ugyanis, mivel szinte semmi sulya, nincs tehetetlensegi ereje, mint a kesnek, amellyel segithetne a motort a fordulatszam megtartasanal. Ezert mig a kes hasznalata eseten sokszor elegendo bo fel gazon jaratni a motort, damilos vagofegofej eseteben szinte mindig teljes gazon bogetjuk a masinat. A masik nehezito tenyezo a legellenallas, ami a damilnal sokszorosa a kes legellenallasanak, ezert is sziszeg annyira. Ahoz tehat, hogy ki tudjuk hasznalni a damil vagofej nyujtotta elonyoket, be kell tartanunk egyfajta vagasi technikat, amivel a leghatekonyabb-gyorsabb modon vegezni tudunk a terulettel. Sokan azt hiszik - en is igy voltam vele kezdetben - , hogy gyors kaszalas mibenlete abban all, hogy az ember gyors ide-oda rangatasokkal halad elore. Nos, ez nem igy van, ez a modszer testedzesnek jo, nem kaszalasnak. A helyes technika az, amikor magunk elott egy egesz felkort vagunk, vagyis nem csak elore haladunk, hanem oldalra is. Ha magunk elott felkorben dolgozunk, ez az jelenti, hogy egy huzassal csanem 2.5m hosszan, 20-25 cm szelessegben vagjuk a fuvet a felkoriv menten, ugy hogy mi magunk kozben csak allunk. Aztan egy kis lepes elore, majd ujabb felkor, es igy tovabb. Ez a leghatekonyabb modja a damillal torteno vagasnak, amikor nem rohangalunk fel-le a teruleten, aminek kovetkezmenye az ido elotti kifaradas, hanem valoban kaszalunk. Minek dolgozni a gep helyett? Jo munkat!
ALKOholos jo reggelt!
Az ALKO mukodik. Egykedvuen teszi a dolgat, majd minden nap hasznaljak kb. 1 orat, vannak olyan napok is, amikor csak o vagja a bozotot, mert a motoros kaszak nem boldogulnanak. Az olajbeonto kupak nalam se akarta az igazat, mindig atpattant a holtponton, mikor jol ra akartam huzni, ezert mergemben eltavolitottam (na jo, leszakitottam) rola azt a parafaszeru tomitogyurut, es lass csodat! A kupakot most mar rendesen meg lehet huzni es az olaj sem folyik ki. Neha megtortenik, amikor embereim szavaval elve "kicsit megfingatjak" a gepet, hogy a tulmelegedett kipufogodobra freccseno lancolaj suru feher fustbe boritja a fureszt es kezelojet, de ez csak kezdetben volt erdekes, amig nem jottunk ra a jelenseg okara. Figyelemre melto muszaki megoldas a kipufogot hatra, a lanckerek melle tervezni....
A körfűrészlapos "eposzod" tetszett , igértél folytatást kedvező fogadtatás esetére , részemről kedvező ... :-)
A másik mi van az AL-KO-val ? Mennyire szuperál ?
( Bevallom én is vettem egyet AC 310716-38 33 eFt , vadi új , 3 év gari )
Nekem ágazó fűrésznek kell , döntőnek van egy régi , bevált Stihl 51 . Nem ipari igények csak saját pár hektáros dzsubuly + akác ültetvény .
Első két nap nagyon tetszett , egyedül az olajtartály kupakjától félek olyan könnyen megszakadósnak tűnik a műanyag ( én hozzászoktam a régi stihl öntvény Alu menetéhez :-) ) . Vagy a kezemnek kell megszokni , hogy ne addig húzzam amig megy ...csak light-osan .
A fűrész szimpatikus , jól indul hidegen - melegen , alapjárata már hidegen is stabil , hangja tetszik ( nekem ez sokat számít ) , gázadásra jól reagál ..
Persze az idő vasfoga majd ha megrágja akkor derül ki az igazság . De a 3 év gari miatt legroszabb esetben évi 10 eFt -ért bérelek fűrészt . Így nézve kedvezőnek tűnik .
Köszi gépdoki és asimo az infót,nem olyan sürgős,csak megfordult a fejemben ez a tipus MTD 190-537-000 Permetező nem láttál véletlenül ilyet működés közben?A teljesítménye érdekelne.egy ilyen gép Castelgarden XT 165 HD után kellene.
sziasztok Robi 156/T kapálógép most a praktikerben 79990 Ft. Ez jó? Mit tud ez a gép? Leszedhető 2 kapatag hogy keskenyebb legyen? Milyen benzinnel megy? Köszi Józsi
Természetesen létezik önfelszívós háti permetező, kb. 14000-Ft-tal kerül többe, mint a nem önfelszívós változat.
A gépben beépített szivattyú van és járó motornál felszívja a permetlét. Egy karral átállítom, csövet a tartályba, nem kell leállítanom a motort és nem kell öntögetnem a permetlét.