Keresés

Részletes keresés

Afefgyan Creative Commons License 2006.11.22 0 0 808

igen ezt arra irtam,hogy ahol te sétálgatsz oda te sem mehetnél be mert magánterület!

Igy érted?

Előzmény: igen7 (804)
Afefgyan Creative Commons License 2006.11.22 0 0 807

Talán szervezhetnénk közös erdőtakaritást hamár ugy is mindenki védi a természetet!

Egymás mellé kéne álnunk és inkább az illegális szemetelőket kéne megfingatni nem egymásba marni!

Olyan helyekre képesek sittet(nem szemetet)soha le nem bomlót lerakni,hogy az már félelmetes!

Na ezekkel kéne egyszer találkozni!

Mert valahogy ezek mindig eltünnek csak a szemétdomb marad utánuk!

Erről mi a véleményetek?

Előzmény: gGAbesz (803)
Kamukáze Creative Commons License 2006.11.22 0 0 806
Nem. Attol, hogy te elmondod parszazszor, meg nem valik igazza. Ez a velemenyed. Masoke meg mas.
Előzmény: igen7 (256)
igen7 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 805
azt senki nem vitatta hogy van e létjogosultsága, vagy legalábbis felőlem van, csak nem erdőben kell szórakozásra használni.
Előzmény: gGAbesz (803)
igen7 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 804
ez most nem tudom hogy jön ide. :) kvadpályára mi a rákér mennék be ha nincs kvadom? :)
Előzmény: Afefgyan (802)
gGAbesz Creative Commons License 2006.11.22 0 0 803

Tehát igen is van mint eszköznek létjogosultsága a quadnak!

Sínquad. Erdőben otthon vagyunk!

H06 202 Sínquad. Erdőben otthon vagyunk!

Előzmény: gGAbesz (796)
Afefgyan Creative Commons License 2006.11.22 0 0 802

igen van ahova te sem mehetsz be sétálgatni csak nem tudsz róla!

Előzmény: igen7 (800)
- yahoo - Creative Commons License 2006.11.22 0 0 801
Így van.
Ugyanakkor az átmenő forgalomnak biztosítani kell a szabad utat, ha máshogy nem kivitelezhető.
Előzmény: Afefgyan (798)
igen7 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 800
"igen ha te a lakásodról gyalog mennél el kirándulni akkor védenéd a környezeted!"

ácsika, én nem a környezet védelméről beszélek, hanem arról, hogy erdőbe az ember nem megy géppel. nem tudom világos e a különbség. ez ugyanolyan dolog, mint az hogy nem fingok be a metróban, vagy nem megyek fürdőruhában a templomba.
ugyanis bármilyen gép (motor, kvad, autó, helikopter, tengeralattjáró) ZAJOS. az erdőbe meg kifejezetten azért megy az ember, mert ott meg NYUGALOM van. érted?

és akkor arról még nem is beszéltem hogy törvényileg sem szabad, nade ez most mindegy.

mondom: azzal semmi problémám, hogy jelöljenek ki helyeket ahol szabad, az sem zavar ha ott fák is vannak, csak ez olyan helyen legyen kijelölve, ahova mások nem járnak a fenti célból. ennyi. a többi meg felesleges okoskodás szvsz.
Előzmény: Afefgyan (793)
- yahoo - Creative Commons License 2006.11.22 0 0 799
Mindegy, ha kinn a felirat, nem lehet, ha nincs, akkor lehet.
Előzmény: annyi baj legyen (795)
Afefgyan Creative Commons License 2006.11.22 0 0 798

Hát igen azért mert erdő nem azt jelenti,hogy oda nem lehet bemenni!

Bár mint irtam van olyan magánerdő(és ebből elég sok van)ahol a gyalogosok sem mehetnek be!

Gondolom senkinek nem tetszene ha valaki besétálna a kertjébe mert éppen szép a kert!

Na ez ugyanaz csak kicsit nagyobbak a méretek!

Előzmény: - yahoo - (794)
Kamukáze Creative Commons License 2006.11.22 0 0 797
Marha!

Enduros/quados ismeroseim kozott mindenfele ember van. Vallakozo, tuzolto, informatikus, szakacs, asztalos. Nekem is volt endurom. Egy '82-es 125ccm-es Honda XL. 125K jo magyar Forintert vettem.
Előzmény: utat! (171)
gGAbesz Creative Commons License 2006.11.22 0 0 796

Mire is jó egy quad?

Mellékelem. Jah és nem tudtok olyan csendben sittet lerakni, hogy hetente ne kellenne összeszedni!

Ez sitt. Ezért még a környezetvédők se jönnnek ki!

Előzmény: cc (777)
annyi baj legyen Creative Commons License 2006.11.22 0 0 795
Állami erdészetek szokták is jelezni. persze minden erdőbe bevezető ösvény mellett nem lehet tábla.
Előzmény: - yahoo - (792)
- yahoo - Creative Commons License 2006.11.22 0 0 794
Magyarul! JElezni kell, ha nem mehet be oda valamilyen jármű, vagy esetleg senki, gyalog sem.
Uganakkor azzal egyetértek, hogy védett helyre se megyün be, mégha az külön nincs is feltüntetve.
Erdei út is közút (megkérdeztem azért a sógorom, aki rendőr), volt ezzel gondom nekem is, bár suttyó koromban :-)
Előzmény: - yahoo - (792)
Afefgyan Creative Commons License 2006.11.22 0 0 793

igen ha te a lakásodról gyalog mennél el kirándulni akkor védenéd a környezeted!

Szerintem megférne mindenki egymástól csak ki kéne jelölni,hogy merre igen és merre nem!

Autópályán sem akar senki sétálni pedig van szép táj csak nem szabad!

Fokozottan védett területre én sem megyek be quaddal de előfordult már,hogy bekeveredtem mert elkavartam!

Előzmény: igen7 (788)
- yahoo - Creative Commons License 2006.11.22 0 0 792
- A 195/2002-es sürgősségi kormányrendelet, amely a Hivatalos Közlöny 2002. december 28-i, 958-as számában jelent meg -

"A közút fogalma alatt mindazon utak értendők, amelyek rendeltetése a forgalom, s amennyiben azok esetleg nem szolgálnak közforgalomra, azt jól látható módon jelezni kell."
soonó Creative Commons License 2006.11.22 0 0 791
Azon kacagok, hogy nem akarják megérteni, hogy JEEPI próbálja szépen elmondani nekik. De nem érteni madzsart. :)))

Azt ,hogy az út mindenkié. Já ?
Előzmény: Afefgyan (786)
Fine Tune Creative Commons License 2006.11.22 0 0 790
Végül is, miért ne lehetne a házad mellett rendszeresen elpöförészni egy csendesebb motorral?

Mókusék.
Előzmény: tüzes fal (774)
Pozorvlak Creative Commons License 2006.11.22 0 0 789
Ez ám az érv!! Gratula!
Előzmény: JEEPI (787)
igen7 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 788
figyu , engem kezd fárasztani ez az egész vita, mert leírom egyszer , leírom kétszer a véleményemet, aztán sokadszorra is ismételnem kell magam.
nekem személy szerint az _elvi_ problémám a következő: ha az ember természetbe akar menni, akkor azt gépek nélkül tegye, mert úgy van értelme. autóval pl. kirándulni szintén tökéletesen értelmetlen.
tehát éppen ezért olyan helyeken kvadozni, ahol más (és persze a helyi élővilág is) a csendet élvezni szeretné - na ez nem megy. de mivel az ország területének a nagy része nem tartozik ebbe a kategóriába, van lehetőség máshova menni, és ezzel valszeg mindkét fél jól fog járni. ennyi.
Előzmény: Afefgyan (776)
JEEPI Creative Commons License 2006.11.22 0 0 787
" ebből ugyanis az jön le, fogalmad nincs, mi a közút és mi nem. "

Max neked.:))
Előzmény: Pozorvlak (782)
Afefgyan Creative Commons License 2006.11.22 0 0 786

soonó válasz | megnéz | könyvjelző 2006.11.22 15:30:52 (778)

(8-:)))))))))))))))))))))

Ez mit jelent?

Ezt nem értem ?

Előzmény: soonó (779)
Kamukáze Creative Commons License 2006.11.22 0 0 785
Marhasagot tetszel mondani. A cross gepeken nem altalaban nincs rendszam, es nem vonatjak ki oket a forgalombol. Ezek nem is helyezhetoek forgalomba. Jonehany aprosag hianyzik roluk, ami a kozuti forgalomban szukseges(pl. vilagitas).
A masik terep kategoria az enduro. Ezek teljesen szabalyos, rendszammal ellatott gepjarmuvek. Mar csak azert is, mert a hivatalos enduro versenyek egyes szakaszai olykor kozuton zajlanak, ahhoz pedig minden KRESZ szabalynak meg kell felelniuk.
Előzmény: ringwraight (122)
annyi baj legyen Creative Commons License 2006.11.22 0 0 784
"Motorral is lehet kirándulni, és szerintem nem nevezhető erdőnek az ahol olyan rikásak a fák, hogy közé lehet menni az úton kívül egy négykerekű járművel."

ajánlom figyelmedba a zalai ősbükköst, hektáronként ezer köbméter feletti fatömeggel, a fák akár harminc métere is vannak egymástól..
egy szimpla vágásérett tölgyesben sem ritka a nyolc-tízméteres tőtávolság.
Előzmény: tüzes fal (774)
Afefgyan Creative Commons License 2006.11.22 0 0 783

Már van kezdeményezés és azt kellene inkább sürgetni,hogy quaddal járható kijelölt útvonalakat hozzanak létre(nem végig erdőben még mielött ez fájna igen)és ezeket a részeket végig be lehessen járni quaddal,ahol jelezni kellene,hogy figyelem quados johet!

Azért irtam le ennyiszer,hogy quad mert jó lenne ha a társaság legalább jól tudná leirni!

Szóval erről a quados utról senki nem lenne kitiltva csak figyelni kellene egymásra mindenkinek!

Természetesen a védett területeket szigorubban tiltani büntetni mint ahogy a kresz-ben szokás!

Ebben tudnánk sokat segiteni akár felirni útvonalat akár természetvédő kiséretében meg az illetékesekkel!

Táblákat kihelyezni karbantartani!

Ez már elkezdődött csak mint minden nagyon lassan halad kishazánkban!

Pozorvlak Creative Commons License 2006.11.22 0 0 782

"De ez nem az úton közlekedőkről szól!!
És azért mert 1 út nincs leaszfaltozva,attól még közút.
Kiv a magánút,de azt jelölni kell
."

Erre próbáltam utalni, ebből ugyanis az jön le, fogalmad nincs, mi a közút és mi nem.

Közúton a törvény szerint quadozhatsz, ha az egyéb közúti közlekedési szabályoknak megfelel a quad. Nem közúton (erdészeti utakon, magánutakon) csak az Erdőtv-ben meghatározott feltételekkel.

A közutak 99%-a le van burkolva, van egy kevés Bács-Kiskun megye északi részén pl., ahol van egy-két burkolatlan. De elég gyenge kifogás lenne a Bükk közepén azt mondani az erdésznek, hogy azt hitted, közúton vagy.

A természetkárosító hatásokról annyit, hogy pont a Bükkben sok olyan terület van, ahol már a gyalogos turisták jelzett turistaútról letérését is büntethetik.

Előzmény: JEEPI (755)
waxxablaze Creative Commons License 2006.11.22 0 0 781
akkor gyárts hozzá fedvényt ami tartalmazza:

a védett természeti területeket beleértve a tájvédelmi körzetet, és az összes helyi védett területet is

az összes védett növény élőhelyét

és a védett állatfajok lakó-, élő-, táplálkozó-, költő-, pihenő- vagy búvóhelyeit.

ha meg van akkor ami nincs a fedvény alatt..

na oda mehetnek a kvadosok, feltéve

ha terület nem magánterület, illetve nem magánút.

ha az, akkor még kell egy beleegyezés a kezelő-tulajdostól.

így oks?

s gondolom
MINDEN KVADOS EZT TESZI MA IS....mert annyira tisztelik a törvényeket.

IGAZ?
Előzmény: JEEPI (775)
annyi baj legyen Creative Commons License 2006.11.22 0 0 780
az a baj, annyira elvakult vagy, hogy neked a tények arra jók csak, hogy ne vedd őket tudomásul.

tegyük fel, hogy a vadászat, mint tevékenység megszűnik:
- hihetetlen méretű vadkárok keletkeznek a mezőgazdasági területeken a megnövekedett populáció miatt fellépő élelemhiánytól
-vaddisznókat jelentősen megritkítja a sertéspestis, ami pár év alatt az egész országon kersztülvonulna
-rókák és borzok egy része a veszettségben, másik része a rühben pusztulna el
-urbanizálódnak az állatok, bevonulnak a városokba a könnyebb táplálékszerzés reményében, majd itt, mivel hozzászoknak az emberi jelenléthez, veszélyessé válnak

pár év alatt gyakorlatilag lenullázódna a fajok változatossága, és egyedszáma, maradna pár agresszíven terjedő, nagy alkalmazkodóképességű faj, a többiből pedig ha évente látunk pár példányt, akkor örülünk majd.

Előzmény: Nativirág (768)
soonó Creative Commons License 2006.11.22 0 0 779
: )))))
Előzmény: Afefgyan (776)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!