Keresés

Részletes keresés

Nyaky Z. Creative Commons License 2024.07.12 -2 1 8334

(('89 vége, író-olvasó találkozó egy faluban. Feláll egy alkalomhoz öltözött, kb negyvenötvenes tag, s nekikezd:

- Jó napot a szerkesztő uraknak! Tudom, én csak gyüttment vagyok a faluba' ..

Ekkor oldalról egy hang:

-  Neked csak az unokád lesz gyüttment!

Mint kiderült, 17 évesen került oda az ember...))

Előzmény: Törölt nick (8333)
Törölt nick Creative Commons License 2024.07.12 0 6 8333

Ezt már leírtad, de marhaság. :) A bürokrácia őshazájáról beszélsz, baszki, gondolkodjál! A munkanélkülit az adott időszakban munkanélkülinek számolják, hiszen regisztrálva van a jobcenterben. Nem állnak neki megskubizni, hogy dolgozott-e valamikor öt napot vagy sem. És regisztrál mint a kisangyal, mert a német betegkasszák legombolják máskülönben pár száz eurócskára.

Tetszik ez a mindenféle különbségtétel, amit behaluzol magadnak, de a valóságban mégiscsak migrációs hintergrunddal vagyunk mind számontartva: én is, a cigányok is meg az albánok is meg a venezuelaiak is, még az itt született unokám is migrációs hátterűnek fog számítani, majd az ő gyerekei számítanak a született német csoportba.

Ugyanis: "A migráns olyan ember, aki a lakóhelyéről elvándorol, és egy másik országban letelepszik. 

A migráns szó nem egy jogi kategória, így nincs nemzetközileg elfogadott definíciója, de világszerte azt a személyt nevezik így, aki legalább egy évet tartózkodik egy olyan országban, aminek nem az állampolgára, függetlenül attól, hogy milyen okból (önszántából vagy kényszerűségből) vándorolt el, és milyen módon (jogszerűen vagy illegálisan) érkezett a másik országba. Például migráns a jobb fizetés miatt önként Bécsbe költöző magyar fiatal, és migráns a tálib megtorlásoktól tartva Üzbegisztánba települő afgán családapa is." Forrás: https://lexiq.hu

Ergo a roma betegeink is migránsok, és én is migráns voltam, illetve most migrációs hátterű német állampolgárként vagyok nyilvántartva. A németek egyébként nagyon kis precízek, azt is nyilvántartják, hogy a migránsaik EU-tagországból vagy EU-n kívülről érkeznek, de ettől még mindkettő migráns.

Amikor ezeket a faszságaidat leírod, kikapcsolod az agyadat? Vagy sose kapcsolod be?

Előzmény: Lelkis Béla (8329)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.07.12 0 3 8332

Dekurvajó!!! Uborka-stonehenge.

Előzmény: Nyaky Z. (8330)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.07.12 0 2 8331

Hát az agyagos talaj csak gyümölcsfákhoz jó.

Nehezen veszi fel a vizet, de lassabban is szárad ki.

Az én telkem könnyűszerkezetű. Naponta kb 2-3 m³-t locsolok ki, hogy ne száradjanak ki a növények.

Előzmény: In Lak'ech (8319)
Nyaky Z. Creative Commons License 2024.07.12 -2 2 8330

Lelkis Béla Creative Commons License 2024.07.12 -5 1 8329

Csak a tények kedvéért: az EU országokból származók, akkor is ha cigányok, NEM MIGRÁNSOK!

Az ukránok pedig tényleg menekültek.

Ha ezeket leszűrjük, azaz levonjuk a merítésedből, s figyelembe vesszük, hogy 2015 óta több mint egy budapestnyi migráns érkezett csak a németekhez és azok is a nagyvárosokba, nos... valóban számszakilag is objektívan láthatod a dolgokat, miszerint a 2-3 millió emberből látsz 2-300-at dolgozni. Ismétlem --- csak nem jársz utána pedig te tudnál is ---, a német statisztikában ha egy migráns 5 napot dolgozott, arra az évre már úgy számolják, hogy volt munkája, holott továbbra is 100%-ban adófogyasztó (és NEM fizető!!!) eltartott.

Előzmény: Törölt nick (8328)
Törölt nick Creative Commons License 2024.07.12 0 4 8328

Az a poén, hogy ha szétnézek a betegek közt, egy rakás olyan migráns van, aki szinte alig beszél németül és mégis van munkája. A férfiak többsége valamelyik gyárban vagy a kikötőkben/halfeldolgozókban/építkezésen dolgoznak. A nők közül pl. a magyarországi cigányszármazásúak meg a román nők takarítanak (néha a pasik is, pl. az Edeka parkolóját söprik fel), a venezuelai csajok sokszor óvónénik, rengeteg ápolónőnek van orosz, török és arab háttere, az ukránok még kb. a menekült kategória, közülük pl. nem tudom, hányan dolgoznak, főleg integrációs tanfolyamra járnak, és beszélik a németet sokan közülük alapfokon már. De akik hozzánk járnak, többségében elég rozogák. Van egy ukrán-magyar család, ők dolgoznak mind, de ott a házaspár már régóta itt van, csak most jött a férfi ukrán feleségének a családja utánuk.

De a leglátványosabb egy roma nő, akinek szépségszalonja van, és nem a férje keresetéből, mert az a gyárban robotol. És egyáltalán az, hogy a magyar fejekben az él, hogy a romák nem dolgoznak -- nem akarom megkérdőjelezni, sőt, el is hiszem, hogy magyar közegben munkát se kapnak -- itt meg a többségének van munkája: van szakács, valami hegesztő, takarító, kaszinós, halfeldolgozós, teherautósofőr, irodai dolgozó, szakmunkások (vízvezetékszerelő) meg betanítottak futószalag melletti gyári munkásnak stb. Van persze olyan is köztük, aki többször jön betegszabadságra és van olyan is, akit nagyon rég nem láttam.

Előzmény: MrJones512 (8327)
MrJones512 Creative Commons License 2024.07.12 0 3 8327

"Csak tény, hogy könnyebb észre venni azt a 25%-ot, aki a napot lopja meg kábítószert árul. :/"

Főleg akkor, ha - mint nálunk a "közszolgálati" - média napokig ismételgeti és ragozza UGYANAZT az egy darab (!) esetet.

Előzmény: Törölt nick (8044)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.07.12 0 2 8326

Lehet, hogy érdekes, de én is konteós vagyok kicsit. De Béla teóriája kicsit merész. És most semmi irónia, vagy szarkazmus nem volt abban, amit neki írtam. Sőt, szívesen hallgatom/olvasom további gondolatait.

Előzmény: Anyóca99 (8325)
Anyóca99 Creative Commons License 2024.07.12 0 1 8325

Szerintem többen is agyalgunk ezen , csak mindenki a maga módján ... ahogy tud , amit olvas/hall .

Pedig jobban járnék én is , ha a magam hülye kis paraszt eszemmel inkább azon agyalognék , hogy mit főzzek vasárnap . :-)

(azt se egyszerű mindig kitalálni )

Előzmény: In Lak'ech (8323)
Anyóca99 Creative Commons License 2024.07.12 0 1 8324

Mi az az ok ?

Előzmény: Lelkis Béla (8320)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.07.12 0 3 8323

Nem tudtam, hogy ennyire konteó-hívő vagy.

Előzmény: Lelkis Béla (8320)
Törölt nick Creative Commons License 2024.07.12 0 1 8322
Anyóca99 Creative Commons License 2024.07.12 0 1 8321

Fene a jódolgod' ! :-)

Nálam 32 fok van , és el se merek mozdulni az íróasztaltól . Ide raktam egy tündi kis asztali ventilátort , ami fejtől derékig hűt . Így elviselhető . Áldom az eszemet , hogy annó kettőt vettem belőle , hogy biztos ami biztos .... ha bedöglene .

Előzmény: Törölt nick (8316)
Lelkis Béla Creative Commons License 2024.07.12 -6 1 8320

Ahol megdobálták egymást atommal, ott 50 évig semmit. Pont ezért kellett pl. fingország a nátóba, mert az ideális terep erre. A Baltikumban pont elég még pár év és kiürül saját magától. Egyedül a lengyelek fognak csúnyán rábaszni, hogy megint avagy még mindig hisznek az angolszászoknak és felszopják a németeket. Az oroszgyűlöletüket megértem mint érzelmi állapotot, de a józan ész hiánya fájó náluk. A II.vh-ban is beáldozták őket, most is be fogják.

Ha van egy kis fanyar humora a sorsnak, a románoktól indítja az első csapást Uncle Sam, de sajnos sokkal valószínűbb egy skandináv vonal, elsődlegesen a finnek.

Minket egy ok miatt hagynak ki és ez az az ok, ami miatt Orbán megteheti amit most csinál és nem jutott Fico sorsára.

Előzmény: Anyóca99 (8309)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.07.12 0 2 8319

Elég elszeparált hely. Nincs víz, nincs villany. Ciszterna van, valamint 4.000 liternyi IBC tartály, locsoláshoz (gravitációsan). A talaj meg fasza agyagos. :-(

Előzmény: Nyúlszájú (8317)
Nyaky Z. Creative Commons License 2024.07.12 -2 2 8318

Átutaltam 4 lincset és 20 fokot. (volt miből) 

Előzmény: Törölt nick (8316)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.07.12 0 3 8317

Nem t'om, milyen a talaj ott, de nálunk naponta megy az öntöző.

Előzmény: In Lak'ech (8315)
Törölt nick Creative Commons License 2024.07.12 0 2 8316

Nálunk lehűlés volt és vihar. Csak azért írom meg, hogy 22 fok van, mert olyan messziről nem tudtok meglincselni érte! ;P

Előzmény: In Lak'ech (8307)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.07.12 0 2 8315

Mi sajnos csak jövő hét végén utazunk a zalai birtokra. Sajnos. És nem miattunk, hanem a birtokon található szomjazó növényeink, és vadmadaraink miatt. Már azt sem bánnám, ha jégeső volna, csak valamilyen már legyen. Szinte érzem a növények szenvedését.

Előzmény: pamacska a migráncsmacska (8314)
pamacska a migráncsmacska Creative Commons License 2024.07.12 -3 1 8314

én addigra elhagyom a székesfővárost, hálistennek :)

Előzmény: In Lak'ech (8312)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.07.12 0 2 8313

Első szint 23.5, második 26, felső 28, de azt nem használjuk.

Klíma még nem volt bekapcsolva.

Sok fa van a kertben.

Mi is reggel szellőztetünk.

Előzmény: pamacska a migráncsmacska (8310)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.07.12 0 2 8312

Ááá, hétfő-keddre még két fokkal többet prognosztizálnak.

Tök érdekes. Megfogom az asztalon az üvegpoharat és melegnek érzem. Nincs az a kellemes hideg érzete.

Beülsz a kádba és a kád anyaga is meleg. No ez a nem semmi! :-)

Előzmény: Nyúlszájú (8311)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.07.12 0 2 8311

Atyaég! Az már hőguta...

Előzmény: In Lak'ech (8307)
pamacska a migráncsmacska Creative Commons License 2024.07.12 -3 1 8310

nálam 25, klíma nélkül, nem tudom, hogy csinálja :)

igaz, rolók leengedve egész nap, szellőztetés kizárólag hajnali 4-5 között, így épphogy elviselhető, még sosem voltam Pesten egy ilyen hőguta közepette, most is csak azért, mert most most zajlik a drogosköcsög fesztivál a faluban és annál minden jobb :)

Előzmény: Nyúlszájú (8303)
Anyóca99 Creative Commons License 2024.07.12 0 1 8309

Na de ahol nem lesz korlátozás ,  ott mit fognak termelni egy agyonfertőzött talajon/éghajlaton ?

.... és ha valamit mégis , abból csak idő kérdése , hogy jusson a szerencsés túlélőknek (eső/szél/madarak/bogarak ... minden terjeszti a fertőzést) .

Előzmény: Lelkis Béla (8304)
Anyóca99 Creative Commons License 2024.07.12 0 1 8308

Rosszul fogalmaztam ... nem arra gondoltam , hogy maga a bolygó pusztul el , hanem a rajta lévő élet .

Előzmény: pamacska a migráncsmacska (8305)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.07.12 0 2 8307

Jelen pillanatban 32,7. Panel, második emelet. szerencsére elég tág határok közt működöm. Extrém helyeken vannak a munkahelyeim, kapom az ívet :-)

Előzmény: Nyúlszájú (8303)
tadadadaaaam Creative Commons License 2024.07.12 -1 0 8306

én erre csak annyit kérdeznék: vajon kinek az érdekeit szolgálja a sok- sok temérdek trillió, ami űrkutatásra megy....mert hogy nem az enyémet, az tutifix

Előzmény: Lelkis Béla (8304)
pamacska a migráncsmacska Creative Commons License 2024.07.12 -3 1 8305

tévedés, nem a Föld fog "kipusztulni", hanem az emberi civilizáció

klíma/felmelegedés dettó, a Földnek az égvilágon semmi baja nem lesz, a kényelmes/kellemes emberi élet feltételei fognak megszűnni

Előzmény: Anyóca99 (8302)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!