Keresés

Részletes keresés

ritique Creative Commons License 2008.11.03 0 0 1467
Sziasztok!

2008.10.27-én este 10 óra 13 perckor megszületett kislányunk Petra Orsolya! :)
Túlhordott terhesség volt megindított szüléssel, de mivel 15 óra alatt sem tágultam 1 ujjnyinál jobban és a fájások sem akartak nagyon jönni (bár én erősnek éreztem őket) még oxitocin hatására sem. Este már nem várt tovább az orvos és bevittek a műtőbe, a férjem végig ott volt, és ő láthatta először amikor kiemelték, meg is foghatta! :)
Nekem viszont elég hosszúra sikerült a lábadozás, mert hőemelkedésem lett, és valami gyulladási faktorom nagyon magas lett, brutál dózisban nyomatták belém (jelenleg is) az antibiotikumot! És ma végre hazaengedtek!
Petra baba szép, és szépen eszik, bár az elején sokat esett a súlya és be is sárgult kicsit, de már nyoma sincs! Kiegyensúlyozottnak tűnik és szépen fejlődik!
Nemlajos Creative Commons License 2008.11.03 0 0 1466

köszi, igen, ezeket a szavakat veszítettem el:)

Előzmény: Allia (1465)
Allia Creative Commons License 2008.11.03 0 0 1465
A nyomelemek és ásványianyagok szavakat kerested. :-))) Kalciumot, magnéziumot akkor érdemes szedni, ha keményedik a méhed, hasad a terminus előtt - magnézium, vagy ha egyéb izmaid, tipikusan a lábszár, boka, lábfej izmok görcsölnek - kalcium.
Előzmény: Nemlajos (1462)
Allia Creative Commons License 2008.11.03 0 0 1464
Terhesség alatt napi 0,4 miligramm, szoptatás alatt napi 0,3 miligramm a folsav ajánlott adagja. Segíti a vérképzést is. folsav.hu :-)
Előzmény: Törölt nick (1461)
Samu mama Creative Commons License 2008.11.03 0 0 1463
Majd jönnek az okosok és megmondják :), de ha jól tudom, 12. hétig ajánlott a folsav (vagy folsavtartalmú cuccos, mint pl. Elevit) szedése. Ha nem, akkor bocsánat...
Nemlajos Creative Commons License 2008.11.03 0 0 1462
A folsav engem is érdekel, hogy meddig érdemes szedni (már nem szedem, de van még). Meg a többi vitamin is, hogy mikor melyiket érdemes/kell. Meg a nem vitamin, hanem izé... magnézium, kalcium, ezek. (hűha, kismamaleépülés:D)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.03 0 0 1461

köszi a válaszokat :)

folsavat miért kell szedni? annak nem a fogamzás előtt és utána pár héttel van jelentősége?

Előzmény: Samu mama (1460)
Samu mama Creative Commons License 2008.11.03 0 0 1460
Szerintem menj el háziorvoshoz és mondd el neki a tüneteket, de én nem hagynám abba a vitamin szedését, vagy ha igen, akkor is szedj mellette folsavat magában. Dokihoz meg feltétlenül menj el, mielőtt végleg legyengülsz!!!!
Előzmény: Törölt nick (1442)
2hounds Creative Commons License 2008.11.02 0 0 1459
Szia, nekem kizárólag az vált be, ha ettem. Mini adagokat, a harmadát se a normális napi étkezésemnek, de azt kb félóránként. Egy fél keksz, egy korty jéghideg víz, stb. A gyömbéres keksz állítólag kitűnő hányingerre. Reggel, mielőtt felültem volna az ágyban, 5 percig majszoltam egy fél kekszet, iszonyat volt, de kb. 5 perccel később jobban voltam, munkába menet egy másik fél, és így tovább. Pirítós és sima hajában főtt krumpli vajjal vacsira, ez is jó volt. És a kóla. kb. 2 hét rosszullét után éreztem, hogy kólát KELL innom, és láss csodát, jó volt! egy doboz kóla kb. 3 óra alatt kortyonként, ha jött a hányinger, hamar egy korty. Próbáld meg talán ezt a majszolást, csak nagyon keveset, de hátha segít. Ja, és a sima, jó erős fekete tea, jó melegen, semmi cukor vagy citrom, azt is apró kortyonként. Ez a hasmenésre is jó! Hátha! Jobbulást!
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.02 0 0 1458
köszi, Mikolt, akkor leállok az Elevittel, hátha....
Előzmény: Mikolt (1452)
4tissimo Creative Commons License 2008.11.02 0 0 1457
Ja-ja, láttam, gratulálok a helyezésedhez, Te kis aranyérmes ;-)
Előzmény: Moka25 (1456)
Moka25 Creative Commons License 2008.11.01 0 0 1456
Van olyan is, hogy Homeodent (2 féle ízben, én a citromosat használtam, a másikra sajnos nem emléxem), nézd meg, hátha az olcsóbb... bár, mire elfogy egy tubus, lehet meg is szülsz;)
Előzmény: 4tissimo (1454)
mokusleqvar Creative Commons License 2008.11.01 0 0 1455
örülök, hogy bevált a tanács :)
4tissimo Creative Commons License 2008.11.01 0 0 1454

Látom, igen népszerű téma lett a terhe4sségi rókázás :) vagy inkább :(

Az én projektemben van egy kis előrelépés, bár a Salvus víz nekem meg fog rohadni a hűtőben, az tuti, vagy beleöntöm egyszer a párologtatóba, én nem bírom meginni. A hétvégén barátaink voltak nálunk vendégségben, a csaj kinyitotta a hűtőt, hogy igyon egy kis ásványvizet, és mit tesz isten, a salvusból kortyolt - el bírjátok képzelni a szitut :)

Szóval, ami tényleg pozitív változást jelentett, az az új, mentolmentes fogkrémem. Elég drága volt, gyógyszertárban vettem, elmex mentolmentes, homeopátiás kezelésben részesülőknek találták ki. Pár napja ezzel mosok fogok, az esetek 2/3 részében megúszom a tengeribetegséget.

Shiro Creative Commons License 2008.11.01 0 0 1453

Húúú, tényleg, én pl. a gravidától tudtam sugárban hányni... ahogy bevettem, már jött is vissza

S.

Előzmény: Mikolt (1452)
Mikolt Creative Commons License 2008.11.01 0 0 1452

ha terhesvitamint szedsz, hagyd abba kiserletkeppen. nalam brutal hanyast es hasmenest okozott.

(valaki irta feljebb, hogy a hasmenes nem terhessegi tunet. de bizony az, pl. nalam is. es amennyiben vastartalmu akarmit szedek, csak fokozodik. kifejezetten etkezes utanra koncentralodik.)

Zimizumi Creative Commons License 2008.11.01 0 0 1451
olyankor kap az ember infúzióban jó sok fiziológiás sóoldatot és b6-ot. hazamegy, utána két-három napig jó, majd újra kezdődik a hányás és újabb 2-3 nap után vissza a kórházba újabb infúzióért. legalábbis nálam így volt mindkét gyerekkel a 6-13 hét között.
Előzmény: Shiro (1449)
Shiro Creative Commons License 2008.11.01 0 0 1450

http://www.medical-tribune.hu/index.php?pid=2&lid=3&sid=117&aid=1707

http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&id=11908&PHPSESSID=e9db6ebc67

ezeket találtam róla.

Meg ezt is, bár ez elég tudományos

http://www.orvtudert.ro/2007_80_1/PDF/2007-1-7.pdf

Viszont ezek alapján kezdj el gyúrni a rózsaszín ruhácskákra :o))))))

(mellesleg én is a lányommal hánytam a legtöbbet és semmilyen praktika nem segített)

S.

Előzmény: Shiro (1449)
Shiro Creative Commons License 2008.11.01 0 0 1449

Létezik a kóros terhességi hányás, amivel mindenképpen befektetnek kórházba, hogy ki ne száradj. Infúziót adnak, meg megpróbálják megszüntetni a hányást. Mikolt majd megmondja, hogy mit is csinálnak ilyenkor, gondolom ő tudja. Szerintem mindenképpen szólj az orvosodnak, ha ennyire nem marad meg benned semmi.

S.

Előzmény: Törölt nick (1448)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.01 0 0 1448

2-3 hete nem lehet hasmenésem :)

ez pont olyan, mint amikor fogyókúráztam, napokig alig alig ettem, majd hirtelen ettem és utána hasmenéses lettem

Előzmény: moninyufi (1445)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.31 0 0 1447

szerintem ha ez ilyen súlyos mindenképp szólj a dokidnak, mert pikk-pakk kiszáradsz, és az nem tesz jót sem neked, sem a babának...

a hasmenés egyáltalán nem terhestünet...

nem kaptál el valamit??????

sok sok folyadék...  mindenek előtt...

és jobbuljál!

moninyufi Creative Commons License 2008.10.31 0 0 1446
gratula a mosolygó ufóhoz!!!!!
Előzmény: Nemlajos (1444)
moninyufi Creative Commons License 2008.10.31 0 0 1445
biztos, hogy a hasmenés is a terhesség miatt? házidokinál nem voltál?
sajna nem tudok a hányáson segíteni, nekem csak 3-szor volt, a hányigeremet a sajtos pogácsa mulasztotta el, de szerintem ez egyedi "módszer" volt
Nemlajos Creative Commons License 2008.10.31 0 0 1444
Megjöttem a dokitól.

Cisztáról nem esett szó, a baba adatai rendben, összességében korának megfelelő (nagyobb a hasa, meg rövidebb a combja, mint a standardnak, de hát mit tehetnénk, tiszta anyja, meg apja:D).

Kép (mert küldött a dokinő apunak kettőt:D):

Zimizumi Creative Commons License 2008.10.31 0 0 1443

Moc, amiket nekem anno tanácsoltak:

- B6 vitamin: ha tablettád van úgy, ha ampullásan, akkor valamibe beleöntve meginni.

- nagyon hideg vizet inni kis kortyonként nagy szünetekkel

- reggel mielőtt kiszállnál az ágyból, valami kekszet elrágcsálni

- esetleg homeopátiás szerekkel

(ha viszont délutánra már moccanni sem bírsz, jó lenne akkor kihívni a dokit, aki valszeg ad egy b6 szurit, és megnézni, mennyire vagy kiszáradva)

egyébként gratula és kitartás!

Törölt nick Creative Commons License 2008.10.31 0 0 1442

látom, nem nagyon pörög mostanság a topic, de hátha valaki olvas és van ötlete hányás ellen, mert tönreteszi nem csak az én, de a családom napjait is..... olyannyira kikészülök délutánra, hogy kb. 5 után már csak feküdni és nyöszörögni van erőm

vannak jobb napok, amikor csak hányinger van, de ezek egyre rirkábbak

a másik ezzel összefüggő dolog a hasmenés, mivel alig marad bennem valami, ha véletlenül valami bennem marad, akkor meg jön a hasmenés és a gyomorgörcs, ez pont olyan, mint amikor fogyókúrázom és nem eszem napokig rendesen, majd hirtelen eszem pár falatot és utána jön a fosás......

a gyerekeim meg vannak rémülve, és nem értik, hogy a mami miért beteg hetek óta :)

Törölt nick Creative Commons License 2008.10.30 0 0 1441

köszi :)

én megleptelek? téged :) hogy vagytok amúgy?

Előzmény: Allia (1440)
Allia Creative Commons License 2008.10.30 0 0 1440
Wow, na most aztán jól megleptél! Gratulálok, és örülök, hogy itt vagy. :-)))
Előzmény: Törölt nick (1436)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.30 0 0 1439

tudom, hogy már régen kérdezted, nekem most a mensi várható ideje előtt megkezdődött a brutál hányás, vagyis fogamzás után pár nappal

el is mentem a háziorvoshoz, olyan szarul voltam, aki mosolyogva közölte, hogy szerinte csináljak tesztet :) ami akkor még negatív lett....

ezzel a harmadikkal egy nap rókázom annyit, mint a másik kettővel összesen

ez a hányás mindenkinél és minden terhességnél más

Előzmény: ilmalu (1384)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.30 0 0 1438
hehe, ha lány, valószínűleg nekünk is Rozi, de Rózsa vagy Rozália :)
Előzmény: 4tissimo (1410)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!