2008.10.27-én este 10 óra 13 perckor megszületett kislányunk Petra Orsolya! :) Túlhordott terhesség volt megindított szüléssel, de mivel 15 óra alatt sem tágultam 1 ujjnyinál jobban és a fájások sem akartak nagyon jönni (bár én erősnek éreztem őket) még oxitocin hatására sem. Este már nem várt tovább az orvos és bevittek a műtőbe, a férjem végig ott volt, és ő láthatta először amikor kiemelték, meg is foghatta! :) Nekem viszont elég hosszúra sikerült a lábadozás, mert hőemelkedésem lett, és valami gyulladási faktorom nagyon magas lett, brutál dózisban nyomatták belém (jelenleg is) az antibiotikumot! És ma végre hazaengedtek! Petra baba szép, és szépen eszik, bár az elején sokat esett a súlya és be is sárgult kicsit, de már nyoma sincs! Kiegyensúlyozottnak tűnik és szépen fejlődik!
A nyomelemek és ásványianyagok szavakat kerested. :-))) Kalciumot, magnéziumot akkor érdemes szedni, ha keményedik a méhed, hasad a terminus előtt - magnézium, vagy ha egyéb izmaid, tipikusan a lábszár, boka, lábfej izmok görcsölnek - kalcium.
Majd jönnek az okosok és megmondják :), de ha jól tudom, 12. hétig ajánlott a folsav (vagy folsavtartalmú cuccos, mint pl. Elevit) szedése. Ha nem, akkor bocsánat...
A folsav engem is érdekel, hogy meddig érdemes szedni (már nem szedem, de van még). Meg a többi vitamin is, hogy mikor melyiket érdemes/kell. Meg a nem vitamin, hanem izé... magnézium, kalcium, ezek. (hűha, kismamaleépülés:D)
Szerintem menj el háziorvoshoz és mondd el neki a tüneteket, de én nem hagynám abba a vitamin szedését, vagy ha igen, akkor is szedj mellette folsavat magában. Dokihoz meg feltétlenül menj el, mielőtt végleg legyengülsz!!!!
Szia, nekem kizárólag az vált be, ha ettem. Mini adagokat, a harmadát se a normális napi étkezésemnek, de azt kb félóránként. Egy fél keksz, egy korty jéghideg víz, stb. A gyömbéres keksz állítólag kitűnő hányingerre. Reggel, mielőtt felültem volna az ágyban, 5 percig majszoltam egy fél kekszet, iszonyat volt, de kb. 5 perccel később jobban voltam, munkába menet egy másik fél, és így tovább. Pirítós és sima hajában főtt krumpli vajjal vacsira, ez is jó volt. És a kóla. kb. 2 hét rosszullét után éreztem, hogy kólát KELL innom, és láss csodát, jó volt! egy doboz kóla kb. 3 óra alatt kortyonként, ha jött a hányinger, hamar egy korty. Próbáld meg talán ezt a majszolást, csak nagyon keveset, de hátha segít. Ja, és a sima, jó erős fekete tea, jó melegen, semmi cukor vagy citrom, azt is apró kortyonként. Ez a hasmenésre is jó! Hátha! Jobbulást!
Van olyan is, hogy Homeodent (2 féle ízben, én a citromosat használtam, a másikra sajnos nem emléxem), nézd meg, hátha az olcsóbb... bár, mire elfogy egy tubus, lehet meg is szülsz;)
Látom, igen népszerű téma lett a terhe4sségi rókázás :) vagy inkább :(
Az én projektemben van egy kis előrelépés, bár a Salvus víz nekem meg fog rohadni a hűtőben, az tuti, vagy beleöntöm egyszer a párologtatóba, én nem bírom meginni. A hétvégén barátaink voltak nálunk vendégségben, a csaj kinyitotta a hűtőt, hogy igyon egy kis ásványvizet, és mit tesz isten, a salvusból kortyolt - el bírjátok képzelni a szitut :)
Szóval, ami tényleg pozitív változást jelentett, az az új, mentolmentes fogkrémem. Elég drága volt, gyógyszertárban vettem, elmex mentolmentes, homeopátiás kezelésben részesülőknek találták ki. Pár napja ezzel mosok fogok, az esetek 2/3 részében megúszom a tengeribetegséget.
ha terhesvitamint szedsz, hagyd abba kiserletkeppen. nalam brutal hanyast es hasmenest okozott.
(valaki irta feljebb, hogy a hasmenes nem terhessegi tunet. de bizony az, pl. nalam is. es amennyiben vastartalmu akarmit szedek, csak fokozodik. kifejezetten etkezes utanra koncentralodik.)
olyankor kap az ember infúzióban jó sok fiziológiás sóoldatot és b6-ot. hazamegy, utána két-három napig jó, majd újra kezdődik a hányás és újabb 2-3 nap után vissza a kórházba újabb infúzióért. legalábbis nálam így volt mindkét gyerekkel a 6-13 hét között.
Létezik a kóros terhességi hányás, amivel mindenképpen befektetnek kórházba, hogy ki ne száradj. Infúziót adnak, meg megpróbálják megszüntetni a hányást. Mikolt majd megmondja, hogy mit is csinálnak ilyenkor, gondolom ő tudja. Szerintem mindenképpen szólj az orvosodnak, ha ennyire nem marad meg benned semmi.
biztos, hogy a hasmenés is a terhesség miatt? házidokinál nem voltál? sajna nem tudok a hányáson segíteni, nekem csak 3-szor volt, a hányigeremet a sajtos pogácsa mulasztotta el, de szerintem ez egyedi "módszer" volt
Cisztáról nem esett szó, a baba adatai rendben, összességében korának megfelelő (nagyobb a hasa, meg rövidebb a combja, mint a standardnak, de hát mit tehetnénk, tiszta anyja, meg apja:D).
látom, nem nagyon pörög mostanság a topic, de hátha valaki olvas és van ötlete hányás ellen, mert tönreteszi nem csak az én, de a családom napjait is..... olyannyira kikészülök délutánra, hogy kb. 5 után már csak feküdni és nyöszörögni van erőm
vannak jobb napok, amikor csak hányinger van, de ezek egyre rirkábbak
a másik ezzel összefüggő dolog a hasmenés, mivel alig marad bennem valami, ha véletlenül valami bennem marad, akkor meg jön a hasmenés és a gyomorgörcs, ez pont olyan, mint amikor fogyókúrázom és nem eszem napokig rendesen, majd hirtelen eszem pár falatot és utána jön a fosás......
a gyerekeim meg vannak rémülve, és nem értik, hogy a mami miért beteg hetek óta :)