Keresés

Részletes keresés

denever333 Creative Commons License 2006.02.09 0 0 11807
Végülis a Cure is csak egy zenekar( számunkra több)akinek elég jól fogytak a lemezei így szerintem nincs mit csodálkozni!
Előzmény: Törölt nick (11805)
love cat Creative Commons License 2006.02.09 0 0 11806

most méé?

Ha engem hívnak, amíg nem veszem fel a telefont addig a Close to me-ből lehet hallgatni részletet, nekem pedig a boys dont cry a csengőhangom...

Szóval, aki close to me-t akar hallgatni az hívjon :-)

Előzmény: Törölt nick (11805)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.09 0 0 11805
Cure csengőhangok..... gyerekek, azért egy bizonyos színvonal alá nem kéne mennünk.
Martin Vazquez Creative Commons License 2006.02.09 0 0 11804

a csengőhangok kapcsán jut eszembe: a rózsaszín szolgáltató wap oldalán óriási meglepetés fogadott:

boys dont cry, close to me, lullaby, the walk, friday, letter to elise, a strange day és kapaszkodjatok, twilight garden! leszedtem mindet, a walk felismerhetetlen, a többi vállalható.

Előzmény: chale (11803)
chale Creative Commons License 2006.02.09 0 0 11803

Ha nem bánjátok, belinkeltem a cure.lap.hu-ra!

Más: ha már a majdnem reklámnál tartunk:

kissé fura linkajánlást kaptam, ahol cure polifonikus csengőhangok tölthetők le (és néhány tévedés-cím mellette) egy 18+-szas oldalról. Nem tudom ilyesmi érdekel-e a valakit (mármint inkább a csengőhangokra gondolok), de most van, ki lehet próbálni.

Nekem egy régi sz*r telefonom van, ami még kurblival megy, szóval nem tudom kipróbálni, de ha valaki

úgy tapasztalja, hogy az ominózus csengőhangokkal gond van, az jelezze, akár itt is - és azzal a lendülettel leszedem a linket...

http://cure.lap.hu

zene box

;-)

Előzmény: love cat (11791)
Corgon Creative Commons License 2006.02.09 0 0 11802
Látom szaporodnak itt a Budaörsi érdekeltségűek!
Előzmény: birdmadboy (11738)
birdmadboy Creative Commons License 2006.02.09 0 0 11801
Természetes:)))))Mindenképpen Te leszel az első,akivel megosztom:)))))))))
Előzmény: Taint (11799)
denever333 Creative Commons License 2006.02.09 0 0 11800
Bocs de az az ember aki ezt a könyvet írta nagy jaongó így ezt a könyvet merem ajánlani!

off nagy de hozzám kötdik ezért be rakom!

Ha valakit érdekel nállam megvehető az egyik kedves barátomnak Király Ferencnek a könyve: A csillagok hegyén a címe: Nos nagyon ott van!
A tartalma a következő.

Minden idők legfurcsább világvégéje volt ez. Nem előzte meg égzengés, dögvész, szökőár. Figyelmeztető jelek híján nem lehetett tudni, honnan indult ki. Én az akkori barátnőmre gyanakszom, mert egyik napról a másikra leborotválta a szeméremszőrzetét, holott régebben teljesen elzárkózott a dologtól. Ezzel valószínűleg megbomlasztott valamit, felborult a világegyetem kényes egyensúlyi helyzete, és nem túl látványos, de annál hatásosabb kényszerpályára terelte a történelmet bőrének ez a sohasem látott kis részlete.

A munkások beleuntak a napilapok hazugságaiba, és az újságíróknak sem jutott eszükbe több hírlapi kacsa. A buszsofőrök unták már, hogy minden nap tízszer kell megtenniük ugyanazt az utat, és az utasok is rezignáltan nézték a szürke házakat. A katonák kis fintorral teljesítették a parancsot – tudták, hogy az ellenség úgyis vissza fog lőni. – A rendőrök is lankadó lelkesedéssel ütötték hátrabilincselt kezű ügyfeleiket. A háziasszonyok nem tudták eldönteni, hogy az egyformán legjobb mosószerek közül melyik a leginkább tyűha, ezért inkább nem mostak. A marketingszakemberek tűnődtek egy ideig a problémán, de megoldás nem lévén vették ők is a kalapjukat. Az atomerőművek dolgozói arra a következtetésre jutottak, hogy egyszerűbb lesz, ha csak a tudatuk hasad. Velük szolidaritást vállalva a televízió is beszüntette a sugárzást.

Lassan halt el minden. A politikusok még húzták egy darabig, de végül a köztársasági elnök érdeklődés hiányában feloszlatta a társadalmat. Amikor hazament, az Alkotmány lapjaival takarta le a konyhaasztalt. Tokaszalonnát vacsorázott savanyú káposztával.

A leszakadt elektromos vezetékek ártalmatlanul csúfították a tájat. Senki nem kérdezett semmit. Egy öregember mélyet lélegzett a kihalt kórteremben. Senki nem kérdezett semmit. Az ablaküveg cserepei egy pianínóra hullottak. Senki nem kérdezett semmit. Az öreg hangszer mégis válaszolt egy kitartott E-hanggal.

Vége volt.

Nos akinek felkeltettem az érdeklődését annak a könyvet 2200 Ft-os áron át tudom adni az irodámban vagy a Livingroomban
Taint Creative Commons License 2006.02.09 0 0 11799
Ha végre sikerül megszerezned akkor beszéljünk róla.
Előzmény: birdmadboy (11798)
birdmadboy Creative Commons License 2006.02.09 0 0 11798

A rádióból én csak a Kiss Me-re emlékszem,amit pár héttel a 89-es koncert után adtak le.Meg erre a Glastonbury-re,nekem is megvan,két részletben nyomták le.

Szegedről most akkor van teljes verzió,vagy nincs?

Előzmény: close652 (11797)
close652 Creative Commons License 2006.02.09 0 0 11797
megvan! kazin a rádióból felvéve!
szerintem a Never Enough legjobb változata ezen van!
Előzmény: tutetem11 (11796)
tutetem11 Creative Commons License 2006.02.09 0 0 11796

Sajna nekem csak ez az egy kivágásom maradt meg az akkori rádióújságból.

De a mai napig ez van  a kazetta oldalán cserébe:-) :-)

Ez volt a kedvenc koncertem tőlük. Igaz sokkal többet nem is ismertem:-):-) :-)

Előzmény: close652 (11794)
away alone Creative Commons License 2006.02.09 0 0 11795

tojas76: nálunk itt STarjánban jó rég óta nem fogható az MTV, csak lavórral (amióta talán szabaddá tették? úgy tudom kódolva is volt talán 95 után), sajna az meg nincs, ráadásul fogalmam sincs melyik régióját lehet így fogni (csak ezért lenne szükségem rá), úgy tudom talán 3 felé szakadt...?

Ezért is vagyok annyira elmaradva a mai kor zenei világában, a régiben meg azért, mert még sehol nem találtam egy igazán rendes összefoglaló oldalt időrendi sorrendben róla...esetleg nem tud valaki ilyen helyet, ahol a világ eddigi 'könyűzenei élete' össze van frankón rendezve?...

e_gyalogos: ezek a kommentárok nekem is tetszettek, nem azt mondom, hogy nem volt hibás az infójuk, de azt a kövi műsorban egy fun korrigálta, és frankón elnézést is kértek érte :))) de legalább megismerhettünk egy előadőt, ez ma már teljesen megszűnt? csak az van ami a médiában, piacon is kapható hulladékzene?

Nektek nem hiányzik, hogy manapság a kúltúra minden téren kiszorult a médiából?

Régebben legalább voltak bátor dokumentumfilmek, mint a "Holnap érdeklődés..." (ja köszönet érte, Nagyon tetszik, borzasztó hiányt érzek belül, azért, hogy kimaradtam belőle...nem az érfelvágásra, meg a többire gondolok.), voltak albumbemutatók, frankó kívánságműsorok, művészfilmek és stb.

Mi erről a véleményetek?

close652 Creative Commons License 2006.02.09 0 0 11794
13.00-kor kezdődött. Sietni kellett a családi ebédből meglógni.
14.00-kor kivánságműsor volt szombaton is :)

Lehet a Cure Szőnyei szerk. volt, nem emlékszem. Megnézem valamelyik régi kaziban nincs-e a rádióújság kivágás ;)
Előzmény: replikáns (11793)
replikáns Creative Commons License 2006.02.09 0 0 11793

Igen!

Ezeket én is rögzítettem és mind a mai napig megvannak nekem is.

Ha jól emlékszem hetente adtak le egy-egy albumot valamikor este 11 körül. Mindig alig vártam, hogy kezdődjön a műsor. A család többi tagja már aludt én meg ott ültem a mjuzik center elött és hallgattam/rögzítettem az albumokat.

Egyébként ebben az időben két állandó műsor volt amelyben teljes lemezeket adtak le. Az egyik a Heskovits Iván "Albumajánlat" (talán keddenként 20-tól a Petőfin) 90%-ban new wave előadók lemezeit adta le, a másik Göczey Zsuzsa "Lemezbörze helyett" műsora (szombatonként 14-től a Bartókon) amely stílusban vegyesebb volt és régebbi lemezeket is leadott.

Előzmény: Törölt nick (11792)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.09 0 0 11792
Jaja, meg bevezető szövegek is voltak az albumokról és azok keletkezési körülményeiről, sőt néhány dalszöveg fordítás is volt (pl: 100 Years). Szőnyei Tamásnak köszönhetjük mindezt.
Előzmény: close652 (11786)
love cat Creative Commons License 2006.02.09 0 0 11791
hehe, csak a linket hagytam le :-) http://ottokar.borda.ca/waters/
Előzmény: love cat (11788)
close652 Creative Commons License 2006.02.09 0 0 11790
Holnap..... lásd 11697 hsz
Előzmény: tojas76 (11789)
tojas76 Creative Commons License 2006.02.09 0 0 11789
A RETRO időkhöz kapcsolódva:
Nem tudom már melyik évben, de még igencsak fűtaposó-aszfaltcirkáló időszakomban ;-) a Királyi Petőfi Rádióban volt egy olyan műsor, ahol "mai hazai sztárok" válogattak kedvenceik közt. Éppen elkaptam a hétfői 2-5-ig kívánság műsor után, amikor is az akkor éppen trendi padödö zenekar mazsolázott. Akkortájt volt az a rendszerváltós-ruszkikhaza-újhullám korszakuk, és csodák csodájára az akkor fekete hajú ( nem tudom hogy hívják ) művésznő bejelentette, hogy életében nagyon fontos volt a The Cure, szinte ezen nőtt fel !!!! Le is adtak tőlük 2 számot, asszem Lovecats és Close to me-t. Igencsak meglepődtem, hiszen erre az időre tehető ifjú Cure-os szárnypróbálgatásom kezdete. És igen, valóban volt vmi műsor a fent említett rádióban, ami egy bizonyos zenekar addig megjelent összes albumát lenyomta.
Viszont: volt egy film, amit szintén elég régóta keresek. Valami magyar doku-film, és sehol nem lelem. Hasonló, mint a "Holnap érdelődés..." de a címe assszem: DEVIÁNSOK ISKOLÁJA. Valakinek nincs meg véletlenül ???? Halvány emlékeim szerint voltak benne jó arcok, stb....

ByE !

TvT
love cat Creative Commons License 2006.02.09 0 0 11788
a szombati F.O System koncertképei by Waters
tojas76 Creative Commons License 2006.02.09 0 0 11787
Most megy az MTV-n a Top 10 at 10 The Cure !

Este 22.00-kor ismétlés.... Kéretik megnézni ! ;-)

ByE !

T.
close652 Creative Commons License 2006.02.09 0 0 11786
Leadtak többek között "összes lemezt" Talking Heads, Cure, és Prince addig megjelent felvételeivel. Sőt ráadásként 1-1 órás blokkban ki nem adott kislemezeket is Herskovits Iván szerkesztésében. A Cure pl. 1989 első felében ment, így akkorra az összes megjelent lemezük megvolt (és van is) kazin. Kegyeletből nem töröltem le :)
away alone Creative Commons License 2006.02.09 0 0 11785

úgyvan apámnak pont így került a birtokába a JWP, és a TIB, és mint írtam így hallhattam én 4-5 évesen séróból :)))

nem tudom működik e még ez a diszkográfia/album sugárzás a Petőfin, de arra emlékszem, hogy komplett leadtak olyanokat, mit Zeppelin, Purple, URHeep, Sabbath, ráadásul nem is egyszer...

Előzmény: molnarzsoltattila (11784)
molnarzsoltattila Creative Commons License 2006.02.09 0 0 11784

Azért hozzá lehetett jutni a 80's években is az albumokhoz. Nem volt kereskedelmi rádiózás, TV-és, csak közszolgálati. És azok le is adták. Az más kérdés, hogy nagyon kevesen hallgatták ezeket a zenéket.

Példák: A Soft Cell első lemezét (1981) a petőfi rádió adta le, és 1984-ban ha jól emlékszem a Love cats-et is elég sűrűn leadták, sőt az egész Japanes whispert. A mai napig is megvan a kazim, szerintem még mono.

1984-ben egy az egyben leadták A Depeche mode Speak and Spell-t, illetve Howard Jonest, Cure-t stb.

Akkoriban még ezek az előadók teljesen ismeretlenek voltak. 1984-ben indult a Break, és az Italo Disco Magyarországon. Akkor az volt a "trendi", azókat nyomták főleg.

És utána is egészen 91-ig elég sok hasonló albumot fel lehetett venni a Petőfi rádióból.

Szóval azért annyira nem volt rossz a helyzet.

mzsa

real_geri Creative Commons License 2006.02.09 0 0 11783
írtam mailt, érdekelne minden részlet, ami alapján azonosítható, és köv. hazamenetelemkor megkereshető a "barátunk" :)
naaaagyon baráti elbeszélgetésre
Előzmény: love cat (11764)
close652 Creative Commons License 2006.02.08 0 0 11782
Jelentem a pécsi vásárban is voltak TAKT kazik, a "High" így van meg, a "Wish" már eredetiben is kapható volt szinte azonnal a megjelenés után. Ezek a kazik Angliából (1994, igen nálam késett a CD forradalom) örök kincsek maradnak:

Vilmos Borisz Creative Commons License 2006.02.08 0 0 11781
A BIEM a TakT megvan de milyen az a TÁRASI:)))
Előzmény: tojas76 (11776)
love cat Creative Commons License 2006.02.08 0 0 11780

Attilának is ilyen kazettái vannak abból az időkből, még most is itt figyel a polcon az a pár amit Békéscsabán a piacon vett :-) Jó, hogy egy helyen vásároltatok :-D

Előzmény: tojas76 (11779)
tojas76 Creative Commons License 2006.02.08 0 0 11779
Bocsesz, 90-es évek eleje akart lenni.... ;-))

Köszi !
Előzmény: Törölt nick (11777)
birdmadboy Creative Commons License 2006.02.08 0 0 11778

Miért?Van már teljes verzió?Ráadásul már mindenkinek megvan,csak nekem nincs?

Away!Ha esetleg neked is megvan,köthetnék üzletet:))))))

Nem leszek hálátlan...

Mondjuk...

Lalikám!Hoznék én a napokban egy körhintát:)))))))))))))))))))))))

Előzmény: away alone (11775)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!