Van egy svájci gyártmányú Alpina kenyérsütőm, aminek az egyik műanyag fogaskereke eldarálódott a hajtó fogasszíj alatt.
Hol kaphatnék én ehhez a márkához ilyen fogkaskerék alkatrészt? Fejér megyei vagyok, de elmegyek Bp.-ig is, csak ne nagyon kelljen bemenni a város közepébe érte:-)))
Sajnos nekem is ilyen problémám van. Költözés után nem találom a Hauser BM-663-as használati utasítását.
Elég régen használtam és szinte mindig az 1-es gombot. Most dagasztásra lett volna szükségem, de fogalmam sincs melyik gomb az, ami ezt a funkciót elindítja.
Már próbáltam lefordítani a gombok feliratát, de nem sok eredménnyel.
Szerintem a két gép nagyon hasonló lehet. Ha hamarabb hozzájutsz a használati utasításhoz, kérlek értesíts!
Volna egy nagyon alap kérdésem, amikor pl. 900g-s kenyeret akarok sütni, akkor az alapanyagok össztömege legyen 900g? Vagy, hogy máshogy? A választ előre is köszi, Soma
Könyörgöm segitsen valaki! Kaptam egy hauser ubm-650 tipusu kenyérsütöt használati utasitás nélkül! neten sem találtam hozzá semmit... :( Tudna valaki segiteni? Nem sütési recept kell hanem használati utasitás a szerkentyühöz!
sziasztok! Nem tudom tudtok e nekem segíteni?Kaptam egy kenyérsütőt,és találtam hozzá egy receptet amivel nagyon finom kenyeret lehet sütni,de az a gondom,hogy a keverőlapát felőli oldalon,középen félig nyers marad ,ez mitől lehet? era
A #99 számú első hozzászólásomban írttam a gépemről és az első kenyeremről..Tulajdon képen minden úgy alakul, ahogyan elvárható egy kezdőtől: ehető kenyér, növekvő tapasztalat. Túl sok fajta kenyeret nincs szándélkomban készíteni, inkább egy standard-ot szeretnék, amit időnként felváltana valami más. Standardnak a krumplis kenyeret gondoltam, utána még talán a szendvics az, amit sütni akarok. A lényeg, hogy ne kelljen a héját levágni, és mindig kéznél legyen, tehát ha friss kenyeret akarok enni, akkor ne keljen el mennem otthonról kenyeret venni, és ne kelljen filózni, hogy elég lesz-e pl. reggelire, vagy sem..A tészta gyúrás már csak ezután jönne, de a bejglit ezzel akarom már készíteni..
Nagyon szívesen segítek a tanácsaimmal,nálam már többszázszor bevált. Mások is segítenek majd. Döntsd el kinek hiszel, bár ez még nem garancia a sikerre. Ajánlom:Próbáld a géphez adott legegyszerűbb(vagy a gépedre kipróbált netes) receptet szóról szóra betartani és begyakorolni. Milyen gépet is használsz? Karácsonyra tudsz már sütni 5 féle kenyeret,többféle kalácsot.Szerintem sziveszterre tuti lesz a hajnali friss kenyér is.De először az alapkenyér.
Én sem nagyon sütögettem még, most volt a második alkalom. Először BL-55-ös lisztből sütöttem, és már annak is örültem, hogy jó étvággyal meg tudtuk enni. Egy kicsit tömött volt, egy kicsit többnek sikerült, mint amit akartam, de azért mégis én sütöttem..A második alkalomra már variálni volt kedvem. A gép könyvében nem találtam krumplis kenyeret, csak utalást: a krumpli mennyiségével csökkenteni kell a liszt mennyiségét. Én így csináltam, és az első keverésnél rántás - féle lett a dagasztó edényben, és akkor próbáltam valami féle kenyér tésztát össze hozni belőle. Mondhatni sikerült viszonylag sok liszt hozzáadásával. Így, ha nem mondom az előzményeket, még azt is el lehetne mondani, hogy "jól sikerült". Rugalmas, kellő képpen lyukacsos, és ehető. Itt tőletek azt hallottam, hogy a víz mennyiségét kell csökkenteni a krumpli mennyiségével, így kissé tanácstalan vagyok. Az alap recepthez képest most akkor a vizet, vagy a lisztet kell csökkenteni. Szerintem lehet, hogy mind a kettőt..Ameddig egy frankó receptet nem hozok össze, addig a késleltetési időt nem tudom programozni. A célom pedig az lenne, hogy 70 dkg-os friss kenyér várjon reggel, amikor felébredek..Úgy gondolom, hogy jó krumplis kenyeret csak rétes lisztből lehet készíteni liszt adalék nélkül. Legközelebb ezt csinálom..De azért a Google-t is meg nézem..
Kedves prokariota ügyi vagy, hogy találtál ilyen kiváló tanácsadót,aki még életében nem sütött géppel kenyeret.Én beütném a Googleba a krumplis kenyér szót és válogatnék többszáz recipéből.
Krumpliskenyér készítésekor a víz mennyiségét a krumpli mennyiségével csökkenteni kell. Ajánlható eljárás,hogy a kimért víz 2/3 részével indítsd el a gépet és szükség szerint tegyél hozzá vizet.Az utólag hozzáadott liszt a kenyér minőségét rontja.
A különleges igényeket is kielégítő készülék a HAUSER BM-800 820 830 -as,mert saját magad állíthatod be a sütési programot .Van diabetipusliszt programjuk is. Üsd be a Googleba és tanulmányozd. Mi cukorbeteg számára sütünk benne kiváló kenyeret.Ajánlom.
A krumplis kenyérre lenne valakinek egy bevált recepje? Én 1/2 kg BL 55-ös lisztből szeretnék egy adagot kisütni, gyenge pirítással..Ha vkinek lenne átadni való receptje, szívesen elfogadnám..
tev3d3s#77 Sziasztok! Már korábban benéztem hozzátok, és lkáttam, hogy milyen lelkesedéssel csináljátok a "minden napi kenyerünket", és én is vettem a TESCO-ból egy BMO7-es kenyér sütő gépet, kevesebb, mint 10 EFt-ért, amivel az első sütés után igen meg vagyok elégedve! Igazad van, a receptekben kevés a só, áés 1/2 kg liszthez legalább 1,5-2 kkanál só kell, tehát legalább 10 g. A recept rétes lisztet ír, én finom lisztet tettem helyett, BL-55-öt, az előirt száraz élesztőt is megvettem, de vettem friss élesztőt is, és ezzel csináltam az első kenyeremet: 1/4-ed része elég egy sütéshez, kb fél kg liszthez. Ezt könnyen le lehet szelni az 5 cm hosszúságú csomagolt élesztőből: Tollal bejelöltem 2,5 cm-t, és éles késsel a papirral együtt ketté vágtam, tehát negyedeltem, a maradékot vissza tettem a hűtőbe. Cukorból elég a kávés kanálnyi mennyiség /4 g/, olajból egy evő kanállal tettem bele /15 ml/. Elősször szendvics kenyeret sütöttem, pirítás nélkül, az alap recepttel, legközelebb az alap receptet csinálom, de gyenge pirítással. A dagasztó kar bele ragadt a kenyérbe, kihűlés után gyorsan kivettem, hogy nehogy elvesszen! További jó sütögetést!