Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.02.29 0 0 721
Dadly 70!

Megnéztem a honlapodat és nagyon szép kutyua, jó nagy!Nagyon szép a szőre és a testalkata!Igen "szép fiú kutyus "
feketepanda Creative Commons License 2008.02.29 0 0 720
30 fokban elbújik és nem mozdul a fundi:))

Szomorúan olvastam soraid...nem tűnik túl vidámnak a kutya és csemetéd találkozása. Csak tudnám miért fiút vettetek kicsi gyerek mellé????? Addig ki kell bírni, míg a kamaszból érett, megfontolt kan lesz sajnos, addig szeles és eleven lesz a fundi fiú. Szuka kell kicsi gyerek mellé. Óvóbácsit sem sokat látok az ovikban....ez van. 3 gyerekem csodálatosan gondoskodó fundi mama szárnyai alatt nőttek fel. Meseszép időszak volt. Mai napig különös kapcsolat van a fajta ésköztük. A kanok pedig bizony már óriási haverok a fiaimnak:)) Egy kamasz ujfoundlandi kan és egy 2 éves tipegő találkozására mindig vigyázni kell. Egy felnőtt szuka viszont szinte tökéletes babycsősz:)))
Előzmény: Moya72 (716)
dadly70 Creative Commons License 2008.02.29 0 0 719
Szia Shivi!

Iden gyönyörű kislány vagy én is egy kicsit ngyra nőtem 72 kg vagyok, persze én egy lasan 3 éves kan vagyok mindent megnézhetsz rólam a http:/www.tar.hu/dadly weblapomon.

Vauuuu Dadly
Előzmény: Törölt nick (700)
dadly70 Creative Commons License 2008.02.29 0 0 718
Szia képkupa!

Szép nagy kutyús lett a rokonunkból, mert Dadly Ágfinak a nagybátya. ha minden igaz rövidesen nagyapa leszek kutyailag, ha úgy vesszük , hogy Dadly a kutyakisfiam a születendö kis szörgombocok a kutya-unokáim. Igazán össze futhatnánk egy játszás erejéig a kis rokonunkkal

Üdvözöl minden Fundist a Dadly Gazdi
Előzmény: Képkupa (702)
Képkupa Creative Commons License 2008.02.29 0 0 717
Szia Moya!

Mi az alapokat még az elején elkezdtük neki megtanítani. Mára már biztosan ül, fekszik, valamint a helyben maradás is megy neki. Pl. leültetjük, aztán „marad” vezényszót kap és eltávolodunk tőle, ilyenkor hívásra jön oda.
Mi is a kisfiúnkkal vagyunk kint a kertben, ha mi kint vagyunk szinte mindig ő is. Nálunk sincs sok eltérés a magasságban, Áfi vígan tudná nyaldosni, amit néha meg is tesz, de mindig rászólunk és igazából egyre kevesebb az efféle probléma. Nálunk sem szereti a kisfiú, ha nyalogatja, olyankor el is löki magától Áfit, hadonászik, meg rászól hogy „ül” :) nagyon édesek együtt. A motorozás nálunk úgy zajlik, hogy a kisfiúnk és Áfi megy egymás mellett az utcán, és egymást bevárják. Soha egyetlen alkalommal el nem esett Áfi miatt. Szinte figyel és vigyáz rá a kutya. Észrevettük, hogy amíg minket elhúz pl pórázzal, a gyermekkel sokkal figyelmesebb, és türelmesebb.
Reméljük a kisbabával is ilyen türelmes és megértő lesz, ugyanis augusztus elején kistestvérrel bővül a család :)
Moya72 Creative Commons License 2008.02.29 0 0 716

Sziasztok!

Bár rég jártam erre,talán még van,aki emlékszik rám!;-) Üdv mindenkinek,akivel még nem akadtunk itt össze!;-)

Látom,cseperednek a macik, Áfi gyönyörű kutyalánnyá nőtt! Csak irigyellek a sétáltatás miatt,bevallom,én még nem próbálnám a kétéves kisfiamnak odaadni a pórázt,nem tudom,hol szednénk össze utána...Bár Chubi is hatalmas kutyalegénnyé serdült-és még ez folyamatban is van,hiszen,csak 7 hónapos volt,de mi kezdő fundisok így is el vagyunk képedve,hogy hova a fenébe nő még ez a kutya??? Főleg akkor látszik,amikor az anyuék kutyájával játszik,akivel mindennapos a kapcsolata és régebben egyértelműen ő volt a főnök...hát mostmár nem. Úgy néz ki a kutya,mintha összement volna a mosásban! :-))) Simán rohangál Chubi lába között és ha az beteríti,akkor Barni szinte megszűnik létezni...már értem,hogy a fundisétáltatók miért "panaszkodnak" mindig,hogy a környék kutyásai nem szívesen fogadják be őket,mert egyik kutya sem játszik velük szívesen!

Nem tudom, ti is tapasztaltátok-e,de az utóbbi pár napban,amióta 10fok felett van a hőmérő,Chubi elég gyors tempóban lehiggadt, gyakrabban heverészik,többet ás :-I és rengeteget iszik és feleannyit eszik. Mi lesz vele 30fokban??? Én bevallom,ezt azért annyira nem bánom-mármint hogy lehiggadt kissé,bár amikor kinnt vagyunk,ennek nyoma sem marad,ugyanúgy rohangál. Sajnos mindennaposak a "nézeteltéréseink",mert mivel ha én kinnt vagyok,akkor a kisfiammal vagyok,aki most pont egymagas a kutya szájval,aki csak úgy osztogatja neki a puszikat,amit Levi nem igazán díjaz,no meg persze mindig egyszerre kell a kiskapun kimenni nekik,aminek megint csak a drága gyermekem issza meg a levét és bevallom engem meg idegesít,hogy nem tudok Chubira szólni,vagyis tojik a fejemre. ( a múltkor kismotorostul úgy fellökte a kisfiamat,hogy feltörölte a betont :-( )Szívesen vennék ezirányú tapasztalatokat, Johhn, Képkupa úgy tudom,ti is jártok/ jártatok hasonló cipőben. Mit tegyek? Várjak,amíg felnő? Az anyját ismerve,akkor sem lesz sokkal nyugisabb...

NA,eldugulok,próbálok majd képet is feltenni,de most nincs nagyon használható. SZiasztok!

Képkupa Creative Commons License 2008.02.28 0 0 715
Johhn!

Szerinted Áfi korához megfelelő arányokkal rendelkezik? Csak érdekelne a véleményed, mint hozzáértőnek.

Köszi!
Johhn Creative Commons License 2008.02.27 0 0 714
Hát, ha már így rákérdeztél... Tényleg sok a súlya a korához mérve, ez kb egy bernáthegyinek lenne megfelelő, és az azért nem valószínű, hogy 80 kg lesz a nagylány. Azért jobb, hogyha később éri el ezt a méretet, mert akkor kevésbé terheli a gyors növekedés a csontokat-ízületeket. Ami persze nem jelenti azt, hogy lesz mozgásszervi problémátok, de nagyobb rá az esély.

Megnéztem a képeket, de én csak azt látom, hogy szép kutyus. Kondíciót, súlyt még élőben sem merek csak ránézésre mondani ekkora bunda alatt, csak ha jól megtapogathattam az illetőt.
Előzmény: Törölt nick (713)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.27 0 0 713
Köszi Johhn a Segítséget!

Szerinted a 56kg sok a korához képest( 1éves)?"A képek alapján"
Johhn Creative Commons License 2008.02.27 0 0 712
Körülbelül 6 havonta tüzelnek, de előfordul olyan szuka is, aki csak évente egyszer. Mivel ez július lenne, könnyen lehet, hogy tolódik 1-2 hónapot, nyár közepén kevesebb a tüzelés. (+ A 2. tüzelésre még nem feltétlenül áll be a szabályos ritmus.)
Előzmény: Törölt nick (709)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.26 0 0 711
Képkupa!
Úgy látszik nekünk akkor korán érő típus!11 hónaposan tüzelt először!
Képkupa Creative Commons License 2008.02.26 0 0 710
Shivi!

Nagyon aranyos a kutyusod, lány létére szép nagy! :)
Nálunk még nem volt tüzelés.
Előzmény: Törölt nick (709)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.26 0 0 709
Képkupa!

Nekem is egy lány kutyusom van Shíva , március 3. lesz 1 éves , 56kg.Én minden másnap fésülöm.Az előbbi hozzászólásokban vannak róla képek!Mennyi időközönként tüzel, mert nekem most januárban tüzelt először?
baphomet Creative Commons License 2008.02.26 0 0 708

hello,

nem egészen budapest, mert én itt nem engedném a kutyát bele sehova. viszont kicsit feljebb, gödnél szoktunk úszni nyáron a dunában. de utána otthon azért fürdés van persze. de talán pest felett nem annyira mocskos a víz.

üdv,

b

Előzmény: Képkupa (705)
Képkupa Creative Commons License 2008.02.26 0 0 707
Szia Shivi!

Köszi!
A szőre szép a kutyusnak, ha odafigyelnek rá és legalább heti 1x (de inkább 2x) alaposan átkefélik, kigereblyézik.

Meg egy évben 2-3x eljárunk kozmetikába.

Áfi (Áfonya) lány kutyus, mostanában nem mértük, pontosan nem tudjuk ezért megmondani, hogy hány kiló, 50 körülire saccoljuk. De amint eljutunk méreckedni, megírjuk majd a pontos adatokat :)

Üdv,
Képkupa
Előzmény: Törölt nick (706)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.26 0 0 706
Képkupa!
Áfi tényleg nagyon szép, nagyon szép a szőre is!Áfi fiú?Hány kiló?
Képkupa Creative Commons License 2008.02.26 0 0 705
Köszönjük a dícséreteket!

Igyekszünk rendesen karbantartani Áfit. :)
Igen, nagyon viccesen néznek ki, mikor együtt sétálnak. De érdekes, ha a fiúnk viszi a kutyust, az nem rántja el, bezzeg minket meg megcibál olykor-olykor, olyan nyomatékkal húz, hogy nem győzzük fogni :)

Itt van még egy-két kép a mai szépítkezés közben/után...

A budapestiektől kérdés, hogy hova szoktátok jóidőben vízhez vinni a kutyust, ha úszkálni szeretne, ahol biztonságos is meg lehet is?

Üdv néktek, Képkupa
trico Creative Commons License 2008.02.26 0 0 704

Képkupa!

NAgyon jók a képek:-))))Gyönyörű a kutyusod!Nagyon viccesen néz ki, hogy egy pici gyermek vezeti ezt a hatalmas macit!!!!

Gratula!!!!

Előzmény: Képkupa (702)
kathy68 Creative Commons License 2008.02.26 0 0 703
Gyönyörű a kutyád hasonlít a mi első ujfoundlandinkra,ő is ilyen mackós volt.
Képkupa Creative Commons License 2008.02.25 0 0 702
Na, az előbb elbénáztuk, itt vannak a képek:

Képkupa Creative Commons License 2008.02.25 0 0 701
Sziasztok!

Íme néhány fotó a mai sétáról. A kisfiúnk kezdi átvenni az irányítást, amit jól is tesz, elvégre Áfi az ő első kutyája :)
Áfi novemberben volt egy éves, a kisfiúnk pedig decemberben kettő :)

üdv minden fundinak és gazdinak! :)

Törölt nick Creative Commons License 2008.02.25 0 0 700
Shíva egy hét múlva lesz 1 éves!Szerintetek 56 kg az súlyos a korához képest?A képek ma készültek róla!
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.25 0 0 699
Köszi a dicséretet!Az orvos is azt hitte, rá, hogy fiú, mert olyan nagy.Ha van kedvetek nézzétek meg a honlapom www.ujfoundland.mlap.hu sok minden van rajta az újfoundlandiról, más kutyafajtákról, és vannak még Shíváról is képek.
feketepanda Creative Commons License 2008.02.24 0 0 698
Shiva)))

Szép és megvallom korához képest nagy kutyalányod van)) Nagyon aranyos a hajacskája)) Üdvözöllek a fórumban))
Előzmény: Törölt nick (696)
licika Creative Commons License 2008.02.24 0 0 697

Szia!

Gratulálunk, Shiva nagyon szép kutyalány!Nagyon hasonlít a pofija és az alkata is Bagira fundinkra, méretre nem tudom megmondani, mert Bagi még nem állt meg annyi időre, hogy megmérjük:)!

Remélem teszel még fel róla képeket (ami itt nem túl egyszerű, de belejön az ember)!

lici

Előzmény: Törölt nick (696)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.23 0 0 696
Na végre sikrült feltenni a képeket!Ő Shíva.A képek nem túl jó minőségűek mert telefonnal vannak készítve!Várom az előbbiekre a válaszotokat! Köszi
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.23 0 0 695
nemtudom, hogy sikerült e a képeket feltenni remélem igen!
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.23 0 0 694
http://imgfrm.index.hu/imgfrm/8/6/5/1/THM_0003938651.jpg
http://imgfrm.index.hu/imgfrm/8/6/5/1/THM_0003938651.jpghttp://imgfrm.index.hu/imgfrm/8/6/5/6/THM_0003938656.jpg
http://imgfrm.index.hu/imgfrm/8/6/5/6/THM_00http://imgfrm.index.hu/imgfrm/8/6/6/0/THM_0003938660.jpg
http://imgfrm.index.hu/imgfrm/8/6/6/0/THM_00http://imgfrm.index.hu/imgfrm/8/6/7/2/THM_0003938672.jpg
http://imgfrm.index.hu/imgfrm/8/6/7/2/THM_0003938672.jpg03938660.jpg03938656.jpg
Ezek Shíváról a képek, ha sikerült feltenni!
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.23 0 0 693
Hello!Nekem egy 11 hónapos lány újfoundlandim van, Shíva a neve.Ő az első fundim, ezért nemtudom mihez viszonyítani a méreteit.Nemtudom hogy nagy vagy kicsi, súlyos vékony a korához képest.56kg, marmagassága 76cm, fejjel együtt 93cm.Hossz az orrtól a faráig 115cm.Napi 1 órát sétáltatom, fél órát játszok vele, ez nem megerőlttető neki? Egy héten egyszer jár kutyaiskolába.Nagyon játékos és kifáraszthatatlan! Nagyon szeretjük, tényleg olyan mint egy nagy maci!
ponydog Creative Commons License 2008.02.23 0 0 692
Feketepanda! Ne vedd tőlem rossz néven. A tanácsokat pedig mindig szívesen fogadom.
Előzmény: feketepanda (691)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!