A villanytűzhelyhez való vezeték 50-60ft métere és 5 szálat kell húzni, a többi 40 ft és abból 3-at.Gondolom kismegszakítót is cserélt annak egy ezres darabja.
Ez bizony így van. Tavasszal a villanyszerelési munkákért 30 ezret tettem ki, ebből nem tudom, mennyi volt az anyagár, vezetékelni kellett a nagy fogyasztású villanytűzhely, mosogatógép, villanysütő és hűtőgép, mosógép és szárítógép terheléséhez. Plusz valami pillenpátyot is cserélt a kapcsolótáblán. Dolgozott vele cirka 16 órát összesen.
Lehetni lehetne, de az feketézés lenne és abból is a veszélyesebb fajta. Ráadásul kicsit sem kiszámítható. Erre felé nem nagyon van pénz az embereknél, nem tudják a szakmunkát megfizetni, ismerősöknek szoktam már csak dolgozni és nem kérek semmit érte. Majd visszasegítik valahogy. Abban nekem nem sok biznisz van hogy kérek 3 ezret egy félnapos munkára, amire sok sok év garanciát kell vállalnom, arról nem is beszélve hogy itt jó minőségű anyagokat nem tudnak és nem is akarnak megfizetni, anélkül meg nehéz jól villanyt szerelni. És emellett még figyelhetném mikor jelent fel valamelyik vállalkozó (megjegyzem jogosan). Úgyhogy inkább havat lapátolok. Majd lesz még jobb is. Bár jelentős visszaesés, 6-8 embereket irányítottam évekig ennek a pénznek a többszöröseért most meg csak ez van de azért ennek is nagyon örülök nagyon. :-)
Na végre, ez nagyszerű!!! :-))) (Pszichésen és anyagilag is kicsit lendít a helyzeten, gondolom...)
Azt nem lehetne, hogy kiplakátolsz-felcetlizel pár szomszédos falut meg a sajátodat is, hogy te, mint 1001mester, ezt és ezt a munkát tudod vállalni a kiszállástól az utolsó csavar behajtásáig, valamint fel is takarítasz a munka végeztével?
gerqerg, gratulálok! Reméljük lesz az több is, mint két hónap. Bár ahogy viktorcsászár... hááát... nem akarom az ördögöt a falra festeni, de sok jót ne várjon az onkormányzat, pénzt meg főleg nem...
Mellényem nem igen lesz, ez egy kis falu, de lesz majdnem 90 bruttóm, és egy kis önbecsülésem. Volt nálunk egy ünnepség karácsonykor, mindenki kapott egy cetlit amire ráírhatta hogy mit kér, gondoltam ráírom hogy munkahelyet de nem akartam magam lesajnáltatni. Nagy meglepetésemre ma hívott a polgármesterünk hogy van egy ilyen lehetőség ha érdekel. Nagyon örültem neki. Kicsit még mindig lelkiismeret furdalásom van hogy ősszel nem tudtam rá szavazni (a szavazóhelységben derült ki hogy lejárt a személyim). No de ez is csak két hónapról szól tehát nem végleges megoldás. Remélem sok hó lesz január-februárba hogy valami hasznom is legyen. Sok mindent meg tudnék csinálni, sok féle dologhoz értek a szakmámon kívül és van egy rakás gépem is (parketta csiszolótól a heggesztőtrafóig) de mivel igen szegény falu vagyunk nem igen tudom ezen ismereteimet majd kamatoztatni.
Én is szívemből kívánok nektek békés, meghitt, szeretteitek körében eltöltött, boldog karácsonyt!
Jajj, lányok, amilyen jól sikerült életem első képviselőfánkja a napokban,(még valaki mondta is, hogy szerencsés vagyok), most meg egyáltalán nem nőnek meg, kicsapódik belőlük az olaj! Pedig erre vágytam a leginkább! Megüt a guta!!!
Na kedves csevegőtársak, karácsonyig már nem igen cseverészek, kívánok nektek szép, meghitt ünnepet, ne foglalkozzatok semmivel, mindenki ünnepeljen úgy ahogy azt helyesnek érzi, vagy ahogy teheti. Számomra ez lesz az első karácsony amit az "elkészült" családommal töltök, legyen nektek is annyi örömötök ezekben a napokban mint amennyi nekünk lesz!
(a fényképet én kihagyom, de csak a ti érdekeiteket nézem, nem szeretném ha rémálomba fulladna a karácsonyotok) :-)
Ne viccölj! Én is megkérdeztem tőle, hogy na, itt a torma, reszeled? Rámnézett megrovóan, hogy ne szórakozzak, AZ CSAK FRISSEN AZ IGAZI!!! Tehát most itt majszolja a friss lángost, és csak holnap reszel:)
Na, legyen karácsonyod: az eddigieken felül! :) DE csak ha sietsz, mert minnyá' indulok be Szegedre tornázni.MÉg egy utsó kis élvezet, aztán úgyis punnyadunk napokig. Gyógytorna csak jan.10-től lesz megint és muszáj gyúrni az újabb tavaszi kertészkedésre. Nagyon szeretném idén legalább elkezdeni az udvarkörlet szépítését. Nagyon extra különlegességeket nem akarok, először inkább biztosra mennék. Már alig várom, hogy mehessek Szőregre a rózsakertészekhez! Már nyáron le volt beszélve, hogy a rózsafesztiválon kinézem, s megrendelem, amiket szeretnék, de úgy zuhogott az eső, hogy nem mentünk el végül. Úgyhogy most tavasszal csak katalógusból ill. képek alpján kell párat v álasztanom. Bár már ott tartanánk! :))
Elég sok árnyéktűrő ill. félárnyékot bíró növényt kell keresnem, az adottságok miatt. És szeretnéksok-sok illatos növényt is! :) (meg tudjátok:toronyórát láncostul ...:P)