Keresés

Részletes keresés

pannaszofi Creative Commons License 2012.02.26 0 0 4213

Hát ez érdekes lesz! Nem akarom itthon forgalomba helyezni, dehogyis!

Akkor marad az a megoldás, hogy telefonálás és érdeklődés a prefektúrán! Ha más nem lesz kénytelen leszek megvárni amíg elkészül a forgalmi!

Előzmény: Törölt nick (4211)
pannaszofi Creative Commons License 2012.02.26 0 0 4212

Emlékeim szerint a férjem bankja foglalkozik biztosítással is, de majd megnézem a weblapjukon. Erre a biztosítás dologra majd még kutatok a neten, bár találtam már egy vagy két oldalt de nem olyan egyszerű a biztosítási díj kalkulátoruk mint nekünk. Ráadásul még nincs meg a pontos típus. Az biztos, hogy Renault Espace lesz(nagy a család:-) ) de hogy melyik kivitel fér bele a költségvetésbe az még kérdéses. Így hát marad a tapogatózás!

Köszi  az infót!

Előzmény: Dobri (4200)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.26 0 0 4211

"Már csak az lesz az érdekes hogy ideiglenes forgalmihoz mit szólnak itthon."

- Nem akarlak elkeseriteni, de ugy tudom, hogy ideiglenes forgalmival nem hagyhatod el az orszàgot ! Hacsak nem jelented be, hogy az autot külföldre viszed, és ott akarod forgalomba helyezni, de Nàlad nem ez a cél, ha jol làtom....

Billy

Előzmény: pannaszofi (4209)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.26 0 0 4210

Mint màr irtuk lejjebb....

Francia orszàgban ha lakcim igazolàs kell, àlltalàban kôzüzemi szàmlàkrol beszélûnk....

Bérelned kell egy kis lakàst, és annak a lakàsnak a szàmlàival intézhetsz mindent.

A bankok, és az àllami intézetek àlltalàban ragaszkodnak az EDF (villany) GDF (gàz) Française des Eaux, Veolia, etc.. (viz), France Télécom (telefon) szàmlàkhoz és minimum 2-hôz, de példàul egy kocsi vàsàrlàshoz (annak àtiratàsàhoz), vagy egy "lazàbb" adminisztràcios dologhoz elég szokott lenni egy mobilszàmla, vagy az elöbbiekben felsoroltak egyike....

Billy

Előzmény: Törölt nick (4207)
pannaszofi Creative Commons License 2012.02.26 0 0 4209

Akkor majd körbenézek van e másik hivatal Mulhouseban ahol megcsináltathatom a forgalmit. Már csak az lesz az érdekes hogy ideiglenes forgalmihoz mit szólnak itthon. Na de sebaj majd ez is megoldódik. Megnézzük a tanárnővel azt az oldalt amit javasoltál aztán kibogózzuk a választ. 

Előzmény: tessloff (4203)
tessloff Creative Commons License 2012.02.26 0 0 4208
Azt tudom, hogy mar 2 eve hasznaljak az uj rendszamot, de errefele meg eleg sok "regi" rendszamos auto szaladgal, a regi rendszamok kivezetese folyamatos a csere nem kotelezo, de nem lepodnek meg, ha adasvetel eseten kotelezo lenne.
A préfecture sous-préfecture ugyben azt hiszem egymas mellet elbeszelunk ugyanazt mondva. Erdemes egy sous-préfecture-t felkeresni ha van a kornyeken mert sokkal kevesebben vannak es joval gyorsabb az ugyintezes ebbol kifolyolag. Termeszetesen ha nincs, vagy a megye masik vegen van tehat lakhely szerint nem ok az illetekesek akkor marad a sorbanallas. Pl itt ahol lakom van egy, igy nem kell 30km-t autoznom Beauvais-ig, 2 perc setaval megoldom a dolgot;-)
Előzmény: Dobri (4205)
Pista0 Creative Commons License 2012.02.26 0 0 4206

A "pannaszofi" által említett regisztrációs kártyára keress rá szerintem, mondjuk a service-public.fr oldalon.

Előzmény: Törölt nick (4204)
Dobri Creative Commons License 2012.02.26 0 0 4205

Pontosan ezzel a resszel van gond, nem ritka a tobboras sorbanallas a prefekturakon ha a szemelyes ugyintezes mellet dontesz probalkozz egy "sous-préfecture" on ha van a kornyeketeken,

............................................

Nem tudod megcsinálni.A lakhelyed szerinti illetékesre kell menned.

Már kb. két éve van használatban az új rendszám.

Előzmény: tessloff (4203)
tessloff Creative Commons License 2012.02.26 0 0 4203
"Azt nem tudod véletlenül, hogy oda be kell jelentkezni vagy elég ha az ember odamegy és kivárja a sorát?"

Pontosan ezzel a resszel van gond, nem ritka a tobboras sorbanallas a prefekturakon ha a szemelyes ugyintezes mellet dontesz probalkozz egy "sous-préfecture" on ha van a kornyeketeken, ott kevesebben szoktak lenni. Idopontot kerni a sorbanallas elkerulese vegett pedig nem lehet...

Ha jol tudom a forgalmit mar nem adjak ki rogton, hanemcsak egy igazolast kapsz, hogy mindent ami szukseges beadtal, alairtal, igazoltal stb A kapott papirt ideiglenes forgalmiken hasznalhatod egeszen addig amig a veglegeset meg nem kapod a postan keresztul. Ezzel aztan mehetsz rendszamot csinaltatni ha szukseges. (Most ternek at az eddigi megyehez kotott rendszamtablarol az autohoz kotott rendszamtablara, eddig ha egyik megyebol (département) atkoltoztel egy masikba, vagy ha masik megyebol vetted az autodat, rendszamot kellett cserelni)
Előzmény: pannaszofi (4197)
SomewhereoverTR Creative Commons License 2012.02.26 0 0 4202
Igen, Fro-ra gondoltam, de talán Párizsban több értelme lenne.
Előzmény: don-fr86 (4081)
SomewhereoverTR Creative Commons License 2012.02.26 0 0 4201
Az airbnb.com -on szerintem gyorsabban menne. Sok sikert!
Előzmény: Törölt nick (4098)
Dobri Creative Commons License 2012.02.26 0 0 4200

Biztosítást én jobban szeretem magam intézni.Nekem volt előtte,így csak bementem és az új kocsi adataival számoltuk ki a fizetendő összeget.Itt nem olyan rendszer van mint M.o-on.Itt a megkötéstől számít az 1 év és nem naptári év van.

Előzmény: pannaszofi (4199)
pannaszofi Creative Commons License 2012.02.26 0 0 4199

Szia,

ez jól hangzik és gyorsnak is:-)

A reg kártya akkor kell elméletileg ha 3 hónapnál tovább tartózkodsz az országban és hivatalos ügyeket akarsz intézni. Nem kötelező Franciaországban, de igazolja hogy hivatalosan ott élsz, francia lakcímed van. Ezt az infót küldte át a europe direct, ami az unióban való költözésről és ennek feltételeiről ad felvilágosítást!

Küldtek nekem egy levelet, ezeket a kérdéseket tettem fel, de ők sajna konkrét infóval nem tudtak szolgálni az ügyintézési idővel kapcsolatban. Ezért is kérdeztelek Titeket, hátha van olyan aki már túlesett ezen.

A reg kártya azért is lesz nekünk fontos, mivel amikor kimegyek lakást és ovit intézni és autót venni akkor még nem lesz közüzemi számlám. Gondolom a bérelt lakás közüzemeit is át kell íratni a nevünkre, tehát ez is a feladatok közé kerül:-) Gondolom a biztosítást is lehet intézni a kereskedőnél? A műszaki vizsga idejére odafigyelek, köszi ezt is!

Előzmény: Dobri (4198)
Dobri Creative Commons License 2012.02.26 0 0 4198

Kocsi átiratása az gyorsan megy.Emlékeim szerint kell egy hivatalos okmány(útlevél) adás-vételi szerződés,közüzemi számla(lakcímet igazolni) és FÉL ÉVNÉL FIATALABB MŰSZAKI VIZSGA,mert akkor azonnal a nevedre írják!Csak úgy vegyetek kocsit ha benne vagytok a fél évben.Ha régebbi,akkor közlöd az eladóval,hogy csinálja meg.Én is így vettem.Pénteken megnéztem és régebbi volt.Mondtam,hogy érdekel a kocsi és csináltassa meg a műszakit rá.Hétfőn megcsináltatta és kedden fizettem.Erre figyeljetek,mert ha régebbi akkor nektek kell megcsináltatni,hogy a nevetekre írják.Az átírási díj(2009-ben) kb. 125-130 euró volt 10 évnél idősebbnél és duplája a fiatalabbnál.Beadod a papírokat,vársz ott valamennyit és szólítanak,hogy lehet menni a kasszához.Ott befizeted a zsetont és már azonnal nyomtatják is ki a forgalmit.

Mi az a regisztrációs kártya?

Előzmény: pannaszofi (4197)
pannaszofi Creative Commons License 2012.02.26 0 0 4197

Jó reggelt!

Francia bakszámlája már lassan egy éve van a férjemnek. Az itthonit meg is szüntettük. Elég bizonytalan itt a helyzet!

A csekk ötletet köszönöm szólni fogok a férjemnek, hogy menjen be a bankjába és intézze azt is el.

Ezt a hivatalos oldalt ismerem, szoktam nézegetni. Igaz most kezdtem el franciául tanulni, de a tanárnőm olyan rendes, hogy segít a fordítgatásban. Viszont igyekszem gyakorlati ötleteket keresni, hogy mire kimegyek intézni a lakást és az autót na meg az ovit, ne érjen meglepetés. Vagy csak kicsi:-)

A prefektúrára úgy is be kell menni mert ha jól tudom ott adják ki a regisztrációs kártyát. Remélhetőleg el lehet intézni ezt egy kalap alatt. Azt nem tudod véletlenül, hogy oda be kell jelentkezni vagy elég ha az ember odamegy és kivárja  a sorát?

Köszi a segítséget a csekkről és az átíratásról!

Nézegetem a kinti ajánlatokat a leboncoin-on és egy két kevésbé mozgalmas oldalon. Pillanatnyilag inkább autókereskedő hírdetéseket találtam és nekünk sokkal praktikusabb lenne ha ők intéznék az átíratást. Viszont ha magánszemélytől veszünk autót akkor sem ijedek meg, irány a hivatal... Már azzal a kocsival kell hazajönnöm, mert a gyerekeket és némi csomagot abba pakolnék na meg egy kisteherautóra és irány az új élet! Viszont az itteni szitu miatt nem kockáztatnám meg hogy nem rendezett a kocsi tulajdonviszonya úgyhogy azt el kell intézni első körben.

Mulhouse honlapján is találtam infókat, azt is fogom tudni hasznosítani. :-) 

Előzmény: tessloff (4196)
tessloff Creative Commons License 2012.02.25 0 0 4196

Csak most olvastam vissza az eddigi hozzaszolasaidat most latom, hogy a ferjed mar egy eve itt dolgozik igy gondolm van francia szamlaja, ha nincs itt az ido nyitni egyet ;-)

Előzmény: tessloff (4195)
tessloff Creative Commons License 2012.02.25 0 0 4195

Hello!

Lesz-e addigra francia bankszamlad mikor az autot veszed?

A kezpenzhasznalat itt sokkal kevesbe jelentos mint Magyarorszagon, igy elterjedt szokas, hogy az eladok (maganszemelyek vagy fokent az autokereskedesek) bank altal kiallitott csekket kernek (chèque de banque). Ezt a bank csak akkor allitja ki termeszetesen, ha van fedezet a szamladon amit a kiallitas napjan le is vonnak rola. Ez egyreszt biztonsagos neked, mert nem kell sok keszpenzzel maszkalnod illetve mivel a csekket kotelezoen nevreszoloan allitja ki a bank ossze tudod hasonlitani a forgalmiban levovel igy kellemetlen meglepeteseket kerulhetsz el. Az eladonak pedig azert biztositek, mert tuti a penzehez jut.

A papirokat a prefekturan vagy "alprefekturan" (prefecture vagy "sous-prefecture") lehet intezni, a legtobb kereskedes el szokta intezni a vevo helyett az atirasi koltsegeket feltuntetik a szamlan. Ha maganszemelytol veszed neked kell elljarnod szemelyesen (akar tobb oras sorbanallasra is felkeszulhetsz) illetve megprobalhatod neten intezni a dolgot.

Az adminisztracios dolgok hivatalos oldalan mindent megtalaltok reszletesen.

pannaszofi Creative Commons License 2012.02.25 0 0 4194

Köszi :-)

Azt tudom hogy itt a külföldi rendszámmal közlekedő bejelentett lakcímmel rendelkező magyart adócsalóként kezelik, úgyhogy lakcímemről az itthoniról kijelentkezem addigra, már a francia címre szeretném a kocsit iratni:-) Remélem belefér majd az ügyintézés abba az időbe amit rászántunk. Ettől félek egy kicsit csak! Igyekszem minden infót összeszedni addigra hogy ne fussuk a felesleges köröket. 

Előzmény: GrG (4193)
GrG Creative Commons License 2012.02.25 0 0 4193
Ugyes vagy!!
Kocsi: atirt kocsival csak akkor menj haza ha az otthohi lakcimed leadtad vagy legalabb ideiglenest jelentettel itt be kulonben elkaphatnak mint regiszttracios ado csalot. Amugy egyszeru a forgalmi egyik reszet le leget tepni azt kapja az uj vevo es azzal a prefekturan kell eljarni. Legalabbis en igy tudom. Kocsitol fuggoen kb 300€
Előzmény: pannaszofi (4192)
pannaszofi Creative Commons License 2012.02.25 0 0 4192

Sziasztok!

Az utolsó hosszadalmasabb kérésem után most megint jelentkezem!

Azóta sok minden történt és részben annak köszönhetően, hogy olvasom a kommenteket illetve nagyon sok keresgéléssel a neten és ismerősök segítségével sok mindent sikerült megtudnom és végre már azt is tudjuk hová megyünk.

Mulhouse-ra esett a választás több okból is! Talán a legfontosabb, hogy találtunk a lányaimnak ovit, ami katolikus és úgy néz ki fel is veszik őket. Ennek nagyon örülünk:-) A lakáskérdésen is dolgozunk és remélem az is egyenesbe kerül.

Ha esetleg van köztetek olyan aki azon a környéken lakik szívesen "beszélgetnék" vele. 

Fontos dolog az autóvásárlás! Esetleg ha közületek átesett már valaki ezen a procedúrán(használt autóról van szó) elmondhatná nekem, mit kell tennem amikor kezemben a kocsi és az adásvételi papírok. Hová kell mennem, milyen papírokat kell vinnem hogy az mihamarabb a tulajdonomba kerüljön hivatalosan is. Nagyon érdekes az idő, hiszen elég kevés lesz belőle, úgy kell terveznem ezt, hogy már az átírt kocsival tudjak hazajönni. Aztán persze pakolás és irány az új élet...

Olvastam a túró problémát is!Én emlékszem rá, hogy régen a nagymamám csinált pasztőrözött tejből(zacskós tejből amit a boltban vett és megmaradt) is túrót, de hát hivatalosan nyers tej kell hozzá. Talán egy próbát megér. Én itthon szoktam venni nyers tejet és előfordul hogy készül a boszorkánykonyhán ez az. De hát ez itt van Magyarországon. A pudingkérdést pedig ha valaki a vaniliást szereti nagyon jól meg lehet oldani tejből és tojássárgából vaniliás cukorral kevés liszttel kell felfőzni, de vigyázva mert forralni nem szabad. Akkor a tojássárga összekapja a tejet. Ha valaki nem szereti a lisztet mehet bele keményítő. A sűrűségét pedig próbálgatni kell. Én aranygaluskára szoktam ilyen öntetet készíteni. Nagyon finom! Azt gondolom különböző aromákkal lehetne ízesíteni, igaz nem próbáltam. Bár van 3 gyerekem, de inkább a sütiket részesítik előnyben. Abból meg van egy rakat receptem, úgyhogy puding akkor készül ha gyorsan kell valami nasi...na meg van olyan recept ami pudinport kíván meg, de azt ki lehet váltani tejből lisztből főzött krémmel akár. Na mindegy ez csak egy kis szösszenet volt...

Kellemes estét kívánok mindenkinek:-)

kandoorbandee Creative Commons License 2012.02.25 0 0 4191

Sziasztok!

Most megyek ki Fro.-ba 3 hónapra és azt szeretném tudni, hogy milyen mobilnet(laptophoz) lehetőségek vannak és mennyiért...

Köszönöm a válaszokat!!!

laci 1014 Creative Commons License 2012.02.25 0 0 4190

Heló!

Köszönöm és jövő héten elküldöm.

Üdv.

László

Előzmény: Törölt nick (4184)
Rufella Creative Commons License 2012.02.24 0 0 4189

maya-ra@hotmail.fr

Előzmény: Lizike2323 (4085)
yaouank Creative Commons License 2012.02.24 0 0 4188

http://www.etaphotel.com/gb/home/index.shtml

Ez a másik olcsó lánc. Az hiszem, hogy a francia Forma 1 szállókat már ők üzemeltetik.

Ezen a siten lehet, hogy érdemesebb keresni.

Ugyanaz a szisztéma, mint a Forma 1.

ya

Előzmény: yaouank (4187)
yaouank Creative Commons License 2012.02.24 0 0 4187

Még annyit, hogy Párizson belül drágább mint 30 Euro, de minden hotelnél ott az ár.

ya

Előzmény: yaouank (4186)
yaouank Creative Commons License 2012.02.24 0 0 4186

http://www.hotelformule1.com/gb/home/index.shtml

Itt a honlap, rajta mindent megtalálsz. Francia, angol, német, portugál nyelven kereshetsz.

Minden hotel gyakorlatilag egyforma.

A szobák 3 ágyasak  (fotó van a honlapon). Általában 28-30 Euro a szoba.

Interneten lehet foglalni.

ya

Előzmény: Törölt nick (4180)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.24 0 0 4185

"Előbb küldessz neki egy Párizson kívüli címet, holott Párizsban keres"

Olcso szàllàst keres Pàrizsban......

Itt a kûlvàrosban (szerintem Te ezt nem tudhatod, hogy mily kôzel van innen a vàrosközpont, mert a Google nem mutatja........) ajànlottam Neki egy "szükségmegoldàst" és én vagyok a HÜLYE ????????????????????????????

Voltàl màr errefelé "bàrànykàm" ? Tudsz esetleg jobbat ajànlani "baràtunknak" jövö keddre ??????

Ezenfelûl irtam màr a Hotel F&-et is, ami ugye van a központban is, de az sem jo.................

Sajnàlom, hasznàlaton kivüli autom nincs......

Billy

Ps : Az, meg, hogy nem hiszem a "tàvgyogyitàsban" legyen az én személyes véléményem, amit kifejthetek egy ilyen nyitott topic-on..... LOL

Előzmény: Törölt nick (4168)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.24 0 0 4184

Hello,

Az emil cimem publius az adatlapomon, "donc" az keres meg, aki akar.....

Jelenleg nem tudok semmi konkrétumot, de ha elküldôd a Cv-det, és hasznàlhato, akkor lehet, hogy tudok segiteni.....

Billy

Előzmény: laci 1014 (4177)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.24 0 0 4183

Üdvôzöllek "Uj sepr" !!!

Bemutatkoznék :

Sch Billy vagyok, volt légios altiszt, francia àllampolgàr kb 10 éve, és sz@arok magasrol a Te nemzeti soviniszta érzéseidre !!!!!!!

Ha vlami nem tetszik, ird meg nyiltan, de a "polidili" vagy egy ahhoz hasonlo topic-on, és ne a "francia orszàgi" topic-okban !!!!!!

Tisztelettel,

Egy HAZAARULO !!!!!!!

Ps : Direkt regeltem egy nick-et kb 6 éve, és még mindig azt hasznàlom billentyühuszàr !!!!!

Előzmény: Új sepr (4174)
yaouank Creative Commons License 2012.02.24 0 0 4179

Erre az Új izé nevű trollra szerintem ne reagáljatok.

ya

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!