Tökéletes! Publikus a mélcímem, ha küldesz egy címet, a hét elején postázom a sárkányt. baráti üdv Balázs (egyébként ha érdekel valakit, van cserélhető passiflora edulis magoncom, valamint friss cserimoja, kiwano, tamarillo és papaya magjaim is)
Sihuhu kollégának üzenem, hogy az ex-kakaója már rögtön megkapta az Osmocote-koktélt, jó kis félárnyékos helyen van. Azt a változást vettem észre, hogy a felső levelek nem olyan papírvékonyak és "zörgősek", hanem megvastagodtak, húsosak, az erek pedig kidagadtak rajta. Szerintem ez jó jel.
Nem tudom, OFF-e, minden esetre ma szedtem és ettem wonderberry-t (Solanum burbankii), most mertem megkockáztatni (mivel éretlenül mérgező). Azt írják, nyersen nincs különösebb íze, ami igaz is, de kellemesen édes. És van 6 bokorral.
Nincs több sárga héjú sárkánygyümölcsöd cserére? Nekem csak piros héjú magoncaim vannak. Pár hete nagyon meglódultak, úgy látszik ők ezt az időt szeretik.
Ráhibáztál, ott a ponty :S majd legközelebb okosabb leszek. Viszont már virágzik a tulipán alakú paprika, bár az nem akkora kuriózum. De ha kell, és lesz mag, adok szívesen.
Tamás, ha már Tech nem vevő a sárga héjú sárkányodra, én szívesen cserélek piros héjú fehér húsú magoncot ilyenre :). Igazából Technek úgyis tőlem van, mindegy, melyikünkkel cserélsz :).
A Phoenix pálmával az a baj, hogy nem lehet metszeni, alakítani, ha kinövi a helyet, akkor annak annyi. A licsi n+1-szer tönkrement már nálam, fogalmam sincs miért, sárkánygyümi pedig van 11 tő, amiből kb. 1-2 nagyobbat tartanék meg.
Ami érdekel:
Most éppen csípőset kívánok.
Piper nigrum kislány dugvány, Bhut Jolokia paprika (maga az érett termés egészben, ha majd lesz)
Akkor az érdekelne csak nem tudom mire cserélném esetleg phoenix dactylifera vagy litchi chinensis vagy sárkánygyümölcs csak sárga külsejű fehér belsejű és dugványozott nem magrólkelt.
A Discovery Science-en volt egy műsor egy san franciscoi csokigyárról. Az irodában volt egy kakaófa, ugyanúgy száradtak az alsó levelei, de volt rajta egy picike termés.
Küldd át légyszí a mailt mégegyszer, nem jött meg. Nekem ilyen nem kelt. Múltkor már csináltam képeket a növényekről, de még nincsenelk letöltve a gépre. Talán lassan megcsinálja párom. Biztosan van clitoria és delonix regia és még három másik.
Lehet hogy más a hiánya, bár a felső levelek jók és most meg is állt, lehet hogy jó tett a lötty neki, de a savanyítás és a vas biztos kellett már. üdv